2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
Kızlar ne zamandır paylaşıcam ama beyzanin olayı abartmasini bekliyodum kızım sanki eskisi gibi emmiyor emzirmek için kucağıma yatirinca basıyor çığlığı oynata oynata emziriyorum ya da uyucagi zaman mayışık olunca sorunsuz alıyor memeyi bu bir süreç midir bilmiyorum ama ben 10 günde çöktüm emzirmek için savasiyorum resmen ödüm kopuyor memeyi birakicak diye çok mutsuzum çok
Daha önceden yazmıştım kızım benimle yapışık yaşıyor diye. Aç olsa olmasa da hep memede duruyordu. Uykuya da hep o şekilde dalıyordu. Perşembe günü aşı oldu. O gün biraz ateşi çıktı, huzursuzlandı. Cumadan beri de kesinlikle memede uyumuyor. Açsa emerken uyuyor ama değilse kesinlikle memeyi almıyor :KK43:
Ben de önce memeyi mi bırakacak diye endişelendim. Ama açken emiyor. Ben önceden bana yapışık olmasına alıştığım için bana garip geliyor :KK66:

Canım prima premium care kullanıyorum. Önce kullandıklarım güzeldi. Şimdi yapısını değiştirmişler, çok tuhaf gaz yağı gibi kokuyor. Bimin bezini önermişlerdi. Bir paket aldım. Fiyatı ucuz. Ama kalitesini beğenmedim. Ayrca kızım pişik oldu. Ondan mı oldu emin değilim ama bir daha almadım. Şimdi de prima yeni bebek aldım. Premium care e göre daha ince. Ama bunda da tuhaf bir koku var. Dün aldım. Biraz kullanınca daha net yorum yapayabilirim.

Geceleri ben de çok acıkıyorum. Kızımı emzirdikten sonra kendimi doyuruyorum.
:kk77::KK70:
Ben de ilk olarak prima premium care kullandım. Hep bebeğimin poposuna yapıştı, her alt açışımızda suyla çıkarıyordum bezi; hem de kokusu beni çok rahatsız etti. Sonra huggies denedim sevmedim. Canbebe denedim pişik yaptı. En son ben de primanın şu dışı turkuaz renkli olan paketleri var ya yeni bebek/aktif bebek ondan kullanmaya başladım. Aşırı derecede koku var. Aynı primanın ıslak mendilleri gibi kokuyor. Ama onun dışında bir şikayetim yok, emiciliğinden çok memnunum. Yine de kimyasal kokular hiç içime sinmiyor :KK43: altını temizlerken de bebek temizleme pamuğu ve önceden kaynatıp kalorifer peteğinin üstünde cam şişede beklettiğim suyu kullanıyorum.

Hala karnınıza çatlak kremi kullanmaya devam ediyor musunuz? Kilo verirken çatlar en çok demişti eczacı... Kullanmak istiyorum ben ama kokusu bebeğimi rahatsız eder emerken diye kullanamıyorum. Koltuk altı deodorantı da aynı şekilde... O kadar az sıkıyorum ki.. Ama sıkmak zorundayım çünkü emzirirken inanılmaz terliyorum..

Merhaba arkadaşlar...
Dün gece bebeğim kanlı balgamsı bir kaka yaptı ve inanılmaz telaşlandım. Doktorumuza bezinin resmini gönderdim. Bebeğimin inek sütüne alerjisi varmış :KK43: sıkı bir diyete giriyoruz dedi. Süt ve süt ürünlerini bana tamamen yasakladılar. 10 gün daha ara ara kakamız böyle devam edebilirmiş. Sonra düzelirmiş. Ama süt ürünleri hep yasak... Genellikle 1 yaşında çoğu bebekte geçiyormuş... Üzüldüm :KK43:
Canım çok geçmiş olsun. Birkaç hafta önce gece kızım emdikten sonra çok az kustu. Bir çay kaşığı kadar kanlı sütdü. Çok korktum. Gecenin bir yarısı olunca hemen internetten araştırdım. Kanlı kusmuğun yanısıra kanlı kaka durumunda da 2 ihtimal oluyormuş. Birisi dediğin gibi süt allerjisiymiş. Diğeri de annenin meme ucu kanayıp bebek onu emdiği zaman oluyormuş. Meme ucunda kanama az olduğu için de anne bu kanamayı farketmiyormuş. Benim de meme ucum çok acıyordu ama kanama görünürde yoktu. Sanırım benimki meme ucu kanamasındanmış. Çünkü bir daha kanlı kusmuk olmadı. Kakasında zaten yoktu. Tekrar geçmiş olsun.

Geçen perşembe gitmiştim ve olanları yazmıştım. Bu perşembe kontrole gittik. Bebeğine doktorun dediği gb bi emme bi mama vermedim ilk iki gun almadı birbirini zaten. Bende sadece gece uyku arasında verdim iki ölçek. Kusma onleyici ar mamadan. Bugün gittik 5100 du geçen hafta 5300 olmuş doktor gayet iyi dedi. Yine ilaç vereyim mi kusma için dedi istemedim kontrol ederek devam edelim dedim siz çok mama dediniz dedim. Sen iyi ayarlamissin dedi. Günde bir iki ver bu kilo alımı iyi dedi. Daha sık ve guzel emziriyorum. Dik yatırıyorum gazını çıkarıyorum dik tutuyorum bi süre sonra yatırıyorum. kucaklaşma kanguruyla gezdiriyorum mideye baskı yapmıyorum iyice yorup oynayıp emziriyorum sonra sağlamadan kendi uyuyabiliyo. Bu şekilde kendimce çözümler buldum manada nda ve çabalarımız iyi çıktı bu şekilde devam edicem.

Asimizi olduk benim canim daha çok acıdı ki yaman kızıma. Ateş dürücü ver dedi vermedim. Kizim huzursuzda olmadi ateşinde çıkmadı. Daha çok sevdim daha çok optum kokladim daha çok emzirdim. En guzel ateş düşürücü ağrı kesici anne şutu şükürler olsun rabbime. Mahrum etmedin kuzumu

Kalça testi de olduk çok sukur sorun yok. Kizim utrasyonu çeken doktorla muhabbet etti sabah cilvesini ona yaptı doktor pek sevdi:)

Bizde haberler böyle rabbim hepimizin evladini korusun
Canım çok sevindim. Haberler ne güzel.
:KK66:

Canım ya 4 gündür aynı öyleyiz gündüz pek değil ama gece uyumadan önce bizimkine çok ağlıyor almıyor memeyi biraz ana kucaginda mayışıyor sonra hemen memeye alıyorum inşallah bırakma gibi bişey değildir
Hep benzer şeyleri yaşamışız. :KK66:
Aşıdan sonra huy değiştirdiler sanırım. Yukarıda yazmıştım canım.

Uykusu gelince memeyi de almıyor uyuyor sonra yarım saat sonra emme ye kalkıyor

Aynen canım önceden memede uyurdu şimdi ağlayaağlaya aç karnına uyuyor çok geçmeden memeye kalkıyor emiyor dün gece bi de devlete gidelim dedik orda da diş etiyle alakali bir durum yok dendi kana bakıldı hersey normal bi tek idrar kültürümüz kaldı ama o çok zor becerwbilirswm babası bugün idrarini goturucek hastaneye inşallah o da sorunsuz çıkar emmesi de düzelir

slm kızlar nasılsınız bız kocaman olduk benım zıllı gece uyanık gunduz uyuyo tabı bende onla beraber pek gıremıyorum o yuzden sıteye bu bı kac gundur gecelıgımın dugmelerıne taktı kafayı sureklı dugmelerıme bakıyo onları almaya calısıyo bu kadar kucuk bebekte ılk defa gordum boyle dokunma alma ıstegı

Eklentiler

• IMG-20160202-WA0030.jpg
    IMG-20160202-WA0030.jpg
    23 KB · Görüntüleme: 93
Saat 10 da başlayan mücadele sanırım.şimdi bitti umarim uyanmaz miniğim ağlamasına kıyamıyorum uykusu var ama dalamiyor bir türlü 4 5 defa sıçrıyor rüyasında ağlıyor ondan sonra dalıyor napıcaz kızlar

Benmkı de uykuda uyurken sıçrayıp uyanıyo cnm, bişeyden korkar gibi:KK43:

Daha önceden yazmıştım kızım benimle yapışık yaşıyor diye. Aç olsa olmasa da hep memede duruyordu. Uykuya da hep o şekilde dalıyordu. Perşembe günü aşı oldu. O gün biraz ateşi çıktı, huzursuzlandı. Cumadan beri de kesinlikle memede uyumuyor. Açsa emerken uyuyor ama değilse kesinlikle memeyi almıyor :KK43:
Ben de önce memeyi mi bırakacak diye endişelendim. Ama açken emiyor. Ben önceden bana yapışık olmasına alıştığım için bana garip geliyor :KK66:
Bende de ayni sorun var yaa gece uyurken kaldiriyom sorun yok emiyo.gunduz emzirmeye yatiriyom kucagima basliyo aglamaya yada bi kac kez cekiyo cikario ağlıyor. Mama da veriyordum ben mamayi da ayni sekildi yapiyo biberonu agzinda gezdiriyo oynyor.memeye hic hayir demezdi tok da o lsa tutardi napcm bilmiyorum bi saglik ocagina gideyim baksinlar bogazina falan:-(

slm kızlar nasılsınız bız kocaman olduk benım zıllı gece uyanık gunduz uyuyo tabı bende onla beraber pek gıremıyorum o yuzden sıteye bu bı kac gundur gecelıgımın dugmelerıne taktı kafayı sureklı dugmelerıme bakıyo onları almaya calısıyo bu kadar kucuk bebekte ılk defa gordum boyle dokunma alma ıstegı
Maşallah zilliye :) ara sıra uğra kız cadı elif :)

Canım çok geçmiş olsun. Birkaç hafta önce gece kızım emdikten sonra çok az kustu. Bir çay kaşığı kadar kanlı sütdü. Çok korktum. Gecenin bir yarısı olunca hemen internetten araştırdım. Kanlı kusmuğun yanısıra kanlı kaka durumunda da 2 ihtimal oluyormuş. Birisi dediğin gibi süt allerjisiymiş. Diğeri de annenin meme ucu kanayıp bebek onu emdiği zaman oluyormuş. Meme ucunda kanama az olduğu için de anne bu kanamayı farketmiyormuş. Benim de meme ucum çok acıyordu ama kanama görünürde yoktu. Sanırım benimki meme ucu kanamasındanmış. Çünkü bir daha kanlı kusmuk olmadı. Kakasında zaten yoktu. Tekrar geçmiş olsun.
Sağ ol canım... Keşke benimki de meme ucundan olsaydı :KK43: aşırı derecede süt ürünleri tüketen biriyim ben. Hatta kan tahlili de yaptırdım, kalsiyum fazlası çıktı... Alerji 1 yaşında geçiyor diyorlar. Umarım geçer...

Kızlar bebekleriniz uykuya dalarken belli aralıklarla sıçrama irkilme oluyor mu netten okudum epilepsi falan çok korktum
oluyo canım korkma ellerınden korkuyolar boşluga dusuyo gıbı hıssedıyolar ya bebeegını kundakla yada yuz ustu yatır mumkun oldugunca o zaman sıçrama azalıo

Sanırım bu aylarda bebisler memeyi reddediyor sadece benim mi böyle diye üzülüyordum ama birçok kişi aynısını yazmış ben hiç mama vermedim vermek de istemiyorum ama bu ara kızım meme görünce şeytan görmüş gibi oluyor inşallah kilo alımı çok azalmaz birde bebegi benimki gibi sadece 5 dk emen var mı benimki hep az emiyor süre olarak sadece geceleri çok emiyor o zamanda 6 saat civarı emmediği için

Sanırım bu aylarda bebisler memeyi reddediyor sadece benim mi böyle diye üzülüyordum ama birçok kişi aynısını yazmış ben hiç mama vermedim vermek de istemiyorum ama bu ara kızım meme görünce şeytan görmüş gibi oluyor inşallah kilo alımı çok azalmaz birde bebegi benimki gibi sadece 5 dk emen var mı benimki hep az emiyor süre olarak sadece geceleri çok emiyor o zamanda 6 saat civarı emmediği için
Benimki de beş dakkada hallediyor :KK66:

X