- 5 Şubat 2015
- 712
- 963
- 78
Ay çok fena annem yatarak emzirme psikolojin bozulur demişti hiç emzirmedim yatarak ... Bu psikolojinin bozulası varmış diyorum...Canım bende de farklı bir versiyonu var ben de göğsümde arıyorum kucağımda uyudu ezdim sanıyorum
Ben de hiç yatarak emzirmedin ona rağmen böyleyim canım uyku başımda hep göğsümü yokluyorum sonra bakıyorum yatağundaAy çok fena annem yatarak emzirme psikolojin bozulur demişti hiç emzirmedim yatarak ... Bu psikolojinin bozulası varmış diyorum...
Teşekkür ediyoruz teyzesi =)Ben artık uyku konusuna taktım ya kendi kendime bile ne güzel uyudu desem nazar değecek diye korkuyorum :))boncuklarin hepsi Hifa miza gelsin
Hifa da da oldu canım o durum ek bişey vermedim aç bıraktım geri döndü anne sütüne zor bir durum ama mecbur başka yapacak bişi yokCnm buyume atagi olabilir o yuzden memeyi reddediyrdur bide ek gida vs ye basladiysan onlarda cok gelmis olabilir
Bide gün gün değişiyor canım bikaç gündür 7 de uyanıyor 1 saat oynuyor geri uyuyo zaten 11 e kadar uyurken de kesintisiz uyumuyo uyanıyor emerken uyuyup kalıyo bn babamız gittikten sonra yanıma alıyorum beraber yatıyoruz oyun oynuyoruz fln =) İnşallah Rabbim hepimizin gönlüne göre versin =)Cnm masallah bizde Annemler gelmeden once öğlene kadar yatardik kızımla sonra değişti sabahın yedi sekizinde uyanıyor bir saat içinde yine yatıyor ama benim uyku kaçtıktan sonra uyumasada olur ama şimdi annem var da verip kaciyom:)
Canım gayet normal bebişinin kilo alımı bnm kızımda 600 gram almış Ekim annelerinin en cesur annesi bn galiba ek gıda vermede kendim ne yiyorsam hifa ya da onu yediriyorum çok şükür bi zararını görmedim..Hayirli pazarlar güzel anneler takipteyim sizi ama fazla katilamiyorum hala misafire devam.....buarada bebegim 4 ay 8 günlük oldu kilo alimimiz iyi değil bu ay 600gr almışız malesef hiç anne sutu almadi biberonuda zor veriyorum en gıdaya yavaş yavaş başladım sizler neler veriyorsunuz?
Hanımlar benim saçim felaket dökülüyor uclarindan kestirmeme rağmen benim gibi olan var mi kel kalacağım sanırım hayatimda hiç bukadar dökülmemisti
Canım sen hızlı bir geçiş yaptın takdir de ediyorum ama bebekler her ne kadar verdiğimiz birçok yiyeceği sindirebilecek kapasiteye sahip olsa da ilerleyen yaşları için sindirim sistemini yoruyormuş fazlasıyla. Bugün bir çocuk dr u da 6 ay kesinlikle tadına bile baktırmayın diyordu hele ki tatlı meyve sularıyla falan başlamamak gerekiyormuşCanım gayet normal bebişinin kilo alımı bnm kızımda 600 gram almış Ekim annelerinin en cesur annesi bn galiba ek gıda vermede kendim ne yiyorsam hifa ya da onu yediriyorum çok şükür bi zararını görmedim..
Saç dökülmesi bnde de çok aşırı derecede var doktor hamilelik döneminde dökülmediği için aşırı derecede dökülüyormuş ...
Geçecek inşallah.. =)
Ben de sadece anne sütü veriyorum canım ama meyve pürelerini tavsiye etmiyorum başta sebze- çorbayla başlayıp et ve daha sonra meyveyle devam etmek gerekiyormuş. Ayrıca ne kadar sağlıklı saf olabilir ki hazır aldığımız ürün? Nolur yanlış anlama eleştiri değil yaptığım bebişlerimizin sağlığı için yorumda bulunmak istedim. Meyveler tatlı olduğu için ilerleyen zamanda beslenme bozuklukları yaşananiliyormuş istersen sebzr veya çorba deneEmziren anneler ek gıdaya başladınızmı? Benim kızım 4buçuk aylık ek gıdaya başlamak istiyorum. Şu hazır satılan meyve pürelerinden başlamayı düşünüyorum? Aranızda bu pürelerden veren varmı?
Evet canım bni çok korkuttular çünkü biri dedi çocuk yemek seçer yemesi gereken şeyleri yemez diye başkaları çocuk doymuyor diyolar sinir oldum başladım ama verdiğim şeyleri sadece bir çay kaşığı veriyorum çok da değil az az yani doktora sorcam gittiğimde sağlık ocağı ebesi bişey olmaz inşallah dikkat et dediCanım sen hızlı bir geçiş yaptın takdir de ediyorum ama bebekler her ne kadar verdiğimiz birçok yiyeceği sindirebilecek kapasiteye sahip olsa da ilerleyen yaşları için sindirim sistemini yoruyormuş fazlasıyla. Bugün bir çocuk dr u da 6 ay kesinlikle tadına bile baktırmayın diyordu hele ki tatlı meyve sularıyla falan başlamamak gerekiyormuş
Yok canım yanlış anlamıyorum, haklısın doğru tabi. Etrafımda danışacak kimse olmadığı için zaten size sorup akıl almak istedim. Peki ne zaman başlamak gerekir ek gıdaya. Sen ne zaman başlamayı düsünüyorsun?Ben de sadece anne sütü veriyorum canım ama meyve pürelerini tavsiye etmiyorum başta sebze- çorbayla başlayıp et ve daha sonra meyveyle devam etmek gerekiyormuş. Ayrıca ne kadar sağlıklı saf olabilir ki hazır aldığımız ürün? Nolur yanlış anlama eleştiri değil yaptığım bebişlerimizin sağlığı için yorumda bulunmak istedim. Meyveler tatlı olduğu için ilerleyen zamanda beslenme bozuklukları yaşananiliyormuş istersen sebzr veya çorba dene
ay kiyamam, duygusal baba tatli kiz, ileride cok isine yarar bosver simdi biraz hassas olsun. Ben de alistira alistira biraktim onceleri ayni apartmandaki anneme cikiyordum, sonra kisa kisa gunduz cikmalari oyle oyle alistilar birbirine.Ay valla harikasın ben bebeği babaya bırakıp cıkamam eşim çok duygusal o ağlayınca bunalıma giriyoyanında ben varsam cok iyi idare ediyor ama ben bırakıp gidemem sanırım geldiğim de eşim isyan bayrağını çekmiş kızımda zafer nağraları atıyor olur kesin
canim cok tatlisin, cok tesekkurler, seninkiyle tanisamadik daha degil mi yoksa ben kacirdim mi?iyi geceler kızlar bi kaç gündür girememiştim, herkes iyidir umarım yaramazlık yapıp annişleri uyutmayan dinlendirmeyen bebişler en kısa zamanda bi düzene girerler inşallah..
P primavera1985 ,pessinus , @mysterymom , Hifaa , first--lady , @ATPaz , @Selayic , @narin333 , drymstfbyz , C ceydanurel35 maşallah bebişlerinize hepsi birbirinden tatlı, hepsinin ayrı güzellikleri var, anne-babalarıyla geçecek hayırlı ömürleri olsun inşallah :)
His geldin cnm oncelikle, sac dokulmesi bu aralat benimde kabusum oldu ilk aylar hicbirsey yoktu gayette saglikliydi son 1 haftadir asiri dojulyr bugun ebeye sordum gayet normal yenileri cikacak merak etme dedi bubun icin durduk yere ilac vs kullanmaya gerek yokmus yani gecici bi surecmis insallah kel kalmadan gecer bu surecHayirli pazarlar güzel anneler takipteyim sizi ama fazla katilamiyorum hala misafire devam.....buarada bebegim 4 ay 8 günlük oldu kilo alimimiz iyi değil bu ay 600gr almışız malesef hiç anne sutu almadi biberonuda zor veriyorum en gıdaya yavaş yavaş başladım sizler neler veriyorsunuz?
Hanımlar benim saçim felaket dökülüyor uclarindan kestirmeme rağmen benim gibi olan var mi kel kalacağım sanırım hayatimda hiç bukadar dökülmemisti
Daha onceki doktorum yapabilirmiyim dedim sezeryan izime bakti zaten hamilelikte yalnizca 1 kilo aldim cok zayiflamistim nornalde kocaman olan karnim gobuse donusmustu minikti yani sartlar iyiydi acilmam vardi tam 40 haftalikken sancimla gittim 5 de basladi sancim 10 da dogum oldu ebeler mudahale etmediler korktular kendi cabamla dogurdum yani 4,5 dikisim oldu.cok zordu ama basardim annelik cok guzel biseymis onu anladim.bebekleri hatta herseyi herkesi daha cok sevneye basladim, igneden korkan ben dogumu basarmistim artik hic korkmuyorum. Bi kac kere daha dogurabilirim yaniBen de normal yapmak istiyordum ama sezaryen olmak zorunda kaldım. İkinciyi normal yapabilir miyim ki? Özel bir doktora mı gittin bunun için?
canim cok cok haklisin anlasmak lazim. Oglunun huyunu suyunu bilmiyorum ama bana sen hakli geldin. Babisler biraz kisa vadede yararli yollari tercih edip uzun vadede ne sonucu olur bazen dusunemiyorlar. Sen sadece kundak ve emzikle uyutuyorsan oglusun kendi uyuyor sayilir sonucta. buarada biz de lansinoh un orta derecesine gectikBiz bu konuda eşimle anlaşamıyoruz hiçgündüzleri yarı kundak yapıp emzikle uyutuyorum, bazen de mama yerken uyuyor, akşam bişeyler oluyor zaten uyumak istemiyor uykusu geldiğinde götürüp yatırınca ağlarsa eşim fön makinasını aç ancak öyle uyur diyor açıyor makinayı ağlamasın diye ya ben gündüz o şekilde uyutuyorum uyuyor diyorum dinlemiyor, bende gündüz uğraşlarım boşa gitmiş gibi hissediyorum. Ferberi uygulamak için eşlerin anlaşması da lazım. 1-2 gündür eşim kucağında sallayarak uyutuyor haliyle çocuğun da kafası karışıyor bi öyle bi böyle olunca, nasıl anlaşacağız bilmiyorum.
Canım benim oğlumda 19 ekim doğumlu ben 120cc yapıyorum bazen bitiriyor bazen 30-40 cc kalıyor, gündüz zaten biberonla oynadığı için 120 cc yi 2 seferde yiyor.
Xeroderma_pig medium dediğin hangi marka canım, ben hem avent hem lansinoh kullanıyorum aventte 2 delikliye geçtim ama lansinoh da geçmedim daha
canim masallah oglusuna kilosu da boyu da gayet iyi. O uygulamanin oyle kotu bir yani var fazla takip edince illa bir sorun buluyorsun yok bugun az yemis yok bugun az uyumus yok bugun az kaka yapmis:) kilosu boyu nesesi iyiyse hic takma bence. Bebislerin cunku bir donemleri bir donemini tutmuyor bazen az yiyorlar bazen cok bazen az uyuyorlar bazen cokYa kızlar çok fazla takmasam da yine de aklıma takılıyor, özellikle bebeklerini mamayla besleyen veya anne sütünü biberonla veren anneler bebeğiniz günde ne kadar yiyor? Benim oğlum 4 ay 10 günlük ne zamandır 24 saatte 600-700cc arası yiyor bazen 550cc civarında yediği bile oluyor. 2 aylıkken 800-1000 cc arası yiyordu obez olacak diye korkumdan dr a diyet mi yaptırsam diyordum şimdi az yiyor gibi geliyor. Cuma günü 7,1 kg, 64 cm çıktı, hareketleri falan da iyi olduğu için demekki yeterince besleniyor diyorum ama yine de 2 aylıkken o kadar yeyip şimdi böyle yemesi soru işareti oluşturuyor. Bu arada P primavera1985 in bahsettiği bi uygulama vardı baby daybook onu indirdim 1 aydır daha rahat takip edebiliyorum, beğendim uygulamayı.
Bence 3 cocuk istiyrmmmUmarim uzun surmez tekrar hamilelik dusunen ben gibi deli varmi acaba 2 kizim var, yarin rapor alanazsam ise baslayacam, kizim anaokuluna gidecek seneye 1 e, o okula baslamadan 3. Yu de aradan cikarsak mi diyorum,babasi 2. Ye zor ikna oldu,3. Belki oglan olur kizlarimi korur sahiplenir arasi gec olursa iyi olmaz diyo, hem hamilelik lohusalik derken yine cocuklarimla olurum bu surecte diyorum ise baslamak gozumde buyuyo, bu kizim digeri gibi degil herseyi yemek istiyo onun icin icim rahat, bi de bir bebegin en zor cagi 2-4 arasi bence, yasim 29, etrafimda cocugu olmayan insanlar cogaliyo, herkeste bi sorun, benimkiler ilk ayda oldu ama yine de korkuyorum bazen,35 e kadar 3 cocuk sonra kariyer hedefim var da, benim gibi dusunen var mi acaba
haha 40imizdan onceki hallerimiz gozumuzun onunde canlandi:)) komedi absurd derken hakliymissin. Insallah uzun sure haberlesiriz ben bu cimcime buyuyunce ne olacak onu merak ediyorumHah ha :) yok teyzesii benim kızım her türlü ağlıyor zaten, huy meselesi herhalde napayım. Sen yardımcı olmak istiyorsun hem, iyi de oluyor. Yöntemleri deneye deneye bulucaz. Karnı tok altı temiz hala ağlıyorsa kucakta sakinleştiriyorum önce
Gazı varsa çıkıyo zaten. Hala ağlıyorsa altını açıyorum,havalandırıp belki terleyip kaşınmıştır diye poposunu falan siliyorum, hala ağlıyorsa kalın giydirmişsem inceltiyorum, durmuyorsa tekrar meme, susarsa ne ala susmazsa şaman misali elimde çıngıraklar evin içinde bağıra çağıra dans edip türkü çığırıyorum, halaaaa susmuyorsa babasına verip gidip yatak odasında azcık ağlayıp geliyorum :) o da ağlaya ağlaya şişmiş oluyo ben de öyle. Sonra sarılıp emzirirken sızıp kalıyoruz ana kız. Bu da bizim rutin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?