2015 Ağustos Anneleri Doğum Yapanların Buluşma Noktası ;)

siz neden amerikayi tercih ettiniz sonuc olarak turkiyede bu konularda bir hayli yol almis bir ulke!ben sahsen dogum yapmak icin ulkeler arasi seyehat etmezdim bu benim kisisel tercihim!
Ben buraya 31 haftalıkken geldim yani uçuş için hiçbir risk yokken. Oğlumun Amerikan vatandaşı olup Dünya'da vize problemi çekmemesini, Türkiye nin politik gidişatından hoşnut olmadığımızdan hayatında başka alternatifleri olmasını, ilerde Üniversite'de avantajlarından yararlanmasını düşündüğümüz için burada doğumu tercih ettim. Yoksa Türkiye tıpta kesinlikle çok daha önde bence. Sadece daha ticari bir durumda maalesef.
 
Ben sonrasındaki yürümeden bahsetmiyorum. Doğum 7-8 saatlik bir süreç. 10 cm açılıp ıkınma evresine kadar olan süreçte yürümekten bahsediyorum.
 
epidurali sen ne zaman istersen o zaman veriyorlar!farzedelim sen 9 cm acildin ama aci hissi duymadin ve epidurala greksinim duymadin ama 10 cmde evet ben!istiyorum dediginde sana epidural veriyorlar
 
cumartesi bende neredeyse dogurucam sandim bunlarin hepsini bende sordum:) sen ne zaman istersen dediler onlarla alakasi yok
 
epidurali sen ne zaman istersen o zaman veriyorlar!farzedelim sen 9 cm acildin ama aci hissi duymadin ve epidurala greksinim duymadin ama 10 cmde evet ben!istiyorum dediginde sana epidural veriyorlar
Neyse tesekkürler cevabın için. Tam anlatamadım ben derdimi sanırım. Umarım kolay bir doğumla kavuşursunuz bebeğinize.
 
epidural verilmeden istedigin kadar yuruyebilirsin epidural senin sanciyi ne kadar kaldirabildiginle alakali zaten 5 saat once epidural vermiyorlar son anlarda veriyorlar sonuc olarak sen 4 cm acildiginda epidural vermezler zaten en az 7 8 olman lazim.epidural verildiktwm sonra bacaklarin gissetmezken yurumen anormal olur zaten! evet anlayamadiniz sanirim o kadarda a iklayici yazdim hermeyse iyi geceler iyi dogumlar!
 
Türkiye de epidural verildikten sonra da bacaklarını hissediyorsun işte ne zaman verildiği değil önemli olan. Buna da walking epidural deniyor. Ben bunu merak ettim sizin hastanede nasıl diye? Yoksa ne zaman istersen tabii ki o zaman alırsın epidurali. Sorum aldıktan sonra yürünüp yürünemediği?
Walking epidural diye aratırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
Benim hastanede 2 cm açılınca epidural veriyorlar bu arada son zamanda değil yani. Dolayısıyla doğuma kadar epey zaman geçiyor.
 
ben 4 cm aciklikla evdeyim epidural vermiyorlar o bahsettiginiz hastane gibi! soyledigim gi i epidurali son an verdikleri icin benim dogum yapicagim hastanede dolayisiyla hem ikinip hem yurume sansiniz olmuyor!yani walking epidural out epidural and the pushing action in oluyor bu durumda!
 
Son anda veriliyorsa hiç almamak daha mantıklı bence o zaman, en doğalından doğum en güzeli:)
 
KIZLAR BEN DOKTORUMDA SEZERYAN OLACĞIMDA ANLAŞTIK YARIN RANDÜVÜM VAR ÇATI MUYANESİ YAPMAZ DEMİ BANA
 
sizin sanciyi ne kadar kaldirabildiginizle alakal! doktor bazi insanlar son anda epidural istiyorlar ama bebek neredeyse cikarken!epidural etkisini gosteriyor diyor!zaten bebek!kanaldan cikarkenki sanci su anda benim duydugum sanciyla es degermis!ama ne olursa olsun ben katlanamam!epidurali son 7de alcam!bence siz karistiriyorsunuz walking epidural spinal olmasin?
 
Yok niye karıştırayım, ben Türkiye deki doktorumla da irtibattayım. Buradaki doktorda eskiden vardı walking epidural kaldırıldı bu hastanede dedi.
Ama Türkiye de en iyi hastanelerde uygulanan bu. 4 cm açıklıkta yapılıyor epidural ve yürüyebiliyorsun ama sancı hissetmiyorsun. Tek doz değil tabii uygulama. Belindeki kataterden ihtiyaç duydukça arttırılıyor. Bence Amerika da kolayına kaçmışlar. Bir doz verip seni paralize ediyor, yatağa bağlıyor. Tepende beklemeye gerek yok tabii doz ayarı için.
Ha bir de burda dava mava hikayeleri var ya, Yürürken birşey olsa dava açarlar falan diye korkuyorlar belki de:)
 
siz karistirmissiniz sizin soylediginiz spinal! spinalde metal igne ucuyla girmiyorlar sadece omirilige delik acik icine ilac yerlestiriyorlar dolayisiyla yurume sansin var yalniz bebek dogarken butun baskiyi hissediyorsun ama yine agri hissi olmuyor!bence detayli arastirin sizin soylediginiz nire bir spinal -low dose of epidural
 
Yok karıştırmıyorum. Doğum kursu aldım gelmeden. Walking epidurali okursan anlarsın. Spinal tek dozdan ibaret. Epidural ayarlı. Elinde hatta düğmesi. Ağrı artınca kendin bile basabiliyorsun istersen.

Neyse ya uzattık, bir şekilde çıkacaklar işte :)
 
rica ederim canim!dogum 15inde sanirim az kaldi hazirliklar tamammi.sen nasil hissediyorsun kendini sanci falan oluyormu?
hafta sonu tamamlıyacağım canım kızımın çantası hazır emzik biberon alacağım bi tek ona kendime hiçbişey almadım daha izinde alacağım artık seninkiler hazır mı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…