• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Canım benim doktorum bayandi aslında ama sancilarimin başladığı gün doktorum izinliydi ve hastane ye gittiğimizde sansima erkek doktor vardı ve o ilk açılmayı kontrol ettiğinde hiç rahatsızlık duymadım hep hayırlısı diyordum.sonra öğrendim ki meğer benim bayan doktorum normal doğum için pek ugrasmazmis.o yüzden sen rahat ol hiç sıkıntı olmaz Allah in izniyle

Dogru canım benim yakın arkadaşımda eşi bayan doktor istediği için tüm takiplerini bayan doktora gitti ama şansına çatı muayenesinede dogumada erkek doktor girdi kısmet bu işler kim bizim için daha iyiyse o olsun inşallah :) yarın bol derin nefesle kolayca atlatırım inşallah :)

Ayy canım hiç kulak asma benim bebis de inmemisti 1 gecede hafif sanciyla indi hatta şaşırmıştım o gün doğum oldu.bu işler belli olmaz

Rabbim bebişini sana bağışlasın canım inşallah benim fındıkta son dakka golüyle iner biran önce :)

Dogru canım benim yakın arkadaşımda eşi bayan doktor istediği için tüm takiplerini bayan doktora gitti ama şansına çatı muayenesinede dogumada erkek doktor girdi kısmet bu işler kim bizim için daha iyiyse o olsun inşallah :) yarın bol derin nefesle kolayca atlatırım inşallah :)
Vala benim çatı muayenesi bile olmadı direk açıklığa bakıldı. Sen sadece konsantre ol derin nefes almak için .inşallah rahatlıkla atlatirsin canım

Derin bir nefes alıp bol bol dua edicem canım hem doğum için bir nevi hazırlık benim için normal olmasını çok istiyorum gerçekten çatı muayenesinde belli olur gibime geliyor yapıp yapamayacağım :)
Bende artık sadece olumlu olan hikayeleri okuyorum ve yurtdışındaki kadınların suda doğumlarını izliyorum gerçekten hem rahatlıyorum hemde imreniyorum valla :) birde bir doğum koçu var pınar hanım onun doğum hikayesi mükemmel onu okuyorum arada Gerçekten rahatlatıyor beni :)
evet bende hep olumlu hikayeleri dinleyip özeniyor ve dua ediyorum ama neticede doğum şekli nasıl olursa olsun en önemlisi bebek ve bizim için en hayırlı olanı.. bol bol inşirah suresi okumak lazımmış hem doğuma yardımcı hem de ruhsal olarak rahatlamak için..

Vala benim çatı muayenesi bile olmadı direk açıklığa bakıldı. Sen sadece konsantre ol derin nefes almak için .inşallah rahatlıkla atlatirsin canım

Çook teşekkür ederim canımm içimi rahatlattınız gerçekten inşallah biran önce bende miniğimi alırım kucağıma :)

evet bende hep olumlu hikayeleri dinleyip özeniyor ve dua ediyorum ama neticede doğum şekli nasıl olursa olsun en önemlisi bebek ve bizim için en hayırlı olanı.. bol bol inşirah suresi okumak lazımmış hem doğuma yardımcı hem de ruhsal olarak rahatlamak için..

Bende günde 7 defa okuyorum inşirah suresini canım birde eşime zemzem aldırdım ona meryem ve inşirah suresini okudum günde yudum yudum içiyorum etkilimidir bilmiyorum ama manevi olarak içimi rahatlatıyorum :)

Bende günde 7 defa okuyorum inşirah suresini canım birde eşime zemzem aldırdım ona meryem ve inşirah suresini okudum günde yudum yudum içiyorum etkilimidir bilmiyorum ama manevi olarak içimi rahatlatıyorum :)
etkili olmaz mı Allah'ın izniyle faydası olur muhakkak.. bir de 3 hurmaya yasin okuyup ilkini sancın geldiğinde, ikincisini doğumdan sonra, üçüncüyü de bebeğe doğumdan sonra tahnik ettirmek sünnetmiş ben hazırlayıp doğum çantama koydum.. (tahnik,hurmayı zemzemle biraz yumuşatıp bebeğin damağına sürme)

etkili olmaz mı Allah'ın izniyle faydası olur muhakkak.. bir de 3 hurmaya yasin okuyup ilkini sancın geldiğinde, ikincisini doğumdan sonra, üçüncüyü de bebeğe doğumdan sonra tahnik ettirmek sünnetmiş ben hazırlayıp doğum çantama koydum.. (tahnik,hurmayı zemzemle biraz yumuşatıp bebeğin damağına sürme)

Bende hazırlayıp dogum çantama koyayım bari çok sağol canım bilgilendirdiğin için :)
Yarın bir doktora gidiyimde çömelme hareketine başlıcam bende çok etkili oldugunu söylüyorlar sen başladınmı?

Günler hızlı geçsin artık :KK61::KK61::KK61:gözümü kapatayım Açayım ayın 19 u olsun

Canım hiç endişe etme kasma kendini, kasarsan doğru sonuç alamayabilirim doktor. Derin bir nefes al zaten inan 5/6 saniyelik bir muayene.. Ben de çok dert ettim doktor erkek diye ama o sırada öyle sıkıntı olmadı. Annemle gitmiştik annemi almadı sadece kendisi ebe ve ben vardık. Zaten malesef üst kemik çok basık çıktı, normal doğum deneyecektik doktorum bile üzüldü. Geçen haftadan beri canım sıkkın sanki hala boş yere sezeryan olacakmışım gibi hissediyorum
Ciddi misin? Çok üzüldüm gerçekten var mı çatı konusu bana doktorum hiç yapmadı da, sadece suyum gelince açıklık kontrolü yaptı.

Yok canım o öyle değil, normal doğumda epidural evet ama sezeryanda iki çeşit var biri epidural ve spinal. Hatta ikisinin karma uygulaması var ve benim ilk SeZeryanım öyle idi doktorum öyle anlatmıştı. Spinalde ağrı kesici tek kez uygulanıyor bele takılı bi katater olmuyor ama Epiduralde bele takılı bir katater oluyor ve ameliyat sonrası ağrı hissettikçe basıp ağrı kesici alıyorsun. Epiduralde omurilik zArının dışına spinalde ise içine uygulama yapılıyor. Spinalde baş ağrısı ihtimali daha yüksek oluuor.internette de böyle diyor
Anladım canım ben bilmiyordum spinal oldu üç dort gün belim çok ağrıdı ama sonra gecti

Canım hiç endişe etme kasma kendini, kasarsan doğru sonuç alamayabilirim doktor. Derin bir nefes al zaten inan 5/6 saniyelik bir muayene.. Ben de çok dert ettim doktor erkek diye ama o sırada öyle sıkıntı olmadı. Annemle gitmiştik annemi almadı sadece kendisi ebe ve ben vardık. Zaten malesef üst kemik çok basık çıktı, normal doğum deneyecektik doktorum bile üzüldü. Geçen haftadan beri canım sıkkın sanki hala boş yere sezeryan olacakmışım gibi hissediyorum
Doktorunuz daha iyi bilir elbet ama hem kendi doktorum hem de burda okuduğum kadarıyla doktorların bir kısmı çatı muayenesini doğum anında yapıyor, daha erken anlaşılamayacağını söyleyerek. Çünkü doğum sırasında sancı açılma derken çatının da genişlediğini söylüyor.hatta geçen okuduğum bi makalede doğum anında bebeğin kafasının ve tüm kemiklerin doğumu kolaylaştırmak adına kanaldan geçişini rahatlatmak için bir nevi esneyerek şekil değiştirdiğini, deyim yerindeyse kabına uyum sağladığını yazıyordu. Tam anlatamadım sanırım. Hakkımızda hayırlısı

Kızlar günaydın 2 gündür kafama takılan bikonu var bebişleriniz nezaman döndü sizin?siz anlayabildinizmi?
Dün arkadaşa gittik düşmemiş karnın dönmemiştir daha dedi açıkcası bende hiç düşmediğini düşünüyorum zamanda daraldı dönermiki bu saaatten sonra:110:
Kendimi normal doğuma okadar hazırlamışımki sezeryan olursa çok üzülürüm heralde yarın doktora gidicez çatı muayenesi için kendi içimi rahat ettirmem gerekirken eşimi sakinleştirmeye çalışıyorum hem erkek olsun doktor dedi şimdide nasıl olucak bu muayene diyip duruyor:KK11:

Benim 32 de döndü. Anlamıyorsun döndüğünü. Bana dr dönmezse önümüzdeki haftalarda sezeryan konusurz demişti ama 32 de döndü

Benim 32 de döndü. Anlamıyorsun döndüğünü. Bana dr dönmezse önümüzdeki haftalarda sezeryan konusurz demişti ama 32 de döndü

Geçen muayenede doktor hiçbirşey söylemedi benimde sormak aklıma bile gelmemişti yarın belli olur nasılsa doğum şeklinide konuşacaktık hayırlısı olsun inşallah

O teknik anlatan ben oluorum sanırım:) ben bizzat epidural sezeryan oldum canım, bu sefer de doktorum sordu epidural miydi spinal miydi diye, bilmiyordum farkı, katater vardı dedim o da sen epidural seZeryan olmuşsun bu sefer spinal olacak dedi. Internetten arattım ayrıca Dr. Semra Özer in de bu konudaki bir makalesini okudum..
Evett:KK9:

Geçen muayenede doktor hiçbirşey söylemedi benimde sormak aklıma bile gelmemişti yarın belli olur nasılsa doğum şeklinide konuşacaktık hayırlısı olsun inşallah
Aslında ilk bakması gereken sey o. Kordon bagı var mı yokmu amnion sıvısı ne alemde. Bebegim rutin ölçümleri vs. İlginç. Catı olayını da anlamadım. Normall dogum düşünenleri 37 de kontrol sdiyorlae mesela normalde. Hayrlısı olsun canım

Kizlar korkudan oturup agliyorum hastanenin o deli fiyatini kabul etmek zorunda kaldik genel anestezi sezryan ayin 10u saat ya 1ya da3

kizlar ben agustos annesiyim 33 gunluk bir bebegim var :) forumda gezinirkrn burayada bakiyim dedim :) tatli telaş sarmiş sizi:) kendi bekleyişlerim geldi aklima.annelik cok guzel ve kutsal birsey.inşallah sagsalim kavusursunuz kuzulariniza :) bebeginizle o ilk buluşma ani tarifedilemez bir duygu.

Back