2015 MART BEBEKLERİ BÜYÜYOR...

Daha önce yazmıştım oğlum ishal grip diye doktora gitmiştik geçen hafta hiç iyileşmedi artı bide ateşi çıkıyor dünden beri.hiç bişey yemiyor doktoru aradım yarın getir amipten olabilir dedi, serum verebiliriz yatırabiliriz dedi çok üzgünüm, ben ne kadar titizleniyorum ama neden oluyor bu ya cok canım sıkıldı inşallah yatmaz hastaneye dua adin ne olur
Geçmiş olsun canım ne yaptınız sonuçlar çıktı mı? İnşallah kolaylıkla geçer gider hastaneye yatmasına gerek kalmadan

Şu sıra Adem güneş isimli bir pedagog var onun kitaplarına bakıyorumda.Güvenli bağlanma ne kadar önemliymiş.Strese girdim :)) Bebekle anne arasında oluşan bağ ilerde kendine güveninden tutunda,nasıl bir birey olacağına kadar etkiliyor diyor.Anneler içgüdüleriyle bilir zaten bebeklerine nasıl yaklaşmaları gerektiğini diyor mesela.Eskilerin dediği aman kucağa alışmasın,aman odalar ayrı olsun sonra sna bağımlı olur gibi korkutmacalara pek prim vermiyor.Olabildiğine bebeğinizle yakın ilişkide olun diyor.Ama sanki o da abartıyor gibi geldi bana ya neyse.Bu kitaplara fazla takılmamak gerektiğine kanaat getirdim sonuç olarak :))
Aynı dertten mustaribiz, bende yazmıştım şu dönem tam ayrılık kaygısı yaşadıkları dönemmiş anneye artı bir düşkünleşiyorlar. Ben güya 3. ayda odasını ayırayım diyordum nerdee bide grip oldu yavrum gece uyanınca ağlıyor burun akıyor nefes alamıyor yanıma alıyorum yatakta bizimle uyuyor. ayrılacağım yerde iyice bağlıyorum yani. Kokuna alışmasın diyorlar ama hem hasta hem çok küçük bilemedim ne yapacağımı. Dışardan bakıp çok şımartmış çocuğu yada şunu yapmasın bunu yapmasın demek ne kolaymış.

Kizlaaar, diş dönemini atlatmis annelerrr yardim edin. Bu diş cikarma surecinde istahsizlik oluyor mu ya, eymen ek gidalari reddediyor dünden beri. Dişe dair bir belirti yok ama aklima da başka bir neden gelmedi. Ne yapacagimi sasirdim su 2 günde

Kizlaaar, diş dönemini atlatmis annelerrr yardim edin. Bu diş cikarma surecinde istahsizlik oluyor mu ya, eymen ek gidalari reddediyor dünden beri. Dişe dair bir belirti yok ama aklima da başka bir neden gelmedi. Ne yapacagimi sasirdim su 2 günde
benimkinde olmadı, ön iki dişi peş peşe çıkardık biz. Her bebekte farklı ama yapabilir

Bir kaç gündür benim kız da ek gıdaları reddediyor ne yedirecegimi sasırdım çok iştahsız iki diş birden gelmişti devamı yok ondan mı acaba ? Dün gece 12 de zor zar uyuttum en sonunda fitil vermek zorunda kaldım uykusuzluktan ölüyordu ama uyuyamadı tavrım bir türlü çok uykusuzum kaç gündür gece de kalkıyor kuşağım devamlı babyphon da uyumaktan helak oldum

Aynı dertten mustaribiz, bende yazmıştım şu dönem tam ayrılık kaygısı yaşadıkları dönemmiş anneye artı bir düşkünleşiyorlar. Ben güya 3. ayda odasını ayırayım diyordum nerdee bide grip oldu yavrum gece uyanınca ağlıyor burun akıyor nefes alamıyor yanıma alıyorum yatakta bizimle uyuyor. ayrılacağım yerde iyice bağlıyorum yani. Kokuna alışmasın diyorlar ama hem hasta hem çok küçük bilemedim ne yapacağımı. Dışardan bakıp çok şımartmış çocuğu yada şunu yapmasın bunu yapmasın demek ne kolaymış.
Ben bu kokuna alışmasın cümlesine pek anlam veremiyorum.Niye alışmasın yani,bize alışmayacakda kime alışacak;anlamsız geliyor.Şımartma ile yakın ilişki,temas arasında ilişki olduğunu düşünmüyorum.Bence şımartma demek her istediğini yapmak,hayırı öğretmemek vs.. ile olur.Bence endişe etme derim sen içinden geldiği gibi davran daha çok küçükler tabi ki kokunu alacak,ihtiyacı var zaten.Ben okuyorum,dinliyorum ama bebeğime kendimce yaklaşıyorum sonuç olarak her bebek farklıdır.Geçmiş olsun bu arada,grip salgını var zaten :))

Bir kaç gündür benim kız da ek gıdaları reddediyor ne yedirecegimi sasırdım çok iştahsız iki diş birden gelmişti devamı yok ondan mı acaba ? Dün gece 12 de zor zar uyuttum en sonunda fitil vermek zorunda kaldım uykusuzluktan ölüyordu ama uyuyamadı tavrım bir türlü çok uykusuzum kaç gündür gece de kalkıyor kuşağım devamlı babyphon da uyumaktan helak oldum
Biberonu alıyor mu ? Denedin mi ucunu genişletmeyi ..

Canim dis agrisi olabilir, brnim kizimda oyle oldu sonrasinda iki dis birden cikti

Selam kızlar,
29 Ekim tatili girdi araya takip edemedim yazılanları, güzel anneler ve tatlı bebişler hepiniz iyisinizdir inşallah.

Çarşamba günü kv ve kp Akçay'a döndü, Pazar akşamı da Eskişehir'den annem geldi, bakıcılığı devraldı yani. Ben de çalışan anne moduna geri döndüm haliyle. Annem varken fazla yorulmuyorum çok şükür. Minimum 1 ay kalacak, sonra yine takvimimize göre dönüşümlü olacak sanırım.

Maşallah sübhanallah oğluş neredeyse yürüyecek, sıyırmaya başladı resmen 2 haftadır. Geriye doğru düştü bikaç kere ve kafası çarptı tabi, o da biz de çok korktuk ama çok şükür düşekalka büyüyecekler, gözümüz üzerinde hep. Biraz biraz dizüstü eğilmeyi de öğreniyor düşmelerden sonra, eskisi kadar olmasa da korkuyor hala.
Henüz dişlerimiz yok, ama sanki baya bi kabarık yerleri belli gibi beyazlamış gibi geliyor damaklarındaki diş yerleri.

Bide son zamanlarda gece uykularında daha sık kucağıma alıp emziriyorum. Eskisi gibi de değil, ağlamaklı kımıldıyor gözükapalı. Eskiden gözükapalı kımıldardı kısık ses çıkarırdı sadece. Acaba büyüme atağından mı, dişten mi, yoksa anneye babaya düşleşmeden mi.

Mont aldık geçen h.sonu, şapkası ve kolları çıkabiliyor, iç kısmı polar ve bilekleri örgü lastikli, baya kullanışlı hoşumuza gitti, 2 yaş için olanını deneyerek aldık. Kışlık bere ördürmek istiyorum, instagramda çok tatlı renk renk hayvan figürlü bereler var :) kaşkol ve eldiven düşünmüyorum, zaten herşeyi ağzına sokuyor hala.

Back