2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
112 tl calismayan.bayanlara sut parasi diye biliyorum ama emin.degilim
Az önce araştırdım da :Sigortalı kadın veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması sebebiyle erkeğe emzirme ödeneği verilir. Bu 5510 sayılı ilgili kanunun 4. maddesinde şu şekilde ifade edilmektedir; “Analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan; kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verilir.” Hukuki tabiri Türkçeleştirecek olursak SSK’lı çalışanlar ile BağKur’lu esnaflar, muhtarlar, çiftçiler ve şirket ortakları emzirme ödeneği alabilmektedir.
Emzirme Ödeneği Memura Verilir Mi ?
Yukarıda belirtmiş olmamıza rağmen “Memurlar emzirme ödeneği alabilir mi?” sorusu devlette.com sitesine sıkça sorulan sorulardan bir tanesidir. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 16 ncı maddesinde şu hüküm bulunmaktadır: “Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, çocuğun yaşaması şartıyla doğumdan sonraki altı ay süresince her ay, doğum tarihinde geçerli olan asgarî ücretin üçte biri tutarında emzirme ödeneği verilir” Ancak, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinde, 5510 sayılı Kanunda yer alan kısa vadeli sigorta kollarına ilişkin hükümlerin kamu görevlileri hakkında (5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c ) bendi kapsamında sigortalı sayılanlara) uygulanmayacağı belirlenmiştir.

Bu nedenle emzirme ödeneğinden memurlar yararlanamayacaktır. Bu yararlanamama durumu, hem 1 Ekim 2008′den önce hem de 1 Ekim 2008′den sonra memur olanlar için söz konusudur.

Emen çocuğa mama önerilmesi de çok ilginç grrçekten ağzım açık okuyorum bazen ya birde mama ver mama diye :/ çok üzülüyorum böyle olunca.2 saat dayanamıyorsunuz dmek ki bzim gbi kesintisiz 10-12 saat memede duran huysuzluk yapan bebek olsa napcaksınız uyusun diye :KK43:(
Bebekler biberonla memenin farkını genelde 3-4 aylarında farkediyor. Her bebek aynı olmaz tabi ama biberon verilenlerden bir kısmını 2 ay sonra burda memeyi reddeden bebek olarak okuyacagiz malesef :KK43:

bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?
Ha bi de, bu bahsettigim uyutma şekli sadece uyumak icin değil, sakinlestirmek için de işe yarıyor, deneyebilirsin. Çok huzursuz ağlıyorsa hızlı hızlı salliyorum. İlk başta susmasa da emzigi emmese de; hızlı sallamaya devam edip, emzigi elimle ağzında tutuyorum. Bir süre (maximum 1 dk) bu şekilde salladiktan sonra susuyor ve emzigi emiyor.

Ha bi de, bu bahsettigim uyutma şekli sadece uyumak icin değil, sakinlestirmek için de işe yarıyor, deneyebilirsin. Çok huzursuz ağlıyorsa hızlı hızlı salliyorum. İlk başta susmasa da emzigi emmese de; hızlı sallamaya devam edip, emzigi elimle ağzında tutuyorum. Bir süre (maximum 1 dk) bu şekilde salladiktan sonra susuyor ve emzigi emiyor.
bizimki emziği binde bir tutuyor.bir deağlayınca kıyamıyorum ençok bikaç dakika sonra kucağıma alıyorum. kucakta uyuyor malesef.yatağa yatırınca uyanıyor.daha bibuçuk aylık sonra düzelir inşallah.

İyi mi kötü mü bilmiyorum ama benimki emdikten sonra uyumuyor. Uyusa benim için daha iyi olur diye düşünüyorum ama sonradan emerek uyuması da sıkıntı oluyormuş diyorlar... Emdikten sonra uyumasi için extra çaba sarfediyorum :/ gezme konusunda bizimki de aynı. Sürekli gezdir, kucağında zıplat... bazen yattığı yerden ayaklarını kollarını hızlı hızlı hareket ettiriyorum, o zamanda duruyor. Ama kendi kendine hiç durmuyor...
Bence iyi. Benim kızım sadece emerek uyuyor. Başka türlü uyutamıyorum. Yani ben yoksam uyuma ihtimali yok. İşe başlayınca ne olacak bilmiyorum.

Bizde aynı durumdayız kızlar ya uyuyor ya da ağlıyor kucakta gezdirmekten yoruluyorum birde tek basimayim uyudugu zaman temizlik mi yapsam yemek mi yapsam ütü mü yapsam dinlensem mi bilemiyorum ev bazen çingene çadırına dönüyor biraz kendi kendine oyalansa yapışık geziyorum evde ne zamana kadar böyle sürecek uyanıkken uzatsam kendi kendine tepinse Gülse sesler çıkarsa bebek böyle olmaz mı
Bence dinlen. Karnını doyur. Evi boşver.

Sanirim biraz büyürse öyle olacak :) ben de senin gibiyim; uyuyunca is mi yapsam yemek mi yapsam uyusam mi şaşırıyorum. Ama genelde bişeyler yemeyi ya da uyumayi tercih ediyorum. Benim ev de çok fena... Ama boşver evi. O uyuyunca en mantıklı şey dinlenmek ya da bişeyler yemek...
En doğrusunu yapıyorsun canım.

Arkadaslar kızıma emzik tutturamiyorum:KK43: bu arada melekleriniz günde kac kere kaka yapıyorlar
Benimki de emzik almıyor. 4-5 defa yapıyor.

Bende emzik tutturamuyorum canım evde tam 7 tane emzik var tutmadikca aldik :) günde 1 defa yapıyor canım bazen de 2-3 günde de yaptığı oluyor sürekli ikiniyor gecikince
Bizde de 5 tane emzik var. Hiçbirini almıyor.

Merhaba aralığın guzel anneleri cok ozledim.sizi:KK51: 3.ayımıza girdik ama daha yeni yeni düzen oturtmaya başladık o yuzden bırakın internete girmeyi wc ye zor gidiyorum:KK48: koala misali Aylinim.kucagimda kokuma alıştı oglen uykusunu aldigimiz ana kucagi yerine gerçeğinde uyumayi tercih ediyor:p hal böyle olunca esim eve gelince azcik nefes alıp yemegimi temizligimi.yapabiliyorum bakalim kime sorsam 3.ayda geçer dedi dogrumu gorecegiz:KK53: insallah herkes iyidir pek geriye dönük okuyamadim biraz düzene girince eskisi gibi toplanırız insallah:KK68:

Herkesden sakindim kendim grip oluyorum sanirim. Grip olanlar nasil atlatti. Bebisi hasta etmem insallah.yardim
Ben de o kadar sakındım herkesten ama en sonunda kendim grip oldum. O da yetmezmiş gibi eşime de bulaştırdım. Ama çok şükür bebeğimize geçmeden atlattık 4-5 günde. Evde sürekli maskeyle dolaştık ikimiz de. Bebeği olabildiğince uzak tuttuk nefesimizden. En önemlisi de sürekli bebeğin bulunduğu odayı değiştirip 10 dk kadar havalandırdık her yeri. Bir de bol limonlu ıhlamur ve bol su içtik sürekli. Geçti şükür... Sakınılan göze çöp batar diye boşuna dememişler sanırım :)

X