- 15 Ocak 2010
- 337
- 380
Çok duygulandım cnm.. Çok geçmiş olsun tekrardan.. Allah analı babalı büyütsün.. ( bu klişe gibi gelen dua, bebeğini kucağına alanlara öyle de bir anlamlı geliyor ki! Bebeği doğmayan asla anlayamaz zannımca :))Merhaba guzel anneler;
04.08.2015 Gune herzamanki gibi basladik... yazliktan geleli daha iki gun olmustu erken dogum riskim vardi ama henuz onun icin bile erkendi.. kendimi cok iyi hissetmedim tansiyonuma baktim günlük rutin bakiyordum zaten.. her zaman 110/70 olan tansiyonum 130/90 cikti bir anlik birseydir diye cok umursamadim saat basi olcmeye basladim tansiyonumu gebnelde 130 /90 cikiyordu endiselenmeye basladim... esime söyledim hayatim kontrolumuz haftaya ama benim tansiyonum yukseliyor yarin gidelim dr dedim .. hastaneden randevu almak istedim ama ertesi gune yoktu randevu ama yinede gidecektik yarin.. saaat 18:00 sulrari tansiyonum 150/90 a cikti esim iyice endise etti.. Dr aradik telefonu kapaliydi hastaneyi aradik sansimiza drumuz hastanedeydi hala hemen gelin takibi burda yapalim ciger gelistirici ignenizi vuralim dedi. 18:30 apar topar hastaneye gittik o yol bitmedi cunku henuz 33+2 haftamdaydim bebegim cok kucuktu ya ona birsey olursa korkusu sardi her yerimi.. hastaneye geldik. Tansiyon 160/90 hemen ciger gelistirici vuruldu .. nst ye girdim hastanedeki dr hersey normal dedi.. rahatladım. ... sonra kendi drum geldi. Ultrasona gircez bebek rahat degilse alcaz bebegini dedi.. korkum katlandi cok kucuktu daha napcaktim ben.. ya gelismediyse ya tamamlanmadiysa .. kabus geri döndü. . Dr esime annede bebek de riskte bebegi birdaha bulursun aama esini bulamazsin demis.. Dogumdan sonra ogrendim bunu. Ultrasona girdim dr bebek sıkıntıda hrr an kakasini yapip yiyebilir dedi.. acil sezeryan ortalik karisti dunyam basima yikildi.. hic bir hazirlik yoktu yanimizda kimsemiz yoktu esimle ben buyuk korkularla bekliuorduk beni ameliyathaneye indirdiler esimi almadilar yanima.. tak basimayydim artik kuzum cok kucuktu ya dayanamazsa korkusu.. esim yukarda tek basjna.. caresizdik.. masaya yatirdilar beni.. genel anestezi olackatim.. anestezi dru derin nefes al dedi... 3. Nefesten sonrasini hatirlamiyorum.. sonra bir anda uyandim esim bas ucumda bebegimiz nasil dedim... cok iyi ama tedbir icin kuvozde yarin gostercekler dedi.. cok sukur yasiyordu kuzum.. odaya aldilar beni.. yarim saat sonra cocuk dru geldi... bebegin cok iyi yanina getircem ama besliceksin bebegini sen ayakta tutcaksin dedi.. seve seve dedim.. ama bir sorun vardi.. yanimiz da hic birsey yoktu... kiyafetleri olmadigi icin getirmiyorlardi kuzumu.. babasi eve gitti getirdi kiyafetlerimizi ve Kavuştuk bebegimize minnacikti 2100 kg dogdu ama butun gelisimi tamamdi ve koynumdaydi artik.. mis kokulu minik savaşçım yanimdaydi.. ismi gibi savaşçı oğlum Cenker'im boyle dunyaya geldi...
Sevgiler..