2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Allah yardimciniz olsun, inshallah kisa zamanda kucagina alirsin bebeklerini:) Amin

Ben şuanda bile hiçbirşey canım istemiyor,ceviz yemek gerekiyor onu bile görmek istemiyorum.benim kilom 58 o kadar boyum çok uzun degil 1.62o yüzden endiseliyim.

Arkadaslar karnınızda bebeklerin ilk hareketini ne zaman hissettiniz kaçıncı haftalarda???
17. hafta gibi başlıyor ama çok net anlaşılmıyor. yatağa yattığın zaman dikkat edersen hissedebiliyosun. hala daha yatarken hissediyorum genelde. bazen otururken de hissettiriyolar

gittiğim kadın doğum uzmanları bu konuda küçük olduğunu söylediler. sıkıntı olup olmadığıyla ilgili birşey demediler.Ancak detaylıya girdiğim doktor tedirgin etti beni 2 haftada bir kontrol gerek vs. diye sonra baska bır tıp merkezıne gosterdım ordaki doktorda küçük dedi.anormal bir durummuş gibi söylüyolar.ama bizde genetik olduğundan ailedede hep bir tanesi geriden geldiğini biliyorum.ama bazı doktorlar insanı gerçekten tedirdin edebiliyorlar

canım benim de aralarında hep 3-4 gün fark çıkıyor. birinin küçük olması çok sorun değil bence eğer ara çok fazla açılmıyorsa.. kafana fazla takma. benim de cumartesi ayrıtılım var. bazen sırf doktorların saçma sapan konuşmasından dolayı hiç ayrıntılı yaptırmasam mı diyorum.

Bizim Bir kızımız Bir oğlumuz olacak nasipse. Cumartesi günü 200'er gr dılar yaklaşık olarak. Boyları 13 cm'di. Birbirine eşit olarak gelişmişler. Bende hamilelikten bu yana 1 kilo aldım henüz.

sen yine de moralini yüksek tutmaya çalış. psikoloji her şeyin ilacı inşallah iyi olur o da canım...

kızlar bu arada hamilelikte özel bir beslenme programı uygulayan var mı çocukların gelişmesi için özellikle. geçenlerde bir eğitime katıldım oradaki hamilelerden bir tanesi (tabi o ikiz değildi de tekli gebelikti) artık sonlara yaklaşmış bebeği 4 kg imiş. çok samimi olmadığımdan soramadım ne yedin ne içtin diye de bir fikri olan var mı beslenmeyle ilgisi olabilir mi??

Benim bi ark. 36. Haftada 2500 kilolarda doğum yaptı ikiz için güzel bi kilo.protein ağırlıklı yediğini söylemişti ama çok sağlıklı ve güzel besleniyordu. Benim beslenme düzgün değil çoğu şeyi yiyemiyorum bulantı oluo.

işte protein ağırlıklı ne yiyor acaba. ben süt yoğurt peynir bol yiyorum yumurta da yiyorum ama et çok yiyemiyorum. öyle belirli bir sistemi olan var mı acaba. 2500 gr da iyiymiş gerçekten.

işte protein ağırlıklı ne yiyor acaba. ben süt yoğurt peynir bol yiyorum yumurta da yiyorum ama et çok yiyemiyorum. öyle belirli bir sistemi olan var mı acaba. 2500 gr da iyiymiş gerçekten.
Ben de proteine dikkat etmeye calisiyorum. Et canim istemiyor, o yuzden bol bol kuru bakliyat yiyorum. Mercimek corbasi, bulgur pilavi, nohut, kuru fasulye, keskek corbasi mutlaka bunlardan her hafta yiyorum. Aralara sebze yemegi yapiyorum. Ama sute dikkat etmiyorum. Badem, ceviz, kuru incir yiyorum. Makarnayi cok sevdigim icin onu yapmadan edemiyorum. Ama pirinc pilavi yapmamayi tercih efiyorum. Bebislerin kilosu fena degil. Umarim daha iyi olur hepimizin. Kilolari guzel gider

Bizim Bir kızımız Bir oğlumuz olacak nasipse. Cumartesi günü 200'er gr dılar yaklaşık olarak. Boyları 13 cm'di. Birbirine eşit olarak gelişmişler. Bende hamilelikten bu yana 1 kilo aldım henüz.
Massallah diyorum bende ilk hamileligimde bu haftalarda 1 kilo almıştım ama bu sefer dikkat etmeme ragmen 3.5 aldım ikiz oldugundan dıyordum ama seni duyunca vazgectim bu hıpotezden:)

Ben cok kilo aldıgımı dusundugum ıcın gecen hafta sonu diyetisyene gittim, aslında bildiğimiz seyleri söyledi. Makarna pilav (her ikisi de) yemek yerine ekmek yemek daha mantıklı özellikle tam bugday ekmeğini yemelisin dedi. Hergün yumurta, ceviz (2 tane), 3-4 porsiyon sut grubu (1 porsıyon bir bardak ya da kase), 3 porsiyon meyva, 3-4 kofte buyukluğunde et, sebze özellikle salata yani yeşil yapraklılar ve gunde 2 litre su (o da kıs aylarındayız diye). Anlayacagınız hergun herseyden yemeliyiz ama miktarı abartmamak kaydıyla özellikle yaglı tohumlara dikkat azı karar cogu zarar cunku.

Bebegin kilo alımı ile igili ilk hamileliğimde doktorum kendini parcalasanda deli gibi et vs. yesende genetik farktorler isin icinde bebek ne kadar kiloda dogacaksa o olur demisti. Ben o kadar dikkat ettim ama 3650 dogdu oglum. esim 5 kilo dogmus ben 3800. Hem cok kilolu bebek iyi degil annede diyabet suphesi anamına gelebilir. Insallah 2.500 ten buyuk olurlar haftalarında gelirler diye dua ediyorum bu sefer:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…