2015 Agustos ayi Tüp Bebek düsünenler

Eşimle avm ye gittik hafta sonu allahın her 10 adımda durup dinleniyorum çabuk yoruluyorum kızlar eşim senin enerjin düştü tatlı yiyelim dedi tatlı yedik alışverişe kaldığımız yerden devam edelim dedik ben 10 adımda tükeniyorum kafam gidiyor uyumak istiyorum.şuan evdede öyleyim

Cumartesi bizde alışveriş yaptık kaç kere oturduk dinlendim Bilmiyorum

Simdiden öyleyse biz napcaz bilmiyorum heleki merdiven çıkayım nefes nefeseyim
Çok uykum var ama bir rahat uyuyamıyorum

Aynen canım keşke öyle olsa ne güzel olur 13 ekim çok geç değil mi sen gitsen direk görürsün
13 ekimde kalp atışı görür belki doktorun bayagi olmuş oluyor

Bilemiyorum ki canım, hastaneye 14. günkü test sonucumu 2 ekimde bildirdim, 12 gün sonra ultrason muayenesine gelin dediler. o yüzden bekliyorum. Bildiğim kadarıyla hcg 2000 i geçince kese görünebiliyormuş benimki cuma günü 1440 idi, bi aksilik olmadıysa çoktan geçmiştir. Ne yapsam bilemedim şimdi sen ne zaman gördün canım keseyi?

Ay ne güzel hamilelik belirtileri yaşıyorsun canım, seninle olduğunu her an hissediyorsun :)
Hiç şikayet etmeyin bu günleri yaşayabilmek için nelerle uğraştığınızı bir düşünün ve hamileliğinizin her anının tadını çıkarın

Cumartesi bizde alışveriş yaptık kaç kere oturduk dinlendim Bilmiyorum

Simdiden öyleyse biz napcaz bilmiyorum heleki merdiven çıkayım nefes nefeseyim
Çok uykum var ama bir rahat uyuyamıyorum

Canım rahat uyumayı unut artık, ikizleri taşımak kolay değil arkadaşım ikizlerine hamileyken son aylarında koltukta oturarak uyuyordu :) yan yatınca birbirini sıkıştırıyordu bebişler

Ben çok erken gördüm canım hatta karından göründü 5+1 di
Bilmiyorum ki napsan yani ben çok heyecanlıyım bana bakma sen gelecek hafta belki kalp atışı da görünür ikisini birden görürsün içinde bebek oluşur yolk kesesi oluşur o güne inşallah bi r daha merak etmez sin onları o da var

Aynen canım nasıl yatıyorsun ne tarafına
ben bi rahat edemiyorum etsem uyuyacagim belki
Birde bende nefes nefese kalma var Doktorum zor geçecek bu hamilelik diyor
Ben sol tarafıma yastık koydum bi tane:) bazen sola dönüp ona sarılıyorum yada sırtüstü yatıyorum. Sağ tarafa yatılması pek tavsiye edilmiyo ama ben yinede bazen dönüyorum cnm. Şimdiden böyleysek göbişler büyüyünce nolucaz merak ediyorum

Ben sabırsızlanmıştım 14.günki test sonucumdan 8gün sonra gitmiştim görmüştüm 2sinide. Ama sonra kalp atışı için 14 gün sonra çağırdılar. Belki 8.gün değil 12.gün gitsem o zmn dıyardım kalp atışını. Çok fazla ultrasona girmek te zararlı ya o yuzden 15 gün sonra çağırıyolar. Tercih yap bence ya hemen kese görüp kalp atışı için bekliycen yada 4-5 gün fazla bekleyip 2 sinide görücen

Bende saga dönünce daha rahat uyuyorum ama tabi bebekleri besleyen toplar damar orda imis
Bebislerde solda benim o zaman da onlar rahat etmiyor gibj geliyor zaten baskı da var kasikta
Yastık koyuyorum bende
Sırt üstü hiç rahat değil
ayy oturarak mi uyusak şimdiden napsak

Hahaha :) bence şimdi yatabildiğimiz kadar yatalım sonra çok oturarak uyuycaz

Hahaha :) bence şimdi yatabildiğimiz kadar yatalım sonra çok oturarak uyuycaz

Bak ne buldum evdeki tüm yastıkları yatağa toplamak lazım :)

Gebelik sürecinde bebeğin beslenmesi ve rahat edebilmesi, annenin de doğru nefes alabilmesi ve kalbi için bir risk oluşmaması adına sola doğru yatılması önerilir.

Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yapar ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Aynı şekilde sağa yatışta annenin vücudunda şişlikler de artar.

Gebelik sürecindeki anne adayları için en ideal uyku pozisyonu sola yatarak bacakların karın hizasına çekildiği pozisyondur. Sol yanınıza doğru yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarsanız daha rahat edeceğiniz gibi uykudayken sağa dönmeyi de engelleyebilirsiniz.

İlk üç ay boyunca yani gebeliğin yeni başladığı ve bebeğin oluşumun hazırlandığı bu dönemde çok daha fazla hassasiyet göstermek gerekir. Bu aşamada kesinlikle yüz üstü yatış önerilmez.

Hamilelik sürecinin özellikle son aylarında yani 7. aydan itibaren sırt üstü yatış da önerilmez. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. bu da anne için sağlık sorunlarına neden olabilir.

Çok iyiymiş ya :) önüm arkam sağım solum yastık! :) sonra o yataktan nası kalkıcaksak. Bide eşin nerde yatıcak:))) düşünsene biz yatağın 3/4ünü kaplıyoruz onlar kenarda kıvrılıp yatıyo

Hamile yastığı var nette tek yastıkla olayı halletmisler 3 tarafını sarıyor
O daha işlevli olabilir
İlerleyelim allahın izniyle bakalım ona şu an iki yastık yetiyor ne de olsa
Normalde benim ki cokk dağınık yatar 9 ay o kıvrilsin kenara

Benim de kanama alanı küçülmüş çok şükür ama dinlenmeye devam. İkiz değil bu arada tek :) Sağlıklı olsun da sayısı önemli değil. 8 haftalık olmuş miniğim. Başını ve poposunu gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…