• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Can
Kızlar ikili tarama testi kan degerlerim çıkmış ama doktora ulaşamadım. Şu şekilde.
Papp-a 1.52
Serbest b hcg 12.1
Ense kalınlığı 1.7
CRL 5.55 cm

Bilgisi olan var mı :(
ım bunlar normal gözüküyor. Tam kaçıncı haftada yapıldı? Risk değerleri de iyiyse bi sorun gözükmüyor canım.

Kızlar merhaba

Cumartesi günü doktora gittim ve ikili test sonuçlarım iyi çıktı cinsiyetini söylemedi :KK43: ama çok şükür şuan için herşey yolunda.
doktor 16. haftada 4 lü test istedi ama ben yaptırmak istemiyorum. Aranızda yaptıran yada yaptıracak olan varmı? Çok gerekli bir test mi? Diyelim risk oranı yüksek çıktı ne yapacaklar anne karnında bebeğe zarar vermeden müdahale edebilecekler mi ki

Daha oncede yazdigim gibi folik asiti biraktim gida takviyesine basladim.omegali bisey olsun balik yiyemiyorum dedim. İ mom verdi doktorum da. Yiyemedigimizi takviye olarak alicaz mecbur.sadece yiyerek de gunluk ihtiyacin tamamini karsilamak mumkun deil zaten

Kızlar merhaba

Cumartesi günü doktora gittim ve ikili test sonuçlarım iyi çıktı cinsiyetini söylemedi :KK43: ama çok şükür şuan için herşey yolunda.
doktor 16. haftada 4 lü test istedi ama ben yaptırmak istemiyorum. Aranızda yaptıran yada yaptıracak olan varmı? Çok gerekli bir test mi? Diyelim risk oranı yüksek çıktı ne yapacaklar anne karnında bebeğe zarar vermeden müdahale edebilecekler mi ki
Gözün aydın cnm benim dr ikili test iyi çıkarsa 16. haftada yapılacak teste gerek yok demişti bende bekliyorum test sonucumu ayrıca test olumsuz çıkarsa karnından su alınıp bir de öyle bakıyorlar o da olumsuz çıkarsa gebelik sonlandırmayı ön görüyorlar, bilgilendirmek amaçlı yazdım. Sen içini ferah tut 2 li normalse herşey yolunda demektir ki bnm dr gayet başarılı ve 2. doğumum olacak onda..

Kızlar merhaba

cinsiyetini söyleyebilirdi bence . valla güzel soru bazıları nasılsa aldırmayacağım diyor ya da yanlış çıkabiliyor diyor sonuçlar ben de kararsızım ama dr isterse mecbur yaptırcam .emin de değilim aslında bakalım o günler gelsin de;)

Daha oncede yazdigim gibi folik asiti biraktim gida takviyesine basladim.omegali bisey olsun balik yiyemiyorum dedim. İ mom verdi doktorum da. Yiyemedigimizi takviye olarak alicaz mecbur.sadece yiyerek de gunluk ihtiyacin tamamini karsilamak mumkun deil zaten
canim bebek zaten ihtiyaci olan vitaminleri senin vitamin depondan karsiliyor ama seninde iyi beslenmen gerekiyor ilerleyen aylarda diş curumeleri oluyr

Günaydın arkadaşlar. Bugün doktor kontrolüm var inşaallah herşeyi iyidir bebişimin. Biraz ağrım varda. Siz 3 ayda Kilo alamazsanız beslenemezseniz benim doktorum kesinlikle serum verilir demişti bende 2 ayda Kilo verdim ama hemen toparlandım beslenmeme dikkat ettim en Son gittiğimde eğer Kilo almasaydın serum vermek zorunda kalacaktım dedi doktorum çünkü 2. Ay ile 3. Ay Arası bebişin organlarının oluşma zamanı. Kesinlikle kussan bile beslenme lazım dedi.
O serum olayını hiç söyleme yaa.. Bulantı ve kusma çok fazla olduğu için tam beş gun kızımdan ayrı hastanede yattım..:KK61: Kaç torba serum yedim sayamadım bile.. İyi oldum mu? Tabiki hayır.. Ama hiç olmazsa bebğe biraz vitamin gitmiş oldu.. Ama hastanede de hep kustum dr. aç bıraktı gene kustum.. Sonuç olarak hiç beslenemedim :KK43:

Ay arkadaslar sizler ne guzel egleniyosunuz geziyosunuz bebeklere esyalar alip bakiyosunuz ama ben bulantidan yataktan bile kalkamiyorum
Artik cok bunaldim ayaga kalktigim an yemek yiyemedigim halde cikariyorum
Artik kan kusuyorum biktim
Moralim cok bozuk ne zaman gecicek yoruldum
Bide bi tane daha cocugum var ona bile bakamiyorum
Ahh canım yaaa keşke dediğin gibi gezip eğlenebiliyor olsaydım:cry: Ama nerdeeee.. Br tek dün biraz iyiydim eşim viaporta (avm) götürdü biraz dolaştık.. Yoksa bulantı kusma geçmiş değil.. :KK61:Moralinin bozuk olmasını da çok iyi anlıyorum. yukarda da yazdığım gibi benimde çok zor geçiyor... Ama atlatıcaz İnşaAllah :KK39:

Kus ama yine de ye diyen doktorlara da gicigim ha bu ne sacmalik arkadaslar.
Bende gecen saglik ocagina kayda gittim.ebem ayni seyi soyledi.ya icim almiyo belki bi sure sonra kendiligimden yemeye baslicam simdi yiyip kusup neden kendimi iyice tiksindireyim ki.
Kilo daha hic almadim aksine 2-3 kilo verdim doktorum bebegin kilosuna durumuna bakiyor bebegim tam haftasinda gidiyo allaha sukur.bu yuzden caninizin istemedigi hicbiseyi yemeye calismayin bence
Sana bu konuda katılıyorum.. Ne yiyeceği bilsem zaten yiyeceğim ama canım bişey istemiyor.. Ekmek bile görsem midem bulanıyor.. Bide zorla kendini ye bişeyler diyorlar.. Sanki keyfimizden yemiyoruz :KK11:

Haklisin da mesela ben ilk ay sut urunlerinden tiksindim su ana kadar hic icemedim sut.peynirsiz kahvalti yapmazdim adini duymaya tahammulum kalmadi.ye kus demek kolay.mesela ben dun kusarken sol gogsumun altinda bir aci hissettim cok zorlanmisim sanirim dunden beri aciyor.su an kusmayayim diye dua ediyorum cunki nefes alirken bile aciyo

ya kızlar bi sorum olucak ben en son eylülde adet oldum ve aralıkta gebe kaldım ama ultrasonda gebelik haftam sürekli değişiyo hangisine uyucamı şaşırdım şu an 6 eylül doğum tarihim haftaya ne olucak bakalım :)
Canım benim sen hamilelik haftasını son adetinin ilk gününe göre hesaplamalısın ultrasonda hafta ile uyumu nedir biliyormusun; senin bebeğinin haftasına göre gelişimidir yani sen hangi haftadaysan bebiş ultrasonda hangi haftada gözüküyorsa birbiriyle karşılaştır buda bebişin düzenli gelişip gelişmediğini gösterir. Benim 2. Gebeliğim bu bir kızım var hep ultrasonda haftasına göre büyüktü maaşallahhh 3580kg 52cm doğmuştu. Bu konularda tecrübelerin ilk gebelerde göre

Bende 5 kere serum yedim ve hic faydasini gormedim
Ayrica da cocugum var yatamam hastanede
Yatsamda bi fayda olmucak
Allah acisin bize valla baska bisey diyemiyorum artik
Haftasonu annemdeydim. anneme arabayla yarim saat. Nasil gittim nasil geldim bende bilmiyorm cok zor oldu

Haklisin da mesela ben ilk ay sut urunlerinden tiksindim su ana kadar hic icemedim sut.peynirsiz kahvalti yapmazdim adini duymaya tahammulum kalmadi.ye kus demek kolay.mesela ben dun kusarken sol gogsumun altinda bir aci hissettim cok zorlanmisim sanirim dunden beri aciyor.su an kusmayayim diye dua ediyorum cunki nefes alirken bile aciyo

benim doktorum hiç böyle bişey demedi yiyemediğini biliyorum hiç zorlama kendini zamanla geçecek hepsi dedi yiyebiliyorsan meyve ye soğuk su iç demişti sağolsun ama annem ve eşim sürekli ye kus ye kus diye diye psikolojimi bozdular.

Kızlar mrb. Yeni bi doktora gittik bugün. Bakar bakmaz kanaman var mı dedi yok niye sordunuz dedim. Kese aşağıya inmiş :KK43: bu kadar aşağıda olmaması lazımdı düşük tehlikesi var dedi ve progestan yazdı. Bol bol dinlen dedi ama ben zaten hiç yormuyorum ki kendimi, moralim çok bozuldu :KK61: ikili test istemiyorum deyince enseye baktı ve 0,9 yani normal dedi. Ama burda herkesinki 1,5 falan oluyo en az?? Aklım karmakarışık

Günaydın kızlar hazır kilo muhabbeti varken ben hala hiç kilo almadım hafif göbeğim çıktı zaten vardı daha da belirdi onun dışında hiç kilo yok. Mide bulantım fln da olmadı ama acayip bir iştahsızlık var. Siz düzenli beslenebiliyor musunuz? bana sanki hiç düzenli beslenmiyorum gibi geliyor. sizlerin öğünleri nasıl
ben üç ana ve mutlaka 3 de ara öğün yiyorum. öyle çok fazla yediğim söylenemez ama bir çorba bile olsa içiyorum yemek saatinde, aralarda meyve, ayran, kuruyemiş vs tüketmeye çalısıyorum. balantım olsa bile zorluyorum kendimi. bir de yedikçe bulantının azaldığını fark ettim. çok şükür öyle çok kusmuyorum... bir de bulantı rahatsız edince fasulye içiyorum mide asidini cektiği için rahatlıyorum.
bir de ilk aylar yiyemiyorsan sorun değil aslında sonrasında tamamlarsın.

Kızlar mrb. Yeni bi doktora gittik bugün. Bakar bakmaz kanaman var mı dedi yok niye sordunuz dedim. Kese aşağıya inmiş :KK43: bu kadar aşağıda olmaması lazımdı düşük tehlikesi var dedi ve progestan yazdı. Bol bol dinlen dedi ama ben zaten hiç yormuyorum ki kendimi, moralim çok bozuldu :KK61: ikili test istemiyorum deyince enseye baktı ve 0,9 yani normal dedi. Ama burda herkesinki 1,5 falan oluyo en az?? Aklım karmakarışık
canım endişe etme benimde 1.1 di ense kalınlığı ve çok normal dedi.sanırım onda alt sınır tehlikesi yok.

Back