• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    473
Kızlar doktorsifa diye bi siteden kadın doğum doktoruna benim değerleri sordum cevabı aşağıda çok rahatladım ya :))

Cevap:Evet teorik olarak beta-hcg degeri gebeligin ilk haftalarinda her hafta iki katina cikacak sekilde yukselir. Ama bu her zaman tam iki kati olmayabilir. Sizdeki yukselmede sayisal olarak tam iki kati olmasa da beklenen aralikta bir yukselme. Endise edilecek bir sey yok. Ayrica farkli hastanelerde farkli cihazlarla yapildiginda da farkli sonuclar cikabilir.

Süpermiş.. Muhtemelen vajinal ultrasonda duymuşsunuzdur, değil mi?
Darısı bizim başımıza olsun.. Ben 6+2 oldum ama haftaya gidicem doktora.
Amin diyorum. İyi bir zamanda gidiyorsun. Umarım duyarsınız. Bilgiğim kadarıyla ilk üç ay vajinal ultrason oluyor. Su içip gitmene gerek yok.

Kızlar dua tavsiyeleri için tsk
Bende ibadetlerime dikkat etmeye çalışıyorum
Dedikodu dahil bütün haramlardan uzak durmaya çalışıyorum çünkü çocuk kötü ahlakını anne karnında almaya başlarmış
Mesela çocuğa anne karnında iken okunan bir kitap çocuk doğduktan sonra okunduğunda çocuk tepki verirmis
Iste haramda bole çocuk annenin karnında iken o haram şeyi duyduğu veya hissettiği için doğduğunda o haram la karsilastiginda bir asinalik olacağı için o günaha kapilmasida kolay olur mazallah
Çocuklarımız için haramdan uzak duralım ibadetlerimize ağırlık verelim inşallah
Çok iyi düşünmüşsün cnm hatta sünnetlere de dikkat etmek lazım, en basiti sağ elle yiyip, oturarak su içmek vs ben bunlara da dikkat etmeye çalışıyorum

Kızlar doktorsifa diye bi siteden kadın doğum doktoruna benim değerleri sordum cevabı aşağıda çok rahatladım ya :))

Cevap:Evet teorik olarak beta-hcg degeri gebeligin ilk haftalarinda her hafta iki katina cikacak sekilde yukselir. Ama bu her zaman tam iki kati olmayabilir. Sizdeki yukselmede sayisal olarak tam iki kati olmasa da beklenen aralikta bir yukselme. Endise edilecek bir sey yok. Ayrica farkli hastanelerde farkli cihazlarla yapildiginda da farkli sonuclar cikabilir.
Hadi gozunaydin canim biraz icin rahatlamistir...bende 15 gun once gittigimde dr hesap yapti bidahaki gelisinde degerin 5000 olucak dedi iki gun once yaptirdim 2500 olmus bugun tekrardan yaltircam insallah degerim kat be kat artmistir korkuyorum bu belirsizlik yordu beni

Canım bende kahverengi lekeler için progestan kullandım. Şu an çok şükür kesildi lekeler ama hala devam ediyorum artık günde 1 taneye düşürdük. Çünkü daha bebeğimi ve kalp atışlarını göremedik o yüzden doktorum kalp atışını duyana kadar devam etmemden yana çünkü düşüğü de önlüyormuş bu progestan

bende kasık ağrıları için kullanmaya başladım progestanı, ağrılarım geçti ama hala kullanıyorum maalesef..kalp atışlarını duyduk biz ,işte ozaman anladm ki orda bişey var, çok fena bi duygu,tarifsiz

Hadi gozunaydin canim biraz icin rahatlamistir...bende 15 gun once gittigimde dr hesap yapti bidahaki gelisinde degerin 5000 olucak dedi iki gun once yaptirdim 2500 olmus bugun tekrardan yaltircam insallah degerim kat be kat artmistir korkuyorum bu belirsizlik yordu beni
Allah razı olsun canım inş hiç birimizde bi sorun çıkmaz Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

Gunaydin arkadaslar.progestan kullanan arkadaslar yardimiza ihtiyacim var.200mg sabah aksam progestan aliyorum kahverengi akintilar icin 2hafta oldu az da olsa gelmeye devam ediyor.kutu cumartesi bider.devam etmem gerekli mi doktorunuz bir sure verdi mi size?cooooook yogun bir doktor secmisim bos randevu bulamiyorum telefondan bile aradigimda ulasmasi zor
.degistersem mi bilmiyorum doktorumu...:110:
progestanı 3 kutu bitiren bile biliyorum canım . ben de kullanıyorum şuan, progestan korkcağın bişey değil,hormon.. doktor konusunda düşünmelisin derim..

bende kasık ağrıları için kullanmaya başladım progestanı, ağrılarım geçti ama hala kullanıyorum maalesef..kalp atışlarını duyduk biz ,işte ozaman anladm ki orda bişey var, çok fena bi duygu,tarifsiz
Gözün aydın canım ne güzel duymuşsun minik kalbin sesini. İnşallah bende duyarım 2 hafta sonra gittiğimde

çok güzel duygular.. yalnız benim çok halsiziliğim var. kolumu kaldıramıyorum.sizde de var mı?
bende de var halsizlik.işte mecburi olduğu için pek farkında olmuyorum ama böyle sanki grip olmak üzere gibi bi halsizlik var. eve gidince hiçbişey yapasım gelmiyor.birde sarı akıntı normal mi?

Merhaba anneler.ben 6+3. Günlüğüm dün doktora gittim kalp atışlarını duymak için bebek çok küçük duymayız dedi nekadar büyümüş dedim daha küçük dedi 10gün sonra gel kese canlanmış mı bakalım dedi.sizce normal mi ?sizlerin yorumlarınıza bakıyorum benimle aynı hafta dogum yapıcak olanlar kalp atışlarını duymuş.bide izmîr Karşıyaka da metropol hastenesine gidiyorum seyit beye bilen var mı nasıl ?bide izmirde önerebileceğiniz bi hastane var mı?
canım benim kadeşımle aynı sınız hatta o 6+4 de gitti sadce kalp atışını göstermiş dr .sesidyulmamış ona 3 ün sonra gel sesini dinlersin şımdılık yok demeiş.yani birkaç gün de bile hersey değişebilior

bende de var halsizlik.işte mecburi olduğu için pek farkında olmuyorum ama böyle sanki grip olmak üzere gibi bi halsizlik var. eve gidince hiçbişey yapasım gelmiyor.birde sarı akıntı normal mi?
evet o akıntıdan kurtulamadım bende,, aynen haftalancakmışım gibi, ağzımıniçi bile acı

evet o akıntıdan kurtulamadım bende,, aynen haftalancakmışım gibi, ağzımıniçi bile acı
evet aynen benimde bugün belirgin şekilde ağzımın için çok fena. hep çay içerdim. şimdi çay gelince hiç içemiyorum. midemi bulandırıyor. iş yerindekiler çakmaya başladı :))

Back