Offf yaaa insan okurken duygulaniyor.Geçmiş olsun canım maşallah o gece bende seni heyecanla takip etmiştim hatta ruyama bile girdi ki sabah uyandığımda ilk bebegin doğdu mu diye merakla foruma baktım. Sen hayırlısıyla kurtuldun darısı inşallah bizim başımıza. Tekrardan Allah hayırlı ömürler versin bebeğine .Dualarını bizim için eksik etmeSonunda doğum hikayemi beklediğimden cook erkn yazabildgm için çok mutluyum.çok sukur bebegimi tam da istedgm gibi normal doğumla ve kilosu irilesmeden doğurdum.hikayem şöyle başladı..
18 ağustos günü dogm yapmaya karar verdgm hastaneye kontrole gittm.nst de sancı vs yoktu.Dr USG ile bebegime baktı herşey yolundaydı kilosu 3350 idi.açılma var mi diye bakmadı.Dr haftaya kontrole gelirsn diğer hafta da catina bakarız dedi.ona gire doğum 5-6 eylul gibi gerçekleşecekti.alttan iltihabın olduğu için Dr fitil yazdi ve ben dgm geç olacağı için uzgn bi şekilde Dr odasından ciktm.daha snra esimle dogumhaneye cijtk ben ebelerle konstm.epidural normal dgm yapmak istedgmi soledm.ebeler çok ilgili hoşlardi.içim rahat bi şekilde ayrldm.sonra arkdslarmka buluşup gezdik.doğuma kadar bol bol gezmeye karar vermstm.ebeler sancim tutarsa sıcak duş alip gelmemi de söylemişti. Akşam eve gittm herşey normaldi sanci filan yoktu.yemek
sonrası simsicak bi banyo yaptım.ha buarada sabah da ağdayaptrmistm.ve ttüyler uzamadan umarm digururum diyodum.sıcak banyoyu da hergunyapcktm artık doğum
kolay olsn diye..banyo sonrası TV izledikten sonra yatağa gittim ve fitili taktm.bayaaa ittirdm derine.yarım saat snra yavaştanbi kkasik ağrısı başladı. Ama herzamanki gibi bi sanciydi aldirmadm.gece 1 gibi başlayan sancı giderek artıyordu.ve 2.5 gibi farkkettm ki düzenli 10 dk ya 1.yok yaa diyorm geçip uyudum.ama sancı artık uyandırıyor şiddetli biraz.5 gibi esimi uyandrdm.kalk sancim var bi Hast ye gidelm dedim buarada 5 dkya 1 e inmişti.sonra ebeler duş alip gel dedikleri için banyoya girdm .esim sırtı mi yikadi .bnde baya sicak suyla 5 dk yikandm.tam cikcktm ki birden suyum geldi. Esimi cagrdm.suyum geldi dedim.bi baktm esim çokpanik .eli aayagi dolaştı. Tamm panik yok hemn doğmaz korkma hızlı ol gidelim dedim.neyse valizi alip hast ye gittik.6 da hastanedeydk.ebe baktı 4 cm açıklık vardı.doğum başlamış dedi.bn hmn epidural Dr ünü cagrmasni istedm.yatisim yapıldı. Ama bi sorunvardi.Dr izinli ve epidural e başka bi Dr bakyordu.o da 6 cm den önce gelmm dedi.buarada benim sancı arttı.6.30 da 6 cm olmuştu ve bn bağırmaya başladı m.esimin elini skyrm.ebe tekrar aradı Dr u.Dr 8 den önce gelmm demiş.buarada 7.15 gibi 8 cm olmuştu açıklığı m.esim annemi getirdi.saat 8 olmuştu.Dr u çağırın diye yalvariyom ama artık açıklık 10 cm olmuştu.ben son bi saat sancı arasında uyuyorm sancı gelince bagryrm.nefes alip sanciyi güzelce atlatamadm.çok yordm kndimi.8.10 da kdn dgmcu geldi. Doğumu başlattı. Ama ben doğumda uyuyodummmm.hiç ikinamiyodum.en son be eğin basi kanala girmişti Dr ikinmazsan bebek sıkısck dedi.ama ikinamydm çok yorgundm.etkili ikinamiyodum.bana o an sunissancı verdiler hızlı bi şekilde.ama benim kalbim çok hızlı atmaya başladı.nefes alamiyodm .hmn oksijen verdiler.beni sezeryana alckkardi ki sin bi can havliyle ikindim ve ooğlum doğdu..o an öyle rahatladım ki....dünyanın yükü kalkmıştı ustumden ..sonrasında hep yarı baygdm.dikisler filan hiç acıtmadı..bebegimi gosterin dedim.giydirip yanagima kkoydular.. Çok güzeldi..sonra aksamustu tab olduk..öyle işte...Allah isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin inşallah..