2015 Ekim Anneleri

Günaydın canim ben de geçen hafta bor seyler vermeyi denedim kasiktan yemeyi sevdiği için ne verdiysem aldı çok şükür ama geceleri huzursuzlanmaya başladı gazı birden bire arttı ben de hazmetmekte zorlandigini düşündüm bir süre ara vermeyi düşünüyorum

Kesinlikle katılıyorum bedenleri küçücük daha erken başlamasını. Bize bi artısı olduğunu düşünmüyorum öle yada böyle yutacak ...

lsagol canım cevabın icin

Ben yorgan ortuyorum ve kızım terliyo ..penye battaniye ile usur diye dusunmustum.

Canım benim kendini suçlu hissetme sen annendeyken muhtemelen daha rahatsın bu da bebeğine yansıyor onun dilini senden daha iyi kimse anlayamaz annen sadece daha tecrübeli bu senin yapamadığın anlamına gelmez hepimiz bebeklerimizle öğreniyoruz bir çok şeyi geçen gün kızımı uyutamadım neredeyse minicik bebeğe kızacaktım eşim kucağına aldı az dolaştırdı ve uyudu yorgunluğumuzun uykusuzluğumuzun çok etkisi var çalışıyor musun bilmiyorum ama kendimize ayırdığımız vakit yok kaç kere aklın evde olmadan dışarı çıktın dışarı çıkmayı bırak uzun bir duş alıp rahat yemek yiyemiyoruz çoğu zaman bir de uykusuzluk... Hatta tuvalete gidemediğin zaman hiç olmadı mı hamileyken herkes bebeğin çok güzel birşey olduğunu söylüyordu ama kimse zorluklardan bahsetmedi doğumdan sonra tepe taklak oldum ben de çok düşündüm ben de mi sorun var ben mi yapamıyorum dedi herkesin olaylar karşısındaki bakış açısı farklı tutumu farklı ben süt olayını kafama çok takan biri olarak benden önce doğum yapan bir arkadaşım tabiki mama yiyor sürekli süt üretecek halim yok demişti bana o ne kadar rahattı ve bebeği de bu rahatlığı hissediyordu bütün bebekler büyüyor önemli olan onlar büyürken bizim nasıl durduğumuz kendine güven anneliğine güven yaptıkça başardıkça kendimize güvenimiz artacak eminim bu konuda yanlız olmadığını unutma canım

Canım tadımlık ek gıdaya başlanmasının sebebi 6 ay dan sonra yutma ve sindirim tembelliği olmasın diye cidden etrafımda o kadar çok var ki anneler korkusundan bebişlere bişey vermediler ama zaman geçmişti bebekte yutma tembelliği başlamıştı çoğunda ve ek gıdaya geç başlayan bebişlerde yemek seçme daha çok oluyor..
Bide bebeğe ek gıda verilmeye başladığı zaman önce tuzlu sonra ekşi sonra acı en son tatlı verilmesi gerektiğini söylediler bana :)
Ama tabi herkesin kendi kararı :) :) :)

Canım sütün varsa emsin sonra gazı artmıyorsa kusmuyorsa senin sıcaklığına ihtiyacı var demekki bir kaç gün daha gözlemle bence hemen doymadığını düşünme gündüzde mü sürekli emmek istiyor

Canım aç olsa öyle bir sarılırki oyun oynuyorlar memede benim kızımda yapıyor annemin dediği gb yaptım hemen meme vermedim 2 saat sonra bir emiyor kendi yapışıyor:) kala yapıyor mu ya da bezini günde 5/6 kez değişiyorsa doyarmış

uykusuzluktan ermissin canim, bayildim yazina

Süt var çok şükür canım 2 gündür gece gündüz aynı gaz sorunumuz zaten vardı sık sık emince o da arttı tabi dediğin gibi hemen mama vermek istemiyorum ama doymuyorsa diye üzülüyorum

Canim ben de gaz olmasın diye hemen vermiyim diyorum ama ne zaman kucağıma alsam yüzü bana dönükse yakami parcalayacak gibi yapıyor günde 1 kez kaka yapıyor cisli bezleri de ağır oluyor

Aynı durum bende de var ağlaya sızlaya hoplayarak emziriyorum. Gecd emmesi normal ağlamıyor az emiyor. Ben zorlayınca gündüz kusuyor bu kadar demekki iştahı. Biogaia önerdş dr bize o rahatlattı bir nebze de olsa
evet benim ki de gece iyi farkettim pzt ve cmt si yapıyor pzt biberon almak istemi yor cmt de ben evdeyim beni emmek istemiyor çalıştığım için biberon ile meme arasında bocalıyor sanırım o yüzden böyle

cnm ben de elma suyu veriyordum bi kaşık sonra narın tanesini patlatıyordum ağzına sonra baktım ane sütünde uzaklaşıyor bıraktım sadece anne sütü vercem

yalancı emzik yerinede kullanıyor olabilir , göğsünü bir sık süt fışkırıyor mu ,sonra emmeden öne bi göğsünü elle ne kadar şiş bir de emdikten sonra elle bakalım yumuşamış mı öyleyse emiyordur ve yetiyordur çocuklar böyle bir günü bir gününü tutmuyor

Canım ağzına alıp bırakma duruda da var oyun oynuyor sürekli yüzüme bakıp gülüyor o zamanlar ben de konuşuyorum öyle yapmasına izin veriyorum zaten karnı çok acıktığında yapışıyor. Aç kalmıyordur merak etme

bence memede anne sıcaklığıyla iletişimi daha iyi kuracaklarını ve anne güvenini hissediyorlar ondan dikkat üstümdeolsun istiyorlar bende ne zaman tv ye başımı çevirsem aauuu auuuu aaaa seslerle bana bak diyor

Kesinlikle katılıyorum bedenleri küçücük daha erken başlamasını. Bize bi artısı olduğunu düşünmüyorum öle yada böyle yutacak ...
Mutlaka öğrenecekler canım haklısın aksi bir durum olmadığı sürece ben dr çok bir şey vermek istemiyorum ama şunu da unutmamak gerekiyor gelişimde kritik dönemler vardır ve kritik dönem içerisinde bir davranış kazanılmazsa bununla ilgili sıkıntılar zaman içinde baş gösterir. 6. Ayda vereceksek de o zaman dikkat etmemiz gerekiyor kendi açımdan da böyle düşünüyorum benim de öyle yapmam gerek

Ben de yaşıyorum canım bazen telefonu elime alıp bakıyorum kızıma bir bakıyorum gözümün içine bakıyor hemen gülümsemeye başlıyor. Bizden ilgi bekliyorlar sıcaklık bekliyorlar

Süt var çok şükür canım 2 gündür gece gündüz aynı gaz sorunumuz zaten vardı sık sık emince o da arttı tabi dediğin gibi hemen mama vermek istemiyorum ama doymuyorsa diye üzülüyorum
Gazı olunca da emmek istiyorlar bizim birkaç gündür daha da azaldı 4 aylık oldunuz mu siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…