Kızlar bayramdan sonra beni istemeye geliyorlar =) hemen ertesi gün nişan yapacağız gel git olmasın onlara diye malum biz izmirdeyiz onlar mardinde.. daha da inanamadığım şey yüzüklerimizi aldık =) resim falan çekmedim uğursuzluk falan getirir diye (getirir diye duymadım ama ne bileyim) tek taş da aldık, her an teklif gelebilir. çok inanılmaz bi planı varmış (4 gözle bekliyorum) artı bir an önce nişan olsun gün alalım da balayı için rezervasyon yaptıralım dedi. çok şaşırdım ama çok mutluyum. hemen sizlerle paylaşmak istedimmmmm
canım benim öncelikle yalnız olmadığıma sevindim fakat böyle bir noktada kader arkadaşı olduğumuz için üzüldümilk önce allah kavuştursun diyeyim. su gibi gelsin inşallah sevdiceğin =) valla bizde de hazırlık yok ama ufak ufak tasalanmaya başladı sanki :))) bi gelsin bak bir de 5-6 ay kalmış oluyor ya nasıl tutuşacak paçaları bak gör :)
ayy ne güzell herşey bir anda hallolmuş çok sevindimmyüzüklerinde hayırlı uğurlu olsun, hep mutlu olun inşalahh hazırlıkları da burdan bizlerle paylaş ki başımıza neler gelecek biz de bilelim
kader arkadaşımbi gelsn de artk biz de başlayalım inşalah yaa ama zaman geçmiyor valla çok kötü bişey bu biz anck ufaktan internetten araştırmaya başladık, kendi aramızda konuşuyoruz şunu alırız şöle yaparız falan die ama, o gelip de iiş bulmadan anck lafta kalır herşey. gerçi erkeklere dünya toz pembe, nolurmuş iş bulmadan nişan yapalımmış, düğün için beklermişiz işi. dedm ben nişanla düğünün arasını uzatmam, sen iş bul bi çırpıda halolsun işte ama gözüm de korkuyor bi yandan, ben en geç haziranın başında evlenmiş olmak istiyorum artık, en geç ocak gibi iş bulsa bari oyy oyy
ama senin yoluna girmiş herşey, şimdi pek telaşlısındır, Allah kolaylık versin canımm
canım ben de çok uzatmaktan taraf değilim ama bizim aileler arası kilometreler var. mecbur 8-9 ay olması lazım en az. seneye zaten haziranda düğün yapamazsanız ağustosa kalır malum araya ramazan girecek. hatta 2 bayram arası da düğün olmaz derseniz taaa ekime sarkar. Rabbim herşeyi istediğiniz gibi versin inşallah. bizde de ben işsizim =( çok sıkıntı tek maaşla geçinmek çok ama çok zor. dur bi sağ salim gelsin. rabbim mutlaka yardımcı olacaktır. bunları düşünüp içini karartma önce. ve nişan elbisesi,yüzük bakmaya başla kafanda. çünkü o kadar çok çeşit var ki bi ay falan yetmeyecek =)) bende seve seve gelişmeleri yazarım =))
erkek arkadaşım bana diyor zaten sen şimdiden gelinliğine nişan kıyafetine bak, yoksa biz 3 sene senni seçmeni bekleriz dieçok zor karar veren bir insanım ben ya, bide ayrıntılı düşünemiyorum, o söylüyo bana şunu da düşünecez buna da bakacagız falan die
ben seneye ramazanı kendi evimde kendi düzenimde geçirmek istiyorum, o yuzden de düğünü en geç haziran başı olsun diyorum yamısafirler gelsin evimize, beraber hazırlanalım hep böle şeylere hevesim var, o yuzden haziran başı dışında pek aklımda tarih yok ama Allah korusun ertelense bile, iki bayram arası olayını takmam yani
sizin durum farklıymış canım, biz aynı şehirdeyiz o yuzden hazırlıgı hep beraber az zamnda da hallederiz, ama şehirler farklıysa ancak 8 9 aya hazır olur, Rabbim yardımcı olsun sana, hazırlıklar konusunda da iş konusunda da. dilerim gönlündeki hep çıkar karşına
Kızlar bayramdan sonra beni istemeye geliyorlar =) hemen ertesi gün nişan yapacağız gel git olmasın onlara diye malum biz izmirdeyiz onlar mardinde.. daha da inanamadığım şey yüzüklerimizi aldık =) resim falan çekmedim uğursuzluk falan getirir diye (getirir diye duymadım ama ne bileyim) tek taş da aldık, her an teklif gelebilir. çok inanılmaz bi planı varmış (4 gözle bekliyorum) artı bir an önce nişan olsun gün alalım da balayı için rezervasyon yaptıralım dedi. çok şaşırdım ama çok mutluyum. hemen sizlerle paylaşmak istedimmmmm
burası canlanmış sevindim
canımm tebrik ederim şimdiden çooookk sevindim :)
ayrıntıları bekliyorum merakla :)
canım benim bayadır giremiyodum nete de... bugün geçtin aklımdan biliyo musun?
canım benim bende senin gibi hazirandan sarksın istemiyorum. çünkü düğün olacak balayına gidilecek arkadan ramazan gelsin bayramda gidelim ailelerin yanına falan istiyorum senin gibi =) benim ailem iki bayram arası yaptırmaz çünkü... valla ne yalan söyliyeyim ailelerle aynı şehirde olabilmek büyük şans. bir de nişanlılık döneminde bile bizimkiler beni mardine tek başıma yollamaz hazırlıklar için. top hep büyüklerde olacak hiç içime sinmiyor böylesi =( iyi dileklerin için çok teşekkür ederim hepimizin istediği gibi olsun herşey
aslında bende bazen ailelerle aynı şehirde olmasak daha mı iyiydi ki diye düşünüyorum. aslında ailesini tanımıyorm bile ama korkuyorum düşününce, ya sevmezlerse ya anlaşamazsak ya sıkıntı olursa falan die. erkek arkadaşım bir ara ailesninn üst katında oturtmayı teklif etti ama kabul etmedmdaha ne teklifler gelecek hiç bilmiyorum, uzakta olsak böle sıkıntılar olmaz gibi de geliyor. çok dertmiş bu işler yaa
siz mardinde mi yaşayacaksınız evlenince canım? şimdi herşeyin örnekleri internette var ya sen de oradan begenir o şekilde aldırırsın alınacakları. evlenene kadar da annenle falan gidersin yanlarına artık, hallolur inşalah hepsi
:) ne diye geçirdin aklından :)
ben sık sık giriyorum topiğe de kimse gelip gitmeyince bende bakmayı bırakmıştım o sırada yazmışsınız :)
nasılsın canım neler yaptın
aslında bende bazen ailelerle aynı şehirde olmasak daha mı iyiydi ki diye düşünüyorum. aslında ailesini tanımıyorm bile ama korkuyorum düşününce, ya sevmezlerse ya anlaşamazsak ya sıkıntı olursa falan die. erkek arkadaşım bir ara ailesninn üst katında oturtmayı teklif etti ama kabul etmedmdaha ne teklifler gelecek hiç bilmiyorum, uzakta olsak böle sıkıntılar olmaz gibi de geliyor. çok dertmiş bu işler yaa
siz mardinde mi yaşayacaksınız evlenince canım? şimdi herşeyin örnekleri internette var ya sen de oradan begenir o şekilde aldırırsın alınacakları. evlenene kadar da annenle falan gidersin yanlarına artık, hallolur inşalah hepsi
evlendikten sonra aynı şehirde yaşamak belki sıkıntılara sebep olabilir. ayy üst katta mı oturalım dedi :) en iyi kayınvalide olsa bile zor bence ya, şahsi fikrim tabi. aileyle aynı evde beraber yaşayıp çok memnun olanlar da var ama bana pek inanılası gelmiyor.
ama evlilik hazırlığı döneminde uzakta olmak gerçekten çok yorucu. bi de sevdiğinle de aynı yerde değilsen her şey sana bakıyor iki kat stres biniyor omuzlara.
merhaba canım =)
kesinlikle hazırlık evresinde farklı şehirde olmak çok büyük dezavantaj. yani hiç değilse bir tarafa yakın olalım istiyor insan. ailesini tanımadan korkma bence. sıkıntı da olursa dengeyi ayarlayacak kişi erkek arkadaşın. ama ben şöyle düşünyorum,sen saygısızlık etmezsen o da biraz affedici olursa ne sorun olabilir ki ? bence korkarsan rahat olamazsın önce bi tanı derim. altlı üstlü oturmak cesaret ister tabi o ayrı =) bende istemezdim öyle olmak ne onun ailesiyle ne kendi ailemle. bir şehir içi otobüs mesafesi yeterli =) biz şu an için kütahyada yaşıyacağız bi kaç sene. ama çocuk olduktan sonra ben mardinde yaşamak isterim. çünkü kendi ailemle çok sorunlarım var annem farklı yapıda biraz. tabi ailesinden aynı heyecanı hissedersem... bakıcaz artık tatlım. rabbim herşeyi gönlümüze göre nasip etsin inşallah
Selam kızlar ben de kısmetse 2014 mayıs geliniyim hatta annemlerin evlilik yıldönümü olan 24 mayısı düşünüyoruz düğün günümüz olarak. Şuan 1 aylık sözlüyüm 5 yılın ardından okuldu, askerlikti ,işti derken sözlendik biz de hayırlısıyla ekim gibi de nişanımız olacak nişanlığımı teslim aldım iki gün önce daha çok vardı ama beğenince aldık hemen. Alyanslarımız, takı setim filan da hazır ,nişan mekanımız da belli şu an için sözlüme nişan için takım filan alcağız bir de bohça işleri ve davetiye kaldı. Düğün yerimizi de belirledik bir kaç hafta içinde tutulacak ardından kafamda belirlediğim kına gecesi mekanını tutacağız . Balayı için de ekimden kasımdan önce erken rezervasyon olmuyor diye biliyorum o tarihi bekleyeceğiz en erken mecbur. Çeyiz namına da mutfak için elektrikli ürünler hariç gerekli her türlü eşyalarım tam gibi ama ev tekstili ve elektrikli ev aletleri işine daha hiç girişmedim önümüzdeki aylarda da onlara girişmeyi düşünüyorum işe başlar başlamaz.
Selam kızlar ben de kısmetse 2014 mayıs geliniyim hatta annemlerin evlilik yıldönümü olan 24 mayısı düşünüyoruz düğün günümüz olarak. Şuan 1 aylık sözlüyüm 5 yılın ardından okuldu, askerlikti ,işti derken sözlendik biz de hayırlısıyla ekim gibi de nişanımız olacak nişanlığımı teslim aldım iki gün önce daha çok vardı ama beğenince aldık hemen. Alyanslarımız, takı setim filan da hazır ,nişan mekanımız da belli şu an için sözlüme nişan için takım filan alcağız bir de bohça işleri ve davetiye kaldı. Düğün yerimizi de belirledik bir kaç hafta içinde tutulacak ardından kafamda belirlediğim kına gecesi mekanını tutacağız . Balayı için de ekimden kasımdan önce erken rezervasyon olmuyor diye biliyorum o tarihi bekleyeceğiz en erken mecbur. Çeyiz namına da mutfak için elektrikli ürünler hariç gerekli her türlü eşyalarım tam gibi ama ev tekstili ve elektrikli ev aletleri işine daha hiç girişmedim önümüzdeki aylarda da onlara girişmeyi düşünüyorum işe başlar başlamaz.
erkekler düşünmeden konuşur ya illa, onun açısından bakınca kira vermeyecez böylece daha rahat yaşayacaz, zaten kapıları ayrı bacaları ayrı, en azından bikaç sene rahatlayana kadar oturalım dedi. ama ben bu numaraları yer miyimm, yemeemmm
efendi gibi 2 saat anlattm tel de bize şöle sıkıntısı olur, böle skıntısı olur die. bak dedm aileni tanımadan bunu sölüyorm sana ki beni yanlış anlama sonradan ama ben istemem. evimize gelen giden bile olmaz, gelen aşağı annenlere girer, düzenimiz olmaz bilmem ne. hep beni kandırmaya çalıştı. bak az bi sesimiz çıksa merak ederler, gelirler rahat edemeyiz bilmem ne die die ikna ettimmher ay kira zamanı dırdır ederim sana dedi, ben de ayda bigun bişey olmaz ben seni çekerim nasıl olsa 29 gün sen beni dinleyeceksn dedm şükür ki atlattk bu konuyu..
benm ailem de onun ailesi de aynı memlekette de benm korkumda çok karışan olur mu acaba diye. kendi anneme bi şekilde söz geçirirm de onun annesine gelme de diyemem, karışılmasını da sevmem.. ben herşeyn ikimizin zevkine göre olmasnı istiyorum, takıntılıyım da biraz bu konuda, işte yakın olunca da bu ıskıntılardan korkuyorum
erkek arkadaşım annesine baay düşkün , gerçi şuan asker psikolojisiyle de öyle olabilir, annesi yakın zamanda kanser atlattı o yuzden de olabilir, tam bilemiyorum. geçen bu ev mevzunda da altta anam yanımda karım olur daha ne isterm dedi, anana meraklıysan yanında kal ben arada görmeye gelirim seni dedim de tamam tamam senin yanındaym diokötü insanlar değillerdir eminim de ben içli dışlı olmak istemiyorum, daha önce öle bi hataa yaptm çünkü, bu sefer her şeyine karışma hakkı buluyorlar, ben öle olsun istemiyorum. kendi ailemle de onun ailesiyle de mesafeli olalım, ayrı bi dunya kuralm ne gerek var ki fazla samimiyete..
öncedn yaşadıklarımdan dolayı da sanırım korkuyorum biraz, fazla muhabbet tez ayrılık getirr misali yani. hayırlısı bakalım, şimdilk atlattk üst kat mevzunu, bi daha da benm şerrmden korkusuna açamaz sanırım
inşallah gönlüne göre olur herşey canım, mardine gitmek büyük cesaret ama çok güzel yerler diye duydum, inşallah kütahyada da mardinde de çookk mutlu olursunuz
ayy ne güzel herşeyiniz hazırmışş, aynı tarihlerde evlenmeyi düşünüyoruz ama daha benm hiç hazırlıgım yokkkk
bence de asker psikolojisidr sende çok sert çıkmasaydın keşke çocuğa. geldiğinde konuşuruz diye geçiştirseydin. eğer illa kiradan yırtmaksa maksadı; o evi kiraya verir gelen kirayla da evinizin kirasını verirsiniz. bizde kütahyada çok kalıcı değiliz ama nereye gideceğimiz belli değil o yüzden erkek arkadşaımın ailesinin aklına geldi bu fikir. belki mantığınıza yatar. mardine şu sebeple sıcak bakıyorum: biz benim bi rahatsızlığım sebebiyle hemen çocuk istiyoruz. e o çalışacak ben çalışıcam el kadar bebek krese verilmez. ya annem ya onun annesine güvenebiliriz en rahat. bende aileyle çok sıkı fıkı olmayınca... amin canım benim hepimiz çoooooooooooooooooook mutlu olalım inşallah.
giremedim baya dedim gibi. girdiğimde de her yazdığım şeye bakıyordum yazmış mısın diye. girse de konuşsak diyordum =) ne yapayım bizimkiler geldi gitti =) babam buzdolabımızı aldı (şu an kullanıyorum ama) bizde yüzükleri aldık. tamamen bnm zevkim oldu :) tek taşı da beğendim aldık,ama vermedi teklif edecekmişbeklemedeyim işte =) onun dışında nişan detaylarını planlıyorum kafamda. haftaya salı izmirdeyim kıyafet pasta falan bakıcam artık.soru işaretleri kaynıyo beynim sende durumlar nasıl ?
erkekler düşünmeden konuşur ya illa, onun açısından bakınca kira vermeyecez böylece daha rahat yaşayacaz, zaten kapıları ayrı bacaları ayrı, en azından bikaç sene rahatlayana kadar oturalım dedi. ama ben bu numaraları yer miyimm, yemeemmm
efendi gibi 2 saat anlattm tel de bize şöle sıkıntısı olur, böle skıntısı olur die. bak dedm aileni tanımadan bunu sölüyorm sana ki beni yanlış anlama sonradan ama ben istemem. evimize gelen giden bile olmaz, gelen aşağı annenlere girer, düzenimiz olmaz bilmem ne. hep beni kandırmaya çalıştı. bak az bi sesimiz çıksa merak ederler, gelirler rahat edemeyiz bilmem ne die die ikna ettimmher ay kira zamanı dırdır ederim sana dedi, ben de ayda bigun bişey olmaz ben seni çekerim nasıl olsa 29 gün sen beni dinleyeceksn dedm şükür ki atlattk bu konuyu..
benm ailem de onun ailesi de aynı memlekette de benm korkumda çok karışan olur mu acaba diye. kendi anneme bi şekilde söz geçirirm de onun annesine gelme de diyemem, karışılmasını da sevmem.. ben herşeyn ikimizin zevkine göre olmasnı istiyorum, takıntılıyım da biraz bu konuda, işte yakın olunca da bu ıskıntılardan korkuyorum
yok canım o kadar da sert çıkmadımben dedm sonra konuşalım die de o biran önce konuşalm halledelm dedi. kafasında netleştirmek istiyor sanırım bişeyleri, ona göre ailesine de yol yapması lazım tabi. annesi demiştir belki de evlenindce yukarıda oturursunuz die şimdi bi bahane bulması lazım falan, kendi kafasında hallettsin bakalım maddi açıdan kira çok sorun olmayacak canm bizde, her ne kadar onun henuz bir işi olmasa da piyasayı az çok biliyoruz, onun ve benm kazandıgım birleşince kira açısından sıkıntı yaşamayacagız yani ( inşallah ), hem çevresinden uzaklaşması da lazım biraz, orda bütün arkadaşları var, biraz mesafeli olsun, istedgi zaman tabiki görüşür ama kapı onunde de olmasınlar hepten
aslında mardine taşınmak olarak en mantıklısını düşünmüşsünüz. benm manevi ablam çok zorluk çekti bakıcılar yüzünden, en sonunda 2 yaşındayken kreşe vermek zorunda kaldı, çocuk resmen evine hasret büyüyor. akşamları eve girince ne yapacagını şaşırıyor. anane yada babaanne en mantıklısı. e sizde babanne daha uygunmuş madem duruma, en güzeli onların bakması. hem senin kafanda rahat olur, hem de çocuk daha saglıklı, daha mutlu büyür inşallah..
giriyorum her gün ama bakmamıştım bi süredir buraya özelden yazsan hemen gelirdim :)
harika olmuş sizinki canım teklifini de etsin bize yaz olur mu :)
yardımcı olacağım bişey varsa sor canım nişanla ilgili.
benim de senden farklı değil canım kafamda bin tane soru geçiyor günler :) eşya bakıyorum ben de bi taraftan. nişanlım gelemiyor yanıma tek başıma bakıyorum perişan oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?