- 14 Ekim 2010
- 2.607
- 2.842
- 133
Canım gayet normal bebişinin kilo alımı bnm kızımda 600 gram almış Ekim annelerinin en cesur annesi bn galiba ek gıda vermede kendim ne yiyorsam hifa ya da onu yediriyorum çok şükür bi zararını görmedim..
Saç dökülmesi bnde de çok aşırı derecede var doktor hamilelik döneminde dökülmediği için aşırı derecede dökülüyormuş ...
Geçecek inşallah.. =)
Canım galiba aynı programı izledik:) trt 1 de iyi fikiri mi izledin:) ben de senin söylediğin gibi düşünüyordum bir uzmandan da bunları duyunca doğru yoldayız diye düşündüm:)cnm sadece emziriyorsan ve sutun yetiyorsa yani bebisin gelisimi iyiyse ek gida icin acele etmwye gerek yok diye dusunyrm 4aylik bi bebek hemen hemen tun yiyecekleri hazmedebilecek yapiya geliyrmus ama bu demek degilki 4.ayda baslanacak ileride mide bagirsak sorunlarinin ana nedenlerinden biri erken ek gidaya geciymis tabii herjafadan ayri bi ses cikiyr insan neye kime inanayim diyor ama baslayacaksanda meyvelerle degil sebzelerle basla daha sonra et sonra meyve en son meyve suyuyla tanusmaliymis bebisler ayrica elestiri olarak algilama ama o kavanoz pureleri bana bi annenin basvurmasi gereken son seylermis gibi geliyo hatta son bile degil
Ben gündüzleri başladım yatırmaya canım geceye güveniyorum duyamam sesini bir de kızım yüzüstü yatmaya başladım iyice korkuyorum yanda yatırsam dönüyor sırtüstü olunca 1 saatten uyanıyorhaha herkes ayni demek ki. Bende ikisi de oluyordu neyseki gecti bir sure sonra. Simdi hatta kendi odasina gecirmeyo dusunuyorum o derece rahatladim. Kizlar kendi odasinda yariran var mi bebisleri?
Ben gündüzleri başladım yatırmaya canım geceye güveniyorum duyamam sesini bir de kızım yüzüstü yatmaya başladım iyice korkuyorum yanda yatırsam dönüyor sırtüstü olunca 1 saatten uyanıyorhaha herkes ayni demek ki. Bende ikisi de oluyordu neyseki gecti bir sure sonra. Simdi hatta kendi odasina gecirmeyo dusunuyorum o derece rahatladim. Kizlar kendi odasinda yariran var mi bebisleri?
Benim kızım da 4 parmağını birden sokuyor sonra midesini bulandırıyor mamayı değiştirmeyi denedin mi bilemedim şimdiAnne sutu almıyor canim malesefdoktora götürdüm bir sorunu yok resmen zorla iciriyorum eli sürekli ağzında diş yerleri mi kaşinıyor acaba biberonun ucuyla oynuyor
Cnm hamile kalmak mı istiyorsun? Benim eşimde hemen 2.yi istiyor ama ben daha erken olduğunu düşünüyorum. Hem kızımı emzirmek istiyorum hemde sezeryan olduğum için aradan 2yıl geçmesi gerekiyor diye biliyorum. Peki sen normal doğum mu yaptın?Adeti baslamayan varmi aranizda kizlar, herhalde baslamadan hamile kalmam mumkun olmayacak, korunmayi biraktik ama insallah 2-3 aya kadar olur, ilkimde de 7. Ayda baslamisti, bu arada rapor alabildm neyseki
Cnm şimdi geçmiş sayfalara baktım da bu mesajını gördüm. Benim ilk doğumum sezeryanla oldu ama ikinciyi normal doğurmayı çok istiyorum. Dikişlerinde bi sorun oldu mu peki normal doğumda, patladımı dikişler ya acıdı mı yara yerin? Yada herhangi bir sorun ?ilkim sezeryandı canım 3 yıl 10 ay sonra normal doğum yaptım 2. bebeğimi daha kolay benimsedim ilkimde o duyguyu yakalayamamıştım ilk haftalar yabancı gibiydik resmen, acemilik, sürekli ağlayan bi bebek,bi an önce işe başlamak için can atıyodum,şimdi ayaklarım geri geri gidiyo
CAnım söz konusu insan olunca genel geçer şeylerden bahsetmek mümkün değil ama ben 6. Ayda düşünüyorum iki aydır kendi çocuk dr umuza gidemiyoruz evimize bir dönelim kızımı götüreceğim o tavsiyelerde bulunur. Sağlık ocağınsaki hemşire de 6 aya kadar sadece anne sütü dedi kilo alımı iyi çünkü ben de duruma göre bakacağım. İlk aylarda çocuk dr umuza sorduğumda ilk 5 ay su bile vermeyeceğiz demişti herhalde sonrasında da duruma göre hareket edeceğiz.
cnm sadece emziriyorsan ve sutun yetiyorsa yani bebisin gelisimi iyiyse ek gida icin acele etmwye gerek yok diye dusunyrm 4aylik bi bebek hemen hemen tun yiyecekleri hazmedebilecek yapiya geliyrmus ama bu demek degilki 4.ayda baslanacak ileride mide bagirsak sorunlarinin ana nedenlerinden biri erken ek gidaya geciymis tabii herjafadan ayri bi ses cikiyr insan neye kime inanayim diyor ama baslayacaksanda meyvelerle degil sebzelerle basla daha sonra et sonra meyve en son meyve suyuyla tanusmaliymis bebisler ayrica elestiri olarak algilama ama o kavanoz pureleri bana bi annenin basvurmasi gereken son seylermis gibi geliyo hatta son bile degil
Tşk ederim kızlar. Şu an için sütüm yetiyor, kilo alımı da gayet iyi çok şükür. En iyisi ben 6.aya kadar bekleyeyim:)canim bizim doktorumuz 4. Ay bitince baslatti yogurt, elma suyu, havuc suyu, armut suyu sirayla. Bize erken geldi kakasinda kan sumuksu kaka fln oldu. 5. Ayimiz bitti simdi tekrar deneyecegiz. Bu ay doktor kan olmadigi surece devam et dedi. Ozellikle yogurt cok onemli dedi probiyotik oldugu icin. Yalniz istersen bir doktora danis bu ek gida olayini dikkat edilmesi gereken unsurlar var,,tek besinle bir iki kasikla baslayip arttiriyorsun, bir cay bardagina kadar. Sonra ertesi hafta baska birsey daha ekleyebilirsin mesala. Kavanoz icin de bizim doktor organik ve katkisiz yapan markalardan kullanabilirsin rahatca ama evde hazirlayabiliyorsan o daha iyi tabi dedi. ek gida konusunda aman 6 aydan once hic baslamayin diyen var 4 aydan sonra yavas yavas tadlara kasiga alissin diyen de var. Benim yengem de cocuk doktoru 30 yilda 10 kere degistirdiler kesin dogrulari diyor, yok yuzustu yatirin aman yuz ustu yatirmayin fln. Tabiki arastirmalari bilgileri ciddiye almak lazim ama sonrasi bence annelerin karari. Bizimki mesala oluyor ek gida icin surekli agzima bakiyor oyle olunca ben de tekrar denemelere baslayacagim
ben de gunduzleri basladim canim. iyi yapiyorsun bence yuzustu yatirmakla ayrica. Buyudu kuzucuklarimiz ani cocuk olumunden bir yasina kadar bahsediyorlar allah korusun ama annem cocuk norologu saglikli bir cocukta hic korkma bu saatten sonra dedi. Ayrica biz cocukken aman yuzustu yatiririn kusar da aspire ederse bogulur fln diyorlarmis. Tabi tedbiri elden birakmamak lazim o baskaBen gündüzleri başladım yatırmaya canım geceye güveniyorum duyamam sesini bir de kızım yüzüstü yatmaya başladım iyice korkuyorum yanda yatırsam dönüyor sırtüstü olunca 1 saatten uyanıyor
ben de gunduzleri basladim canim. iyi yapiyorsun bence yuzustu yatirmakla ayrica. Buyudu kuzucuklarimiz ani cocuk olumunden bir yasina kadar bahsediyorlar allah korusun ama annem cocuk norologu saglikli bir cocukta hic korkma bu saatten sonra dedi. Ayrica biz cocukken aman yuzustu yatiririn kusar da aspire ederse bogulur fln diyorlarmis. Tabi tedbiri elden birakmamak lazim o baskaBen gündüzleri başladım yatırmaya canım geceye güveniyorum duyamam sesini bir de kızım yüzüstü yatmaya başladım iyice korkuyorum yanda yatırsam dönüyor sırtüstü olunca 1 saatten uyanıyor
hiçbir sorun olmadı canım evet 2 yıl en az sezeryenCnm şimdi geçmiş sayfalara baktım da bu mesajını gördüm. Benim ilk doğumum sezeryanla oldu ama ikinciyi normal doğurmayı çok istiyorum. Dikişlerinde bi sorun oldu mu peki normal doğumda, patladımı dikişler ya acıdı mı yara yerin? Yada herhangi bir sorun ?
hiçbir sorun olmadı canım evet 2 yıl en az sezeryenCnm şimdi geçmiş sayfalara baktım da bu mesajını gördüm. Benim ilk doğumum sezeryanla oldu ama ikinciyi normal doğurmayı çok istiyorum. Dikişlerinde bi sorun oldu mu peki normal doğumda, patladımı dikişler ya acıdı mı yara yerin? Yada herhangi bir sorun ?
benim kızım 4 yas 3 aylık halen karyolasında odasında,minik de sepet şeklinde besikler var ya onda,1 yaşına kadar yatacak,sonra büyüğe yatak,küçük ablasının karyolasına,3. beşiğehmm onu dusunmemistim ama bizimki simdiden cok harekrtlendi basiyla ayagi yer degistirmis oluyor cogunlukla sigmanaya basladi besigine. Oturmaya baslayinca hele kendini kesin atar yukaridan. Goruntulu telsiz fln kullansam olur mu acaba
fazla sütten mı canım,damarlar tıkanmış olabilir çok mastit geçirdim ben, yara olmuştu aylarca emziremiyodum doğru dürüst ondan olmuştu, pompayla sağ, yada emzir,emzirmeden önce ılık su ve sabunla ovala,sonrasında buz koy,buz ağrısını alır,hızla dolmasını engeller,yani sıcak su damarları genişletiyo,soğuk su daraltıyoKızlar göğsüm şiştiiiii napıcam bn :'(
Anladım canım çok sütten değil galiba sabahtan beri aynı göğsümü emiyor hifa ama aynı hala bide ağrı da yokfazla sütten mı canım,damarlar tıkanmış olabilir çok mastit geçirdim ben, yara olmuştu aylarca emziremiyodum doğru dürüst ondan olmuştu, pompayla sağ, yada emzir,emzirmeden önce ılık su ve sabunla ovala,sonrasında buz koy,buz ağrısını alır,hızla dolmasını engeller,yani sıcak su damarları genişletiyo,soğuk su daraltıyo
Korkuyorum ama bu pozisyonu kendi tercih ediyor artık uykusunda dönemeyince sinirleniyor bizim gazımız yeni bitti ilk 4 ay gazdan dolayı ben yatırıyordum artık o istiyor ve şu var bizde geçen gece uyandı sırtüstüydü 2 saatte ancak uykuya daldı dün gece gene uyandı yüzüstüne çevirdim 5dkkadan geri daldı rahat ediyor ama ben tedirginim canım annenin dediği içime su serptiben de gunduzleri basladim canim. iyi yapiyorsun bence yuzustu yatirmakla ayrica. Buyudu kuzucuklarimiz ani cocuk olumunden bir yasina kadar bahsediyorlar allah korusun ama annem cocuk norologu saglikli bir cocukta hic korkma bu saatten sonra dedi. Ayrica biz cocukken aman yuzustu yatiririn kusar da aspire ederse bogulur fln diyorlarmis. Tabi tedbiri elden birakmamak lazim o baska
Korkuyorum ama bu pozisyonu kendi tercih ediyor artık uykusunda dönemeyince sinirleniyor bizim gazımız yeni bitti ilk 4 ay gazdan dolayı ben yatırıyordum artık o istiyor ve şu var bizde geçen gece uyandı sırtüstüydü 2 saatte ancak uykuya daldı dün gece gene uyandı yüzüstüne çevirdim 5dkkadan geri daldı rahat ediyor ama ben tedirginim canım annenin dediği içime su serptiben de gunduzleri basladim canim. iyi yapiyorsun bence yuzustu yatirmakla ayrica. Buyudu kuzucuklarimiz ani cocuk olumunden bir yasina kadar bahsediyorlar allah korusun ama annem cocuk norologu saglikli bir cocukta hic korkma bu saatten sonra dedi. Ayrica biz cocukken aman yuzustu yatiririn kusar da aspire ederse bogulur fln diyorlarmis. Tabi tedbiri elden birakmamak lazim o baska
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?