• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Kasım ayında tüp bebek yaptıracaklar

:KK54::KK54::KK9:
İnşallah hayırlı haberler alırız arkadaşım. Benim de 6 yumurtam toplandı. 4 ü iyi durumda dedi doktor. Şu an ikisi döllenmiş. Bu gün kaliteleri belli olacak. Muhtemelen pazar günü transfer olacak. Tabi yaşarsa minnaklarım :). 2 az mı çok mu bilemedim bi türlü. Arada kaldık eşimle resmen.
Hayırlısı ins. Bana dr um döllenme sıkıntısı olmazsa 2 tane koyucam dedi. Koydu. Bizimde canımız minnetti

Tabi ki senin kararin ama cogul gebelikte risk artiyor tabi ki. Hem hamilelik surecin hem de en azindan bi 3 yasina gelene kadar zorluklari fazla oluyor. Okudum mu duydum mu hatirlamiyorum bi anne ikizleri buyutmeye calismaktan dogru duzgun sevemiyosun demisti :KK66:
Ben yas itibariyle iki koydurdum dr da o sekilde onerdi. Ama senin yasin genc.
Icinden ne geciyosa onu yaptir canim ancak sen karar verebilirsin buna. Hakkinda hayirlisi olsun
Şimdi ikisinin de tutacaginin garantiside yok onlarida düşünüyorum ay ne bilim hayırlısıyla bi hamile kalaydik:)) yoksa bu sorular hiç bitmeyecek :KK48::KK53::KK48::KK53:

Kızlarrrrrr kan verdım dayanamadım dua edın bana sıze mujde vermek ıstıyorum bugun dokuzuncu gunum ; Yarabbı kımseyı umutsuz bırakma
Aminnn..bende heycanlandimmm...bu isin her asamasi zor..test beklemekse ayri bi heycan...rabbim hakkinda hayirlisi neyse onu versin..kendimede hep duam buu...sonuc neysede rabbim gonlunu ona razi etsin...
Merhaba size bişey sormak istihorum. Bende pco hastasıyım 26 yaşındayım. Kaç yumurtanız döllenmişti? Benim şuan ikisi döllenmiş ve 2. Gündeyim. İlk denemem ve çok merak ediyorum. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Mümkünse...:KK52:

Benimde yarisi anca kaldi elde..28 yumurta toplandi...5. Gune 13 tane kaldi donduruldu...pco oldugum icin farkli igneler kullandi ohss olusmasin diye..

Canim sayi hic onemli degil..bize lazim olan 1 tane..onceki tedavimde 11 tane vardi..3 transfer oldu..ne oldu eldw var 000...hepsi bitti ama olmadi...

O yuzdwn dua et..nasipde varsa 1 tanecikde yetiyor...

Adet sancisi dedigin sanciyi kacinci gunden itibaren hissettin canim. Yani ne bilim hicbisey yok bende bu kadar mi olur bilemedim

Canimm bitirdin kendini...sende benim gibii..ben 3..4 gun her sabah agladimm..ama herkezde ayni olmuyor..agri esigi dusuk olan felan..yani kimimiz hissetmiyoruz kimimiz hissediyoruz..embriyonun tutunma yerine gore belkide agri yapiyorr..rabbim hakkimizda hayirlisi neyse onu versinn..

Kızlar sizce tek embriyo mi koydurayim 2 embriyo mu dr sen bilirsin diyo ama tek embriyo daha iyi diyo ikiz olursa düşük ihtimali daha çok diyo ama 2 koydurursam sansim daha mı çok sizce

Canim zor bi karar..bizdede dr bana nirakdi...ikiz fobin varsa koymam dedi..bende fobi yok dusukden korkuyorum sadece dedim...bende dr a birakdim seiz ne derseniz o dedim..oda ben 2 koyalim diyorum dedi..sansimiz artar..1 tanesi tutma ihtimalide var dedi yuzde elli elli..

Sende esinle konus..hayirlisi neyse o olsun insallah...

Tüp bebek yöntemi uygulanırken, rahime birden fazla embriyo yerleştirilmesinin nedeni nedir?
Rahime birden fazla embriyo yerleştirilmesinin tek nedeni hamilelik şansını artırmaktır. İstatistiklere baktığımızda açıkça görüyoruz ki, örneğin en iyi kategori olan 35 yaşından genç kadınlara tek bir embriyo transfer edildiğinde o kadının hamile kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. İki embriyo transfer edildiğinde bu rakam hemen hemen ikiye katlanır ve yüzde 40’a yaklaşır. Üç embriyo transfer edilirse yüzde 50-60 gibi bir rakama ulaşır. İlginç olan ise dört ve sonrasında hamilelik şansı artmaması. Bu durumda çoğul gebelik riski artıyor. İki embriyo transfer edildiğinde ve hamile kalındığında yüzde 70’i tekizdir, yüzde 30’u ikizdir. Üç embriyo transfer edildiğinde yaklaşık yüzde 60’ı tekizdir, yüzde 30’u ikiz, yüzde 10’u da üçüzdür. Avrupa’da devlet tüm tüp bebek masraflarını karşıladığı için ve çoğul gebeliklerin topluma maddi ve manevi yükü çok olduğu için belirli sınırlamalar getirmişlerdir, kaç embriyo transfer edileceğine dair. Almanya, İtalya gibi ülkelerde 35 yaşından genç kadınların ilk tüp bebek denemelerinde sadece tek embriyo transferi şartı vardır. Ve hesaplandığı zaman tek embriyo transferi artı kalan embriyoların dondurulması ve daha sonra donuk embriyoların teker teker transferi aslında toplam hamilelik şansını ilk seferde iki ya da üç embriyo transfer edilmesiyle hemen hemen aynı rakamlara getirmekte. Ancak gerek Amerika’da ve özellikle ülkemizde tüp bebek masrafları oldukça yüksek olduğu için ve birçok çiftin bunu cebinden ödemek zorunda olduğu için mümkün olduğu kadar az denemeyle mümkün olduğu kadar yüksek başarı elde etme gibi bir ihtiyaç vardır. O nedenle de ülkemizde genellikle kadın 35 yaşından genç olsa bile 2 ya da 3 embriyo yerleştiriliyor. Ben bunu embriyo kaliteleri iyiyse 2’ye indirmeye başladım. Bence 35 yaşından genç kadınlarda 2 embriyo transferinin yapılması yeterlidir.
Çok güzel ve aydınlatıcı bi cvp ti teskur ederm arkadasim:KK45:

Aminnn..bende heycanlandimmm...bu isin her asamasi zor..test beklemekse ayri bi heycan...rabbim hakkinda hayirlisi neyse onu versin..kendimede hep duam buu...sonuc neysede rabbim gonlunu ona razi etsin...

Benimde yarisi anca kaldi elde..28 yumurta toplandi...5. Gune 13 tane kaldi donduruldu...pco oldugum icin farkli igneler kullandi ohss olusmasin diye..

Canim sayi hic onemli degil..bize lazim olan 1 tane..onceki tedavimde 11 tane vardi..3 transfer oldu..ne oldu eldw var 000...hepsi bitti ama olmadi...

O yuzdwn dua et..nasipde varsa 1 tanecikde yetiyor...

Canimm bitirdin kendini...sende benim gibii..ben 3..4 gun her sabah agladimm..ama herkezde ayni olmuyor..agri esigi dusuk olan felan..yani kimimiz hissetmiyoruz kimimiz hissediyoruz..embriyonun tutunma yerine gore belkide agri yapiyorr..rabbim hakkimizda hayirlisi neyse onu versinn..

Canim zor bi karar..bizdede dr bana nirakdi...ikiz fobin varsa koymam dedi..bende fobi yok dusukden korkuyorum sadece dedim...bende dr a birakdim seiz ne derseniz o dedim..oda ben 2 koyalim diyorum dedi..sansimiz artar..1 tanesi tutma ihtimalide var dedi yuzde elli elli..

Sende esinle konus..hayirlisi neyse o olsun insallah...
İki olsun biri tutmazsa biri tutsun inşallah tekde olsa çifte olsa nasip edecek olan allah isterse 10 tane kolalım olmazsa olmaz. Bizde şansınızı arttırmaya çalışalım umut iste:) :)

Amin canım , :)

Şimdi aklıma takılan bir şey oldu. Bana 4 günlük iğne verdi dr. Hani 15 falan olmuyomuydu iğneler? Bilen var mı? Dr u arasam mı acaba?
Canım senin yumurta büyümenin takip edecek ona göre ilaçları ekleyecek artıracak yada yavaş yavaş. Hepsini birden aldırmıyor. Senin yumurtlama yapın göre

Kızlar bugun dokuzuncu gunum sonucum 44cıktı hamıleyım ama progestronum cok dusuk ıgneye basladı dua edın bana sızı cok sevıyorm suan aglıyorm

Ayyyyyy coookk sevindimmmm..hadi gozun aydinn canimmmmm...insallahh kat kat artarr....hic korkma...bende hergun vuruluyorum progestann...bebisin sana simsıkı tutunacak

Ayyyyyy coookk sevindimmmm..hadi gozun aydinn canimmmmm...insallahh kat kat artarr....hic korkma...bende hergun vuruluyorum progestann...bebisin sana simsıkı tutunacak
İnşallah teyzeleri inşallah sız ıyı kı varsnz cenabı allah benı nasıl sevndrdyse sızı de mutlu etsın guzel gozyasları dokun ; ğrogınex gunde bıtane vurulcam ıns

Back