- 9 Kasım 2015
- 339
- 390
- 23
- 36
@bebek_dostuu canim ne yaptin insallah pozitiftir sonucun dua ediyorum sana.
Bana gelirsek hoca ilk gittigimde de rahim seklinden kaynaklanabilecegini soylehip histereskopi onermisti tutmazsa. Simdi de bunu soyledi. Ben acimi yasayamadan ne yapmalihim derdine dustum .dr da zaten bikac dr la daha gorusup karar verin dedi. Oyle bi sorundan dolayi ise bosu bosuna tup bebek denemesi de yapmak istemiyorum. Insallah hakkimda hayirli karari verebilirim. Acimi yasayamamakta icimde ayruca bir basinc yaratiyor
Bu ara da rahim seklini duzeltmek kolay degil bazen 3-4 ameliyat gerekebilir dedi. Simdiye kadar kimse soylememisti bu dr dan baska sasirdi.
Ama sorun kesin o da diyemiyor tabi.
Kk da arastirdigim kadariyla t sekli rahme sahop kadinlar 3-4 tup bebek denemesinden sonra baska dr da ogrenmisler bunu. Ve simdiye kadar neden anlasilmadi bosuna ugrasmisim demisler. Belki ben sansliyim simdi anlasildi.
Kafam cok karisik.
Dosyalarimi toparlayip bikac dr la gorusecegim. Ablam dr o da bursada bu konuda fikir danisabilecegim alaninda iyi birilerini bulacak. Fikiri danistiklarimda ayni seyi derse kafam rahat kendi dr ima devam edebilirim heralde. Negatifin ardindan bi de bunlar devreye girince coook ama cok yoruldum. Allah yardimcimiz olsun kizlar.
@WAW sana da ozelden bunlari yazacaktim canim. Burada paylasmis oldum. Belko topicte bos yogunluk yapi y orum artik ama paylasmak istedim.
Artemis88 canim senin de fikrini almak isterim.
Onerisi tavsiyesi olan tum kizlar fikirlerinizi bekliyorum karisigim cunku.
Ne zor islermis. Allah herkesr kolaylik versin
Canım öncelikle merhaba,
Moralini bozma demeyecegım cunku malesef insan üzülüyor. Ama yine de elinden geldiğince kaldıgın yerden en iyi sekılde devam etmek zorundayız.
Sorununu bastan ogrenmek sans bence. Diğer denemelerde ogrensen bosuna zaman gecmiş olacak maddi ve manevi kayıp. Ama sımdı bu durum uzerınden gidilirse yada ona göre müdahale tedavi edilirse embrıyo tutunma sansı artacaktır. Bence de bu surecte bırcok doktor fikri almalısın, bana sorarsan ameliyatı en son secenek olarak belirle. Amelıyattan sonra rahmın tekrar toparlanması için de beklenıyor cunku bıldıgım kadarıyla...
Ilac yada ufak mudahaleler olabılır ama amelıyat için iyice fikir edinmek lazım.
Diger onerecegım şey ise, bu tarz bir konu biraz daha ayrıntı içeriyor. Yani tüp bebek merkezinden cok hastanede olan tüp bebek bölümü ile görusmeni öneririm. Cunku bu tarz konular kadın dogum , dahiliye üroloji vb dalları da ilgilendirebilir. Hastane olursa konseyde dosya degerlendirme yada fikir öneri farklı görüşlerden yararlanılabılır. Doktorunda seni ona göre bilgilendirir. Cunku bu konu tüp bebekten ziyade rahim operasyonu olacagı için hastane daha iyi olur fikir almak için.
Bunların hiçbirine gerekte olmayabılır, bu surecte umarım en iyisi olur senın için. Aklıma memorial şişli geliyor. Tüp bebek için iyi diye arastırdım. Bir de orada bu tarz operasyonlarda cok yapılıyor tüp tıkanma amelıyatı rahım amelıyatları. O nedenle oradaki doktorlardan ön bilgi alabılırsın. Bu yarz amelıyatları olan hastaları olabılır cunku.
Hersey güzel olacak umarım , kendine iyi bak.