• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Massallah diyorum bende ilk hamileligimde bu haftalarda 1 kilo almıştım ama bu sefer dikkat etmeme ragmen 3.5 aldım ikiz oldugundan dıyordum ama seni duyunca vazgectim bu hıpotezden:)
:) Valla Rabbim halime acıdı herhalde 71 kilo ile hamile kaldım zaten birde kilo alsaydım ilk aylarda artık top gibi dolaşırdım ortalıkta :))))

merhaba herkese bende 12.haftamı tamamladım allahın izniyle bu haftaya kadar iştahsızlık ve bulantı nedeniyle
yemek konusuna dikkat edemedim.bu haftadan sonra dikkat etmeye çalışacağım hergün kahvaltıda bir yumurtayı
ihmal etmeyin bir bardak süt ve peynir ara öğünde meyve öğlen çorba veya etli sebze yemeği aksamda ızgara et
ceviz badem fındık üçlüsü
ben yemek yapmasını sevmediğimden hamilelikte iyice işkence olarak geliyor maalesef:(

ben de yumurta hiç sevmiyorum haftada 3 gün ancak yiyebiliyorum zorlayarak. umarım sorun olmuyordur. süt de sevmiyorum. kasar peyniri yemeye calısıyorum onun yerine. protein olarak da et sık yemeye gayret ediyorum. insallah hersey yolunda gider.

ben de yumurta hiç sevmiyorum haftada 3 gün ancak yiyebiliyorum zorlayarak. umarım sorun olmuyordur. süt de sevmiyorum. kasar peyniri yemeye calısıyorum onun yerine. protein olarak da et sık yemeye gayret ediyorum. insallah hersey yolunda gider.
Bebeklerinin kilosu nasil peki. Onemli olan bu bence.

Ben normalde de yumurtayi yiyemeyen biriyim. Simdi bir cok seyden tiksiniyorum ve yumurtayi zorlasamda yiyemiyorum bir zarari olur mu acaba ? Yumurta yemek beni cok rahatsiz ediyor.

Kizlar Ben her gun yumurta, peynir, ceviz tuketiyorum. Bence yumurta cok faydali. Fakat sut ve yogurt yemekde zorlaniyorum. Et ve balik, ispanak, merci de sechimim. Tatli fazla istemiyorum.

Sevgili ikiz anneleri benım cok merak ettiğim bir soru var yardımcı olursanız cok memnun kalıcam gebeliğinizin 5 haftasında filan kan degerleriniz kaç çıktı gercekten ikizlerde yuksek mi oluyor teşeklürler

son haftalarinda olanlar karniniz cok catladimi kac kilo aldiniz??

Ben de proteine dikkat etmeye calisiyorum. Et canim istemiyor, o yuzden bol bol kuru bakliyat yiyorum. Mercimek corbasi, bulgur pilavi, nohut, kuru fasulye, keskek corbasi mutlaka bunlardan her hafta yiyorum. Aralara sebze yemegi yapiyorum. Ama sute dikkat etmiyorum. Badem, ceviz, kuru incir yiyorum. Makarnayi cok sevdigim icin onu yapmadan edemiyorum. Ama pirinc pilavi yapmamayi tercih efiyorum. Bebislerin kilosu fena degil. Umarim daha iyi olur hepimizin. Kilolari guzel gider

anladım canım güzelmiş senin de beslenme programın. süt yoğurt peynir sendeki kalsiyum azalması için de önemli. doktorlar pek bir şey demiyorlar kalsiyumla ilgili hep kan değerlerindeki eksiklerden bahsediyorlar ama kalsiyumdaki azalmalar daha sonra kapatılması çok zor oluyor yine de zorla hangisini yiyebiliyorsan.
sen kaç kilo aldın peki şimdiye kadar kaçla başlamıştın??

merhaba herkese bende 12.haftamı tamamladım allahın izniyle bu haftaya kadar iştahsızlık ve bulantı nedeniyle
yemek konusuna dikkat edemedim.bu haftadan sonra dikkat etmeye çalışacağım hergün kahvaltıda bir yumurtayı
ihmal etmeyin bir bardak süt ve peynir ara öğünde meyve öğlen çorba veya etli sebze yemeği aksamda ızgara et
ceviz badem fındık üçlüsü
ben yemek yapmasını sevmediğimden hamilelikte iyice işkence olarak geliyor maalesef:KK43:

ben yemek yapmayı severim ama hiç gücüm olmadığından bana işkence uzun süreli ayakta durunca çok yoruluyorum ağrım oluyor :(

Ben cok kilo aldıgımı dusundugum ıcın gecen hafta sonu diyetisyene gittim, aslında bildiğimiz seyleri söyledi. Makarna pilav (her ikisi de) yemek yerine ekmek yemek daha mantıklı özellikle tam bugday ekmeğini yemelisin dedi. Hergün yumurta, ceviz (2 tane), 3-4 porsiyon sut grubu (1 porsıyon bir bardak ya da kase), 3 porsiyon meyva, 3-4 kofte buyukluğunde et, sebze özellikle salata yani yeşil yapraklılar ve gunde 2 litre su (o da kıs aylarındayız diye). Anlayacagınız hergun herseyden yemeliyiz ama miktarı abartmamak kaydıyla özellikle yaglı tohumlara dikkat azı karar cogu zarar cunku.

Bebegin kilo alımı ile igili ilk hamileliğimde doktorum kendini parcalasanda deli gibi et vs. yesende genetik farktorler isin icinde bebek ne kadar kiloda dogacaksa o olur demisti. Ben o kadar dikkat ettim ama 3650 dogdu oglum. esim 5 kilo dogmus ben 3800. Hem cok kilolu bebek iyi degil annede diyabet suphesi anamına gelebilir. Insallah 2.500 ten buyuk olurlar haftalarında gelirler diye dua ediyorum bu sefer:)

evet doğru söylüyorsun.
ben senin o saydıklarını yiyebilsem başka şey istemem ama sanırım mide kapasitem de az o kadar yiyemiyorum. sonra midem kötü oluyor. ama elimden geldiğinde yararlıları seçip yemeye çalışıyorum karbonhidrat makarna pilav falan çok nadir yiyorum zaten...

kaşarın yağ oranı çok yüksek de yiyebileceğin az tuzlu beyaz peynirlerden ve yoğurt yemeye çalış bence canım.

Kızlar günaydın.birşey sorcam ben bugün yaytigim crinone vajinal protestan JEL yaparken ucuna kan bulasmisti ,çok korktum,daha önce yasayan ölçümü,bebeklerime birşey olmamıştır insallah

anladım canım güzelmiş senin de beslenme programın. süt yoğurt peynir sendeki kalsiyum azalması için de önemli. doktorlar pek bir şey demiyorlar kalsiyumla ilgili hep kan değerlerindeki eksiklerden bahsediyorlar ama kalsiyumdaki azalmalar daha sonra kapatılması çok zor oluyor yine de zorla hangisini yiyebiliyorsan.
sen kaç kilo aldın peki şimdiye kadar kaçla başlamıştın??
Kahvaltida peynir yiyorum ama sutu ihmal ediyorum. Insallah hic birimizde olumsuz bir sey yasamayiz.
Canim 51 kg ile basladim smdi 62ye dogru gidiyorum. 29. Haftanin icindeyim. Karnim cok buyuk. Daha ne kadar buyuyecek merak ediyorum. Kramplarim artti. Kasigima giriyor kramp. Onceki hamileligimde bacagima girerdi, bunda kasigima giriyor. Canimi cok yakiyor. Var mi acaba boyle olan baska arkadas

kızlar bende yumurtayı sabah erken kalktığımdan dolayı her gün yiyemesem de haftada 3 gün yiyorum sütü her gün içiyorum (nesquikli) balık haftada 1 et ya da etli yemek hafta da iki.kuru bakliyat hiç tüketmiyorum ama.ya bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendimce herkes 30.haftaya kadar ne yaptıysan kar diyor. bebişlerin biri 330 gr diğer 450 gr. bende 56 ile başladım şuan 62 yim. göbüşümde her gün daha da büyüyor. 7 aylık hamile gibi oldu karnım.çatlağım henüz yok her gün (kantaron,kakao,badem,kayısı çekirdeği yağlarından karışım yaptım ) yağ sürüyorum.

Kahvaltida peynir yiyorum ama sutu ihmal ediyorum. Insallah hic birimizde olumsuz bir sey yasamayiz.
Canim 51 kg ile basladim smdi 62ye dogru gidiyorum. 29. Haftanin icindeyim. Karnim cok buyuk. Daha ne kadar buyuyecek merak ediyorum. Kramplarim artti. Kasigima giriyor kramp. Onceki hamileligimde bacagima girerdi, bunda kasigima giriyor. Canimi cok yakiyor. Var mi acaba boyle olan baska arkadas
Maşallah kilo az almissin. Benimde bacaklarımda dayanılmaz kramplar oluyor geceleri.magnezyum kullanıyorum.3 güne 1 falan iciyorum unutuyorum genelde kramp girerse o gün hemen içiyorum. Hergün içmek gerekiyormuş erken doğum katılmalarını engelliyor Muş dogruysa.

Back