• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

Arkadaşlar şimdi kafama takıldı bu konu. Ben iki ayrı kesede olunca çift yumurta diye düşünmüştüm. Ayrı keselerde tek yumurta olabilir mi? Doktor da çok acele baktı. Bir sonraki randevum 9+2'de olacak. O zaman da anlaşılabilir mi?
Plesenta önemli. Tek plesentadan besleniyor sa 2 kese olabiliyor arada ince bir zar oluyor daha doğrusu. 9+2de anlaşıli yor. gittiğinde sorarsIn.

Canim ben balli ve limonlu ilik su yaptim yani ayri ayri yapmadim..ayni anda ic sende daha faydali...bende agirlasiyor gibi oldum hatta iki gun tansiyonum falan dustu hep fenalastim..ama bunu yapinca aniden bir gunde duzeldim..Rabbim sifa versin sanada bebeklerimizide korusun...
Amin canim rabbim saglikla kucagimiza aldirsin Insallah.

Arkadaşlar şimdi kafama takıldı bu konu. Ben iki ayrı kesede olunca çift yumurta diye düşünmüştüm. Ayrı keselerde tek yumurta olabilir mi? Doktor da çok acele baktı. Bir sonraki randevum 9+2'de olacak. O zaman da anlaşılabilir mi?
Olur. Çünkü tek yumurta ikizinde tek yumurta ikiye bölünüyor. Aynı kesede olabilecekleri gibi farklı keselerde olabiliyor.

Mrb cnm ben idare ediyorum çok agirlastim zor yürüyorum. 1 hafta daha dayanirlar umarım.ssenin sezeryan mi olcak günün belli mi.ben de dediğin şekilde ağrı olmuyor. Adet olacakmış gibi ir ağrı var.bbazen sancı çıkıyor nst de bazen çıkmıyor ben de anlamadım bu işi. Bacaklarım evde yatmaktan hamlamis ya da ödem den yürümek çok zor.bebekler hareket ederken ağrı olmuyor şu an. Ama her an hersey gelişebilir beklemedeyim.
Benim Sezeryan olacak, sanci da cikmiyor kafam cok karisik dr.uma yuzde yuz guvenemiorm ...

Mrb arkadaşlar dün yani 20 martta bebeklerim 34+4 günlük olarak dünyaya geldi. Benim suyum geldi gece beşte 6 da acil geldik nst de sancı çıktı ve üç cm açılma var dediler. Saat sekiz de doğuma girdim sezeryan oldu tamamen uyumak istedim. Kızım 2280 oğlum 2730 gr doğdu. Şu anda kuvezdeler. Ben iyiyim ama sütüm gelmigelmiyor buna cok üzülüyorum .... napmaliyim sütün gelmesi için. ... sürekli sagiyorum ama göğüslerim çok acıdı artık. ..... ne yapacağımı şaşırdım

Mrb arkadaşlar dün yani 20 martta bebeklerim 34+4 günlük olarak dünyaya geldi. Benim suyum geldi gece beşte 6 da acil geldik nst de sancı çıktı ve üç cm açılma var dediler. Saat sekiz de doğuma girdim sezeryan oldu tamamen uyumak istedim. Kızım 2280 oğlum 2730 gr doğdu. Şu anda kuvezdeler. Ben iyiyim ama sütüm gelmigelmiyor buna cok üzülüyorum .... napmaliyim sütün gelmesi için. ... sürekli sagiyorum ama göğüslerim çok acıdı artık. ..... ne yapacağımı şaşırdım
Gözün aydın cnm bebeklerine kavuşmuşsun. Haftala rina göre çok ii kilo dalar mslh..sanirim tedbir amaçlı kuvezde ler. Ciger gelistirici olmuş muydun. Süt sezeryandan sonra 2-3 gun gelmiyör stres yapma önemli olan aç kalmasına r ki sarılık olmasınlar. Mama vermişlerdir. Senin de sütün gelgelir.ayva komposto ve helva bol su rezene çayı humana çayları süt arttırıyor. En önemlisi düzenli 3 saate bir sağmak. Sen de sagiyormussun merak etme önce gelmese de sağıla sağıla geliyor. Gece gündüz 3 saate bir sağ. bebekler de bir an önce çıkarlar kuvezden hayırlısıyla.

Evet
Gözün aydın cnm bebeklerine kavuşmuşsun. Haftala rina göre çok ii kilo dalar mslh..sanirim tedbir amaçlı kuvezde ler. Ciger gelistirici olmuş muydun. Süt sezeryandan sonra 2-3 gun gelmiyör stres yapma önemli olan aç kalmasına r ki sarılık olmasınlar. Mama vermişlerdir. Senin de sütün gelgelir.ayva komposto ve helva bol su rezene çayı humana çayları süt arttırıyor. En önemlisi düzenli 3 saate bir sağmak. Sen de sagiyormussun merak etme önce gelmese de sağıla sağıla geliyor. Gece gündüz 3 saate bir sağ. bebekler de bir an önce çıkarlar kuvezden hayırlısıyla.

Evet tedbir amacıyla kuvezdeler ciğer geliştirici yapmamışti doktorum gelişimlerini durdurur diye tabi o da bu kadar erken bi doğum beklemiyordu ama yapcak bi sey yok tabiiki. Evet mama veriyorlar. Bugün gördüm bebeklerimi. Hergün yarım saat gösteriyorlar. Ama nezaman çıkacaklar belli değil. Şu sütüm bi gelse rahatliycam. Rezene şekerli su komposto su içiyorum sürekli. Humana almadım bi de onu deneyelim bari. Simdilik hastanedeki makine ile sagiyorum ama eve çıkınca avent olandan alayım diyorum. Acaba daha iyisi var mı kullananlar bilgi verse keşke. ...... süt olmazsa naparim......

Evet

Evet tedbir amacıyla kuvezdeler ciğer geliştirici yapmamışti doktorum gelişimlerini durdurur diye tabi o da bu kadar erken bi doğum beklemiyordu ama yapcak bi sey yok tabiiki. Evet mama veriyorlar. Bugün gördüm bebeklerimi. Hergün yarım saat gösteriyorlar. Ama nezaman çıkacaklar belli değil. Şu sütüm bi gelse rahatliycam. Rezene şekerli su komposto su içiyorum sürekli. Humana almadım bi de onu deneyelim bari. Simdilik hastanedeki makine ile sagiyorum ama eve çıkınca avent olandan alayım diyorum. Acaba daha iyisi var mı kullananlar bilgi verse keşke. ...... süt olmazsa naparim......
Benim kızimda prematüre doğdu. Hastanede medela ve ameda nin süt sağma makinaları vardı. Ayarları var.4 aylık bebeğin emme gucundeymis çok güzeldi. Kendimin de medela elektrikli vardı. Hastanedeki çok iyi. Eve çıkınca ondan kiraladim sutum cok arttı buzluga stok yapmıştim pes etmeden sağmak lazım. 3 saati geçirme. süt geldikten sonra uzun süre sağmaz san nasılsa yetiyor diye mastit oluyor süt birikip peynir li yor.kkeşke birisi bana söylese ydi o yüzden mastit iltihap olup antibiyotik kullanmıştım. Gelmemesi çok normal anestezi oldun yeni ameliyattan çıktın. Icin i ferah tut. bol bol sütü olsun tüm anneleri miZin ins.

Gozun aydin canim hayirli olsun...havluyu isitip isitip goguslerine sarqrsan sutun gir...uzulme sezeryan dogumdan sonra gec geliyor zaten.benimde 3 gun sonra gelmisti...

Plesenta önemli. Tek plesentadan besleniyor sa 2 kese olabiliyor arada ince bir zar oluyor daha doğrusu. 9+2de anlaşıli yor. gittiğinde sorarsIn.

Olur. Çünkü tek yumurta ikizinde tek yumurta ikiye bölünüyor. Aynı kesede olabilecekleri gibi farklı keselerde olabiliyor.

Teşekkürler arkadaşlar, haklısınız. Ultrason resimlerine tekrar baktım plasentaları farklı. Keselerin etrafındaki parlak halkalar ikisinde de ayrı. Zaten 2 embriyo mu transfer edildi diye sormuşlardı. Büyük ihtimalle çift yumurta. Ama yinede okuduğuma göre belli olmazmış. Gidince soracağım.

canım hayırlı olsun, sağlıkla büyüt inşallah bebeklerini. kiloları da iyi herhalde kısa zamanda çıkarlar küvezden.
süt için bol bol su iç bir de şu anne için çatlar varya onlardan aldır iç. bir de sanırım komposto iyi geliyormuş. sakın strese girme gelecek o süt nasıl olsa boşu boşuna stresle azaltma sütünü. en kötü biraz mama takviyesi yapılır sonra sütün de gelince normal devam edersiniz.

Oy maşallah sizlere..hayırlı,ömürlü ,sağlıklı evlatlar olsunlar inş. 18-19-20 mart arka arkaya geldi güzel haberler..

İkiz gebeliklerde kuveze alınma durumuna biraz alustiriyoruz kendimizi.onlar iyi olsunlar inş bir- iki güne kucagindalar Allah im izni ile..

İlk anne olmanın verdiği temaslar ve yetememe korkusu oluyormuş insanda. Ama inan en fazla 3 güne geliyor sezaryan old.için bu durumda.sen tecrübeli ark.dediği gibi 3 saate sagip biriktir onları yavrularına.. Bak Şapur supur nasıl emecek onlar..

Allah a emanet olun,iyi günlerde büyüsüne yavrulariniz..

Herkese hayırlı pazarlar. Doğum yapan arkadaşlar hayırlı olsun.inşlh kuvözdeki bebekler bir an önce annelerine kavuşur. Sağlıkla biyütin inşllh.

• Beğen
Reactions: 9ay
Ne guzel bir pazar ,gectigimiz hafta arkadaslardan dogumu gerceklesenler olmus.Herkesin gozu aydin Allah'im saglikla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar ben çok heycanlıyım daha uzunn yol var önümde ama işte heycan 3 nisan da tekrar doktor kontrolüm var herşey yolunda çok şükür benim gibi daha yeni olan ikiz gebelikler varmı..

Merhaba arkadaşlar ben çok heycanlıyım daha uzunn yol var önümde ama işte heycan 3 nisan da tekrar doktor kontrolüm var herşey yolunda çok şükür benim gibi daha yeni olan ikiz gebelikler varmı..
Hayirli olsun gebeligin .Insallah 38._39. Haftalara kadar saglikla ilerler ve kucagina alirsin evlatlarini.

Senin nası çalışıyomusun ben çalışıyorum ama oturuyorum hep rahatım şuan ama kısmet olursa biraz erken çıkatım işten doktor kendini yorma ani haraketler den kaçın dedi

Back