Kızlar merhabalar, hamileliğimin başında birkaç forumda yazmıştım, sonra çok stresli bir hamilelik geçirince sadece sizleri okuyarak rahatlayarak bugünlere geldik. PKO luyum ve klomenle ilk ayda 3 üz hamile kaldım, ancak hem daha önceki kayıbım, hem de daha önce damar tıkanıklığı geçirmiş olmam nedeniyle çok riskli gebelik denildi ve 1 tane bebeğimi redüksiyon yaptırdık erken doğum riskini elimizden geldiğince azaltmak için. Ailede çok fazla rahatsız çocuk var ve erken doğumdan kaynaklı olmasa da onların zor büyümelerini görmüş olmam bu işlemi yapmaya ikna etti beni. Çok şükür iki oğlan bebeğimizle bu günlere kadar geldik. Artık ben de paylaştıklarınıza katılayım istedim :) Riskli ve çoğul gebelikte uzman bir perinatolog doktorum var şimdi çok memnunum, benim gibi pimpirikli, sürekli gözetim altındayım.
İki sorum olacak sizlere:
Şeker testi yaptırdım, PKO lularda gebelik şekeri olma ihtimali yüksek olduğu için, 153 çıktı, haftaya ikinci olanı yani 3 saatlik olanı yaptıracağım, yaptıran ve yüksek çıkan oldu mu? Doktorlarınız ne önerdi?
İkinci sorum ise, ilk defa bu hafta bebeklerde 860g - 980g gibi bir ağırlık farkı oldu. Ayrı yumurta olduklarından normal büyümeleri de olabilir, ama küçük olan strese girmişte olabilir dedi doktorum, haftaya tekrar kontrol edileceğiz, yine benzer bir durum yaşayan var mı?
Teşekkürler