• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 de ikiz annesi olacaklar!!

arkadaslar malesef az once göbek deliğimin çevresinde kırmızı 3-4 mm uzunlugunda iki tane catlak oluşumu gördüm, daha önce beyaz sekilde biraz catlagım olmustu onlar ancak ısıkta parlarsa belli oluyordu ama bu kırmızılar sanırım iyice catladım anlamına geliyor, bunlar boyuna dogru uzayacaklar mı acaba?birde de hep kırmızı mı kalacaklar? Bir fikriniz varmı?
sabah aksam lierac gün icinde badem ve kako yagı suruyordum ama iki gundur is yerinde yağları surmemistim. ondan mı oldu acaba. Daha da en az 11 haftam var insallah. Cok cnm sıkıldı bu duruma. netten baktım e ve c vitamini cok ise yarıyormus, cildine e vitamini süren var mı acaba?
canım kırmızılar beyaza dönüyor zamanla.
benden sana tavsiye sabah akşam bio oil sür. gün içerisinde de her tuvalete gittiğinde (işyerindeyken falan) nemlendirici özelliği yüksek bir krem sür. lierac biraz jel özellikli onlardan kullanacaksan mustela olabilir. ya da body shoptan falan yoğun balmlardan alabilirsin. olanlara bir şey yapamazsın ama bundan sonra olmaması için elinden geleni yapabilirsin. gerçi benim bio oil kullanan bir arkadaşım oluşan çatlaklarının bile azaldığını söylemişti.

Kaç haftalıksın bebeklerin cinsiyeti belimi problem yaşıyormusun kusura bakma çok sordum kendime arkadaş arıyorum

olurmu canım neden kusura bakayım hepimiz bişeyler soruyoruz bırbırımıze destek arıyoruz suanda 12. haftadayım canım cinsiyet henüz belli değil bulantı kusma gıbı hiç bir problemım olmadı sımdıye kadar sadece kanamam oldu ve düşük tehlıkesı gecırdım 1 ay kadar yattım hala ilaçlarımı kullanıp dikkat etmeye calısıyorum onun harıcınde bi sorunum yok canım sen ne durumdasın..

olurmu canım neden kusura bakayım hepimiz bişeyler soruyoruz bırbırımıze destek arıyoruz suanda 12. haftadayım canım cinsiyet henüz belli değil bulantı kusma gıbı hiç bir problemım olmadı sımdıye kadar sadece kanamam oldu ve düşük tehlıkesı gecırdım 1 ay kadar yattım hala ilaçlarımı kullanıp dikkat etmeye calısıyorum onun harıcınde bi sorunum yok canım sen ne durumdasın..
Ben 26 haftalık hamileyim,benimde 15.haftamda kanamam oldu Progestan ve cirinone jel kullandım 1ay boyunca şimdi ilaçları bıraktım bendede bulantı hiç olmadı. Benim bebeklerimin cinsiyeti 18. Haftada söylediler biri kız biri erkek bu arada bana isim bulmakda yardım edersen sevinirim

benden sana tavsiye sabah akşam bio oil sür. gün içerisinde de her tuvalete gittiğinde (işyerindeyken falan) nemlendirici özelliği yüksek bir krem sür. lierac biraz jel özellikli onlardan kullanacaksan mustela olabilir. ya da body shoptan falan yoğun balmlardan alabilirsin. olanlara bir şey yapamazsın ama bundan sonra olmaması için elinden geleni yapabilirsin. gerçi benim bio oil kullanan bir arkadaşım oluşan çatlaklarının bile azaldığını söylemişti.

Hem nemlendirici hem yağ sürüyorum sık sık ama yine de banyodan çıkınca pul pul karnım..
Bu kadar cok sürünme de acaba hücre yenilenmesi hızlanıyor ve cilt kendini yeniliyor sürekli dökülüyor mü eski deri?
Yoksa minik minik çatlak mı catlayan derimi dökülüyor çözemedim.

İlk doğumda cok kilo almıştım ama karnımda hiç çatlak yoktu karnıma hep sürmüştüm ama bacaklarıma ve yanlara sürmek aklıma gelmemişti ve kocaman karnımdan üst bacaklarımı hiç göremedim sanırım üst bacagimdaki çatlakları dogum sonrası farkettim. Şimdi o çatlaklar yeniden açılıyor hafif kırmızı oluyor beyazdi onlar aslında..

Bu çatlak cilt yapısıyla ilgili galiba birde kızlarda yanlara genişliyor galiba gobek kızımda yanlar çatlamıştı şimdi bunlarda tamamen onde göbeğim gobek cevrem pul pul soyuluyor dökülüyor..

E ela ve hira sana göre ben daha yolun basındayım canım sen daha tecrubelı olacaksın inş benımkıler o kadar beklemez cınsıyetı göstermek için ama benımde gönlumden gecen bir kız bir erkek tabı hayırlısı neyse o olsun sağlıklı olsunlarda kaç kılo aldın bu zmana kadar doktorun kaç kılo alabılırsın dedi birde çalışıyormusun bana yürümek falan önermıyo doktorum işede arabayla gıdıp gelıyorum kaç aydır 2 saatlık yola ailemın yanına gidemedım inş 2 hafta sonra kontrolde serbest olur hersey..

benimde ayrıntılı ultrasonda kesinleşti ikiside kız:KK46:Hersey yolunda görünüyor sadece ultrason ile son adet tarihi arasında 6 gun fark var 1 haftaya kadar fark olması normal dıye bılıyorum senin nasıl
Ne güzel:)) Evet benimde arlarında 1 hafta fark var, önemli değil dedi doktor sağlıklılar Allahıma çok şükür

Nasil yani, oyle sey mi olur. Bas edilmez onunla yaa. Nasil bir hastanedir oyle. Her hafta 1kere girsen ayda 1000 tlyi gecer. Bu hastanenin muayene ucreti, dogum ucreti de pahalidir. Valla bana bile sinir basti, bu ucreti duyunca. Somuruyorlar resmen
Aynen öyle, hadi muayne ücreti veya doğum ücreti neyse beklenen şeyler, ama dediğiniz gibi nst her hafta hatta bazen haftada iki kere, ben diğer hastanelerde daha azdır diye düşünüyordum ama hiç alınmayacağını hiç düşünmemiştim. Öğrenince daha bi sinir oldum, neyse ki sonuna geldim, hepi topu bir ya da iki kere daha girerim sonra da doğururum inşallah...

Aynen öyle, hadi muayne ücreti veya doğum ücreti neyse beklenen şeyler, ama dediğiniz gibi nst her hafta hatta bazen haftada iki kere, ben diğer hastanelerde daha azdır diye düşünüyordum ama hiç alınmayacağını hiç düşünmemiştim. Öğrenince daha bi sinir oldum, neyse ki sonuna geldim, hepi topu bir ya da iki kere daha girerim sonra da doğururum inşallah...
Arkadasim hurma yiyormusun. Ben ilkinde son haftalarda bol bol hurma yemistim, sancimcoktu, gerci yine de 40 hafta dolunca geldi ama acilma felan iyiydi. Hurma ye

Hem nemlendirici hem yağ sürüyorum sık sık ama yine de banyodan çıkınca pul pul karnım..
Bu kadar cok sürünme de acaba hücre yenilenmesi hızlanıyor ve cilt kendini yeniliyor sürekli dökülüyor mü eski deri?
Yoksa minik minik çatlak mı catlayan derimi dökülüyor çözemedim.

İlk doğumda cok kilo almıştım ama karnımda hiç çatlak yoktu karnıma hep sürmüştüm ama bacaklarıma ve yanlara sürmek aklıma gelmemişti ve kocaman karnımdan üst bacaklarımı hiç göremedim sanırım üst bacagimdaki çatlakları dogum sonrası farkettim. Şimdi o çatlaklar yeniden açılıyor hafif kırmızı oluyor beyazdi onlar aslında..

Bu çatlak cilt yapısıyla ilgili galiba birde kızlarda yanlara genişliyor galiba gobek kızımda yanlar çatlamıştı şimdi bunlarda tamamen onde göbeğim gobek cevrem pul pul soyuluyor dökülüyor..
senin olduğun haftalarda bende de göbekte pul pul dökülme oluyordu ama benim cildim aşırı kurudur. şimdi o kadar çok yağ sürüyorum ki. öyle azıcık bir iki damla değil avuç avuç sürüyorum elimi bol alıştırdım hep :KK70:
ben şöyle yapıyorum; sabah kalkınca ve akşam yatmadan yağlanıyorum o ayrı. evdeysem sürekli yağ sürüyorum yani sana şöyle diyeyim iki saatte bir falan özellikle karnıma sürüyorum. bütün vücut bacaklar ve basene ancak banyo sonrası ve günde bir sürebiliyorum bütün vücuda sürekli sürmem mümkün olmadığından. sürdüğüm bölgeler de ağırlıklı çatlayacağını düşündüğüm yerler. göbek deliği çevresi karnın alt kısmı falan ama her yerine sürüyorum karnın sırf o bölgeyle kalmıyorum. dışarıdaysam da çantamda uygun bir nemlendirici taşıyorum mutlaka orada yağ süremeyeceğimden krem veya balm tarzı ürünlerle takviye yapmaya çalışıyorum. sen de işyerindeysen en azından lavaboya gittiğinde karın bölgene sürebilirsin. ama bol bol sür biraz da bırak fazlasını deri zamanla emsin. kıyafetinle ara kata uzunca atlet giyersen kıyafetlerine de bulaşmaz.

bebe yağları genelde kaşındırıyor ama benim kullandığım deneyimlediklerim arasında en iyi bebe yağı oriflame in. hiç kaşındırmıyor. yapısı çok güzel. bu ay da indirimde yakınınızda varsa üye biri alın beş on kutu :)

bu kadar çaba gösteriyorum ha yine olabilir çatlama artık ona da canımı sıkamayacağım ben elimden geleni yaptığımı biliyorum. cilt yani neticede ne yaparsan yap olabilir ama günde iki kere ya da üç kere bir ürünü kullanmak yeterli değil onu hissedebiliyorum kendi gerilmelerimden de... geçen bir arkadaş da yazmıştı doğum yapmış ikizler. sürebiliyorsanız her saat başı sürün çünkü cilt çok hırpalanıyor demişti...

Benimde cildim cok cok kuru saclarım ellerim zaten karemiz yasayamayan biriydim. Şimdi ben de sürekli sürmeliyim sabah aksam yetmiyor. İsyerime de getireyim cok haklisin melina..

arkadaslar malesef az once göbek deliğimin çevresinde kırmızı 3-4 mm uzunlugunda iki tane catlak oluşumu gördüm, daha önce beyaz sekilde biraz catlagım olmustu onlar ancak ısıkta parlarsa belli oluyordu ama bu kırmızılar sanırım iyice catladım anlamına geliyor, bunlar boyuna dogru uzayacaklar mı acaba?birde de hep kırmızı mı kalacaklar? Bir fikriniz varmı?
sabah aksam lierac gün icinde badem ve kako yagı suruyordum ama iki gundur is yerinde yağları surmemistim. ondan mı oldu acaba. Daha da en az 11 haftam var insallah. Cok cnm sıkıldı bu duruma. netten baktım e ve c vitamini cok ise yarıyormus, cildine e vitamini süren var mı acaba?
canim e vitamini iceren yaglar surmen lazim ..gerci kullaniyormussun ama bu konuda en iyisi kakao yagi ve badem yagi...yani kakao yagi e vitamini iceriyor ve catlak olusumunu yuksek duzeyde engelliyor...onlara agirlik ver bence...benim oglumda suyum coktu karnim kocamandi ama hic catlak olmadi ben bunlari kullanmistim..lierac mis mustelaymis hic pahali urunlere para vermedim..insallah bundada olmaz...catlaklar hicbir zaman kirmizi kalmaz bir sure sonra sedef rengi ve beyaza doner..
sen kac kilo aldin canim birde karninin capi kac cm olcermisin?cok erken catlamis gibi geldi bana acaba bebeklerin kilolari cok iyi oldugundan karnin cok mu buyudu?

Son düzenleme:
Arkadasim hurma yiyormusun. Ben ilkinde son haftalarda bol bol hurma yemistim, sancimcoktu, gerci yine de 40 hafta dolunca geldi ama acilma felan iyiydi. Hurma ye
Yiyorum canım valla, dün aldırdım eşime başucumda duruyor, gidiyorum geliyorum gece uyanıyorum yiyorum sürekli, belli miktarı var mı yemek için, sen günde kaçar tane yiyordun?

Tesekkur ederım cevabın ıcın bio oil i bir deniyim o zaman. İlk gebeliğimde lierac kullanmıstım son donemde de gerilince bebeyağı sürüyordum, kocamandı karnım ama böyle kırmızı catlak olmadı dogum sonrası göbek deliğinin sol tarafında iki cm caplı bır bolgede ısık vurunca farkedilir minik catlaklar oldugunu farketmiştim. Bu sefer ikiz oldugu ıcın karnım cok cabuk buyudu sanırım bu hızlı buyumeye cildim dayanamadı. Sanki kasıyınca tırnak kanatmıs gibi iki minik yer belirdi. Dünden beri 100 kere baktım gitmiyorlar:( Insallah dediğin gibi ilerlemez ve beyaza donusurler. Netteki catlak resimleri hep kırmızı oldugu ıcın ben de oyle kalacagını dusundum. Olmasın diye ugrasıyordum aslında ama yetersiz kaldı sanırım:(

canim e vitamini iceren yaglar surmen lazim ..gerci kullaniyormussun ama bu konuda en iyisi kakao yagi ve badem yagi...yani kakao yagi e vitamini iceriyor ve catlak olusumunu yuksek duzeyde engelliyor...onlara agirlik ver bence...benim oglumda suyum coktu karnim kocamandi ama hic catlak olmadi ben bunlari kullanmistim..lierac mis mustelaymis hic pahali urunlere para vermedim..insallah bundada olmaz...catlaklar hicbir zaman kirmizi kalmaz bir sure sonra sedef rengi ve beyaza doner..
sen kac kilo aldin canim birde karninin capi kac cm olcermisin?cok erken catlamis gibi geldi bana acaba bebeklerin kilolari cok iyi oldugundan karnin cok mu buyudu?

Cok kilo aldım aslında 8 oldu bile. asıl bundan sonra 8 daha alırım herhalde:( Yediklerime dikkat ediyorum karbonhidratı azalttım aslında ama hareketsiz kaldım, yuruyuse cıkamıyorum hıc. Hemem karnım sertlesiyor, kasıklarma bır agri giriyor, korkuyorum eve donuyorum. boyle olunca cıkmaz oldum. Karnımın capını ne sen sor ne ben soyliyim sizlerinki 95lerde benimki 105 oldu:) Yoo cocuklarda normal en son gecen hafta 750 gr civarındalardı, sularıda normalmiş. Kilomu neredeyse her sabah takip ediyorum, ornegin bir hafta hic kilo almıyorum, ama gecen 4 gunde 1,2 kilo birden aldım sisliktir su toplamısımdır, iner dedim ama yok aynen duruyor, valla bende cozemedim kendimi:) Yaglara devam!! soyle birsey yaptım yagı surdum ustune strecth film yaptım. Cunku yagı surup karnımı kapatamıyorum ve is yerinde suremıyordum, simdi en yarım saatlik strech film tutucam, bir sıkıntı olur mu sence nedersin?

Tesekkur ederım cevabın ıcın bio oil i bir deniyim o zaman. İlk gebeliğimde lierac kullanmıstım son donemde de gerilince bebeyağı sürüyordum, kocamandı karnım ama böyle kırmızı catlak olmadı dogum sonrası göbek deliğinin sol tarafında iki cm caplı bır bolgede ısık vurunca farkedilir minik catlaklar oldugunu farketmiştim. Bu sefer ikiz oldugu ıcın karnım cok cabuk buyudu sanırım bu hızlı buyumeye cildim dayanamadı. Sanki kasıyınca tırnak kanatmıs gibi iki minik yer belirdi. Dünden beri 100 kere baktım gitmiyorlar:KK43: Insallah dediğin gibi ilerlemez ve beyaza donusurler. Netteki catlak resimleri hep kırmızı oldugu ıcın ben de oyle kalacagını dusundum. Olmasın diye ugrasıyordum aslında ama yetersiz kaldı sanırım:KK43:
yukarıya da yazdım canım günlük yağ ve kremlenme rutinimi. hiç boş bırakmamak gerek cildi fırsatı ganimet biliyor hain :KK70:
ben de çok beyaz tenli olduğumdan tedirginim ve böyle sıkı yönetim halindeyim. normalde de damarlarım çok yakın cilde bazen onları çatlak sanıyorum iyice incelemeye çalışıyorum falan.

Cok kilo aldım aslında 8 oldu bile. asıl bundan sonra 8 daha alırım herhalde:KK43: Yediklerime dikkat ediyorum karbonhidratı azalttım aslında ama hareketsiz kaldım, yuruyuse cıkamıyorum hıc. Hemem karnım sertlesiyor, kasıklarma bır agri giriyor, korkuyorum eve donuyorum. boyle olunca cıkmaz oldum. Karnımın capını ne sen sor ne ben soyliyim sizlerinki 95lerde benimki 105 oldu:) Yoo cocuklarda normal en son gecen hafta 750 gr civarındalardı, sularıda normalmiş. Kilomu neredeyse her sabah takip ediyorum, ornegin bir hafta hic kilo almıyorum, ama gecen 4 gunde 1,2 kilo birden aldım sisliktir su toplamısımdır, iner dedim ama yok aynen duruyor, valla bende cozemedim kendimi:) Yaglara devam!! soyle birsey yaptım yagı surdum ustune strecth film yaptım. Cunku yagı surup karnımı kapatamıyorum ve is yerinde suremıyordum, simdi en yarım saatlik strech film tutucam, bir sıkıntı olur mu sence nedersin?
canım o dediğin streçlemeyi genelde zayıflama ve selülit tedavisinde yapıyorlar. tabi yine sen bilirsin ama zaten hassas bir dönemdeyiz kırk tane şey sürüyoruz cilt bu sefer tepki göstermesin isilik vs olabilir. bir de sen sürdüğün ürünün üzerine streçi kaptınca vücut onu emmeye çalışırken bir de terleme yapacak su kaybedeceksin. bilemiyorum bana pek uygun gibi gelmedi. sen yine o yukarıda uzun uzun yazdığım gibi yapmaya çalış çalışanlar için de en mantıklısı o aslında. yağlanamasan da kremlenebşlşrsşn işte de...

Haftaya 35 haftanin içinde olacağım hayırlısıyla 34+5 gibi doktor çocukları alalım diyor sonraki 4-5 gün şehir dışında olcakmis acil bişey olsa olamam diyor. Ben yine streslerdeyim. Şu an bi problemim yok ama haftaya neler olur bilbilmiyorum.haftaya hersey iyi giderse ne yapmaliyim.

Back