Simdi int.ten okudum da gozum korktu biraz.bana da tek plesanta dedi doktor.kilolari boylari yakin ya da esit giderse mi sorun olmuyormus.bizimkiler yakinlar ve bastan beri uc gun var aralarinda.
Tek plesanta olunca bebekler esit beslenmeyebiliyor, aralarinda ozellikle 24 haftaya kadar cok fark olusmasi ciddi sorunlara hatta malesef kayiplara neden olabiliyormus. Bu nedenle birbirine yakin devam etmeleri onemli, aradaki fark %25 ten fazla olmamali. Allaha sukur benimkilere de hep esit dedi simdiye kadar ama insanin aklinda kaliyor, her doktora gittigimde fark var diyecek diye korkuyorum. sizinle haftamiz yakinmis insallah cok riskli zamanlarimiz gecmis gibi. Bir onceki kontrolumde bana bu zaman kadar olmamasi iyi, devaminda da olmayacagi ihtimalini kuvvetlendiriyor demisti. Allah kimseye gostermesin, 37. haftalari gorelim.
Progestan kullandım canım ben kilo değilde ödem olmuştu ama ilacı kesin ce indi dert etme canım karninin sert olmasi neden mis Dr ne dedi benim 1 haftadır öyle oluyordu Dr kasılma dedi çok dikkatli olmalısın
tüp bebek mi ?
Karin sertlesmesi icin rahim buyuyor ve buyudukce kasiliyor bu mormal birsey, ama 5 dakika kasilip gevseme gibi duzenli bir kasilma olursa bu erken dogum habercisi dedi. dinlendigin zaman geciyorsa problem yok, isin rahat degilse rapor vereyim, bir sure dinlen evde kendini takip et dedi. benim isim rahat cok sikinti olmuyor, rapor almadim simdilik, insallah gerek kalmaz. senin haftan baya ilerlemis, sertlesmelere dikkat et duzenli oluyormu birde yatip dinlenince geciyormu diye, bol su icmek lazim (kisin bile 3 litre dedi) bol su erken dogum riskini azaltiyormus, kanitlanmis bu. Allah yardimcin olsun, istedigin zaman gelsin tombis tombis bebislerin:)
Yok canim benim tup bebek degil, kendiliginden tek yumurta ikizi:)
Yok canim bizde hersey yolundaa netten okudum bazi riskleri olabiliyomus onun icin dedim drum olumlu dusun dedi kafana bunlari tskma dedi sadece
Ben gebeligimi ilk ogrendigimde cok takmistim, bir suru sey okudum, netten, bilimsel makalelerden. Sonra baktim bir caresi yok, oku oku ogrendikce geriliyor insan. bir arkadas cahillik mutluluk getirir demisti , cok hakli valla. Sonradan rahatladim, Allaha sigindim, zaten olacagi varsada benim yapacagim hicbir seyin etkisi yok, Allah onlara gorecek gun, yiyecek ekmek nasip ettiyse gelirler diye dusunuyorum. % 20 yi dusunmek yerine %80 i dusunmek cok daha mantikli degil mi zaten. En guzeli iyi dusunup hamileligin tadini cikarmak, naz niyaz hepsi serbest:)