• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Kızlar ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sabah işe gelene kadar mahvoldum. Yolda ara ara oturdum. Hiç böyle olmamıştım. Yürüyerek işe gelip gidiyordum ama bugün nerdeyse bayılacaktım. Zor kendimi işe attım. Odama ulaşmadan güvenlik kapısında güvenlikçinin koltuğunda oturup biraz kendime geldikten sonra odama geçtim.

Kızlar ben bugün kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sabah işe gelene kadar mahvoldum. Yolda ara ara oturdum. Hiç böyle olmamıştım. Yürüyerek işe gelip gidiyordum ama bugün nerdeyse bayılacaktım. Zor kendimi işe attım. Odama ulaşmadan güvenlik kapısında güvenlikçinin koltuğunda oturup biraz kendime geldikten sonra odama geçtim.

canım çok geçmiş olsun, dikkat et kendine yalnız kalmamaya çalış. tansiyonuna falan bir baktırtsana.

I
zamanından önce alanlar belki vardır. ama benim doktorum karşı öyle bir şeye. o yüzden bekliyoruz zaten. ama şöyle de bir şey var ikiz gebelikte bazen bebeklerin gelişimi duruyor anne karnında yerleri çok daraldığından veya çeşitli sebeplerden. mesela benim eskisi kadar hızlı olmuyor çok yavaşladı gelişimleri. durayım da 50 hafta kalsınlar desem yine de 3 kiloyu bulamazlar bu hızla. öyle olunca içeride kalması pek de bir şey ifade etmeyebiliyor.
her zamanından önce doğan bebek küveze girer diye bir şey olmadığı gibi zamanında doğan bebeğin de girmeyeceğinin garantisi yok ne yazık ki. dolayısıyla kilonun pek bir önemi yok organ gelişimleri tam olsun yeter. organ gelişimleri olunca düşük kilolu da olsa bebek kendi kendine yaşam mücadelesini verebiliyor.
her şeyin hayırlısı artık sağlıklı doğsunlar da başka bir şey istemiyorum.
Haklisin...ya benim dr niye kadar erken tarihi verdi..Dogumun Itanbulda mi olacak..

Kızlar,
mide bulantılarım yüzünden uzun aradan sonra bilgisayar başına yeni döndüm. daha önce Ocakta transfer olanlar grubundaydım. diğer gruplara da bakıyorum ama bana en yakın bu grupmuş. Allah'ın izniyle 16 haftalık ikiz gebeyim, ikili testi 15 gün arayla iki kez yaptılar, nedenini sordum ikiz gebelerde daha sık bakıyoruz dediler. Çok şükür ense kalınlığı, burun kemikleri normal çıktı fakat doktorum yaşımdan dolayı karnımdan sıvı alınıp bakılması gerektiğini söyledi, kabul etmedim - Allah zaten biliyor yaşımı ve O'ndan gelen her şey kabulümdür. Hem sıvı alınma işleminden sonra düşük tehlikesi var. Bu durumu kafama takmıyo da değilim. Sizden de istendi mi acaba. Bebeklerin hareketlerini hangi haftada hissetmeye başladınız, nasıl bişey oluyo acaba... ikisinin de hareket ettiğinden nasıl emin olabiliriz. ikili testte biri karnımın sağında diğeri solunda demişlerdi.. sizde de bebeklerin yerleşmeleri öyle mi?
Crinone Jel kullananlar, transferden hemen sonraki dönemde jeli koyduktan sonra 45 dk yürüyüş yapmamız gerektiğini söylemişti doktorum. 16.haftada hala kullanıyorum, yine yürüyüşe devam etmeli miyiz acaba.
Allah saglicakla kucagina almayi nasip etsin. Benim bebisler üst üste duruyorlar. O jeli halen kullaniyorum Dr kullandiktan sonra yarim saat yat demişti

Iyi aksamlar arkadaslar
dun sabah dogum yaptim.halen hastanedeyiz.bebeklerim de iyi cok sukur.darisi tum bekleyen anne adaylarimiza hayirlisiyla insallah.Rabbim bahsettigi evlatlarimizla saglikli omurler nasip etsin cumlemize.
kizim 2600 oglum 2900 du.merak edersiniz ekleyeyim dedim.selamlar.
Mslh bebislere allah ömürlerini uzun eylesin.

Gecmis olsun tansiyon olabilir mi...halsizlik ve basagrisi da yapar..

Kizlar dun aksamki gok gurultusunden korkanlar var mi..hane hamilelikte duygu ve etkilenme farkli oluyo ya..

Merhaba arkadaslar, Carsamba gunu 50 gr seker yuklemesi yapilmisti 140 sinirmis benim sonuc 198 cikmis doktor cok yuksek dedi .Cumartesi pazar ekmek makarna pilav ve tatli yeme pazartesi gunu gel 100 gr seker yukleme testi yapacaz dedi moralim cok bozuldu.Sekeri yuksek cikanlar diyet mi basladiniz?insallah insulin kullanacak kadar ileri bir sonuc cikmaz offff offf. Allah yardimcimiz olsun

ne güzel canım en azından senin yanında sana destek olan birileri var. ben hamile halimle 39 derece ateşle yattım suyumu bile kalkıp alamadım da annem gelip de bakmadı bile bana. bırak bakmayı telefonla bile aramadı.
sen bugünlerinin tadını çıkar nispeten en rahat dönemine giriyorsun hamileliğinin.
O kadar çok bunaltti ki annem beni..lohusa yım büyütüyor muyum acaba diyorum ama yok..benim k.v rahmetli oldu..o kadar iyi ve anlayisliydi ki..ben annenin değil de onun kiziydim sanki..şu donem nasıl geçecek bilmiyorum ;( tüp bebek tedavilerinde yanımda olmadı hic..

Dun bana söylediği sen yaptığım isi begenmiyorsun.sen yap onları ben bakarım çocuklara.nasıl bakacaksın dedim,bana ihtiyaç lari var emzirmek lazim.sallarim ben diyor..sinirden catlicam ya..grciyo bebekleri başına konusuyor.ev temizlik mi istiyor,yemek mi...

Rabbim bana yardim etsin.hastaneden cikmisim ilk gün. Çocuklarım solunum cihazına bağlı hastanede bıraktım.eve geldik ben yarin gidicem burada dışa giremem diyor..ayni şehirde 10 km mesafemiz..düşün gerisini..

canım merhaba hamileliğin hayırlı olsun, hamilelik takvimi yapsana altta görünsün haftan falan daha iyi olur sen de takip edersin hem.
artık 1. trimesterı atlatmışsın hamileliğin en rahat denildiği dönemdesin gerçi ikiz gebeliklerde çok da rahat olduğu söylenemez ama ben 12-20. haftalar arası bir nebze daha rahattım ağrım sızım bulantım vs yoktu.
bebeklerin hareketlerini ben baya geç hissettim. benim bebeklerim altlı üstlü duruyorlar. üstteki çok sakindi son bir iki haftaya kadar hep alttakini hissediyordum. onun da hareketlerini kasıklara doğru hissediyordum. bazen konumundan ötürü rahatsız edici olabiliyor. benimkilerin konumları pek değişmedi aşağı yukarı aynılar.
mesela uzun süreli pıtpıtlar hissediyordum alt tarafımda doktor söyledi o hıçkırık tutmasıymış. garibimi her gün iki üç kere hıçkırık tutuyor.
yürüyüş yapabildiğince yap. ben artık kımıldamakta bile zorlanıyorum ağrım ve baskılar oluyor. crinone jel sonrası bana yat demişti doktorum ama niye bilmiyorum bazılarının doktorları da yürü demiş. benim gibi yatınca topak topak gel birikinti yapıyor birkaç günde bir kocaman kitle halinde geliyordu o da çok canımı yakıyordu. 12. haftada bıraktım ben jeli daha doğrusu daha erken bıraktım artık onun acısı falan çok rahatsız etti yerine progestan hap verdi bir süre onu kullandım sonra bıraktım.
Aynı bnmde öyle ya topak topak cikariyom parmagimla sinir oluyom

Iyi aksamlar arkadaslar
dun sabah dogum yaptim.halen hastanedeyiz.bebeklerim de iyi cok sukur.darisi tum bekleyen anne adaylarimiza hayirlisiyla insallah.Rabbim bahsettigi evlatlarimizla saglikli omurler nasip etsin cumlemize.
kizim 2600 oglum 2900 du.merak edersiniz ekleyeyim dedim.selamlar.
Allah saglikla buyutmeyi nasip etsin, ne guzel kilolarda dogmuslar, massallah:)

Simdi bende muhtemel gunu bilemedim..son adet 14 ocak...transfer gunu ise 31 ocak..

Benim adet tarihi 17ocak transfer 1subat canım biz doğumu en erken 27eylül ila 1ekim diye konuştuk bebekler kalsın kalabildigi kadar 37.haftayı bulmak gerek muhakkak diyor doktor..bugün 16+1gunluk hamilelik te benim perşembe gittim doktora çünkü bazen takvimfarkli gidebiliyor..

Back