Doğum hikamm :)
9eylül sabahı uyandığımda vc de nişan ın geldiğini gordum ..ama panik olmadım ,evi topladım bikaç bulaşık vardı onları yıkadım :)doğumdan sonra temiz eve gelelim diye :)
Sonra eşimi uyandırdım ;37+4falanız bu arada ,ilçenin kadın doğumuna gittik ..dr nts ye soktu sıfır sancı ,dr alttan muayene etti ,tahım agzında yumuşama var ,2günede doğurursun 2haftayada bilemeyız falan dedi :)
bende dedim eşime bu bebeğin geleceği yok ,evde bışıy kalmadı alışverişe gidek ,sırayla market pazar sarkuterı alıyoruz ,en son bir markete gordık girmemle birlikte bnm alttan sıcaklık hıssetmem bır oldu ..ama akıntı falan sandım ilkonce ,ama baktımki durmuyor sıcak :)dedim eşime hemen ile hastaneye bebek geliyor :)
Panık oldu o tabı :)ama son sürat ile gittik ..yolda karar verdim hangi hastaneye gideceğimiE :)hamileliğimin başından beri hep özele gittim ,en son bir kere devlet hastanesinde muayene oldum ..yolda deli cesareti,eşime devlete gidelim belki orda normal doğum olur dedim ,
Her ne ise eşim 40dk da yetiştirdi hastaneye ,geldiğimizde suyum bitümişti ,doğum haneye aldılar , ilk muaayene 1cm açıklık var dediler ve saat 14.30 du
Nt s de hiç sancım yok ,ebe dediki sen bu gidişle sabaha kadar sancı çekersin sabah olur doğum
Neyse sonra bna serum bağladılar ,aç olduğumdan bebek hareketli değilmiş ve buda doğumu zorlaştırırmış ..serum bağlandıktan sonra bnm sancılarım artmaya başladı ..sandımki suni sancı taktıla ,meğer sadece bebek hareketlenmiş buda sancıları sıklaştırmış
Sonra ben az kıvranmaya başlayın ca ebe geldi açıklık 2cm ,ama ben diyorumkisancım var çok..ebe bna guluyor ,daha doğum sancıların başlamadı diye :))
Sonra bnm sancım kuvvetlenmeye başladı ..bu arada yanyana sancı çekiyoruz 3kadın :))
Ebe kontrol etti ,4cm ,ebe şok ta :)hiç beklemiyor hızlı açıklık olmasını
Kızlar işte olay bu 4cm den sonra koptu bende .......
Sancılar aynı aralıkta ve artan şiddette olmaya başladı ...ben bağırıyorum ebelere :)bnm rahim anamolim var ben normal doğum yapamammm :)öldürün kesin beni alın bebeği ,yeterki acım dinsin :)onlarda bana diyorlarki dr acilde gelicek biraz bekle o karar vericek sezeryan olup olmamasına :)
Bende saf saf bekliyorum :)meğer bni oyalıyorlarmış ..:)o ara sancılar. Çok çok şiddetlendi ..ama ben işin kolayını buldum ,sancı gelince derin derin nefes almak ..biz zaten bunu biliyoruz demeyın hiç :)bilmekle uygulayabilmek farklı şeylermiş inanın ,sancıları savınca hiç bişy yok ,canının acısı geçiyor sancıyı unutuyorsun ...1,15dk sonra yine geliyor sancı belden girip kasıklarda şiddetleniyor ....soluk alıp veriyorsun ,sancın geçince dinlenip ekendini salıyorsun ...
Neyse ,sancılar ın o etkisiyle ben çok bağırınca ebe geldi açıklığa baktı ,,,saat10civarı ...
8cm açıklık ,var feride halen seEryan istıyormusun sen doğuruyorsun dedi :)bir yandan şaşkın :)ben diyorumk i evet evet istıyorum dr ne zaman gelecek :)
Neyse ,ebe dediki ,sen doğuruyorsun sezeryan 8cm den sonra çok saçma ,10cm olsun seni çatala alaca z
Sancın gelince hafif hafif ıkın dedi
1saat sonra 10cm açıklık ,...ebe geldi ,suniyi getirin ...seruma enjekte edince kuvvetlice ıkın olurmu feride dedi ...ok dedim :)
Ikın deyince az ıkındım ,aferim feriha doğum başladı hadi kalk ,çatala dedi ebe ..
Ama ben kalkınca sancım tekrar girdi ,sandımki koridorda doğurucam ,sakın ıkınma diyorlar ,
Neyse zar zor çatala çıktım ..ebe dediki sancıları iyi değerlendiz sancı geliyor ebe feride hadi kızım ıkın ıkın ıkın ,ben var gücümle ıkınıyorum ,çok doğal bir his ,ıkınınca hiç bişiy hissetmıyorsun ne sancı ne bişiy ,sancı geçti dinlen ,2.sancı feride ıkın ıkın ıkın ,tamam dur ,3.sancı ebe diyorki başı elimde bak saçlarına dokunuyorum ,bu son ıkınman var gucunle hadi kızım ,ıkın ıkın ıkın ,bişiy içimden kaydı sabun gibi ,
İşte ozaman mozmor hafif kanlı şaşkın çığırtık kızımı gordum :)okadar ebenın içinde bni buldu bnaa bakıyor tip tip :)ben safalozlaştım :)bu şimdi benimmi ,ünasıl bir mucize :)banada benziyor sanki :)karmaşık duygular ,bir yandan ağlıyor ,bir yandan da kirkli elini emmeye çalışıyor ,ebe diyor ki senin kız elini eme bitiremedi aç mı bıraktın bu kızı sen :):) epizyomi dikişlerim var içtede dıştada ama çok değil ,ebe onları dikti ,hiiç hissetmedim
Neyse giydirdiler kızımı ,2800gr ,50cm ,pıtırcık çook hareketli bir bebiş :)
Lahusa odasına goturdule tekerlekli sandaliyeyle ,hemen emdi kızım ,:) o gece uyuya madım hiç ,bebek le bakıştık durduk ...
Sancılar zor. ,kızlar ,ama çekilmeyecek bişiy değil ,3saniye daha sürse çok kotu olur ama okadar kararındaki ...doğum çok çokmkplay 3.ıkınmamda doğdu bebek dikişler soz konusu bile değil
Kızımı sevmek doğum sonrası bilincin yerinde olması ,üstünü kendin değiştirebilmek kızıma meme vermek paha biçilemez
Bu bir normal doğum !hikayesi :))ben şimdi ne mi yapıyorum :)kızımı emzirdim ,o içerde uyuyor ,dikişlerim var hafif sızlayan bugün 4.günümüz alıştık birbirimize iyice :)evire çevire seviyorum kızı ismimi ne fatıma zehra izmi bu gün babası ismini kulağına okudu :)
Rabbim herkesler e kolay doğumlar versin ....