• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım benim senin ve bebeğin için en dogrusuna karar vermişsiniz için rahat olsun bukadar karnında taşıyıpta riske atamazdın zaten bundada vardır bir haylr de canını sıkma kolay bir dogum olur inşallah bebeğine sağsağlim kavuşursun
öyle canım yapcak bişey yok sağlıklı olsunlarda öyle yada böyle dünyaya gelecekler:KK51:

guzel anneler merhaba,
bugun 14;14 itibariyle oglumu kucagima aldim cok sukur. darisi bekleyenlerin basina insallah. Rabbim cumlenize hayirli dogumlar nasip etsin ins. dualarinizi esirgemediginiz icin tesekkur ederim.

Gözünaydın canımm Allah analı babalı büyütsün inşallah darısı bizlere :)

guzel anneler merhaba,
bugun 14;14 itibariyle oglumu kucagima aldim cok sukur. darisi bekleyenlerin basina insallah. Rabbim cumlenize hayirli dogumlar nasip etsin ins. dualarinizi esirgemediginiz icin tesekkur ederim.
Gözünüz aydın, hayırlı olsun, güzel güzel büyütün inş.

Bebeğe mama verenler kaç saat arayla veriyorsunuz?
Bebek her ağlamasında sütün az mama ver diye diye psikolojimi bozdu kaynanam. Eşimle de aram açıldı. Bebeğimi kucağıma almak için can atıyordum burda ama şimdi psikolojim çok bozuk alt üst oldum. Bebeğe olan hevesim de gitti :KK43:
Canım aslında hıc mama vermesen daha ıyı cunku emzırdıkce sutun artar kımseyı dınleme bır damla bıle yeter aglayabılır bebek ben dogurdugumda kızımı ılk uc gun hıc sut yoktu sonra bır ay zorladım emdıkce geldı hep aglıyordu ıkkncı ay de tavsıyesıyle mama basladım ama gunde en fazla ıkı kere demıstı ve ben emsırmeye agırlık verınce 3.ay hıc vermedım mamayı kestım senı cok ıyı anlıyorum etrafındakılerın konusmaları senın yetemedıgın hısıne kapılıyorsun ama sen takma bır damle bıle doyururu onu

Merhabalar,
Yaşamın ilk zamanlarında kusma yoğun birşekilde görülebilir. Bebekler bazen peynir gibi bazen süt gibi kusabilirler. Bebeğin büyümesi ile kusma sıklığı azalır. Genellikle de 6 ay içinde kaybolur. Bebeğinizin kilo almasını engellemediği sürece bu kusmalar normal kabul edilebilir.
Çok kusan bebekler için, bebek beslendikten sonra bebeği 30 derecelik yarı oturur pozisyonda 15-20 dakika bekleterek ve sağ tarafa yatırma tedaviye yardımcı olunmaktadır.
Biberonla beslenmelerde bebeğin hava yutmasına bağlı kusmalar görülebilir.
Aşırı beslenme , beslenmeden hemen sonra bebeğin aşırı hareketi yine kusmaya neden olabilir.Belki bebeğiniz bu yüzden de kusmuş olabilir. Bebeğiniz anne sütünüzle doyuyor da olabilir. Doktorunuza danışmanızı öneririz.
İlk1000adım Beslenme Uzmanı
Zeynep Yılmaz
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bir gün sonra bebelac denedik onu içti kusması. Sadece bir kez bir öğün 60 ml verdik. Ama bugunku doktor kontrolümüzde 4 günde 250 gram aldığını görünce doktorumuz mama verme sütün yetiyor dedi. Şimdilik mamaları rafa kaldırdık.

normal kızlar benimkide öyle bide boynumda falan hep et benleri çıktı minik minik genital bölgem karardı eee geçecek tabi yavrularımızı bi alalım kucağımıza:KK36:

Evet yaa benım de boynumda çok fazla çıktı, göbeğimdeki küçücük benler acayip büyüdü ve kasığımdaki patlıcak gibi.bu kış onları da halletmek istiyorum

Kararma bende de oldu maalesef ilk farkettiğimde şok oldum ne hale gelmişim diye ama dediğin gibi yavrularımız için değer... Acaba doğumdan sonra normale döner mi yoksa krem vs.mi kullanmak gerekir
Biraz kocakarı işi denebilir belki ama ben denicem bissürü arkadastan vs duydum. Yuzunu dogumda terliyorsun ya o teri saclarınla silersen tüm lekeler hidermiş. Kararma da kendiliğinden düzeliyor uş bi süre sonra:)

Canım doktor Ssvd desteklemese inanmaZdım, o da şaşırdı ve üzüldü hatta.. Ssvd yaptıracak gebe arıyorum ben demişti bana.. Çok da iyi bir doktor, kendisi de istersen başka bir doktora danışabilirsin ama pek yanılmam dedi. Darlık değil benimki basıklık.
Yok cidden necati bey mukemmel bir dr muş ...o diyorsa doğrudur ..inş rabbım hayırlı doğu lar versın cnm

Bugün kızımı kucağıma aldım şükürler olsun biraz stresli bir süreçti ama bebeğimi görünce herşey uçtu gitti 3800gr doğdu meleğim... Allahim bu güzel duyguyu isteyen herkese yaşatsın kimsenin kucağını boş koymasın inşallah.
Ben huzuru buldum bebeğimin yüzünde teninde inşallah sizde tez zamanda sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız..

Arkadaşlar özellikle doğum yapanlar bebeklerinizi hastaneden nasıl çıkardınız?

Ben aşağıdakini aldım, portbebe almadım. Tam yatış sağlamıyor, bu şekilde kullanılır mı acaba? Kafama takıldı. 2 günlük bebek oturur gibi arabada 1 saat seyahat edebilir mi?

http://www.e-bebek.com/nuna-pipa-0-13-kg-oto-koltugu_NUN-CS01001E
senin aldığın iyi işte çoğumuz ondan aldık zaten bebek arabasıyla birlikte hatta :) karnımızda zaten kaç büklüm duruyo bebek canım. portbebeye koymak saçma geliyo bana da.ana kucakları gayet iyi. çukur gibi duruyo ama bebeğin duruşuna göre tasarlanmış şeyler bunlar.için rahat etmezse yenidoğan desteği alabilirsin içine yine de :)

Kahverengı oldu benım, baya koyulaştı eski rengine göre,cevresınde de bıkaç yağ bezesi oldu, emzirdikten sonra düzelir mi bilmiyorum ama ben de beğenmiyorum şu an :KK43:
Doğumdan iki üç ay sonra rengi açılıyor kızlar şimdi salgılanan hormondan dolayı böyle hiç merak etmeyin

Bazen biraz oluyor o kadar cok değil ama gece oluyor cogunlukla. Ben sabahlari 7ser taneye basladim biraz zorluyor tabi 4ten sonrasi :) yarın ilk nst ile çatı muayenem var bakalım
Allah yardimcimiz olsun insallah 6 ayimdan beri hurma yiyorum simdide biraz arttirdim yemeyi insallah faydasi olur senin kasilmalarin varmi

Bi asker eşi olarak endişeni çok iyi anlıyorum... Rabbim hepsini korusun hainlere fırsat vermesin inşallah. Hepimizin yüreği yangın yeri.
Evet hem hamilelik hem bu olaylar çok can sıkıcı birde ben gecelri uyuyamıyorum çok sıcak uykusuzluk baş agrısı vücut yorgunluğu yapıyor artık geçsin zaman diyorum

Bazen biraz oluyor o kadar cok değil ama gece oluyor cogunlukla. Ben sabahlari 7ser taneye basladim biraz zorluyor tabi 4ten sonrasi :) yarın ilk nst ile çatı muayenem var bakalım
Nst icin drun cok gec kalmamismi benimkisi 32. Haftada basladi nst istemeye bana cati muaynesinden sonra sancilarin artar bi kac gune doguma gelirsin demisti ama sancilarim hep ayni gun icerisinde cok kasilmam oluyor ama artmiyor hep ayni siddette

Nst icin drun cok gec kalmamismi benimkisi 32. Haftada basladi nst istemeye bana cati muaynesinden sonra sancilarin artar bi kac gune doguma gelirsin demisti ama sancilarim hep ayni gun icerisinde cok kasilmam oluyor ama artmiyor hep ayni siddette
Ben nstye girmeden doguma gireceğim de içimde kalacak diye korkuyordum :-) herşeyin normal o yüzden nstye gerek yok dedi gecen hafta iyi dedim napim. Sen cati muayenesi oldun mu peki? Dun gece bi ara adet ağrısı gibi belim agridi ama geçti...

Ben nstye girmeden doguma gireceğim de içimde kalacak diye korkuyordum :-) herşeyin normal o yüzden nstye gerek yok dedi gecen hafta iyi dedim napim. Sen cati muayenesi oldun mu peki? Dun gece bi ara adet ağrısı gibi belim agridi ama geçti...
Evet oldum kendini kasmazsan cok cqnin yanmiyor aslinda amac catiyi kontrol etmek degil dogumu tetiklemek ama bende ise yaramadi persembe yine gidicem dr a bakalim ne diyecek bayrama kadar dogurup toparlasaydim biraz kendimi iyi olacakti

Yokmu sancıları başlayan burdan sancı paylasımlarını görmek ayrı bir güzel heyecan veriyor

Back