2015 2016 Gelincikleri Hadi Toplanıp İlk adımlarımızı Paylaşalım :)

ay çok heyecanlı bir adım bu :) Allah hayırlı eylesin ikinizede inş. mehir ne olacak söyle bakem :)

canım atladım sanırım ben onu. pierre cardin marka canım ben n11den almıştım ama. 2 takım olarak aldım 12 ye tamamladım
tamam sağol canım bakıyorum ben onlara gerçekten mehiri nasıl belirlediniz curlygirl curlygirl ve @Conchiglia

Halloldu mu yabi o is,hadi gozun aydin :)
İveeet aldım iznimide bakalım gideceğiz adanaya bu arada size bir mevzu anlatmıştım ya beyaz eşya konusunda babam halamla konuşmuş ve abisini aramaya karar verip konuşmuş demişki bu gençler elinden gelen herşeyi tekbaşına yaptılar şuan ikiside borçları yüzünden ilerleyemiyorlar e azda kaldı 7 aya kadar tv beyaz eşya ıvır zıvır eksikler var siz yardımcı olursanız iyi olur demiş çünkü gerçekten herşeyi kendimiz yaptık ailelerden hiç destek almadık salon davetiye kuaför bohça kıyafetler ayakkabılar altın takılar mobilyalar çeyizler hep biz aldık onlarda bizde yaparız alırız destekleriz demişti babam diyor şimdi sıra onlarda abiside gelsinler adanaya bakarız konuşuruz demiş bakalım yardımcı olacaklarmı merak ediyorum

tamam sağol canım bakıyorum ben onlara gerçekten mehiri nasıl belirlediniz curlygirl curlygirl ve @Conchiglia
şuan bende düşünüordum kaç gr istemiştim acaba die :D benimkinde şöyle oldu ben benimkini korkutuyordum şunu isticem bunu isticem diye ama orada 1 gr altın dicektim. hoca başlarken dedi işte şu kadardan az olmamalı işte şukadardanda fazla olmamalı boynunun borcu oluyor çünkü düşünelim söyleelim dedi. ben dediği en alt limiti söyledim :D sanırım 90 dı o sonra biz onu 100 yapalım demişti onu istetmişti galiba :D hoca sağolsun :D

şuan bende düşünüordum kaç gr istemiştim acaba die :KK70: benimkinde şöyle oldu ben benimkini korkutuyordum şunu isticem bunu isticem diye ama orada 1 gr altın dicektim. hoca başlarken dedi işte şu kadardan az olmamalı işte şukadardanda fazla olmamalı boynunun borcu oluyor çünkü düşünelim söyleelim dedi. ben dediği en alt limiti söyledim :KK70: sanırım 90 dı o sonra biz onu 100 yapalım demişti onu istetmişti galiba :KK70: hoca sağolsun :KK70:
bende çok merak ediyorum hayır istesen istenmez istemesen nikah kıyılmaz:KK70::KK70::KK70:seninkide çok iyi olmuş hoca sağolsun

şuan bende düşünüordum kaç gr istemiştim acaba die :KK70: benimkinde şöyle oldu ben benimkini korkutuyordum şunu isticem bunu isticem diye ama orada 1 gr altın dicektim. hoca başlarken dedi işte şu kadardan az olmamalı işte şukadardanda fazla olmamalı boynunun borcu oluyor çünkü düşünelim söyleelim dedi. ben dediği en alt limiti söyledim :KK70: sanırım 90 dı o sonra biz onu 100 yapalım demişti onu istetmişti galiba :KK70: hoca sağolsun :KK70:
Ben hic anlamiyorum o isten ya napiyo sana o altini mi aliyo sonra :D

bende çok merak ediyorum hayır istesen istenmez istemesen nikah kıyılmaz:KK70::KK70::KK70:seninkide çok iyi olmuş hoca sağolsun

Ben hic anlamiyorum o isten ya napiyo sana o altini mi aliyo sonra :KK70:
şimdi emin olmak için aradım sordum 100 gr mış :D hocayla pazarlık yapmıştınız ne çabuk unutun diyor bide :D
bana onu vermesi gerekiyor benim şahsıma ait olmalı kanunlara göre tazminat gibi bişi işte :) 100 gr az bile aslında :D

şimdi emin olmak için aradım sordum 100 gr mış :KK70: hocayla pazarlık yapmıştınız ne çabuk unutun diyor bide :KK70:
bana onu vermesi gerekiyor benim şahsıma ait olmalı kanunlara göre tazminat gibi bişi işte :) 100 gr az bile aslında :KK70:
nasıl yani mesela ne zaman vermesi gerekiyor

hihih :D bende şimdi diyanetin syafasına baktım. bi kaç çeşit oluyormuş mehirin. biri işte hiç belirlenmiyormuş ama kadın mehir hakkı varmış. o durumda işte daha önce evlenen akrabalra bakılıyormuş . birinde nikah zamanı belirleniyormuş ve o mehiri almadan kadın kendini teslim etmeme hakkı varmış.(aynen yazanı yazdım). ödeme tarihi belirlenmemiş ama miktar konuşmuş ise o zamanda nikah sona erdiğinde ödemesi gerekiyormuş.

sağol canım ben bi bakayımm
haha hakiketten ya bi haber

hihih :KK70: bende şimdi diyanetin syafasına baktım. bi kaç çeşit oluyormuş mehirin. biri işte hiç belirlenmiyormuş ama kadın mehir hakkı varmış. o durumda işte daha önce evlenen akrabalra bakılıyormuş . birinde nikah zamanı belirleniyormuş ve o mehiri almadan kadın kendini teslim etmeme hakkı varmış.(aynen yazanı yazdım). ödeme tarihi belirlenmemiş ama miktar konuşmuş ise o zamanda nikah sona erdiğinde ödemesi gerekiyormuş.
vay canına ciddi ciddi ödenmesi gerek yani

bu arada koptum curlygirl curlygirl hocayla pazarlık yaptınız mı dedi :KK70::KK70:
he ben yapmadım ama hoca yaptı napalım :D
sağol canım ben bi bakayımm

haha hakiketten ya bi haber

vay canına ciddi ciddi ödenmesi gerek yani
evet canım ödenmesi gerekirmiş. ama bazıları düğündeki takıları mehir olarak kabul edebiliyormuş buda karşılıklı anlaşmaya bağlıymış. he birde kadın sonrada bu hakkından vazgeçebilirmiş istemiyorum diye. ama erkek vazgeçemezmiş sadeec belirlenenden daha fazlasını verebilirmiş :D

he ben yapmadım ama hoca yaptı napalım :KK70:

evet canım ödenmesi gerekirmiş. ama bazıları düğündeki takıları mehir olarak kabul edebiliyormuş buda karşılıklı anlaşmaya bağlıymış. he birde kadın sonrada bu hakkından vazgeçebilirmiş istemiyorum diye. ama erkek vazgeçemezmiş sadeec belirlenenden daha fazlasını verebilirmiş :KK70:
senin hocayı tuttum zaten:KK70::KK70:adamcağız anlamış halinden yardım etmiş:KK70::KK70:
vay be herşey bizim lehimize gerçekten çok iyi yaşasın kızlarr

Back