2015 de ikiz annesi olacaklar!!

canim yaa cokta kilo almamissin aslinda normal aralikta kilon ama buyuk karin ikizlerde kacinilmaz sanirim.cok korkuyorum son aylar icin
Allahim sanada kolay saglikli bir dogum nasip etsin canim...

Nasil birseyi kastettiniz? Ttts yi diyorsaniz bahsetti %20 olasilikla olabilir diyormus literatur. Simdilik esit gidiyorlar cok sukur insallah hep boyle gider. Siz de bi sikinti mi olustu ?
Yok canim bizde hersey yolundaa netten okudum bazi riskleri olabiliyomus onun icin dedim drum olumlu dusun dedi kafana bunlari tskma dedi sadece

Bende oyle umut ediyorum ilk gebeligimde 12 kilo almistim dogumdan kisa sure sonra onceki kiloma donmustum ama bu sefer ayni haftalara gore daha cok kilo aldim. dun gittigimde doktorum, tek gebelige gore karinin 26-27 gibi dedi. ikiz etkisi diye dusunuyorum , cunku abaritili bir karbonhidrat alimim yok. Biz az alalim bebisler cok alsin insallah.

Simdi int.ten okudum da gozum korktu biraz.bana da tek plesanta dedi doktor.kilolari boylari yakin ya da esit giderse mi sorun olmuyormus.bizimkiler yakinlar ve bastan beri uc gun var aralarinda.

Tek plesanta olunca bebekler esit beslenmeyebiliyor, aralarinda ozellikle 24 haftaya kadar cok fark olusmasi ciddi sorunlara hatta malesef kayiplara neden olabiliyormus. Bu nedenle birbirine yakin devam etmeleri onemli, aradaki fark %25 ten fazla olmamali. Allaha sukur benimkilere de hep esit dedi simdiye kadar ama insanin aklinda kaliyor, her doktora gittigimde fark var diyecek diye korkuyorum. sizinle haftamiz yakinmis insallah cok riskli zamanlarimiz gecmis gibi. Bir onceki kontrolumde bana bu zaman kadar olmamasi iyi, devaminda da olmayacagi ihtimalini kuvvetlendiriyor demisti. Allah kimseye gostermesin, 37. haftalari gorelim.

Karin sertlesmesi icin rahim buyuyor ve buyudukce kasiliyor bu mormal birsey, ama 5 dakika kasilip gevseme gibi duzenli bir kasilma olursa bu erken dogum habercisi dedi. dinlendigin zaman geciyorsa problem yok, isin rahat degilse rapor vereyim, bir sure dinlen evde kendini takip et dedi. benim isim rahat cok sikinti olmuyor, rapor almadim simdilik, insallah gerek kalmaz. senin haftan baya ilerlemis, sertlesmelere dikkat et duzenli oluyormu birde yatip dinlenince geciyormu diye, bol su icmek lazim (kisin bile 3 litre dedi) bol su erken dogum riskini azaltiyormus, kanitlanmis bu. Allah yardimcin olsun, istedigin zaman gelsin tombis tombis bebislerin:)
Yok canim benim tup bebek degil, kendiliginden tek yumurta ikizi:)

Yok canim bizde hersey yolundaa netten okudum bazi riskleri olabiliyomus onun icin dedim drum olumlu dusun dedi kafana bunlari tskma dedi sadece

Ben gebeligimi ilk ogrendigimde cok takmistim, bir suru sey okudum, netten, bilimsel makalelerden. Sonra baktim bir caresi yok, oku oku ogrendikce geriliyor insan. bir arkadas cahillik mutluluk getirir demisti , cok hakli valla. Sonradan rahatladim, Allaha sigindim, zaten olacagi varsada benim yapacagim hicbir seyin etkisi yok, Allah onlara gorecek gun, yiyecek ekmek nasip ettiyse gelirler diye dusunuyorum. % 20 yi dusunmek yerine %80 i dusunmek cok daha mantikli degil mi zaten. En guzeli iyi dusunup hamileligin tadini cikarmak, naz niyaz hepsi serbest:)

canim yaa cokta kilo almamissin aslinda normal aralikta kilon ama buyuk karin ikizlerde kacinilmaz sanirim.cok korkuyorum son aylar icin
Allahim sanada kolay saglikli bir dogum nasip etsin canim...

Aynen canm.Korkma inş. dilediğin gibi olur iyi dileklerin için tsk ederim inş. Hepimiz hayirlisiyla yavruslarimizi kucagimiza alırız

Gunaydin arkadaslar, ya ben bu hafta hic kilo almamisim, hatta kilo vermisim. 32.haftaya girdim. Boyle birsey olabilir mi. Acaba suyum mu azaldi diye dusunuyorum. Bir bilgisi olan var mi

çalışmadııma ilk defa sevınıyor,çalışmadan bu haldeyim birde çalışsam ne yapardım.ALLAH çalışanlar güç verir inşallh.kaanamam geçti çook şükür miafirlerim vardı dnlenemedim snırım o yüzen ooldu sanırım,şimi yok birşey çow şükür. çok saol canım

Bende 18. haftamda belli belirsiz hissettim ama 19da hissediyordum artık. İlk hamilelikte daha geç hissediliyor, ben ilk hamileliğimde 20. haftada cok az hissetmiştim, sonradan arttı. meraklanma hersey yolundadır.
Cevap veren arkadslar cok tesekkurler heyecanla bekliyorum hareketliliginieri

Ne guzelde anlatmisin Tesekkurler canim

Gunaydin arkadaslar, ya ben bu hafta hic kilo almamisim, hatta kilo vermisim. 32.haftaya girdim. Boyle birsey olabilir mi. Acaba suyum mu azaldi diye dusunuyorum. Bir bilgisi olan var mi
olabiliyormus bazen oyle korkma...hatta her zamankinden erken saatte tartildiysanda etkisi olabilir...birde ikizlerin kilo alimi 28-30 haftadan sonra takillere gore yavasliyormus alan daraldigi icin ondan almamista olabilirsin...

olabiliyormus bazen oyle korkma...hatta her zamankinden erken saatte tartildiysanda etkisi olabilir...birde ikizlerin kilo alimi 28-30 haftadan sonra takillere gore yavasliyormus alan daraldigi icin ondan almamista olabilirsin...
İnsallah Bebisler almistir. 1 kg vermisim. Haftaya kontrolum var. Onlar alsin da yeter ki.

Canim 4.ayimdan beri hamile yastigi kullaniyorum ve cok memnunum rahat uyuyorum.bel,sirt agrilarini kesiyor,arkadan ve onden destekledigi icin gece rahat oluyor.tavsiye ederim.
ben de alayım ya hangi tip olanından var sende fotoğrafı var mı ya da modeli?

Ben de kilo almamis im ve aynen su mu azaldı die korktum karnimda toparla k gibi duruolar çünkü hissedilio yarın kontrole gidicem ins. Herşey yolunda dir.

Bende zor nefes alıyorum ve de carpinti oluyor.doktora sordum 2 bebek taşıyorsun kalp kan pompalı yor normal dedi. Kan degerleri m normanormal.20.hafta dan sonra kan hapı kullanmaya başladım.
ben de bugün gittim doktora canım. o da öyle dedi. karın şiştikçe diyaframa tam nefes alamıyorsun hep yarım yarım nefes alıyorsun. ondan oluyor dedi. kaburgalara olan baskıyı da sordum o da yine aynı sebepten. Kan hapı bana da verdi ama ben onu ya da omega 3 ü içmeye başladığımda hep istifra ediyorum. o yüzden vazgeçti. bir süre daha devam et böyle iki üç hafta sonra kan değerlerine bakalım ona göre verelim dedi. ben de şimdi kan yapan şeyler araştırıp onlardan yiyeceğim. mümkün mertebe ilaç kullanmamaya çalışıyorum ilaçlar beni mahvediyor...

benim karnım öyle şişti ki doktor 4-5 kere krem yağ vs sürüyorsun değil mi bak bol bol sür falan dedi :)) neyse veririz inşallah ya o kadar çok şey düşünüyoruz ki aynı anda. ben artık düşünmekten yoruluyorum bazen.

canım son haftalarda oluyormuş o hatta doğumun yaklaştığının belirtisiymiş hamilelik eğitiminde anlatmışlardı bize ama sen yine de bir sor doktoruna. kilo almadım diye üzüleceğimiz hiç aklımıza gelir miydi :))

canım çok sağol ... dünden beri ayaklarım şişti baş ağrım zirve yaptı ve uçukladı ağzım burnum... kuzularım sağlıkla gelsinler ben dayanırım daha ... ama cidden zormuş her geçen hafta farklı bir zorlanıyorum..

kızlar merhabalar herkese,
ben bugün azıcık halim varken çıkayım da mağazalara bakayım dedim. bebek mağazalarında hep indirim var bu ara. hazır indirimdeyken kaçırmayın alın bir şeyler. ben baya bir şey aldım. aldıklarım hep üst baş ama haftasonu da ev eşyalarına yatak beşik vs ye bakacağım. şöyle kısaca bir aldıklarımın listesini yapayım size;
2 tane hastane çıkışı (battaniyeli)
2 penye yelek
4 çift çorap
4 tane alt
2 tane üst zıbın
14 tane body (yenidoğan, 3-6 aylık gibi boylarda) yarım ve uzun kollu olarak
3lü önlük seti
4 tane penye bere
14 tane penye ter ve ağız silmelik bez
1 banyo termometresi
tarak ve saç fırçası
1 normal termometre (sanırım bir de kulaktan ölçmek için almam gerekecek)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…