2015 / 2016 da evlenecek olanlar ,evlenmeyi düşünenler gelin gelin bizde toplaşalım

FusRam rabbim aşkınızıı , yuvanızın huzurunu hiç bozmasın balımm .aşk dolu uzun yıllar nasip etsin size
şimdi sıra bizdeee

amiiin canım benim teşekkür ederiz sizde bi an önce kavuşun birbirinize :)
bizimkinin de başlığı büyük olduğu için bizde yanlamasına koyucaz ,hem perdeyi de kapatmamış olur böyle.ayak ucuna da dolabı koyucaz.kapının yanındaki duvara da aynalı komidin i koyalım dedik..bizim yatak odamız bu hafta gelicek canım haftaya pazar günü de çeyizim gidicek .siz sipariş verdiniz mi ?

eveeeeeeet bi gece de olup bitsin daha fazla ayrı kalmayalım dedik
canım bişey sorabilir miyim sana?
şimdi kına düğün bi arada olucak ya , biz gelin almasını da akşamüstü 5 te yapalım dedik.akşam da önce düğün olucak sonra ben bindallımla gelicem ..bittikten sonra siz kına yıkamaya gidip geldikten sonra mı evinize gidiceksiniz yoksa gelin almasını ertesi gün mü yapıcaksınız ?
çok mu karışık sordum

Kızlar herkese merhaba benim de 21 temmuz da kinam 24 temmuzda düğünüm var inşallah herseyim hazır inşallah sadece gelinlik kaldı . Evimizi tuttuk eşyalar içinde nisanlim başlarında bekliyor 120 mt kare güzel bir ev heyecanla bekliyorum dugunu mu

Günaydın kızlar gelinliğimi seçtim sizce nasıl yalnız bu demo gelinlik benimki baştan üstüme göre dikilecek
çok güzelmiş canım prenses model mi yoksa A kesim mi ? ama istersen etek uçlarına da dantel ve çiçek motiflerinden koydurursan daha da güzelleşir.üzerine giyipte çektiğin fotoğrafın var mı kuzum?
bende dün beğendim gelinliğimi , benimki de üstüme göre dikilicek Salı günü provaya gidicem :))

hayırlı olsun canım hoşgeldin topiğimize
aa çok erken almışsın mobilyalarınızı

hayırlı olsun canım hoşgeldin topiğimize
aa çok erken almışsın mobilyalarınızı
Cok sagol canim evet erken aldık şubatta aldın kampanya vardı birde evlenmeden odeyelim dedik beyaz eşyalar i da aldım

Teşekkür ederim canım A kesim model bana zaten prenses gitmiyor o yüzden istemiyordum kafamda hep A kesim vardı ama modelini beğenememiştim bi türlü çok zormuş
Bu sene de 3 boyutlu çiçekli danteller modaymış bende böyle bişey olsun istedim farklı olabilir

Bana dikilecek gelinlikte çiçekler daha yoğun daha ışıltılı olacak canım bu demo model olduğu için yıprandığını söylediler eteğine de bir kat simli tül koyduracağım birde askı yapıldımı o zaman tam olacak
Malesef canım üzerimdeyken fotoğraf çekmeyi unutmuşum bidahaki sefere inşallah
Senin gelinliğinin fotoğrafı varsa paylaş canım bekliyorum

Günaydın kızlar gelinliğimi seçtim sizce nasıl yalnız bu demo gelinlik benimki baştan üstüme göre dikilecek
canım gelinliğin çok güzel eminim üstünde de harika duracak :)

oyyy kız karışık sormuşsun hakkaten
dur bi ben anladığım kadarıyla anlatayım da olmazsa gene sor
şimdi bizim düşüncemiz şu ,
gelin alma yapılacak dediğin gibi 5 te falan. oradan erkek evine gidiliyor imam nikahı için diye biliyorum ben. ama ondan emin değilim şuan. sonra salonda ilk önce nikah kıyılacak bizim memuru salona çağırdık. sonra düğün olcak. arkasından saat 22.30 civarı da bindallı giyip kınayı başlatıcaz aynı senin dediğin gibi. kına zaten orda salonda yakılacak. sonra ben en son artık düğün bittikten sonra tekrar gelinliğimi giymek istiyorum ve o şekilde salonda kalan ailelerle son resimler çekilir. ve o şekilde öylece evimize gideriz nişanlımla. merakına yanıt olabildim mi ki ?

askılarını öyle ince ip askı falan yaptırma sakın . güpür olsun. dantelden yani. ben de öyle istiyorum :)

Kızlar merhaba , evlenenleri tebrik ediyorum evlenecek olanlara da mutluluklar diliyorum.Allah hepinize huzurlu mutlu yuvalar nasip etsin
Ben 2016da evlenmicem Buraya birşey sormak için yazıyorum.Neye ne kadar para harcadınız hiç liste tutan oldu mu? Ben de 2017de evlenmeyi planlıyorum ama bu masraf olayını hiç kestiremiyorum.
Kafamda kendim bişeyler planladım ama.

Evde aile arası bir nişan istiyorum.Bohça vs. uğraşılmayacak.Düğün de düğün salonu tutmayı düşünmüyorum.Sadece bir salonda güzel bir yemek verilsin.Nişan ve düğünde fotoğrafçı olsun. Balayı da olmasa olur.Nikah şekeri vs. böyle ufak ayrıntıları da istemiyorum. 10bin kadar bi mihr için altın olacak.

Ev eşyaları da öyle çok pahalı olmayacak şekilde orta karar bişeyler olsun istiyorum.Hatta evleneceğim kişinin bekar evinde kullandığı şeylere de bakacağım.Kullanılabilir olan şeyler var onları evlenince de kulanırım diyorum. Tv almış mesela.Tefalin baya iyi tavalarından almış.Eskimiş olmazsa kullanmaya devam edeceğim.Elektrikli süpürgesi, saç kurutma makinesi var.Onları da almıcam. 12 kişilik yemek takımı almıcam. 6 kişilik 2 yemek takımı alcam onun yerine.Kahvaltı takımı, kek kalıbı ıvır zıvır şeyleri almayı düşünmüyorum.Kullandıkça eksikliğini hissettikçe almak istiyorum.
Bu şekilde olan bir evlilik sizce ne kadara mal olur yaklaşık ?

Canim bunları ailen kabul edecek mi ? Bende çok birsey istemiyorum dedim ama işin içine girince hersey olsun istiyorsun . Bu durumda bile 30 40 milyarı gözden çıkarmak gerek bence . Mesela biz mobilya ya 15000 verdik. 5900 da beyaz eşya . 20000 bin altin 1800 balayı . İsteme söz nisan gel git 2 milyar . Perde hali 2000 den fazla olur diyolar . Küçük ev aletleri 1000 tl olsa ki daha fazla olabilir . Ufak tefek 2000 olsa ... ki biz de çok birsey yapmadan evleniyorduk guya

Cevap için çok teşekkürler.Kabul ederler herhalde.
Zaten ailelerden bi beklentimiz yok.İkimizin de işi var.Ben yeni çalışmaya başladım.Onun kenarda bi 8bin lirası var.Kendimiz yapmayı planlıyoruz. Birde 2017 yılbaşında 15bin lira tekrardan para alacak.
Bir de mihri istediğim gibi kullanabilirim evlenince borcumuz olursa onu oraya veririz sorun değil.
Hadi oturma odası da olmasın ilk etapta.Yatak odası ve salon. İnşallah 40bine işin içinden çıkarız

Bir de birşey daha sorayım tecrübelerinizden faydalanayım bari
Şimdi ben birşeyler almaya başlayayım mı yoksa kenara para mı koyayım bu plana göre?
Hangisi daha uygun olur sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…