- 26 Kasım 2014
- 489
- 385
- 63
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Fatma ana eli otunu bizde denedik doğum esnasında işe yaradığını düşünüyorum Allah kolay doğumlar nasip etsintebrik ederim Allah analı babalı büyütsün güzel bi doğum yaşamıssın.darısı başımıza inşallah. fatma ana eli otunu nerden buldun acaba ya ben de aktarlara sordum bugün ama buralarda yok
Canım senin bebek kaç günlük benimki 12 günlük iki saatte bir dedi emzir ardından da 30ml ver dedi dr.amin canım sağol hepimizinkini inşallah. gece 3 saatte bir 50-60 ml anca aldı. Ama dun gece 50 ml sütü içti sonra 20 dk kadar göğsümü de emdi. Maşallah çişi kakası bol ama bana doymuyor gibi geliyor. Mama verdik 3 kez aptamil 1 numara uç seferde de kustu mamayı.benim sutumu hiç kusmuyor ama mama yaramadı kuzuma.
bende pek bir işe yaramadı benim otta mı bir sıkıntı vardı acaba rahmim açıldı doğurdum eve taburcu olduk geldiğimde ot hala kapalıydı.Fatma ana eli otunu bizde denedik doğum esnasında işe yaradığını düşünüyorum Allah kolay doğumlar nasip etsin
Canım bize de sağlık ocağındaki hemşire uzamış sarılık dedi. Sizinde mi hafif sarı hala rengi. ?Yok cnim ya olurmu oyle sey,bunun zamani yokki,dun doktorla gorustuk,bizimki uzayan sarilikmis mesela, yani 40 gun surer endise edilecek durum yokmus, kuzenim bebisi sarilik olmadi ama 20 kirki cikinca oldu,bu isler anlaşılmıyor ki
Ben oyle abartili istah yasamadim ama kendimi geri de tutmadim yiyeceklerden bende 9 10 kilo aldim.Simdi ayrintili ultrasonda 2250 gr cikti. Pztsi 2600 du cihaz farkindan mi anlamadim. Ama cok uzuldum. Asimetrik rahim ici gelisim geriligi teshisi kondu. Bu da gelisimi tamam ama dusuk dogum kilosu demekmis 3 hafta geri En azindan elimden geleni yapmis olmak icin yiyip sola yatma isini yapiyorum. Bir de limonlu su iciyorum kani sulandirsin daha rahat kordona gecsin diye.Gelisimi durursa acil sezeryanla dogum olacak.yemekle de olmuyo canım ya benim iştahım çok yerinde mesela hadi bebeğe yaramasa bile benim kadar yiyen insan bi 25-30 kg alırdı heralde ama 9-10 kg ancak aldım ben.kendimde kilo yok ama bebeğim de tosuncuk değil yani daha 3 kg ı göremedik...
Hadi yaa benimki bayaa bi açılmıştı neyse canım herşey yolunda gitmiş ya önemli olan obende pek bir işe yaramadı benim otta mı bir sıkıntı vardı acaba rahmim açıldı doğurdum eve taburcu olduk geldiğimde ot hala kapalıydı.
Canım bize de sağlık ocağındaki hemşire uzamış sarılık dedi. Sizinde mi hafif sarı hala rengi. ?
Kaç günlük oldunuz canım siz? Bizimki 35 günlük bugün.Goz aklari sari biraz da alni ve dil ucunda farkettim, ancak endise edilecek durum olsa hastaneden eve gondermezlerdi diye düşünüyorum canim. Uzayan sarilik bizimkisi
Bugün aynı şeyi bende yaşadım. Kafası kanala girdi mi diye bayağı bastırarak kontrol etti ve rahîm ağzını uyardı doğuma hazırlık olsun diyeBugun dogurmak ıcın yatacak sekılde gel demıstı drum gıtım altan muayne etı bebegın kafası henuz yukarda oyle cok agın olur bence daha bekleyelım dedı nstye gır bır bakalım oda ıyıyse carsambaya gelırsın dedı ozaman kesın yatıs yaparız dedı ılk defa oyle elını soktu ıcıme daha once normal dogum yaptım bu catı buatnesınden farklı bıse bebegın kafasına baktı
Tatlım proteini artır karbonhidratı azalt yoğurt sut peynir ve eti çoğaltırsan bebek daha hızlı buyur. 2 bardak süt bir büyük kase yoğurt haftada 3-4 gün 3-4 büyük köfte boyutunda et yada köfte hızlandırıryemekle de olmuyo canım ya benim iştahım çok yerinde mesela hadi bebeğe yaramasa bile benim kadar yiyen insan bi 25-30 kg alırdı heralde ama 9-10 kg ancak aldım ben.kendimde kilo yok ama bebeğim de tosuncuk değil yani daha 3 kg ı göremedik...
Selam bende ayni muayneyi oldum kanaman gelecek sancilarin artacak dedi dr ama ne kanama geldi ne sanci artti anlamadim gittiBugün aynı şeyi bende yaşadım. Kafası kanala girdi mi diye bayağı bastırarak kontrol etti ve rahîm ağzını uyardı doğuma hazırlık olsun diye
Tatlım doktorun üstüne at. Daha bağışıklık sistemi yok. Rota ve beta virüsleri varmış. Yetişkinlere zararlı değil ama bebeğe zararlı diye.Canım öncelikle güle güle sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini inşallah :)
İnan öyle iyi anlıyorum ki seni aybı duyguları bende yaşıyorum. Allahtan benim yanımda kendi ailem de olacak. Kendi aileme istediğimi söyleyebilirim alınmazlar öpmeyin vs. Ama kvdemler çok sinirimi bozuyor ben en çok ellerini yıkamadan tutmaları veya öpmelerinden korkuyorum ama kararlıyım ne olursa olsun öpmeye calışırlarsa uyarıcam kimse kusura bakmasın bebeğimin sağlığı onlardan daha önemli istediklerini desinler. :)
Zaten başından beri ne ilgilendiler ne yardımcı oldular arayıp sormadılar kuzenim geldi de doğum temizliğimi ancak öyle yapabildim. Bide bebekten bahsederken de hep sanki sadece eşimin çocuğuymuş gibi ben sadece taşıma görevini üstleniyormuşum gibi davranmalar fian insan sinir oluyo
Bende önce kahverengi sonra taze kan gelmeye başladı ama çok az damla damla pztden beri. Ben bu hafta 2. Alttan muayene mi oldum. Bekle benimde sonradan geldi. Karnımda gerilme var ama öyle belirgin bir ağrı yok.Selam bende ayni muayneyi oldum kanaman gelecek sancilarin artacak dedi dr ama ne kanama geldi ne sanci artti anlamadim gitti
Canım hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah ... Bu Fatma ana otu nasıl Yapılıyor nerden alabiliriz bizede tarif edermisiniz ne zaman yapılmalıbende pek bir işe yaramadı benim otta mı bir sıkıntı vardı acaba rahmim açıldı doğurdum eve taburcu olduk geldiğimde ot hala kapalıydı.