Canım daha yeniyşz birbirimize alışıyoruz henüz . Çok Minnak teyzesi bir görsen yersin yersin . Sen nasılsın bebiş nasıl ?Belma ne yaptın cnm ,bebekle zaman nasıl geçiyor ,
Canım göğüs 3 saatte bir toparlıyor kendini. 1 saat çok az ondan pek sütün gelmemiştir.Sagmaya çalıştım ama sanırım yeterince birikmedi yada süt azdı 1 saat once emzirmistim sonra Sağdim çok az süt çıktı tekrar denicem 3 saat emmedigi zaman
Ya nasıl görmen lazım ucunu alıyor yalıyor bekliyor sonra bütününü alıyor , bak senin bebiş de gelsin neler olacak ..Arkadaş ne kadar akıllılar bu bebişler :)demek meme olup olmadığını anlıyor he :)ya yerim ben onu ya ,minicik şey sinirleniyor demek annesi :)
C
Canım bende pek giremiyorum aldık prensesi minnacık teyzesi. Bu Çarşamba aldık yanımızda bakalım ....darısı sizlerin başına.,
Canim hayirli olsun gozun aydin :) Sut birikiyordur ates ondan basar benim de olmustu cunkuKızlar beni birden ateş bastı göğüslerim acaip sızlıyor. Az az gelmeye başlıyor süt çok şükür. Mama verdim bebeğe sarılık olduğu için ama önce gögsümü de veriyorum alışmasın diye.
Doğum hikayemi yazdım en kısa haliyle, uzun da olabilir
Ama agladim iste ben dedim aglarim diye27 Ağustos Perşembe günü sabah 10 da nst için gitmiştik. Sancılarım çıkar ümidiyle gittim ama yine az çıkmıştı. 40+1 dik ve ben artık sabırsızlanıyordum :) Nst çeken kadın sancı yok herşey normal, 1 hafta daha bekleyebilirsiniz gelmezse müdahale ederiz ama her an gelebilir dedi.. Ben sinirlendim, 40 hafta oldu nasıl bekleyim 1 hafta daha bekleyemem dedim. Neden bekleyemezsin dedi :) Çünki 40 hafta doldu ve endişe ediyorum dedim.. Ağlamaya başladım..
Hangimiz daha iyi biliyoruz dedi.. Tabi ki ben dedimherneyse zar zor ikna oldum. Yarın kendi doktorumu görmek istiyorum yoksa burdan kalkmam dedim Eşim diyor ki kadını döveceksin sandım.. O derece sinirlerim bozuldu çevrenin de hani niye doğurmadın daha demesiyle..
İşimiz bitti eve gittik. Kaynanam da evde bekliyor bizi son durum ne diye.. Dedik daha gelmeye niyeti yokmuş :)
Neyse sohbet etmeye başladık kaynanamla kendi sancısından, nasıl doğum yaptığından bahsediyor bana.. O anda karnıma bi ağrı girdi bi ses duydum pıt diye :) Allah Allah dedim ama oturuyodum. Bişey yoktur diye umursamadım. Eşim de evden çıkacaktı bana istediğin birşey var mı diye sordu. Ben de yolcu etmeye kalktım alınacaklar listesini veriyorum güya :) O anda altıma kaçırmış gibi sular geldi eşim de bakıyo kapının önünde ağzı açıkÖnümdeki ıslaklığı görünce..
Hemen lavaboya girdim ama çok akıyor sıvı. Rengi çok açık pembe oldu ikinci gidişimde. Hemen valizi alıp hastaneye geldik. Sancılar yavaş yavaş girmeye başladı. Yatış verdiler muayene ettiler açılma yoktu. Sancılar arttıkça açılmada olmaya başladı. Öğlen sonu 3 te gittik gece 12 ye kadar sancılarım oldu yatarak bazen sıcak suyun altında hareket ederek geçirdim sancıları.. Arası 3 dk ya düştü muayene etti doktor 3 cm dedi ve epidural isteyip istemediğimi sordu. Ben önce az daha bekleyim dayanamazsam alırım diye düşündüm ama zaten dayanılmazdı nefesimi kesiyordu. Sonra dedim tamam istiyorum. Belden iğneyi yaptılar kendimi kuş gibi hafif hissettim.. Sancılar nst de çıkıyordu ama ben hafif bir sızlama hissediyordum sadece. Tekrar muayene oldum 4 cm.. 20 dk geçti 6 cm.. Ve bi 20 dk sonra da 9 cm.. 10 dk daha bekledim ve artık doğuma hazırdım. Ayetel Kürsi ve bildiğim duaları okumaya başladım. Doktor ıkın dediğinde ıkınmaya başladım ağrı hissetmeden sadece itme hissiyle..Ve 5-6 ıkınmadan sonra kuzumun önce sesi geldi. O sesi duyunca zaten ben ağlamaya başladım deli gibi.. Sonra kollarıma verdiler.. Buruşuk elleri ve aralamaya çalıştığı gözleri aklımdan gitmiyor. Allahım dedim şükürler olsun. O an dünyalara bedel. Allahım hepinize de yavrularızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..
İşte bizim hikayemiz de böyle. Sütüm gelmedi tam ama emziriyorum sürekli gelmesi için. Az sıvı geliyor mama da veriyorum bazen. Sarılık seviyesi yükselmemesi için mama vericem bugün..
Sadece şunu unutmayın kızlar. Hep demiştim yine diyorum.. Başkalarının böyle olmuş benim de mi olur diyerek şartlandırmayın kendinizi. Son ana kadar bebeğinizi sevin, tadını çıkarın. Kimseye kulak asıp kendinizi üzmeyin. Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda herşeyin boş olduğunu anlayacaksınız.. Ben sabırsızlandım doğsun diye ama hamileyken geçirdiğimiz günler de bir başkaydı şimdi belli oluyor o da :)
Allah yavrularımızı korusun..
:)yırım onu ben ya :)minicikler ,bnmki iyi keyfi yerinde erken doğum olucak diye evhamlandım durdum ,mübarek şimdide gelmiyor :)ne sancı var ne agrı bişiy ,evi pürü pak yaptım ,beşik mevresimleri falan giysileri :)bnm kız halen içerde geriniyor yahu :)Canım daha yeniyşz birbirimize alışıyoruz henüz . Çok Minnak teyzesi bir görsen yersin yersin . Sen nasılsın bebiş nasıl ?
Evet cnm aynen sanki bacak aramdan birşey çıkacakmış gıbı his geliyor o anki refleks ile kasıyorm kendımı sancıları da belirsız sürelerde adet sancısı gbı hıssedıyorum kasılma ise bazen sancıdan sonra bazen sancısızBilmiyorum canm ama bende bugun asiri kasilma var ama duzensiz cok kafayi taktikda psikolojik mi etkilendim bilmiyorum ..
Kasilmalar yerini
Baski hissine birakti cogunluklada sag
Tarafimda seninde oyle mi ?
İyi canım çok sevindim kavuştun sonunda biciriginaÇıktı canım Çarşamba aldık sonunda...
Sağol canım benim cümlemizin İnşallah..Ama agladim iste ben dedim aglarim diyegozun aydin annesini hic uzmeyen hayirli bi evlat olsun insallah :)
Allah yardımcın olsun canım güzel haberlerini bekliyoruzKızlar kısmetse yarın saat 1 de doğuma giricem; Rabbim bütün ihtiyacı olanlara da bize de yardım etsin ; çok sevgiler herkese :)
Canım normalde benim doktorumda bekletiyormuş ama benim plesanta da kireçlenmeler oluşmaya başlamış. Doktorum izindeyken başka doktora gitmiştim bi önceki hafta o da plesantan yaşlanmaya başlamış demişti.yani iki farklı doktorda aynı şeyi söyledi.yoksa tereddüt ederdim acaba sezeryan yapmak için mi söylüyor doktor diye..O yüzden bende ısrar etmedim beklemek için.Allâh korusun bebeğime birşey olursa diye ödüm kopuyor zaten.Epidurali sormamak benim hatam ama hiç aklıma gelmedi. Zaten doktorum da pek tercih etmiyor galiba yoksa kendi söylerdi.sonuçta suni sancı denicemiz kesin. Hiç açılmam yoksa denemicek. Bebeğin zamanında gelmemesi de sıkıntıymış hiç aklıma gelmezdi erken doğurmaktan korkuyodum hep.Seni çok iyi anlıyorum sürekli beklemek çok zorcanım doktorun neden beklemiyor ki 42. haftaya kadar beklenebiliyor.hoş benimde 5 gün kaldı son gittiğimde ne açılma vardı ne sancı çıktı.doktor perşembeye çağırdı hop oturup hop kalkıyorum nolcak ne kalcak diye.ama benim doktorum epidurali öneriyor.sen keşke sorsaydın doktoruna.bebeğin keyfi yerindeyse doktoruna ısrar et bir hafta daha beklemesi için.birde senin doğumu başlatmak için yapacağın birşeyler var mı onu da sor bi doktoruna.
Evet zaten daha uzun süre kullanamıyor insan :) çok sık emzirme durumu oluyor. Sütü en güzel göğsü tam boşaltmak artırıyor, arkadaşlara da hep dedim evde olsanız da olmasanız da pompa alın, bebek doyduktan sonra kalanı sağdım, Sağdıklarımı da 3 ay bitmeden tükettik, kalkana ilk 2 ay ihtiyacım oldu sonra gerek duyulmuyor göğüs de bebek de sen de alışıyorsun:)Bazen teorik ile pratik farklı oluyo haklısın. Benim hiç tecrübem yok bu ilk bebeğim olacak insallah. Bunlar Dr un anlattıkları, ama dedigim gibi pratik başka olabiliyor. Bu arada göğüs kalkanıyla ilgili şunu da söyledi zorunlu hallerde max 40dk kullanın ama mutlaka göğsü uyarmadan dinlendirin. Galiba biraz deneme yanılma böyle isler:)
Canım gözünüz Aydın çok sevindim sonunda tam olarak kavuştunuz:) emzirme olayına ısrar etsen alışmaz mı acaba, eminim zaten herkes diyordur, bi arkadaşımın göğüs ucu yoktu tutmuyordu ilk 1 ay sağdı baktı süt azalıyor, zorladı vermedi mama.. Ağlaya sinirlene tuttu sonunda ve şimdi çok güzel emiyor.. Mecbur kalsa tutmaz mı acabaÇıktı canım Çarşamba aldık sonunda...
Ben de bazen öyle hissediyorum annemin evine tatile gelmiş gibiyim:)))Ben hiç doğum yapacakmışım gibi hissetmiyorum var mı benim gibi olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?