maşallah size, her anne doğumun bir bölümünde sezeryan diye bağırıyor galiba ama hepsi geçip unutuluyor diye düşünüyorum. epidural bile almamaşın galiba hayran kaldım sana :)) darısı bizim başımıza, bakalım neler neler yaşayacağız... bebişinle birlikte hep güzel günlere inşallah :))Herkese merhaba
Anca vakit bulup yazabiliyorum kusuruma bakmayın canlar. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
24.08.2015 tarihinde saat 00:30 da başladı sancılarım. önce sümüksü beyaz bir akıntı geldi. bu su değildi. sabaha kadar adet sancısının daha şiddetlisi şeklinde ağrı çektim. sabah saat yaklaşık 05:30 sularında nişanım geldi. ve ben o zaman anladım doğumumun başladığını. eksik olan doğum çantamı hazırladım hemen. sonra eşimle kahvaltı ettik dışarıda aç gitmek istemedim nst ye girerim diye. sonra saat 06:30 da hastahaneye girişimiz yapıldı. benim dr um izinli olduğu için yerine başka dr girecekti doğuma. normal doğumun da tek kötü yanı bu işte, zamanını bilememek. herşey plansızlaşıyor aniden...dr 09:30 da geliyormuş, o zamana kadar nst ye girdim. nst de sancılarım çıktı. sonra dr geldi önce ultrasonda muayene etti sonra ise alttan ve 3 cm açıklığımın olduğunu, doğumun başladığını ve yatış vereceğini söyledi. alttan yapılan muayeneden sonra açık pembe olan akıntım artık normal kanama şeklindeydi. işlemlerimiz yapıldı ve odama geçtim. saat 11:00 de suni sancı verilmeye başlandı açılmam hızlı olsun diye. inanın buna çok zorlandımneyseki açılmam oluyordu ve ben bebeğime bir adım daha yaklaşıyordum. o kadar normal doğum isteyen ben 8 cm açıklığım olduğunda sezeryana alın beni diye bağırdım. (tabii bu herkese göre değişir ). 8cm açıklık olduktan sonra ebe alamam dedi. suyum gelmemişti henüz. ebe gelip suyumu patlattı. sonra sancılarım daha da arttı. tek yapmam gereken artık her sancım geldiğinde ıkınmaktı. artık sancılarım dakikada bir e düşmüştü. ebe kafasını görmeden doğumhaneye almayacağını söyledi. neyseki açılmam 10 cm oldu ve doğumhaneye giriş yaptım. ben doğumhaneye girdikten sonra dr u çağırdılar. 3. ıkınmamda doğdu güzel kızım. o anı anlatmaya kelimeler yetmez (zaten her anlattığımda ağlıyorum). bebeğimin kordonu dolanmış o yüzden hızlı almak için alttan kesiklerim var. sonra dr um dikiş attı. 6 tane dikişim var. uyuşturmadan yapıldığı için hissettim tabi. karnıma bastırarak içimdeki kanı iyice boşalttılar. güzel kızım saat 15:55 de dünyaya geldi. yaklaşık 5 saat suni sancı verildi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. sütüm şimdilik az geliyor. inş bol sütlü günlerim olur. dikişlerim canımı acıtsada bu dünyanın en güzel şeyi. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar.
Çok güzel anlatmissin hayırlı saglikli huzurlu mutlu büyüsün insallah bol bol dinlen sütun artar inşallah o zamanHerkese merhaba
Anca vakit bulup yazabiliyorum kusuruma bakmayın canlar. Doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
24.08.2015 tarihinde saat 00:30 da başladı sancılarım. önce sümüksü beyaz bir akıntı geldi. bu su değildi. sabaha kadar adet sancısının daha şiddetlisi şeklinde ağrı çektim. sabah saat yaklaşık 05:30 sularında nişanım geldi. ve ben o zaman anladım doğumumun başladığını. eksik olan doğum çantamı hazırladım hemen. sonra eşimle kahvaltı ettik dışarıda aç gitmek istemedim nst ye girerim diye. sonra saat 06:30 da hastahaneye girişimiz yapıldı. benim dr um izinli olduğu için yerine başka dr girecekti doğuma. normal doğumun da tek kötü yanı bu işte, zamanını bilememek. herşey plansızlaşıyor aniden...dr 09:30 da geliyormuş, o zamana kadar nst ye girdim. nst de sancılarım çıktı. sonra dr geldi önce ultrasonda muayene etti sonra ise alttan ve 3 cm açıklığımın olduğunu, doğumun başladığını ve yatış vereceğini söyledi. alttan yapılan muayeneden sonra açık pembe olan akıntım artık normal kanama şeklindeydi. işlemlerimiz yapıldı ve odama geçtim. saat 11:00 de suni sancı verilmeye başlandı açılmam hızlı olsun diye. inanın buna çok zorlandımneyseki açılmam oluyordu ve ben bebeğime bir adım daha yaklaşıyordum. o kadar normal doğum isteyen ben 8 cm açıklığım olduğunda sezeryana alın beni diye bağırdım. (tabii bu herkese göre değişir ). 8cm açıklık olduktan sonra ebe alamam dedi. suyum gelmemişti henüz. ebe gelip suyumu patlattı. sonra sancılarım daha da arttı. tek yapmam gereken artık her sancım geldiğinde ıkınmaktı. artık sancılarım dakikada bir e düşmüştü. ebe kafasını görmeden doğumhaneye almayacağını söyledi. neyseki açılmam 10 cm oldu ve doğumhaneye giriş yaptım. ben doğumhaneye girdikten sonra dr u çağırdılar. 3. ıkınmamda doğdu güzel kızım. o anı anlatmaya kelimeler yetmez (zaten her anlattığımda ağlıyorum). bebeğimin kordonu dolanmış o yüzden hızlı almak için alttan kesiklerim var. sonra dr um dikiş attı. 6 tane dikişim var. uyuşturmadan yapıldığı için hissettim tabi. karnıma bastırarak içimdeki kanı iyice boşalttılar. güzel kızım saat 15:55 de dünyaya geldi. yaklaşık 5 saat suni sancı verildi. şimdi evimizdeyiz çok şükür. sütüm şimdilik az geliyor. inş bol sütlü günlerim olur. dikişlerim canımı acıtsada bu dünyanın en güzel şeyi. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum kızlar.
Anladım canm neye benzıyor kı bu sexy bilemedim gıttı oldugunda farketmezsem dıye korkuyorum asırı ağrım başladıCanim bende sulu kan seklinde geldi ama malesef acilmam yoktu sezaryen oldum
Canim bana saglik ocagindaki hemsire ddiki hic acilma olmadan suni sanci verilirse bebek strese giriyomus hem anne yipraniyo hem bebek acil sezeryan olma ihtimali doguyo demisti..Okudugum dogum hikayelerinin cogunda bu sekilde gelisiyo..Fakat suni sanciyla da azinliktada olsa kolay dogum yapan orneklerde mevcud..Allah hepimize hayirli olan dogumlari nasip etsin canim...
Canim bana saglik ocagindaki hemsire ddiki hic acilma olmadan suni sanci verilirse bebek strese giriyomus hem anne yipraniyo hem bebek acil sezeryan olma ihtimali doguyo demisti..Okudugum dogum hikayelerinin cogunda bu sekilde gelisiyo..Fakat suni sanciyla da azinliktada olsa kolay dogum yapan orneklerde mevcud..Allah hepimize hayirli olan dogumlari nasip etsin canim...
Herkese merhabalar uzun zaman oldu yazmayalı..arada girip okumaya çalışıyorum ama telden zor oluyor. Doğum yapan taze Annelerimizi kocaman öpüyorum Rabbim bir ömür yavrularınızla hayalini kurduğunuz gibi yaşamayı nasip etsin..hepsi hayırlı evlat olsunlar inşallah.. izne çıktığımdan beri koşturmaca sürüyor çok şükür hazırlıklarım tamam..hamileliğin ilk dönemlerinde egzama olmuştum. Şimdide benzer bi sıkıntım var bütün vücudum kabarıp kaşınıyor duştan çıkamıyorum kaşıdıkça yara oluyor.doktorun verdiği kortizonlu kremleri de çok sürmüyorum zararlı diye.biran önce doğurmak için sabırsızlanıyorum.Doğum yapınca geçer diyor herkes..İnşallah.. Ama kızımın gelmeye hiç niyeti yok ne sancı ne başka bişey hiç bi doğum belirtisi başlamadı.arada çok hafif kasılma oluyor. Artık çok az zaman kaldı kendiliğinden gelsin istiyorum vakti dolduğu için sezeryan olmak istemiyorumherşeyin hayırlısı tabi ki..sürekli doğumu beklemekte zormuş.. İnşallah en kısa zaman da güzel haberi yazarım..sizin güzel haberlerinizi okuyunca çok mutlu oluyorum. Şifa bekleyenlere her daim duacıyım.. @ayisigi3434 sanırım doğumun yarındı Allah kolay doğum nasip etsin inşallah canım nil'ine kavuşmana az kaldı...Allâh gönlümüze göre versin hepimizin
Cnm bendede bazi gunler artiyor bel agrisi doktorum normal dedi agirlik artiyor dinleneceksin bol bol dedi.Kızlar bu şiddetli bel ağrısı neyin nesi.sadece belim ağrıyı ama çok.
Burda yazmaya başlamadan önce hamileliğimin ilk aylarında bile herkez sezeryanla doğurmayı tercih ediyor sanırdım.Etrafımda çok doğum yapan kadın yok yada diyeyim çevremde çocuklu aile yok bende önceden uzak durduğumu kabul ediyorum doğrusu eşimin iş yerindeki bayanlar ardı ardına doğurdu evlerine 1 kere gittim bebekler 6 aylık olunca bu kadar çocuk konusuna ilgisiz biriydim.Sende bende hatta etrafımızdaki birçok gebe normal doğumu tercih ediyoruz.Bunu bilmek içimi rahatlatıyor deli değilim benim gibi düşünen insanlar var.
Bu arada eşimde egzama varken bepanten kullanırdı şu bebekler için olan en azından kaşıntını alabilir bende mide yanmalarıma uzun süre bebeğe zarar verir diye ilaç kullanmadım.Ve evet bende de sancı yok bebiş yukarda inmiyor aşağıya beklemek en zoru..Hamilelikte kolay diye bişiy yok.Allah yar ve yardımcımız olsun.
teşekkürler :) sürekli krem sürüyorum umarum toparlanır doğuma kadar. en büyük korkum emzirememek çünkü...
Kızlar bu şiddetli bel ağrısı neyin nesi.sadece belim ağrıyı ama çok.
Günaydın arkadaşlar dün gece itibariyle hastanedeyim perşembe için doktorumla anlasmistik zaten ama bir gün nst de sancı çıkıp öbür gün de bebeğin hareketlerinde azalma olunca daha fazla strese girmeyeyim yatayim dedim zaten bu aksam yatacaktim bi gün önceden yatmış oldum hoca geldiğinde belki bugün de sezeryan diyebilirmis lütfen dua edin ve hakkınızı helal edin arkadaslar
Canım öncelikle sağlıkla büyüt inş yavrunuCanım dün hastaneden çıktık ağladım ya bebeğimi Emziremiyorum diye beceremiyorum diye elektrikli pompayla halletmeye çalışıyorum bide daha küçük 36 haftalık olduğu için anne karnında hissediyor sıpam sanırım eşim gitti gece sema mama aldı bir ölçek yaptık maşallah içti öyle yapacam bende canım çocuğum sarılık olmasın yeterki gelir inş sütüm iyice o zaman sadece sütümu veririm
Sağlıkla büyüt yavrunu canım. İkinizin de iyi olmasına çok sevindimHerkese merhaba
canım aslında normali 40 hafta biliyosun.arkadaş daha 40 haftayı doldurmamış zaten.amanın 40 hafta ve hala doğum olmadı mı? dr un ne diyor, belli bi süreden sonra riskli olabiliyormuş bebişin anne karnında kalması..? allah yardımcın olsun..
haklısın tabi ne kdr uzun kalsa kar ama ben dha 37. haftadayım ve artık o kdr zorlanıyorum ki anlatamam.. 40 haftayı düşünemiorum bile.. 38i görelim gelsin diyorum artık :)canım aslında normali 40 hafta biliyosun.arkadaş daha 40 haftayı doldurmamış zaten.
Ben oğlumu tam 40 haftalık doğurdum.inşallah bunda da erken gelmez diye dua ediyorum.
ne kadar geç gelirse o kadar iyi gelişiminde sıkıntı yoksa tabi.
tebrikler.. allah analı babalı büyütsünMerhaba hanımlar bu sabah 9itibari ile kendi istegımle spınal sezeryanla dogum yaptım ..gece suyum geldi hemşire catı muayenesi yaptı korkutmk gibi olmasın ama agrıdan öldüm..sonra sancılarım başladı dayanamayacagım dedım ve doktora sezeryan olmak istediğimi soyledm..3500kg dogdu kızım saglıgımız iyi şükür ..allah diğer gebe arkadaşlara yardım etsin iyi akşamlar
A
Ay canım ya alemsin :) ben de çalışmaz raporlarımı geçen hafta mdr yardımcısına verdim ama bakalım aktarılmazsa raporlarla ilk dönemi nasıl kapatacaz ben de dr bulmaya çalışıcam; bu arada canım benim de doğumum 1 eylül kısmetse sezeryan olucam; haberleşiriz yine canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?