2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
bende 1 fıncan turk kahvesi ile geçiştiriyorum.

ilk üç ayda mümkün olduğunca kafein almamaya dikkat et dedi doktorum çocuğun gelişimi için.birde vucüttaki değişiklikler normal adet tarihinize göre farklılık gösterebilir.mesela ben gebe olmasaydım yarın adet olacaktım ve şuan göğüslerim daha da şişdi,kasıklarım ağrıyor.buna dikkat edip kendinizi üzmeyin lütfen

zeytin çekirdeği yutulması herkese önerilmiyor. kimisinin mide öz suyu asidik kimin de bazik olurmuş. bilemezsin mideniz eritemeyebilir. İ. saraçoğlu söylemişti bilginiz olsun.
Cnm mide yanmadi okunca asidik oluyor . Stres olunca mide asit salgiliyor. Bana cok iyi gelmisti. Ama tabi doktora gorunmekte de fayda var.

SLM bayanlar bende yeni öğrendim eylül annesi olcam ikinci kez inşaallah. ilk doğumum 2011 eylül aynda olmuştu bu defa 30 eylül oluyor esaplamaya göre. henüz kontrole gitmedim netten hesapladm. sayfa sahibi arkadaşım benide ekleyebilirmisin rica etsem

Canim cok buyuk gecmis olsun rabbim sabir versin sana ve esine..yakin zamanda rabbim sana saglikli sihhatlu evlat nasip etsin..herhangi bi belirtin olmusmuydu kontrole gidincemi ogrendin

Hicbi belirtim yoktu kontrole gitmistim sadece, 1 hafta onceki randevumda kalbi pit pit atiyodu , o zamandan buyana 4 mm de buyumus , cok tsk ederimmm

hayırlısı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Wake cnm seni burda gormek ne guzel ben devralmak isterdim sma nete pek giremiyorum hem 10 gun raporluyum sonra ise baslicam o zaman pek giremiyecem sen bizim forum annemizsin seni hic unutmayiz tatlim. Sen de bizleri unutma. Cok optum seni

Türk kahvesi bana da çok iyi geliyo.zararı yoktur inşallah iki günde bir içiyorum.
ben çay kahve tiryakisi olarak ilk hamieliğimden de aklımdadır kafein olayı...ilk hamileliğimde dr 2-3 fincan içebilrsin günde demişti. tekrar gittiğimde yine sorucam.
hamile bir insanın gunluk alabileceği kafein sınırı 200 mg, normal insanın ise 300 mg
Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
1 fincan filtre kahve : 135-200 mg
1 fincan espresso : 100 mg
1 fincan cappuccino: 100 mg
150 cc hazır kahve : 60 mg
2 gram Nescafe® ile hazırlanan kahvede: 50-70 gram kafein bulunur
1 fincan Türk kahvesi : 60 mg
150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve : 5 mg
1 fincan siyah çay: 40 mg
1 fincan yeşil çay: 20 mg
Buna göre hamileyken günde en fazla 2-3 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve içmenin bir zararı yoktur. Çayda kafein kahvenin yaklaşık yarısı kadar bulunduğu için günde 5-7 bardak çay içilebilir.
bu yazıları netten kopyaladım adresini veriyorum isteyen bakabilirç.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/01/hamilelikte-gebelikte-kahve-icmek.html

Arkadaşım sakın Sıkma canını. Doktorların bazıları bi garip oluyo yaa. Benim de sat 17.12.2014 sana yakınım kesemi 4 gün önce gördüm sadece 1 hafta geriden geldiğini söyledi özeldeki doktorum bugün devlete çıkayım dedim biraz büyüdümü kese diye meraktan. Devletteki hiç göremedi düzensiz kese olabilir cart curt bir iki zırvaladı sinir oldum. Bazı doktorlar da sallıyo resmen başından. Özeldeki doktoruma gidicem artık sadece kafamı karıştırmıycam artık bende Allah hayırlı eylesin bebeklerimizi inşallah canım sen sakin ol.

Son düzenleme:
selamlar kizlar...sabah kontrole gittik 8+3 olduk ve minnakimin keyfi yerinde idi masallah....ikili test icin 11 ve 14 hafta arasi gelebilirsin dedi ve 12.haftada karar kildik...ama mide bulantilari bas agrilari ustune halsizlik tam gaz devam ediyor...

alerjin nasıl oluoyr kabarma şeklindemi yoksa tekrar çıkmada kaşıntı gibi mi ?
Kaşıntı kabarıklık gibi oluyo olmasada yapamam.kesersem kanamadan duramam kan sulandırıcı kullanıyorum.bu arada ağdamı yaptırdım bile.yapan kişi çok tatlıydı çok uğraştı minik minik açıtmadan halletti .bide muhabbet iyi bile geldi .bende hiç kasmadım bebeğim üzülmesin diye.çok şükür hallettim.duşumuda alıp temizledim tamam dır.

süt ve ayrandan başka birşey içemiyor ve çubuk krakerden başka bişey yiyemiyorum.buna ragmen kiloda vermedim,nasıl iş bu anlamadım
aynen ben de mide bulantısından makarna çubuk kreker hep aynı. sağlıklı beslenemiyorum hep karbonhidrat kilo almış da olabilirim.

anladım canım geç döllenme olmuş demek ki.. sakın korkma Rabbim nasip ettiyse yavrunu zaten olacaktır.. inşallah sağlıklıdır gittiğinde keseyi görürsün.. erken öğrenince stresi de artıyor biliyorum.. dua et canım inşallah herşey yolunda gider :)

Kizlar bende doktordan geldim simdi 8+3 duk bebisimiz onden gidiyo 8+6 gibi dedi doktorumuz bir kilo vermisim ee cok normal cubuk kraker ve leblebiyle beslenince:)) boyu 2.27 cm dedi uzun olacak masallah dedi... Hersey yolundaymis cok sukur benim cok bel agrim oluyodu onu soyledim progestan baslayalim sabah aksam dedi bi de folik asit gun asiri ve tabi ki clexane igne devam dedi 9 ay boyunca... Icim rahatladi cok sukur bebisimi gorup kalp atisini duyunca Allah isteyen herkese nasip etsin...

kızlar fenayım kendine nazar değdirmek bu heralde.. 2 haftadır herkese midem bulanmıyo, oh çok rahatım diye hava atarken sonunda beni de buldu bu mide bulantısı ve iştahsızlık dünden beri çok kötüyüm dün ilk defa istifar ettim :S eve nası geldim bılmıyorum işten.. çıkardıktan sonra aynaya bi baktım sapsarıyım!! kendımden korktum sarılık geçiriyo kadar sarıydım yani.. bişeymi oluyo diye panık yaptım ama eşim sakınlestırdı Allahtan bir kaç saate de düzeldim.. ama iştahsızlık ve mide bulantısı bugunde devam edıyo tuzlu cubuk aldım bolbol ama tuzlu da zararlı dıyolar.. napiceğiz midesi bulananlar topluluğu :)

OTE="dicodico, post: 39119850, member: 623713"]Zeytini degil cnm cekirdegini yut disini ye cekirdegini de yut ziyah zeytin olsun ama.[/QUOTE]
Sdi

Simdi anladim canim tesekkur eddrim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…