• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Benim dr um 13 haftalikken ilk etapta down sendromu icin test yaptirmamizi soyledi,sonuc amerikaya gidecekmis. Fiyat 2400 mus.
Ayni zamanda da ense kalinligini olcup detayli ultrasona sokacakmis.
Sonrasinda da 2 li 3 lu testlere baslar sanirim.
Sizinde mi boyleydi surec?

Doktorunuzun sunu yaptirmayalim gerek yok, ya da sunu mutlaka yaptirin dedigi sey var mi,ya da sizin ' keşke.... ' dediginiz seyler?
Bnm drum o dediğin testi yaptırdıktan sonra 2 li 3 lü testlere gerek yok. Zaten onların yerine yapılıyor dedi.bnm tek kafama takılan rahim uzunluğu onuda gittiğimde soyleyecegim.ikiz gebelik olduğu için korkularım var biraz , taşıma ile ilgili,

Canim sen hangi hastanedeydin? Benim dr umda ayni mantikta sanirim. Ustune bir de 2 li 3 lu test yaptirir mi bilmem.. sormak istedigim tam da buydu, bak seninki ne guzel aciklayici bilgi vermis
Bnm drum Ayse Aytoz .koşuyolu Anka da.tarama testlerini ysptırmaz senin drunda,

merhaba, öncelikle hayırlı olsun.
biz ikiz gebeliklerde 2li 3lü 4lü tarama yeterli sonuç vermediğinden ve sadece ayrıntılı ultrason yapılabildiğinden benim doktorum da önermişti o testi. ama biz yaptırmadık. tabi yine size kalmış ama bana çok pahalı gelmişti. birkaç doktorla konuşmuştum çok gerekli gibi gelmemişti.

Tesekkurler canim sagolasin,hepimize..
Siz down testi yaptirmadiniz, 2 li 3 lu 4 lu testlere girmediyseniz onun disinda hic test yaptirmadiniz mi?

Benim dr um 13 haftalikken ilk etapta down sendromu icin test yaptirmamizi soyledi,sonuc amerikaya gidecekmis. Fiyat 2400 mus.
Ayni zamanda da ense kalinligini olcup detayli ultrasona sokacakmis.
Sonrasinda da 2 li 3 lu testlere baslar sanirim.
Sizinde mi boyleydi surec?

Doktorunuzun sunu yaptirmayalim gerek yok, ya da sunu mutlaka yaptirin dedigi sey var mi,ya da sizin ' keşke.... ' dediginiz seyler?
Bu kadar detaylı bahsetmedi dr um bilemiyorum canm zaten %100sonuc vermiyorlar ama bu amniyosentez yerine yapılan kan testi var sanırım ondan bahsediyorsunuz o kesin sonuç veriyor diye duymuştum cokta pahalı bilmiyorum valla kararsız kaldım bide tutki bütün testler yapıldı ve allah korusun aldir dedi aldırır misin ?nebiliyim zor işler

Ayy maşallah 37ye gelmissin allah sağ salim kucağına almayi nasip etsin insallah bizlerede nasip olurr

amin canım. inşallah gönlünüze göre olsun. yani olağanüstü bir şey yaşamazsanız elinizde olmayan şeyler bir de kendinizi hiç yormaz sürekli dinlenirseniz bu haftalara rahat gelirsiniz. rahat derken çok acı çektim ben o ayrı da en azından bebekler geliştiler bir şekilde diyorum.

Okurken beni gülümsettin. Icimden ne cok sey biliyor bu kiz dedim. Allah iyiligini versin :) öptüm seni

Heheheh :) valla iyi mi kötü mu bilemedim çok şey bilmek bazen çok pirpirik oluyorsun ;) sağol kuzum Allah hepimizin iyiliğini versin :) ayrıntılı bu hafta mi senin ya da girdin mi? Bende seni çok öptüm

Kızlar kasıkta baya bir agrım var. Özellikle geceleri oluyor saga sola dönerken. Oturup kalkarken.aferdesiniz makatıma kadar sancı oluyor.Normal mi acaba? Kanama falan da yok , Tuvaletimi yaparken bile sancı gibi oluyor.

Kızlar kasıkta baya bir agrım var. Özellikle geceleri oluyor saga sola dönerken. Oturup kalkarken.aferdesiniz makatıma kadar sancı oluyor.Normal mi acaba? Kanama falan da yok , Tuvaletimi yaparken bile sancı gibi oluyor.

yani normal tabi vücut alışıyor ve evrim geçiriyor bu süreç için ama sizin haftalarınızda o kadar fazla ağrı olmaması gerek. ilerleyen zamanlarda daha çok ve çok daha fazla rahatsız edici oluyor.

yani normal tabi vücut alışıyor ve evrim geçiriyor bu süreç için ama sizin haftalarınızda o kadar fazla ağrı olmaması gerek. ilerleyen zamanlarda daha çok ve çok daha fazla rahatsız edici oluyor.
Dua ediyorum.ters giden bir durum yoktur inşallah cnm:(

Cani
Arkadaslar hepinize merhaba. Sizlere birsey danismak istiyorum.

Tup bebekle ikizlere hamileyim, gayet de saglikli gorundugunu soyledi dr um.
11 haftalik olduk. Sanirim testlere baslayacagiz artik. Bu zamana kdr 3 kere dr a gittim ve kalp atislariyla uzunluklari olculdu hep. Daha hic yakindan gormedim eli kolu,kafasi,govdesi nasil bilmiyorum. Siz gormus muydunuz? Eksik yapilan biseyler mi var bizde..

Asıl yardim almak istedigim konuya gelirsek, 13.hafta oldugumuzda down sendromu icin test yapilacakmis. Sonuc Amerika ya gidecekmis ve fiyati 2.400 TL imis hastanemde(Istanbuldayim) sizler bu testi yaptirdiniz mi ve bu kadar fiyat odediniz mi? Ya da guvenilir dediginiz onerebileceginiz bi yer var mi? Ne yapmami onerirsiniz? 13.Haftalik oldugunda dr um ayni zamanda detayli ultrason yapip,ense ölçümü yapacakmis.

Kafam cok karisik, ne tavsiye edersiniz bana? Sizler de test,takip,surec nasildi? Neler yaptiniz?
Canim doktor o testleri yapmadi. Gerek görmedi. Özürlü olursa aldirir misin diye sordu. Hayir dedim . O zaman hic gerek yok. Ense ölçümü yapildi ve detaylı ultrason yaptik.

Dogru soyluyorsun, o yuzden kaderimdekine de razi olmak istiyorum. Sonuc kotu cikarsa aldirmayi dusunecegim bu seferde.. o ikilimde kalmamak icin en mantiklisi yaptirmamak...
Down sendromlu olunca anne karninda erken tedavisi yok sanirim, aldirmayi da dusunmedigime gore test yaptirmaya da gerek yok sanirim ;)
Dua etmekten baska caremiz yok..

Cani

L Lotus_034

Canim doktor o testleri yapmadi. Gerek görmedi. Özürlü olursa aldirir misin diye sordu. Hayir dedim . O zaman hic gerek yok. Ense ölçümü yapildi ve detaylı ultrason yaptik.
Bana da doktorum o testi yapmadı sadece ense ölçtü 20. Haftada da detayli ultrasonla baktirdik.Oyle amerikaya falan zaten gondermezdim cocugumun genetigi ile ilgili bişeyi. Ve ayni zaman da cokta pahaliymis.

Dogru soyluyorsun, o yuzden kaderimdekine de razi olmak istiyorum. Sonuc kotu cikarsa aldirmayi dusunecegim bu seferde.. o ikilimde kalmamak icin en mantiklisi yaptirmamak...
Down sendromlu olunca anne karninda erken tedavisi yok sanirim, aldirmayi da dusunmedigime gore test yaptirmaya da gerek yok sanirim :KK66:
Dua etmekten baska caremiz yok..
Bu testlerin kesin sonucu 20. haftalarda sonuclaniyor canim. Eger aldirmayi düsünmüyorsan hic yaptirip kafani karistirma. Hatali da cikabiliyor cünkü. Ben kizimda doktorumu dinleyip yaptirmadim. Iyiki de yaptirmamisim. Allah ne verirse hayirlisini versin.

Yaptirmadigina pisman olan yok sanirim ;)
Yaptirmamin tek sebebi, bi sorun varsa belki erken mudahale edilebilir dusuncesi. Aldirmak istemiyorum,kaderimde varsa cekerim allah in verdigi her turlu kabulumuz,kiyamam onlara..
Once bi detayli ultrasona gireyim de.. sonrasinda diger testlere geceriz sanirim..

Arkadaslar yorumlariniz icin tesekkurler..

Back