• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

canım ben dün giremedim. temizlik yaptım. emirde sildiğim yerlere şap şap vuruyor. dün huysuzdu biraz. canım çıktı valla. bi yandan ağlar, bi yandan kucak ister. bi yandan süpürgeyi kapatır, bi yandan biberonunu kırar.

Aynen temizlk bitti ama bende bittim buyuk bahar temizligi oldu o bisey degil dun gece esime de sinir oldum delirtti beni su pazari bi atlatim bak ben nabicam onada erkek calisiyo kadin 24"saat yatiyo sanki :((( bir dakikam yok kendime tuvaletimi bile dogru duzgun yapamiyorum ya allah sahit geliyo yok fircaya elliyo yok dusakabine girmeye calisiyo ama bide yaranamiyosun ne cocuna ne esine annelik ev hanimligi nankor meslek :(((

Cevaplarınız için teşekkürler
Devam sütü olduğu için cezvede ısıtılmayabilir diye düşünmüştüm.toz olanı bırakıp bir sürede kutu devam sütü vermeyi düşünüyorum daha sonrada normal kutu sütlerine geçeceğim.
Haksever Kızın hala emiyor mu?

Emiyo canim

Bu arada kızlar hepinizin fikrini almak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.
Benim iştahsız kızım yoğurdu çok seviyor ne kadar versem yer, neredeyse hergün Öğlen ve akşam öğünlerinde bir kase yoğurt yiyor,ara öğün olarak değil ana öğün...aralarda 100-120cc süt içiyor.
Çorbalarla ve diğer yemeklerle arası iyi değil,ama bunları yoğurda katıp verdiğimde itiraz etmiyor,mesela yoğurduna makarna, pirinç bulgur pilavı,ekmek, haşlanmış sebze,bisküvi,meyvenin herçeşidi vb ne katarsam güzel yiyor ancak dediğim gibi hergün ve her öğün yemesi ne kadar doğru bilmiyorum
Benim ikinci çocuk ama şöyle adamakıllı bir yeme alışkanlığı oluşturamadım şuan için o nasıl yerse öyle veriyorum
Lütfen fikirlerinizi yazın bekliyorum
Gerekeni yiyomus canim yogurtlu yesin ne zarari olucakki yarasin kuzuma ;)

Kayinvaldem yarin geliyomus yardima isim bitti istedin zaman gel dedim sabah gelirim diyo bide pazardan beri maf oldum cocukla :KK43:(

Esim beni delirtti gece zaten kac gecedir zeynep huzursuz cok uyaniyo bide agliyo dalamadi gunduz temizlik gece o cok yoruldum:KK43:(

gecen hafta annemdeydik ya ondan onceleride bikac aydir ben zeynebin odasina cekyat actim orda uyudum gel git yoruluyorun hic uyuyamiyorum die esimde salonda yatiyodu. Neyse bi hafta ayridikya ozlemisindir aetik beraber yatalim dedik zeynep zaten besiginde bizde yaninda cekyati acip yatiyoruz gecen gece zaten yoktu 2 gece uyudu yani bizimle aksam 3 e kadar 10 kere uyandi zeynep en son aglamasindada sabir sabir dedim soylendim esim uyandi kalkti oflata poflaya bende wc ye gitmek icin kalkti sandim emzigini versene agzina dedim . Vay efendim o mamami vercekmis te bilmem ne barindi yanlis anladi ki mama ver desem nolur babasi degil misin? Zaten esitmisizde ben esitlik diyomusumda oda cocuk bakmak zorundaymista cocuk agliyo gecenin ucu da ben hic uyumamisim horul hirul uyuyo bide soyleniyo butun sinirim bosaldi bide gitti oteki odaya yatti agladim agladim maf oldum :(

Zaten geliyo isten bi sever sonra yemek yeriz oturur tvye zaten evde 2/3 saat var ondada zeynebi 2 saat goruyo . Yemegini yediriyorum bakimini yapiyorum 24 saat ikgileniyorum hicbirseyinden haberi yok ben sadece baba sevgisini istiyorum oyna bak ilgilen diye uyariyorum arada :((( ¡neymis az zaman varmis evde tv mi izlesin pc mi baksin dinlensin mis sadece cocugunla ilgilen diyorum bende :((( kendimden gectim artik onu eksik birakma cok moralim bozuk onun oturdugu odada oturmucam bile kizimla odasinda oynucam bu kadar ilgisinden sevgisinden fakirini gormedim anamdan babamdan gormeyince sevgi ona muhtacim iste kimseye ezilmiceksin bu hayatta esine bile :(((

Cok moralim bozuk uyku sersemi der simdide telefonlarini acmadim gelsin konusmucamda sabah gelmis ise giderken opmeye calisiyo bide sinir oluyorum ve ldugumla kaliyorum :(( kadin erkek esit diyen tiplerden degilim onune agzina veriyorum herseyi ne evle ne biseyle isi olur dediklerini duyan evi beraber temizliyoruz yemegi veraber yapiyoruz bide ustune cslisiyo cocyk bakiyo sanar ben calisirkende bisey yapmazdi oyle alistirmis anasi 30 yasindan sinrada degistiremrdim lafini sozunu cekiyorum bide burnundan getiricem ama yalvarticam yarin anasida gelcek otursun anasiyka onun gizune bakar muhabbet eder biz kole eve bagli haycan sanki isini yap coca bak gorevini yerine getir sesini hic cikarma konusma!! Hala gevmedi sinirim bogsam rahatlayamam :(((

Son düzenleme:
Aynen temizlk bitti ama bende bittim buyuk bahar temizligi oldu o bisey degil dun gece esime de sinir oldum delirtti beni su pazari bi atlatim bak ben nabicam onada erkek calisiyo kadin 24"saat yatiyo sanki :KK43:(( bir dakikam yok kendime tuvaletimi bile dogru duzgun yapamiyorum ya allah sahit geliyo yok fircaya elliyo yok dusakabine girmeye calisiyo ama bide yaranamiyosun ne cocuna ne esine annelik ev hanimligi nankor meslek :KK43:((
doğru valla canom. allahtan bizde abisiyle ablası var. mesela dün ablası uyuttu. çok iyi oldu. senin işin daha zor canım.

canım emir 6 ayda bıraktı. üzülüyorum ama tombikleşti birden. iştahı açıldı çocuğun ne versen yiyiyor. mutfaktan çkmıyo bazen. bende onla teselli ediyorum. artık muhallebisinide sevmiyo. neymiş? bizim yediklerimizden yicekmiş. sofrada bi bana gelir, bi babasına gider, bi ablasına her kesi dolaşıyo. herkesten yer bir şeyler.

Bu arada kızlar hepinizin fikrini almak istiyorum cevaplarsanız sevinirim.
Benim iştahsız kızım yoğurdu çok seviyor ne kadar versem yer, neredeyse hergün Öğlen ve akşam öğünlerinde bir kase yoğurt yiyor,ara öğün olarak değil ana öğün...aralarda 100-120cc süt içiyor.
Çorbalarla ve diğer yemeklerle arası iyi değil,ama bunları yoğurda katıp verdiğimde itiraz etmiyor,mesela yoğurduna makarna, pirinç bulgur pilavı,ekmek, haşlanmış sebze,bisküvi,meyvenin herçeşidi vb ne katarsam güzel yiyor ancak dediğim gibi hergün ve her öğün yemesi ne kadar doğru bilmiyorum
Benim ikinci çocuk ama şöyle adamakıllı bir yeme alışkanlığı oluşturamadım şuan için o nasıl yerse öyle veriyorum
Lütfen fikirlerinizi yazın bekliyorum
canım yoğurttan ekstra vitamin işte. yesin yarasın kuzucuğa.

canım emir 6 ayda bıraktı. üzülüyorum ama tombikleşti birden. iştahı açıldı çocuğun ne versen yiyiyor. mutfaktan çkmıyo bazen. bende onla teselli ediyorum. artık muhallebisinide sevmiyo. neymiş? bizim yediklerimizden yicekmiş. sofrada bi bana gelir, bi babasına gider, bi ablasına her kesi dolaşıyo. herkesten yer bir şeyler.

Cok sismansa muhallebi verme canim zaten dogal tesin beslensin ostahi varsa ne guzel hareket ettir bol bol jimlastik yaptir diyet yapcsk hali yok ya :) bizinkide cok yiyo ama dakika durmuyo hala citi piti

Bugün aşılar da tamamlandı çok şükür ateş yine yok...
Bizim 1.yaş değerlerimiz boy:81 cm kilo 12.400.. güzel mi bakmışım ne :confused::confused::confused:

Haksever - jelibon ben de bişey olmaz diye düşünüyorum ama yine de Kafamı kurcalıyor işte,bir süre daha böyle yedirmeye devam edecem.
Kızımın bir günlük yedikleri şöyle
Sabah 9.00 : 100cc süt
10.30-11.00 : 120cc süt ( Sabah uykusu)
Öğlen 1.00-1.30 :yoğurtlu makarna,pilav,sebze ya da ekmek
3.30 : 100 - 120cc süt (Öğlen uykusu)
6.00-6.30 : yine yoğurtlu bir karışım
8.30 : 120cc süt
10.00- 10.30 : 120cc süt (gece uykusu)
Gece bir defa yine 120cc süt içiyor sabah 8.30 da Uyanıyor ve 100cc sütü zorla içiyor acıkmamış oluyor

Görüldüğü üzere bizde kahvaltı öğünü yok bazen masada bizimle birşeyler yer ama çok nadir
Kahvaltı karışımlarını sevmiyor hele sabahları Ağzına kaşığı sürdürmüyor
Eksik yada fazla kısımlarını yazarmısınız kızlar nasıl devam etmeliyim neleri eklemeli yada çıkarmalıyım?

Bizim 1.yaş değerlerimiz boy:81 cm kilo 12.400.. güzel mi bakmışım ne :confused::confused::confused:
Maşallah canım çok güzel bakmışsın,
Oğlunun severek Yediği şeyleri yazar mısın ayrıca yukarıdaki mesajıma da bir cevap yazar mısın?

Cok sismansa muhallebi verme canim zaten dogal tesin beslensin ostahi varsa ne guzel hareket ettir bol bol jimlastik yaptir diyet yapcsk hali yok ya :) bizinkide cok yiyo ama dakika durmuyo hala citi piti
anı şu son 15 gündür iştahlı maşallah. bu akşam misafirliğe gittik. bi çay istiyor, bir kek, aman iştahı kapanmasında. hareketli zaten. hareketli olmasa daha kilolu olur.

maşallah canım. kaç kilo doğmuştu? doğum kilosunun 3 katı olması gerekiyormuş normali. emir 3300 doğru ama şimdi kaç bilemem. 22 gün sonra doğumgünümüz. boyu fazla uzun değil ama kilosu 15 gündür arttı maşallah.

Bugun kizimin atesi vardi dusmedi hastaneye goturduk bogazi halen kizarirlik var..25 gun once yine geceleri atesi yukseliyorduusutmustu o gunden beri kizim bisey yemiyor tamamen ek gidadan kesildi sadece anne sutu icti bu 25 gun icinde kizim 200 gr almis.

Masallahh oglusuna annssinj oglusuna iyip bakmissin..benim kizimda istahi iyiydi b hastalik yuzunde kizim bisey yemiyor.

maşallah canım. kaç kilo doğmuştu? doğum kilosunun 3 katı olması gerekiyormuş normali. emir 3300 doğru ama şimdi kaç bilemem. 22 gün sonra doğumgünümüz. boyu fazla uzun değil ama kilosu 15 gündür arttı maşallah.
Benim kizimda 3650 gr dogdu..dogum gunlerimiz ayni..

Haksever - jelibon ben de bişey olmaz diye düşünüyorum ama yine de Kafamı kurcalıyor işte,bir süre daha böyle yedirmeye devam edecem.
Kızımın bir günlük yedikleri şöyle
Sabah 9.00 : 100cc süt
10.30-11.00 : 120cc süt ( Sabah uykusu)
Öğlen 1.00-1.30 :yoğurtlu makarna,pilav,sebze ya da ekmek
3.30 : 100 - 120cc süt (Öğlen uykusu)
6.00-6.30 : yine yoğurtlu bir karışım
8.30 : 120cc süt
10.00- 10.30 : 120cc süt (gece uykusu)
Gece bir defa yine 120cc süt içiyor sabah 8.30 da Uyanıyor ve 100cc sütü zorla içiyor acıkmamış oluyor

Görüldüğü üzere bizde kahvaltı öğünü yok bazen masada bizimle birşeyler yer ama çok nadir
Kahvaltı karışımlarını sevmiyor hele sabahları Ağzına kaşığı sürdürmüyor
Eksik yada fazla kısımlarını yazarmısınız kızlar nasıl devam etmeliyim neleri eklemeli yada çıkarmalıyım?
canım bende emirin kini ortalama yazıyorum çünkü değişiyor.
sabah 06:30-07: uyku arası 100 cc süt.
10-10:30: kalkış.
11:00-11:15 kahvaltı. bizim yediklerimizden
13:30-14:00: 120 cc süt.
15:00-15:30 tabakla cicibebe
17:00 100 cc süt
18:30-19:00: akşam yemeğinde çorba, yiyebileceği şeyler.
20:30-21:00: biz yarım kâse muhallebi veya kavanoz maması.
22:30-23:00: 120 cc süt.
birde sabah yine 100 cc süt.
bence süt biraz fazla. bu benim fikrim. emir fazla içmediğindende olabilir.

Back
X