- 16 Mayıs 2014
- 387
- 248
- 63
Ben gecen hafta perinatolog'a gitmistim. Bebeklerim 840-970 gr agirligindaydilar. Doktorum 26. ci haftaya göre gayet saglikli demisti. Bilmiyorumbir faydasi olur muKızlar merhabalar, hamileliğimin başında birkaç forumda yazmıştım, sonra çok stresli bir hamilelik geçirince sadece sizleri okuyarak rahatlayarak bugünlere geldik. PKO luyum ve klomenle ilk ayda 3 üz hamile kaldım, ancak hem daha önceki kayıbım, hem de daha önce damar tıkanıklığı geçirmiş olmam nedeniyle çok riskli gebelik denildi ve 1 tane bebeğimi redüksiyon yaptırdık erken doğum riskini elimizden geldiğince azaltmak için. Ailede çok fazla rahatsız çocuk var ve erken doğumdan kaynaklı olmasa da onların zor büyümelerini görmüş olmam bu işlemi yapmaya ikna etti beni. Çok şükür iki oğlan bebeğimizle bu günlere kadar geldik. Artık ben de paylaştıklarınıza katılayım istedim :) Riskli ve çoğul gebelikte uzman bir perinatolog doktorum var şimdi çok memnunum, benim gibi pimpirikli, sürekli gözetim altındayım.
İki sorum olacak sizlere:
Şeker testi yaptırdım, PKO lularda gebelik şekeri olma ihtimali yüksek olduğu için, 153 çıktı, haftaya ikinci olanı yani 3 saatlik olanı yaptıracağım, yaptıran ve yüksek çıkan oldu mu? Doktorlarınız ne önerdi?
İkinci sorum ise, ilk defa bu hafta bebeklerde 860g - 980g gibi bir ağırlık farkı oldu. Ayrı yumurta olduklarından normal büyümeleri de olabilir, ama küçük olan strese girmişte olabilir dedi doktorum, haftaya tekrar kontrol edileceğiz, yine benzer bir durum yaşayan var mı?
Teşekkürler
Oncelikle babani kaybetmissin basın sağolsun,Allah rahmet eylesin.Dogumun icinde halkinizda hayirlisi buymus.Insallah kısa surede sağlıkla cikar yavrularin kuvezden onlar kuvezdeyke sen de bitaz toparlanirsin süt cogaltmaya calisirsin.Merhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi
Başın sağolsun canım, haftalarımız aynıymış bende çarşamba günü acil doğuma alındım, elimizden birley gelmiyor malesef keşke biraz daha kalsalardı diyorum günlerdir ama boş..öyle ayarlamış onu Rabbim, umarım en kısa zamanda toparlanırsınız, ve bebeklerine kavuşursun..Allah analı babalı büyütsün bebeklerinizi..Merhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi
Şu an durumlari nasil. Kilolari nasil.Başın sağolsun canım, haftalarımız aynıymış bende çarşamba günü acil doğuma alındım, elimizden birley gelmiyor malesef keşke biraz daha kalsalardı diyorum günlerdir ama boş..öyle ayarlamış onu Rabbim, umarım en kısa zamanda toparlanırsınız, ve bebeklerine kavuşursun..Allah analı babalı büyütsün bebeklerinizi..
Allah bebislerine sağlık versin canm hayırlısı böyleymişMerhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi
Merhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi
Merhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi
1980 kız doğmuş, 1870 oğlumuz doğdu..doktor kilolarına iyi diyor,ama solunum problemleri oldu kız çabuk topladı şuan kendisi nefes alabiliyor sarılık atlattı şuan kilo aldırmaya çalışıyorlar takip altında. Oğlumuz zor durumda ama, solunum cihazına bağlı çok endişeleniyorumŞu an durumlari nasil. Kilolari nasil.
Bu arada siz nasılsınız, bebeklerinizin sağlık durumu nasıl?Şu an durumlari nasil. Kilolari nasil.
Benim sezaryen dikislerim agriyor onun dışında iyiyim. Bebislerin kilosu 1600, şu an solunumlari iyi. Iki üç gun daha takip edecekler boyle giderse solunum cihazina baglamazlar beslemeye başlarlar. Bekliyoruz. Ancak dua edelim. Rabbime emanetler.Bu arada siz nasılsınız, bebeklerinizin sağlık durumu nasıl?
Ne güzel solunumlarının iyi olmasi çok iyi..Allaha emanetler, inlallah en kısa zamanda toparlanırlar..Benim sezaryen dikislerim agriyor onun dışında iyiyim. Bebislerin kilosu 1600, şu an solunumlari iyi. Iki üç gun daha takip edecekler boyle giderse solunum cihazina baglamazlar beslemeye başlarlar. Bekliyoruz. Ancak dua edelim. Rabbime emanetler.
Cok gecmis olsun bebekleriminiz Iyi Allah yardimciniz olsun umarim biran once yuvaniza goturursunuz nelekleriniziNe güzel solunumlarının iyi olmasi çok iyi..Allaha emanetler, inlallah en kısa zamanda toparlanırlar..
benim dokrorum da 2 li 3 lu ve seker yuklemesini onermemisdi yaptirmadim ama srnin dedigin testi de yeni duydumMerhaba kızlar,
Kontrolde doktorum 2li 3 lü testleri önermediğini hatalı sonuç verdiğini NIFTY diye bir genetik testi yaptırmamı söyledi. Aranızda bu testi yaptıran var mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?