• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
kızlar çok üzgünüm ben :KK43: aşılamam tutmadı sanırım .3 gün var test günüme ama anlıyorum ben ya :KK43: belirtim yok
Canim dur acele etme. Belitisiz hamile olan ya da regl belirtilerini gorup hamile olan dunya kadar insan var, hayirlisi olsun insallah.

Arkadaşlar aşılama tedavisi nasıl oluyor bana anlatır mısın çikılata kistimden dolayı Ocak Ayında laparoskopi oldum ama 1 hafta sonra laparoskopi den sonraki 3. Adetim olacak adetin 2.günü çağırdı

Arkadaşlar aşılama tedavisi nasıl oluyor bana anlatır mısın çikılata kistimden dolayı Ocak Ayında laparoskopi oldum ama 1 hafta sonra laparoskopi den sonraki 3. Adetim olacak adetin 2.günü çağırdı
oncelıkle hayırlısı olsun canım,
asılama ıcın regl 2. gunu gıdıyorsun doktora , eger her sey yolunda ıse durumuna gore ıgne ya da hap ıle yumurta gelıstırıcı ılaclara başlanıyor.4-5 gun sonra kontrole gıdıyorsun, gereklı ıse doz ayarlaması yapılıyor ve tekrar kontrole çağırıyor, bıldıgım kadarıyla 2 ya da 3 folıkul gelıstırmeyı amaclıyorlar, kımı merkezler 3 den fazla folıkul var ıse cogul gebelik rıskının artması nedeniyle aşılamayı o ay ıptal edıyor.
Folıkullerın 14-15 mm olduğunda doktorun kararına gore belirlenecek saatte çatlatma ıgnesı yapılıyor, ondan sonra da su gun su saatte gelın deniyor (tahminen çatlatma ıgnesınden 36 saat sonra ) esınle beraber gıdıyorsun o gun. once esınden sperm ornegı alınıyor, onlar yıkama denen ısleme tabı tutuluyor ve ıclerınden en ıyılerı en hareketlılerı secılerek hazırlanıyor ( yaklaşık 1-3 saat arası beklenıyor bu arada) sonra da hazırlanan yıkanmış spermler sana vajinal yoldan bır kanül aracılığıyla verılıyor. işlem esnasında hıc acı duymuyorsun anlamıyorsun sorunsuz yani vajinal muayene olur gıbı dusun..sonrasında 15-20 dk yatıyorsun ve normal hayatına donuyorsun. asılama ıslemınden sonra da yıne vajinal ya da oral yoldan ılaclar verılebılıyor. 14 gun sonra da sonucun bellı oluyor..kısaca böyle..

Merhaba arkadaşlar ben de bu ay aşılama olabilmeyi umuyorum. Umuyorum çünkü 2 aydır klomen sonrası oluşan kistimden kurtulmaya çalışıyorum. Kist gitmemişse iğne ile çekeceklermiş. Bakalım hayırlısı. Bu arada aşılama öncesi idrara sıkışmak mı gerekiyor onu merak ediyorum. Tecrübe eden arkadaşlar cevaplayabilir mi?

Merhaba arkadaşlar ben de bu ay aşılama olabilmeyi umuyorum. Umuyorum çünkü 2 aydır klomen sonrası oluşan kistimden kurtulmaya çalışıyorum. Kist gitmemişse iğne ile çekeceklermiş. Bakalım hayırlısı. Bu arada aşılama öncesi idrara sıkışmak mı gerekiyor onu merak ediyorum. Tecrübe eden arkadaşlar cevaplayabilir mi?
Evet canım aşılama işlemi yapılmadan önce bol su içmen lazım mesanenin dolu olması gerekiyor. İdrara sıkışıkken aşılama işlemi yapılıyor biraz dayanacaksın artık işlem bittikten sonra doğru wc ye tabi bn çok su içtiğim için çatlicaktım nerdeyse kendimi nasıl attığımı bilemedim:)))

arkadaşlar ben de pazartesi 2. tüp bebek denememe başladım... Yine heyecan tavan:) allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah hayırlısyla...

Canım yaaaaa çok üzüldüm ama ya nasip elden birşey gelmiyor... Bu kez oldu diyordum ben bile çok şaşırdım, Allah sabrını versin canım...
olmadı canım olamayacak gibi geliyor artık zaten. doktorlar normal yolla bile olur ama aşılama deneyin demişti ama olmadı. tüp bebektede kararsızım aşırı pahalı ve hepsi insanı sömürüyor maddi anlamda kararsız kaldım

Cuma günü adet tarihim. Beklemedeyim....

Bekleme canım :))))
İnşallah beklediğin gelmeyecek ve sen de buna hiç üzülmeyeceksin :p

olmadı canım olamayacak gibi geliyor artık zaten. doktorlar normal yolla bile olur ama aşılama deneyin demişti ama olmadı. tüp bebekte de kararsızım aşırı pahalı ve hepsi insanı sömürüyor maddi anlamda kararsız kaldım

Şuan her şey sana gereksiz ve de anlamsız gelebilir... Bence maddi durum el veriyorsa biraz dinlendikten sonra tüp bebeği denemelisin... Mevlam belki de tüp tedavisini vesile kılacak yavruna kavuşman için...
İnşallah hiç bir şeye gerek kalmadan sürpriz yapar bebişin canım...:KK19:

olmadı canım olamayacak gibi geliyor artık zaten. doktorlar normal yolla bile olur ama aşılama deneyin demişti ama olmadı. tüp bebektede kararsızım aşırı pahalı ve hepsi insanı sömürüyor maddi anlamda kararsız kaldım
Aynı durumdayız canım. Maddi olarak bizi gerçekten çok zorluyor. Ev için birikim yapmaya çalışıyoruz.
Bekleme canım :))))
İnşallah beklediğin gelmeyecek ve sen de buna hiç üzülmeyeceksin :p

Şuan her şey sana gereksiz ve de anlamsız gelebilir... Bence maddi durum el veriyorsa biraz dinlendikten sonra tüp bebeği denemelisin... Mevlam belki de tüp tedavisini vesile kılacak yavruna kavuşman için...
İnşallah hiç bir şeye gerek kalmadan sürpriz yapar bebişin canım...:KK19:

Canım her zaman olan adet belirtileri başladı ama artık belirtilere pek takılmıyorum. Eşim sabah uyandı ve rüyasında benim adet olduğumu gördüğünü söyledi. Şaşırdım yani eşimin böyle bir rüya görmesine. Adamın psikolojisini bozmuşum :)
Rüya tabirlerine baktım " Dünya işlerinin zorlaşması, arzu ve isteklerin bir süre daha ertelenmesi" diyor. buyur burdan yak :KK34:

Aynı durumdayız canım. Maddi olarak bizi gerçekten çok zorluyor. Ev için birikim yapmaya çalışıyoruz.

Canım her zaman olan adet belirtileri başladı ama artık belirtilere pek takılmıyorum. Eşim sabah uyandı ve rüyasında benim adet olduğumu gördüğünü söyledi. Şaşırdım yani eşimin böyle bir rüya görmesine. Adamın psikolojisini bozmuşum :)
Rüya tabirlerine baktım " Dünya işlerinin zorlaşması, arzu ve isteklerin bir süre daha ertelenmesi" diyor. buyur burdan yak :KK34:

Yakma yakma :KK70::KK70:ne yapak inşallah gelmezde şu meşhur rüyalar tersine çıkarmış söylemini yaşarsınız...
Gelirse de sizin güzel canınız sağ olsun deneme, çalışmalara ve umut etmeye devam...
Yoksa hayat çekilmezzzzzzzzzzz

Kızlar opu günüm belli oldu cumartesi sabah 11:00 de yumoşlar güzel büyüdü sIra kalitelerde inşallah mikroenjeksiyon uygulanacak ne olur dua edin orlando orlando canım yeni tedavin hayırlı olsun senin dondurulmuşun varmıydı arkadaşım

Back