2015 Ekim Anneleri

Ahh kiyamam ya nasilda koca insan gibi konusmus buyuk kizin , benim daha ilj cocugum bazen onu severken iyun oynarken ikinciye boyle davranamiycaz ister istemez kiskanclik vs olabilir diye ilgi ikiye bolunmek zorunda diyoruz daha simdiden Allah yardimcin olsun

Cnm yurutec konusunda cok olumlu seyler duymadim bi arastir istersen tabii saatlerce oyalansin diye oturtmadigimiz taktirde cokta zararli oldugunu dusunmuyrm ama ben almaktan vazgectim onun yerine mama sandalyesi alip destekli bi sekilde oturtmaya baslayacagim yakinda dr onerdi zaten artik uyanik kalinca oturmak istyr her uyaniklik saatinde 5-10dk oturt 5-10dk yuzustu yatir dedi birde.cnm cok azda olsa tatli verme bence kuzucuga bu aylarda bebislerin midesi misket limonu kadarmis yaklasik yani aslinda bize az gelen sey onlar icin cok fazla olabilirmis

Doğru diyosun canım öyle bakıyordu ki kiyamadim destekle oturtuyorum bende ama çok çabuk sıkılıyor kaydiriyor kendini ayakta durmayı daha çok seviyor yurutece de 5 dk koyuyorum etraftaki şeyler daha çok ilgisini çekmeye başladı

Arkadaslar merhaba, bebeğim doğdu doğalı devamlı onunla ilgileniyorum ve ne kendime ne de bir başkasına zaman ayiramiyorum. Buraya girmekte benim için çok zor hale geldi Sizlere birsey danismam gerek. Her bebeğin kendine has özellikleri vardır. Bazı konularda diğer bebeklerden önde gider bazı konularda geride kalır bunu biliyoruz. Mesela kızım hiç dönmek için uğraşmıyor. Ya da hala bir nesneyi güzel kavramayı beceremiyor. Olabilir deyip geçiyorum. Fakat bizimkinde şöyle bir durum var. 1.haftasindan itibaren kafasini hep dik tutmayı başardı, 2 ayliktan itibaren de dik bir şekilde bastı bu zamana kadar hiç diz kırmıyor. Devamlı basmak istiyor. Bebeğim buna hazırsa sorun yok dedim. Ama bu aralar bildiğiniz onu yürütmemizi istiyor. Yere koyup iki elinden tutunca çok güzel bir şekilde denge kaybetmeden dizlerini kırmadan adımlar atıyor. Bunun normal olup olmadığını merak ediyorum. Sizce müsade etmelimiyim? 3 4 gündür bu yürüme merakı başladı. Doktor kontrolümüze de 10gun var. Yorumlarınızı bekliyorum. Kızım 11ekim doğumlu.

Merhaba canım evet dediğin gibi her bebek kendine özgü benim kızım da 24 eylül doğumlu 4 bucuk aylıkken dönmeye başladı basma ve yürüme merakı da sizinki gibi kesinlikle oturmak istemiyor sırt üstü yatmak istemiyor gibi ama dönme konusuna takılma ben dahil annemin çocukları hiç dönmemis ve emeklememisiz ama erkenden yürümüşüz yani bunlar normal şeyler bence canim

Canım benim kızım 2hafta büyük bebeğinden ... Aynı şeyleri biz daha erken yaşadık biz dr a sorduk çok basmasın çok yük vermeden bastırın demişti 5.ay da ise biz zıpzıp aldık yere basıp zıplıyor ... Kızın neye ihtiyaç duyuyorsa onu ona ver... Kimin ne dediğine bakma..

Yok yok dönme konusu beni hiç rahatsız etmiyor. Ben yürümeye çalışmasına müsade etmeliyim onu merak ediyorum sonuçta kemikler daha hassas tüm ağırlığı veriyor..

Ben oturmak ve ayakta durmak istediğinde doktora danismistim henüz yeni 4 aylik olmuştu. Bebek hazirsa problem yok demişti. Ayakta dururken destek veriyorum ama yürüme konusu beni huzursuz etti. Bur yandan engellemek istemiyorum gelişimini. Bir yandan da sonuçta tüm vücut ağırlığını veriyor daha çok minik..

Canim cok gecmis olsun hepinize. Yok mu size bakacak biri. Hangi birinize bakacaksin kendine mi esine mi gunes e mi? Umarim cabucak atlatirsiniz. Biz de oyle bir donem gecirmistik kisin, annem olmasa atlatamazdim valla. Sen gerci neler atlattin kendimle kiyaslamiyim:)

Kızlar iyi akşamlar bugün hifayı yıkarken fark ettim bu ay dönmüş verem aşısı üzerine fazla lif değdirmedim ama bişey olur mu ki
Canım bizimde kabuklanmış lif sürmüyorum ama hemen hemen her banyodan sonra ya giydirirken ya kurularken soyuluyor sonra geri kabuk tutuyor ne kadar böyle devam edecek bilmiyorum, yani bişey olmaz canım :)

Masallah masallah cok yakisikliymis. Yerim o yumuk elleri
Ediz kadar değiliz ama idare ederiz :) tüm bebeklerimiz maşallah tatlılar ama Ediz favorilerimizden

İnşallah kısa sürede iyileşirsiniz canım Allah şifa versin, işinde de kolay gelsin

Mama sandalyesi dikse erken olabilir canim ama arkasi yatirilansa bence yavasyavas oturtabilirsin. Yurutec konusunda olumsuz birseyler duymustum ama detayini bilmiyorum. Kacamaklar kacamak kaldikca bence birsey olmaz

Maşallah süslü minnakına pek tatlı, pek süslü

Mutlu geceler kızlar benimki misafire şirinlik yapmaktan yeni uyudu daha size iyi geceler pozu atayım :)
Zeynepten teyze ve kardeşlerine bol uyku ve dinlenceler olsun ...
Oyy maşallah şirin kızına çok mutlu duruyor zıpzıpta

Bu da bizden :) dün misafirlerimiz gelicek diye cok çalıştık arı olduk :)
Benim arı fobim var ama bu arı tam yemelik

Ay teyzesi utandirdin bizi, tesekkur ederiz. Ama dedigin gibi hepsi ayri guzel hepsinin ayri numaralari var:) topigimize ve bebislerimize kocaman bir masallah

Alissin canım bence aralarda bırak. O şekil ne kadar zorlandigimizi daha iyi anlarlar bence.
Benim bırakacak başka kimsem olmadigindan yani mecburiyetten bıraktım eşime 3 defa.
Eşim bi ara gececiydi, gündüz evde oluyordu ya bu çocuk niye uyumuyor niye böyle yapıyor falan diyordu iyi dedim anlar artık halimden, sonra gündüze döndü akşam geliyor mesela çamaşır asılmamış, akşama kadar evdesin nasıl yapamadın bilmem ne diyor :) bu erkekler anlamaz. Ha bir de evdeyken sen tut temizlik yapayım diyorum istersen sen bak ben yaparım, bebek bakmak daha kolay diyo iyi o zaman diyorum bana da temizlik kolay geliyo herkes kendine kolay geleni yapsın (tabiki o kadar da zor değil ama ona öyle lanse etmek istiyorum basite almasın diye)

Bence mama sandalyesi olabilir sanki oturabilirler gibi geliyor, oğlum bebek arabasında dik konumda oturuyor, kanepede de destekli oturmaya başladı, bende düşünüyorum almayı ama bişey almadan önce 40 gün araştırmadan alamıyorum bi ara bakacağım inşallah, 6. aya kadar anca alırım heralde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…