2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
kızlar merhabalar nasılsınız? baya zaman oldu giremedim umarım herkes iyidir. benim atanma durumum vardı. bi ara muhabbeti dönmüştü hatırlayan olursa. çok şükür atandım. istanbulda yaşıyorduk yozgata atandım. annem ve bebekle geldik dün göreve başladım. eşim istanbulda kaldı :S oğlusum 2,5aylık oldu. bizden haberler şimdilik bu kadar.
Tebrikler aslıcım cok sewindm Hayrli uğurlu olsun :))

Canım sorunları olan sensin benim çok rahat bir hayatım var mutlu bir bebegim ve emZirirken beni kısıtlamayan seven br eşim var :nazar:maşallah diyeyim.:nazar:
Sen bana yalancı emzik demeseydin acı gerçekleri yazmazdım ama sen bir şeyi anlamıyosun bu bebekler yenidoğan daha ve biZe ihtiyacı var gerekirse 15 saat de emZirilir. Her zman olmuyo ki bu büyüme atağı günlerinde 15 saat uyumuyo ara sıra oyun ara sıra meme ilgi sevgi sıcaklık hepsi bir arada. Yani karnını şişireyim rahat edeyim gibi bi derdim yok. Bebeklerini ağlatan da yok sadece öZveriyle bakan var:KK51:ağlamıyo anne sıcaklığıyla büyüyo:)

4. Ay ek gıda başlanmaz 6 aya kadar sadece anne sütü ( zaruri hallerde formül mama) 6 aydan sonra yavaş yavaş tadımlar başlar sana şiddetle tavsiyem okuman araştırman. Hala yanlış tavsiyelerde bulunuyosun dünyada bununla ilgili sağlık örgütlerinin türkiyede de aynı şekilde tavsiyesi bu yönde. Sen bu bilgileri neye göre tavsiye ediyosun anlamadım. Sana emen bebege annesine mama ver rahat edersin tarzı konuşursan böyle cevap da alırsın ok.gece öğünü de anne sütünün en besleyici en yağlı olduğu öğün mama verip uyutman bana göre yanlış. Kendin yapabilirsin tavsiye etme.

Kendi psikolojik, fizyolojik, sosyolojik sorunlarını yansıtmaman dileğiyle :KK57:
Sevgili arkadasım
İlk atarli bicimde konuşan sensin o yüzden sorunların olduğunu düşündüm
Benim de gayet iyi bir hayatım Uysal bir bebeğim ve seven bir esim var. Sende maşallah de .sitede bunca kisi var iken "yalancı emzik " tabiri neden bu kadar canını yaktı bilmiyorum .
Okuyup araştırma konusuna gelince bu konuda tavsiye edeceğim yazarlar olacak.
Tracy hogg&melinda blau - bebek bakım sorunlarına mucize çözümler
13. Basımı ve newyork Times'a bestseller okumanı tavsiye ederim
4. Ayda ek gıdaya başlanır başlamak istersen Dr una sorabilirsin
Aksam saat 10:00 da Gece oğunu mama veriyorum evet uyumadan bebeğim sonra beni emerek uyuyor gece de emziriyorum maximum 3 kere uyanıyor sabah ezanına kadar .
İkizler i olan arkadasım 3.ayda sutu yetmedi ve pirinc ünlü gıdalar , yarı sut yarı su ile yapılmış ayrıca 3 sebzeden olusan corba verdi . Simdi 1 yasını geçtiler masallahlari var.
Ayrıca ben kendim 7 aylik doğmuş ve aynı sekilde beslenmiştim masallahim var kolay hasta olmam :) annecigim de yardimci oldu.tavsiyeye dayalı sebeplerimi de öğrendin
Ayrıca bu sitede herkes anne sutu veriyor bebeğine bende dahil , formül süt verenler de vardır , bence mama veren herkese haksızlık ediyorsun . Zaten bebekler 4. Ayin icindeler artık.6.ayda ek gıda başlanıyor tum dr hemfikir ama 4.ayda da başlayanlar var.
Senin süt verme seklin ve bebeğinin bakımı gibi yapmak zorunda değil kimse , benim gibi de yapmak zorunda değil , sitede okuduğumda ( uzun süredir bakmamıştım) bebeklerin uyumadigini yazan anneleri görünce kendi yöntemimi yazdım . Burasi platform ve paylaşıyoruz

Ben çok pişman oldum park yatak aldığıma gerçi biraz büyüyünce fikrim değişir mi bilmiyorum ama ufak beşiğimiz var hep onda yatırıyorum park yatağın süngeri çok yumuşak geliyo bana:110:
Sünger en basindan beri benm de hosuma gtmedi zuhacm O yuzden anneme yaptrdm
Park yatak iyi aslmda, hafif olmasi cok iyi, sürekli odadan odaya geziyo bizimle :)) sallanmasi da bonusu

Herhangi bir zaruriyet olmamasına rağmen bebeğe mama vermek nasıl bir mantiktir ve o bebeğe yapılan en büyük haksızlık bence zaten şurda emecegi max. 2 buçuk sene neden yavrucak hakkı olan bu besinden mahrum birakilsin ki hemde annesi tarafından Allah herkese akıl fikir versin kocam bebegime ragmen beni görsel zevki için kisitlayacaksa ben onun babaligindan şüphe ederim bu kadar net
Canım cevap yazdım dekaply a okursun tekrar yazmayayım sana

Bayanlar merhaba biraz geriye dönük okudum ve çok üzüldüm ben erken doğum yaptım Dr bebeğime mama vermemi tavsiye etmişti ama ilk 4 hafta sadece oda her emzirmeden sonra 4 yada 5 kaşık demişti bebek prematüre olduğu içindi ha tam uyguladınmı diye sor hayır uygulamadım ve 2. Ay mama yasağı getirdi nedeni anne sütü bebeğin alacağı gıdaların tamamını içerir ve benim sütüm zaten vardı. ve bebeğim mamaya muhtaç değildi
mama sadece bebeğe hızlı ve gereksiz kilo aldırır dedim çok şükür kızım 3 aylık ve biz 2 aydır verdiğim mamadan kurtulduk ha kızım beni emzik yerine koyuyor ki ben anneyim ve bundan da çok mutluyum derseniz aaa bu kötü bir alışkanlık onun bunu anlayacak beyin nöronlarına sahip olması yaklaşık olarak 2 yaşını bulacak bebeğe vereceğimiz anne güveni ve kokusundan mahrum kalacak yani özetle mama tavsiyesi vermeyelim sadece anne sütü tavsiye edelim mama tavsiyesi bilinçsiz ilaç tavsiyesi gibi benim gece uykum olmasın, günlerce dışarı çıkmayalım ama sağlıklı bebek ve çocuklarımız olsun
Canım dekaply a yazdım sen de oku tekrar tekrar yazmayayım

papatya ıhlamur içiyorum.gece uykumuz şükür iyi.kilosu da güzelgeçen hafta300 gr aldı.salı yine doktora gitcez.bakalım kaç kilo alcak. ben çok stresliyim acaba çocuğa yansıtıyormuyum büyük olasılık bundan huzursuz :KK43: annem bir geliyor kucaklıyor falan çocuk sakinliyor.eşim de beni rahatlatmak için annen 2 çocuk büyütmüş normal bilmesi diyor.ama ben kendimi çok yetersiz hissediyorum.şimdi mışıl mışıl uyuyor.sabah oyun bile oynadık spor yaptık.bigünü bir gününü tutmuyor.Allah yardımcımız olsun
Merhaba arkadasım
Geriye dönük baktım da ne yazmıştım diye seninle yazırmışız
:)

Aynı şeyi savunduğum için bazı arkadaşlar topa tuttu canım uyusun diye gece rahat etsin diye mama vermek bana üzücü geliyor diye dile getirdim, çarpıtıldı.ben gerektiğinde sürekli uykusuz da kalsam emziriyorum dedim diye yalancı emzik olmuşsun dedi arkadaş:KK51:çok net yazmışsın ağzına sağlık valla:KK19:bebeklerin hakkı ya Allahın mucizesi anne sütü neden vermeyelim eğer sütümüz varsa sorun yoksa neden mahrum kalsın

Boşver canım yarası olan gocunsun ben daha cok gereksiz yere mama dayatilan bebeklere üzülüyorum.

Canım cevap yazdım dekaply a okursun tekrar yazmayayım sana

Okudum tatlım yazılan onca şeye rağmen hala cevap verebildigin için kendimi tutamayip dusuncemi paylaştım tekrar sacmalamana gerek yok Teşekkürler

Boşver canım yarası olan gocunsun ben daha cok gereksiz yere mama dayatilan bebeklere üzülüyorum.

Okudum tatlım yazılan onca şeye rağmen hala cevap verebildigin için kendimi tutamayip dusuncemi paylaştım tekrar sacmalamana gerek yok Teşekkürler

Arkadasım ikiniz de çarpıtıyorsunuz anne sutu bende veriyorum sürekli , uzun süre bebegin memede kalması anne acısından da cocuk acısından da neresi iyi anlamadım
Doktorum bana dedi ki bebeklerin mideleri doğduğunda ceviz büyüklüğünde 5 dakika emıyor oluşu midesini dolduruyor 10 dak bilemedin 20 dakika memede dursun zaten doyuyor . Benim bebeğim de doğduğundan beri bu sekilde besleniyor 2660 kg doğdu ve sezeryan oldugum icin ilk gece mama icti .sut gelmedi , ilk günlerde sarılık olmaması icin aptamil verdim ve sonrasında anne sutu ile ikisi devam ettik Evet çokûr çokûr emıyor benimki de , cocuğun ağzından sütler fışkırıyor . Besleniyor benimkide anne sûtû alıyor üzülmeyin cevap da vermeyin anlatmaya bıktım anlamamaya bıkmadınız
Evet gece 1 kere veriyorum mama ne abarttınız yani
ayrıca bu siteye hamileliğinden beri yazıyorum zevk ile paylaşıyorum

image.jpeg
image.jpeg
Sevgili arkadasım
Benim de gayet iyi bir hayatım Uysal bir bebeğim ve seven bir esim var. Sende maşallah de .sitede bunca kisi var iken "yalancı emzik " tabiri neden bu kadar canını yaktı bilmiyorum .
Aksam saat 10:00 da Gece oğunu mama veriyorum evet uyumadan bebeğim sonra beni emerek uyuyor gece de emziriyorum maximum 3 kere uyanıyor sabah ezanına kadar .
İkizler i olan arkadasım 3.ayda sutu yetmedi ve pirinc ünlü gıdalar , yarı sut yarı su ile yapılmış ayrıca 3 sebzeden olusan corba verdi . Simdi 1 yasını geçtiler masallahlari var.
Ayrıca ben kendim 7 aylik doğmuş ve aynı sekilde beslenmiştim masallahim var kolay hasta olmam :) annecigim de yardimci oldu.tavsiyeye dayalı sebeplerimi de öğrendin
Ayrıca bu sitede herkes anne sutu veriyor bebeğine bende dahil , formül süt verenler de vardır , bence mama veren herkese haksızlık ediyorsun . Zaten bebekler 4. Ayin icindeler artık.6.ayda ek gıda başlanıyor tum dr hemfikir ama 4.ayda da başlayanlar var.
Senin süt verme seklin ve bebeğinin bakımı gibi yapmak zorunda değil kimse , benim gibi de yapmak zorunda değil , sitede okuduğumda ( uzun süredir bakmamıştım) bebeklerin uyumadigini yazan anneleri görünce kendi yöntemimi yazdım . Burasi platform ve paylaşıyoruz
Amma kastın birde arkadaşlara dekalpy yazdım okuyun diyosun ne kadar komik!
-Pirinç unu zararlarını oku önce:KK9:
-Yaptığın yanlışı ısrarla savunma.
-Mama verenlere lafım yoktu boşuna konuyu çarpıtıp beni hedef gösterme.

Yalancı emziği bana dedin cevabını aldın ve sana bir sürü kişi zaten eleştirel ileti yazdı okusaydın!!

Sen ve senin gibiler yüzünden bir kısmımız yokuz artık forumda :KK57:

Şimdi de ek gıdaya geçilebilir mesajı veriyosun daha çoğu 2-3 aylık burda. bebeklerin ek gıda pirinç unu sebze çorbalarıyla değil tadımlarla başlar alerjik reaksiyon göstercek mi diye :KK57:

Sen internetten yazar araştırırken ben çokktan o kitapları okumuştum:KK53:

dünyada ve tr de tüm sağlık örgütlerinin tavsiyesi ilk 6 ay anne sütü ( süt yoksa ya da azsa; formül mama) !!! Senin gbi fi tarihinden kalma el kadar bebeğe pirinç unu çorba tarzı değil. Aman kime anlatıyorum :KK70:git sen uyusun diye bebege mama daya hadi

Eki Görüntüle 1783031 Eki Görüntüle 1783030
Amma kastın birde arkadaşlara dekalpy yazdım okuyun diyosun ne kadar komik!
-Pirinç unu zararlarını oku önce:KK9:
-Yaptığın yanlışı ısrarla savunma.
-Mama verenlere lafım yoktu boşuna konuyu çarpıtıp beni hedef gösterme.

Yalancı emziği bana dedin cevabını aldın ve sana bir sürü kişi zaten eleştirel ileti yazdı okusaydın!!

Sen ve senin gibiler yüzünden bir kısmımız yokuz artık forumda :KK57:

Şimdi de ek gıdaya geçilebilir mesajı veriyosun daha çoğu 2-3 aylık burda. bebeklerin ek gıda pirinç unu sebze çorbalarıyla değil tadımlarla başlar alerjik reaksiyon göstercek mi diye :KK57:

Sen internetten yazar araştırırken ben çokktan o kitapları okumuştum:KK53:

dünyada ve tr de tüm sağlık örgütlerinin tavsiyesi ilk 6 ay anne sütü ( süt yoksa ya da azsa; formül mama) !!! Senin gbi fi tarihinden kalma el kadar bebeğe pirinç unu çorba tarzı değil. Aman kime anlatıyorum :KK70:git sen uyusun diye bebege mama daya hadi
Senin isin gücün cevap yetiştirmek sanırım
Vallahi yazdım yazdım sen bıkmadın
Bebeğim saat 10:00 da emdi uyudu
Anneannen yada annen de cocuk yetiştirmiştîr ki sen olmuşun bı sor istersen
Pirinc unu değil tabii ki
Amannn rahat uyu forumda olman da laf yetstirmekten başka ise yaramıyor

Canım dekaply a yazdım sen de oku tekrar tekrar yazmayayım
Sevgili arkadasım
tatlım cevabını okudum
ama sana sormak isterim
1: akşam 22:00 ara öğün mama veriyorum demişsin o saatlerde ne oluyor memelerine de mama veriyorsun ?
2: madem bu kadar kitap okudun. yayınları takip ettin ve yazar ismi veriyorsun neden kendinde uygulayıp süt dolu memelerin varken mama veriyorsun ?
3: insan hamileliği yaklaşık olarak 280 gün sürer. bu süreçte süt üretecek hormonları üretmedi mi vücudun mama veriyorsun ? hamileliğin boyunca sabah 05:00 uyanıp süt içen sen değilmiydin süt saati diye
4:SÜTÜN'MÜ YETERSİZ seher cim mama veriyorsun (süt fışkırıyor demişsin memelerimden) ? ..... bunlar uzarrrr gider neyse sen sormadım farzet şimdi cevap yazacaksın lafı çekip uzatıp kendi sinirlerini bozacaksın kalan kısımlar içinde zaten D Dekalpy ve K kaplan2535 sana cevap yazmış tekrar yukarı çık ve oku tekrar yazmayayım

X