• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

zaman geçiyor ama son haftalar hiç geçmiyor sanki. hayırlısı daha doğum zamanım belli değil. ankaradayım ben burada olacak doğumum. amin, teşekkürler güzel dileklerin için.
Ben bugun igne yaptirmaya gittigim poliklinikte ikiz bebek annesiyle birazcik konustum..o dedi ki 37 haftalik dogum normal, ondan onceki dogum erken saylirmis..

Iyi aksamlar arkadaslar
dun sabah dogum yaptim.halen hastanedeyiz.bebeklerim de iyi cok sukur.darisi tum bekleyen anne adaylarimiza hayirlisiyla insallah.Rabbim bahsettigi evlatlarimizla saglikli omurler nasip etsin cumlemize.
kizim 2600 oglum 2900 du.merak edersiniz ekleyeyim dedim.selamlar.
Ayyy ne guzel cok sevindim canim hayirli olsun saglikla dogurmussun bebeklerin kilosuda cokkk iyi .Nasil di dogum seklin plansiz mi oldu?kacinci haftanda dogurdun 39 mu? sezeryan mi oldu?epidural mi yoksa tam mi bayildin?bebisler emmeye basladi mi? Cokkk soru sordum biliyorum ama sizlerin deneyiminize ihtiyacim var.Allahim guzel evlatlarinla bol saglikli huzur dolu yillar versin.

Gunaydin kizlar cok sukur 10 haftalik olduk dun gordum bebislerimi el salliyordu bana aralarinda iki gun var cift yumurta ikizi benimkiler
Gecmisi biraz okuyorum da kizlar 20. 30. Haftalar bana hayal gibi geliyor gelecek mi o gunler diye dusunuyorum ne guzel masallah size

Ben bugun igne yaptirmaya gittigim poliklinikte ikiz bebek annesiyle birazcik konustum..o dedi ki 37 haftalik dogum normal, ondan onceki dogum erken saylirmis..

benim doktorumun dediği de normal doğumlar bile artık pek 40 haftayı doldurmuyor ikizlerde de 32-36 hafta arası olması normal. kilolar da çok önemli değil önemli olan organların gelişimi. ben zaten 28. haftada ciğer geliştirici iğne vuruldum. şimdi sadece biraz daha kilo alsınlar diye bekliyoruz. sırf kilo yüzünden küveze girmelerini istemiyorum.

Gunaydin kizlar cok sukur 10 haftalik olduk dun gordum bebislerimi el salliyordu bana aralarinda iki gun var cift yumurta ikizi benimkiler
Gecmisi biraz okuyorum da kizlar 20. 30. Haftalar bana hayal gibi geliyor gelecek mi o gunler diye dusunuyorum ne guzel masallah size

gelir gelir zaman su gibi akıyor. sağlıklı olsunlar da. bu haftalar çabuk geldi ama son zamanlar daha yavaş geçiyor :)

Zaman çok hızlı geçiyor merak etme ben de 17.hafta geldimma

cevabın için teşekkür ederim.. acaba ssk geçiyo mu, sezaryen ücreti nedir, kuvöz için ücret alıyorlar mı bilgin var mı?
Doğumu orda yapamadım malesef. Aniden suyum geldi centralda yoğun bakımda yer yoktu o tarihte. Beni medical park göztepeye yönlendirdiler orası kabul etti. Centralda doğum 2500 civarı muayene 70TL. Anadolu yakasında bebek yoğun bakımı central, medipol, medical park, çağıner hastanesinde var. SGK KARŞILIYOR yoğun bakımı. Medical parkta 4000 TL ye sezeryan ve genel anestezi ile doğum yaptım.

benim doktorumun dediği de normal doğumlar bile artık pek 40 haftayı doldurmuyor ikizlerde de 32-36 hafta arası olması normal. kilolar da çok önemli değil önemli olan organların gelişimi. ben zaten 28. haftada ciğer geliştirici iğne vuruldum. şimdi sadece biraz daha kilo alsınlar diye bekliyoruz. sırf kilo yüzünden küveze girmelerini istemiyorum.
beklemekle iyi yapıyosun...benim de merak ettiğim hane sezaryanda bebekleri zamanından önce alıyolar ya.. niye bunu yapıyolar -normal doğum sancılar gelip te bebek hazır olduğunda alsalar olmaz mı? sonra da küvezlerle uğraşıyolar.

Doğumu orda yapamadım malesef. Aniden suyum geldi centralda yoğun bakımda yer yoktu o tarihte. Beni medical park göztepeye yönlendirdiler orası kabul etti. Centralda doğum 2500 civarı muayene 70TL. Anadolu yakasında bebek yoğun bakımı central, medipol, medical park, çağıner hastanesinde var. SGK KARŞILIYOR yoğun bakımı. Medical parkta 4000 TL ye sezeryan ve genel anestezi ile doğum yaptım.
kızlar sezaryan fiyatları ne kadar da değişiyo... erdemde 1750 ...en pahalısı da galiba Medikal parkta..:110:

Hayırlı Cumalar, gözün aydın canım..Allah bebişlerimizi sağlıklı şekilde kucağımıza da almayı nasip etsin.

canım merhaba hamileliğin hayırlı olsun, hamilelik takvimi yapsana altta görünsün haftan falan daha iyi olur sen de takip edersin hem.
artık 1. trimesterı atlatmışsın hamileliğin en rahat denildiği dönemdesin gerçi ikiz gebeliklerde çok da rahat olduğu söylenemez ama ben 12-20. haftalar arası bir nebze daha rahattım ağrım sızım bulantım vs yoktu.
bebeklerin hareketlerini ben baya geç hissettim. benim bebeklerim altlı üstlü duruyorlar. üstteki çok sakindi son bir iki haftaya kadar hep alttakini hissediyordum. onun da hareketlerini kasıklara doğru hissediyordum. bazen konumundan ötürü rahatsız edici olabiliyor. benimkilerin konumları pek değişmedi aşağı yukarı aynılar.
mesela uzun süreli pıtpıtlar hissediyordum alt tarafımda doktor söyledi o hıçkırık tutmasıymış. garibimi her gün iki üç kere hıçkırık tutuyor.
yürüyüş yapabildiğince yap. ben artık kımıldamakta bile zorlanıyorum ağrım ve baskılar oluyor. crinone jel sonrası bana yat demişti doktorum ama niye bilmiyorum bazılarının doktorları da yürü demiş. benim gibi yatınca topak topak gel birikinti yapıyor birkaç günde bir kocaman kitle halinde geliyordu o da çok canımı yakıyordu. 12. haftada bıraktım ben jeli daha doğrusu daha erken bıraktım artık onun acısı falan çok rahatsız etti yerine progestan hap verdi bir süre onu kullandım sonra bıraktım.
günaydın canım. hamilelik takvimini oluşturdum bilmem becerebildim mi..denemek için sana bu mesajı yazıyorum.. sanki olmadı gibi ama.

günaydın canım. hamilelik takvimini oluşturdum bilmem becerebildim mi..denemek için sana bu mesajı yazıyorum.. sanki olmadı gibi ama.
oleeyy olmuş...yalnız doğacak muhtemel tarihte takıldım biraz...bana dr Ağustosta alırız dedi ama.. burdaki hesaplamada son adete göre taa Ekim çıktı :KK57:

Iyi aksamlar arkadaslar
dun sabah dogum yaptim.halen hastanedeyiz.bebeklerim de iyi cok sukur.darisi tum bekleyen anne adaylarimiza hayirlisiyla insallah.Rabbim bahsettigi evlatlarimizla saglikli omurler nasip etsin cumlemize.
kizim 2600 oglum 2900 du.merak edersiniz ekleyeyim dedim.selamlar.
gözün aydın canım forumdan bir anne daha kavuştu yavrularına ne güzel darısı bana ve bekleyen tüm annelere
bizlerede dua et canım

oleeyy olmuş...yalnız doğacak muhtemel tarihte takıldım biraz...bana dr Ağustosta alırız dedi ama.. burdaki hesaplamada son adete göre taa Ekim çıktı :KK57:
neden ağustosta alırız diyor doktorun şaşırdım ne kadar dururlarsa o kadar iyi canım

hiç merak etme canım öncelikle hayırlı olsun bende öyle düşünüyordum şimdi nerdeyse 30lu haftalara geldim

beklemekle iyi yapıyosun...benim de merak ettiğim hane sezaryanda bebekleri zamanından önce alıyolar ya.. niye bunu yapıyolar -normal doğum sancılar gelip te bebek hazır olduğunda alsalar olmaz mı? sonra da küvezlerle uğraşıyolar.

zamanından önce alanlar belki vardır. ama benim doktorum karşı öyle bir şeye. o yüzden bekliyoruz zaten. ama şöyle de bir şey var ikiz gebelikte bazen bebeklerin gelişimi duruyor anne karnında yerleri çok daraldığından veya çeşitli sebeplerden. mesela benim eskisi kadar hızlı olmuyor çok yavaşladı gelişimleri. durayım da 50 hafta kalsınlar desem yine de 3 kiloyu bulamazlar bu hızla. öyle olunca içeride kalması pek de bir şey ifade etmeyebiliyor.
her zamanından önce doğan bebek küveze girer diye bir şey olmadığı gibi zamanında doğan bebeğin de girmeyeceğinin garantisi yok ne yazık ki. dolayısıyla kilonun pek bir önemi yok organ gelişimleri tam olsun yeter. organ gelişimleri olunca düşük kilolu da olsa bebek kendi kendine yaşam mücadelesini verebiliyor.
her şeyin hayırlısı artık sağlıklı doğsunlar da başka bir şey istemiyorum.

17. haftada görünüyorsun normalde de öyle misin?
burada sen tarihi girince bir hafta falan atabiliyor sen doğru haftana göre tarihte değişiklik yapabilirsin.

Back