• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama 2015 AŞILAMA VE TÜP BEBEK YAPTIRACAK ARKADAŞLAR :)

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

İnfertilite Nedeniniz

• Ankete Katılan
    117
Bismillahirrahmanirahim,
Evet sevgili kızçelerim aralık ve ocak ta olan iki başarısız aşılamadan sonra bir adet dönemi boyunca sizleri okuyarak güldüm ağladım sevindim üzüldüm ve tüp bebek için ilk görüşme günü olan bu güne kadar geldim kadim dostumuz taze annemiz olan Happy Meal Happy Meal arkadaşımızın Dr gittik ve aynısından bi tane daha istiyoruz dedik çok şükür bütün tahlil ultrason hormon falan filan normal çıktı ve ben 150 mg ilk menogon iğnemi adetin 2. Gunu olan bugün vuruldum bile şuan itibari ile ekleyin bacım aranıza teskere bekleyen bir tertip daha
Tedavin hayırlı uğurlu olsun canım. Gelişmeleri bizimle paylaşmayı unutma.

Tedavin hayırlı uğurlu olsun canım. Gelişmeleri bizimle paylaşmayı unutma.
Canım dün birinci 150 dozluk menogonumu vuruldum göbişden ama bugün dr aradı ve yanına bide fostimon vurulmaya başlattı bakalım cumartesi ilaçlardan sonraki ilk yumoş kontrolü duruma göre detayları özet geçerim :)

Canım dün birinci 150 dozluk menogonumu vuruldum göbişden ama bugün dr aradı ve yanına bide fostimon vurulmaya başlattı bakalım cumartesi ilaçlardan sonraki ilk yumoş kontrolü duruma göre detayları özet geçerim :)
Hadi bakalımmm hayırlısı... Senin infertilite sebebin neydi?

Hadi bakalımmm hayırlısı... Senin infertilite sebebin neydi?
Sebepsiz infertilite canım bi tane kendiliğinden dış gebeliğim Oldu haziranda mecbur ameliyatta sol Tuba alındı sonra aralık ve ocak ta 2'şer olgun yumoş ve 50 milyon yıkanmış spermle iki negatif aşılama bir ay dinledim ve şimdi kısa protokolle mikroenjeksiyon yapcak bakalım hayırlısı artık

Sebepsiz infertilite canım bi tane kendiliğinden dış gebeliğim Oldu haziranda mecbur ameliyatta sol Tuba alındı sonra aralık ve ocak ta 2'şer olgun yumoş ve 50 milyon yıkanmış spermle iki negatif aşılama bir ay dinledim ve şimdi kısa protokolle mikroenjeksiyon yapcak bakalım hayırlısı artık

Anladım canım çok geçmiş olsun. Mikroenjeksiyonla burda çok kişi hamile kaldı. Takip etmişsindir. Sen de güzel haberler alırsın inş.

selamlar ..ben de tüp bebek tedavisine başlayacağım haftaya ilaçları alıp gelin dedi doktor adetimin 21. günü oluyor o zaman.doktora sormayı unutmuşum bu ilaçlar ne zaman başlanıyor kç günlük ilaç ve yumurta toplama ne zaman yapılıyor ..çok soru sordum sanırım:110:

hanımlar merhaba herkese,
uzun zamandır yazamadım ama ara ara gırıp okudum devamlı yazdıklarınızı..herkesın umutları var, en kısa surede en hayırlı halıyle umutlarımızın boşa çıkmamasını umud edıyorum..
benım hıkayemı de bılmeyenler ıcın ocakta ılacsız tek yumurtayla asılama denedik ve olumsuz oldu. 1 ay ara verdık ve mart ayında ılac kullanarak (hayatımda ılk kez yumurta gelıstırıcı ılaclardan alacağım) 2 ya da 3 yumosa asılama yapmayı deneyecegız. Normalde 29-30. günlerde baslar adetım bugun 31. gunum ve henüz adetım olmadı tabı umutlanmaya başladım acaba normal yollardan olmuş olabılır mı dıye.. daha once de 1-2 defa regl donemlerımın uzadıgı oldu ama yıne de ınsan umutlanıyor ıste..

selamlar ..ben de tüp bebek tedavisine başlayacağım haftaya ilaçları alıp gelin dedi doktor adetimin 21. günü oluyor o zaman.doktora sormayı unutmuşum bu ilaçlar ne zaman başlanıyor kç günlük ilaç ve yumurta toplama ne zaman yapılıyor ..çok soru sordum sanırım:110:
Canım muhtemelen senin uzun protokol olacak yani önce lucrin die bi kontrol hapıyla yumoşlar baskilanacak sonra adetin 2 yada 3. Günü uyarıcı iğneler ( menegon fostimon gonal-f vb. ) başlayacak sonra 4. Günü yumoşlar ın büyüme oranına göre dozunu arttırarak yada aynı dozda 11. yada 12 . Günü çatlama iğnen (ovitrelle vb.) yapılıp ertesi günü yumoşlar toplanir sayısı önemli değil inşallah kaliteli olsunlar klasik tüp bebek yapılırsa yumoş ve spermler laboratuvar ortamında aynı kapta bulusturularak döllenmesi beklenir yada mikroenjeksiyon ile direk yumurtanın içine en sağlıklı spermi koyarak embriyo elde ederler bu embriyolarıda inşallah opunun 3. Yada 5. Günü bebek olarak sana geri verilir Dr ve hastaya göre rahim kalınlaştırıcı ve tutunma iğneleri de tedaviye eklenebilir yada günler 1-2 gün değişebilir ama rutin bu genelde senin hikayen ne peki

Canım muhtemelen senin uzun protokol olacak yani önce lucrin die bi kontrol hapıyla yumoşlar baskilanacak sonra adetin 2 yada 3. Günü uyarıcı iğneler ( menegon fostimon gonal-f vb. ) başlayacak sonra 4. Günü yumoşlar ın büyüme oranına göre dozunu arttırarak yada aynı dozda 11. yada 12 . Günü çatlama iğnen (ovitrelle vb.) yapılıp ertesi günü yumoşlar toplanir sayısı önemli değil inşallah kaliteli olsunlar klasik tüp bebek yapılırsa yumoş ve spermler laboratuvar ortamında aynı kapta bulusturularak döllenmesi beklenir yada mikroenjeksiyon ile direk yumurtanın içine en sağlıklı spermi koyarak embriyo elde ederler bu embriyolarıda inşallah opunun 3. Yada 5. Günü bebek olarak sana geri verilir Dr ve hastaya göre rahim kalınlaştırıcı ve tutunma iğneleri de tedaviye eklenebilir yada günler 1-2 gün değişebilir ama rutin bu genelde senin hikayen ne peki
teşekkür ederim uzun protokol nedir .?

teşekkür ederim uzun protokol nedir .?

Rica ederim arkadaşım tüp yada mikro farketmez bu tedaviler de 2 tür yöntem var Kısa protokol: testler tahliller yapılır yumurtalara bakılır herşey normalse hemen adetin 2. Gunu yumurta uyarıcı iğnelere başlanır en fazla adetin 15-20. günü bebeğin sende Uzun protokol: de ise adetin 2. Gunu gidip test yaptıriosun falan sonra o ayin 21. Günü lucrin başlayarak (doğum kontrol hapı) yumurtalarını baskiliyorlar gelişimlerinin biri ileri biri geri olmasın yada ohss denen aşırı sayıda yumurta gelişerek karnın şişmesi falan riskine karşı yavaş yavaş ve aynı anda büyümesini sağlıyolar ve takip eden adetin ikinci günü uyarıcılara başlayıp kısa protokoldeki süreçteki gibi hop 15 -20 Gün içinde bebegin seninle inşallah yani uzun 2 regli dönemi sürüyor

amanda29 amanda29 canım tebrik ediyorum inan çok sevindim ..Rabbim bu tarz Sevinçleri bizlerde yaşatsın Happy Meal Happy Meal bacım sen nasılsın ? Yegen nasıl ? Dualarım sizlerle .. Allah'a emanet olun

Kızlar Sanırım Hamileyimmmmmmmmmmmmmmmm :))))))))))))))))))))))))))))))))

25 Şubat Test Sonucum 85,58 Çıkmıştı,
27 Şubat Test Sonucum 190,60 Çıktııııııııııııııııııııııı....

Allahıma Şükürler olsun bu mübarek gün ve saatte benden mutlusu yoktur sanırım...
Yüzümdeki Şapşal gülümsemeden herkese diliyorummmmm....
TEBRİK EDİYORUM CANIM BENİM, ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN...DUALARINI ESİRGEME BİZLERDEN:)

amanda29 amanda29 canım tebrik ediyorum inan çok sevindim ..Rabbim bu tarz Sevinçleri bizlerde yaşatsın Happy Meal Happy Meal bacım sen nasılsın ? Yegen nasıl ? Dualarım sizlerle .. Allah'a emanet olun

TEBRİK EDİYORUM CANIM BENİM, ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN...DUALARINI ESİRGEME BİZLERDEN:)

Çok teşekkür ederim canım arkadaşlarım... Darısı isteyen herkesin başına inşallah...
Allahın izni ile bugün 5.haftalık olduk :))) Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün...

kızlar çok üzgünüm ben :( aşılamam tutmadı sanırım .3 gün var test günüme ama anlıyorum ben ya :( belirtim yok

SUKURLER OLSUN
Bana "AKIL" nimetini verip, SENi bulmamı nasip ettiğin için şükürler olsun, Mysluman bir ülkede doğmamı ve Efendimize sav ümmet olmamı nasip ettiğin için şükürler olsun, kulagimi ezana, gonlumu namaza aşina kıldığın için şükürler olsun baktigim her çiçekte, böcekte vs de SENi görmemi nasip ettiğin için şükürler olsun, Ağzımın tadı, gözümün ışığı, evimin huzuru olduğu için şükürler olsun, tek bir kez bile olsa da ; ADIN anıldığında, gözüm aşkından yaşardığı için binlerce kez şükürler olsun, alnim secdeye değdiği için şükürler olsun, ellerimi açıp dua etmemi nasip ettiğin için şükürler olsun, cinayet romanları yerine SENin kelamını okuyabildiğim için şükürler olsun, Verdiğin her nimete şükretmek zaten görevim. Bunu idrak edip Şükredebildiğim için şükürler olsun, gulumsemi bile sadaka saymışsın Rabbim!! SEN ne büyüksün!! Şükürler olsun, benim şer gördüğüm şeyler hayrım olur. Hayır gördüklerim de şerrim. Ben bilemem SEN bilirsin. Verdiğine de vermediğine de şükürler olsun. Insanlara ettiğimiz teşekkürü bile şükür saydığın için şükürler olsun, ne kadar günahkar olsam da affına ve SANA sığınabildiğim için sonsuz şükürler olsun,Beni sıkıntıda bırakmayıp, feraha erdirdiğin için şükürler olsun, ayagima batan dikeni bile günahlarıma kefaret sayarsın. Hamdü senalar olsun, bana SENin yolunda yoldaş olan dostlar nasib ettiğin için şükürler olsun, adini anabildiğim ve anlatabildiğim için şükürler olsun,Sonsuz Şükür Olsun, beni SANA "kul" kıldığın için şükürler olsun. Beni şeytana, makama, paraya ve zamane putlarına kul etme RABBİM, Şükürsüz geçen her anıma tövbe ettim. Eski-yeni, geçmiş-gelecek, gizli-açık tüm günahlarım için tövbe ettim. Af dilerim RABBİM!!Bu tövbeyi nasip ettiğin için de ŞÜKÜRLER OLSUN...Şükrümüz bol
İdrakımiz çok olsun...Rabbim!! Efendimize olan salat ve selamlarımız; SENin razı olacağın kadar çok olsun....Cumamiz mubarek olsun.

Elimde raporlu fiyattan aldığım GONAL F 75 var, isteyene uygun fiyattan vereceğim. Bursada yaşıyorum.

Kizlar dun regl oldum ve asilama tedavisine baslamak icin bugun doktora gittim. Puregon igne verdi bakalim ilk kez ilac kullanacagim.75 lik 5 gun kullanip kontrole gidecegim. Normalde ilacsiz kendi kendine 1 yumurtam oluyor ancak dr 2-3 yumurta ile asilama yapmayi planlaniyor.
Asilama tecrubesi olan ozelliklede pozitif sonuc alanlardan da bu konuda yorumlarinizi bekliyorum. Kac yumos ile asilama yaptirdiniz ?

Back