Ben uzun zamandir tedavi goruyordum nihayet hamile kalabildim ve ilk is isten ayrilmak oldu.Zaten mide bulantilari birde bende astim oldugu icin biraz zor geciyor bol bol istirahat ediyorum.Cok sukur mide bulantim 14. Haftada gecti .Senin nası çalışıyomusun ben çalışıyorum ama oturuyorum hep rahatım şuan ama kısmet olursa biraz erken çıkatım işten doktor kendini yorma ani haraketler den kaçın dedi
Ben varim :)Merhaba arkadaşlar ben çok heycanlıyım daha uzunn yol var önümde ama işte heycan 3 nisan da tekrar doktor kontrolüm var herşey yolunda çok şükür benim gibi daha yeni olan ikiz gebelikler varmı..
Slm ben durabildik leri kadar dursunlar isterim ama belli bir zaman sonra risk oluyor galiba 37 yi gecirmiolar bazı istisnalar hariç. Benim çevremde gördüğüm 37 geçen yok ama burda güzel örnekler var moral bulduğumuz maşallah diym. Ben su an yürümekte çok zorlanıyorum. Uykum fena değil. Bacaklarımda çok ağrı var evden sadece hastane için cikiyorum kapısında iniyorum arabadan. Aslında gelmek istedikleri zamanı kendileri belirlesinler ama işte doktor risk almak istemiyor ben de yüksek tansiyon var.hvar.hersey normal olanlar için nasıl oluyor bilmiyorum.Kizlar hepimizin korkusu erken dogum malum cigerleri gelismemis olursa birsuru zorluk...Allah gostermesin..Ama ben biseyi merak ettim dogum yapacaginiz hafta suze burakilmis olsa kacinci haftada dogum yapmak isterdiniz?? herkes 38-39 lari gormek istiyormu mesela? cunku 30-32 haftadan sonra cok agirlasiyoruz zaten birde 39 haftalik kilolari iyi ikiz bebek tasimak cok zor olur sanki..bizzat yasayanlarda soyluyor bunu zaten...
siz bebekleriniz kac haftalikken dogsun isterdiniz peki??
Nasıl durumun bebişlerin durumu nasıl istanbuldamısın kalp atışlarını duydunmu...Ben varim :)
ben en erken 36.haftada doğmalarını isterim korkuyorum zaten en başından beri.Kizlar hepimizin korkusu erken dogum malum cigerleri gelismemis olursa birsuru zorluk...Allah gostermesin..Ama ben biseyi merak ettim dogum yapacaginiz hafta suze burakilmis olsa kacinci haftada dogum yapmak isterdiniz?? herkes 38-39 lari gormek istiyormu mesela? cunku 30-32 haftadan sonra cok agirlasiyoruz zaten birde 39 haftalik kilolari iyi ikiz bebek tasimak cok zor olur sanki..bizzat yasayanlarda soyluyor bunu zaten...
ben genel anestezi ile sezeryan olmuştum ve sonda taktırmadım sondayı görünce korktumSezeryan olan arkadaslar ameliyattan once sonda takıldı mi size.
ben 39 haftalik dogan ikizleride okudum hatta sezeryanla sonuclanmasa 40 haftayi bulan..tabi nadiren oluyor bu...Slm ben durabildik leri kadar dursunlar isterim ama belli bir zaman sonra risk oluyor galiba 37 yi gecirmiolar bazı istisnalar hariç. Benim çevremde gördüğüm 37 geçen yok ama burda güzel örnekler var moral bulduğumuz maşallah diym. Ben su an yürümekte çok zorlanıyorum. Uykum fena değil. Bacaklarımda çok ağrı var evden sadece hastane için cikiyorum kapısında iniyorum arabadan. Aslında gelmek istedikleri zamanı kendileri belirlesinler ama işte doktor risk almak istemiyor ben de yüksek tansiyon var.hvar.hersey normal olanlar için nasıl oluyor bilmiyorum.
bende 35-36 dan sonra isterim sanirim...ama yurt disindayim beklerlerse 40 hafta duracak benimkiler korkuyorum o kadar nasil dayanirim diye...ben en erken 36.haftada doğmalarını isterim korkuyorum zaten en başından beri.
36.haftada tamamlamış oluyorlar akciğer gelişimlerini .
bana ameliyattan oncemi sonrami takilmisti hatirlayamadim canim ama hissetmedim bile takilirken korkma bence...Sezeryan olan arkadaslar ameliyattan once sonda takıldı mi size.
canım valla ben o kadar sıkıntı yaşıyorum ki şimdi tamam yaşar bebeklerin kilosu da iyi deseler hemen doğururum ama acı çeke çeke devam ediyoruz mecbur biraz daha büyüsünler diye. ama 38-39 hafta hem herkesin bünyesine uygun değil hem de bütün bebekler için uygun değil. benim ikiz doğuran bir arkadaşım 33. haftada doğum yaptı zaten 27 kg almıştı o zamana kadar. ve bebekler de çok iyi kiloyla doğdu biri 2900 diğeri 3500. o yüzden hem bebeklerin durumu sıkı takip edilmeli hem de annenin durumu göz önünde bulundurulmalı herkesin hamileliği bir değil.Kizlar hepimizin korkusu erken dogum malum cigerleri gelismemis olursa birsuru zorluk...Allah gostermesin..Ama ben biseyi merak ettim dogum yapacaginiz hafta suze burakilmis olsa kacinci haftada dogum yapmak isterdiniz?? herkes 38-39 lari gormek istiyormu mesela? cunku 30-32 haftadan sonra cok agirlasiyoruz zaten birde 39 haftalik kilolari iyi ikiz bebek tasimak cok zor olur sanki..bizzat yasayanlarda soyluyor bunu zaten...
33. haftada doğanlar küveze alındı mı?canım valla ben o kadar sıkıntı yaşıyorum ki şimdi tamam yaşar bebeklerin kilosu da iyi deseler hemen doğururum ama acı çeke çeke devam ediyoruz mecbur biraz daha büyüsünler diye. ama 38-39 hafta hem herkesin bünyesine uygun değil hem de bütün bebekler için uygun değil. benim ikiz doğuran bir arkadaşım 33. haftada doğum yaptı zaten 27 kg almıştı o zamana kadar. ve bebekler de çok iyi kiloyla doğdu biri 2900 diğeri 3500. o yüzden hem bebeklerin durumu sıkı takip edilmeli hem de annenin durumu göz önünde bulundurulmalı herkesin hamileliği bir değil.
Kizlar hepimizin korkusu erken dogum malum cigerleri gelismemis olursa birsuru zorluk...Allah gostermesin..Ama ben biseyi merak ettim dogum yapacaginiz hafta suze burakilmis olsa kacinci haftada dogum yapmak isterdiniz?? herkes 38-39 lari gormek istiyormu mesela? cunku 30-32 haftadan sonra cok agirlasiyoruz zaten birde 39 haftalik kilolari iyi ikiz bebek tasimak cok zor olur sanki..bizzat yasayanlarda soyluyor bunu zaten...
kesinlikle haklisin canim bende senin gibi dusunuyorum..aslinda mesele bebegin haftasinin buyuk olmasi degilde ciger gelisimini tamamlamis ve kilolarinin iyi olmasi...sanirim ciger gelisimlerini tam olarak 28 hafta sonunda tamamlamis oluyorlar ve o haftadan itibaren yasama sanslari yukselmis oluyor...canım valla ben o kadar sıkıntı yaşıyorum ki şimdi tamam yaşar bebeklerin kilosu da iyi deseler hemen doğururum ama acı çeke çeke devam ediyoruz mecbur biraz daha büyüsünler diye. ama 38-39 hafta hem herkesin bünyesine uygun değil hem de bütün bebekler için uygun değil. benim ikiz doğuran bir arkadaşım 33. haftada doğum yaptı zaten 27 kg almıştı o zamana kadar. ve bebekler de çok iyi kiloyla doğdu biri 2900 diğeri 3500. o yüzden hem bebeklerin durumu sıkı takip edilmeli hem de annenin durumu göz önünde bulundurulmalı herkesin hamileliği bir değil.
ayy hic sorma.banada ay kiz masil bakacaksin iki bebege? biri uyurken oburu aglarsa digerini uyandiracak yandin falan diyip sinirlerimi bozuyorlar.Allah verir kolayligini bakarsin tek bebektende kolay olur bskimlari uslu bebek olurlar dedim bende...İkiz hamileliğin tüm zorluklarını yaşarken gelipte birileri ay nasıl bakcan ay nasıl tatile gitceksiniz ay nasıl dışarı çıkacaksınız diye sorularla sinir etmiyorlarmı gıcık oluyorum!
hayır canım alınmadı. kiloları normal bebek kadardı zaten ki 32. haftada göğüs gelişimleri normalde tamamlanıyor emme refleksleri de aynı şekilde. yani moralinizi bozmayın her gebelik ve her bebeğin gelişimi aynı olmuyor. benim bu arkadaşım herhalde 37 haftaya kadar dayanayım deseydi çocuklar 5 kilo falan olurdu bu gidişle...33. haftada doğanlar küveze alındı mı?
masallah sana Allah gonlune gore versin o zaman :) kac kilo aldin?40 haftalık:)) allahım kısmet ederse ben dayanırım bi şekilde. Gerekirse hiç yerimden kalkmam. Yeter ki evlatlarımı sağlıkla zamanında nasip etsin allahım.
of ben onları dinlemiyorum hiç ya lüzumsuz insan çok etrafta birçoğuyla görüşmeyi de kestim zaten.İkiz hamileliğin tüm zorluklarını yaşarken gelipte birileri ay nasıl bakcan ay nasıl tatile gitceksiniz ay nasıl dışarı çıkacaksınız diye sorularla sinir etmiyorlarmı gıcık oluyorum!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?