- 11 Şubat 2014
- 3.656
- 1.188
- 148
canım kusura bakma bu mesajıı sonradan gördüm.Canim 27 subatta bi yasimiza giricez bu gun hastane gittimiz icin kilosunu tartik masallah kizim 11600 gr boyunu olcemedik kizim durmadi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım kusura bakma bu mesajıı sonradan gördüm.Canim 27 subatta bi yasimiza giricez bu gun hastane gittimiz icin kilosunu tartik masallah kizim 11600 gr boyunu olcemedik kizim durmadi.
canım emirin yemek programı sence nasıl? canım yoğurt yiyiyormuş nasıl olsa. ileriye doğru düzelir sen merak etme.Haklısın canım süt fazla çünkü ek gıdayla arası hiç iyi değil,sadece iki öğün ek gıda alıyor gerisi süt...
Yeterli beslenmiyor gibi,bana hiç yardımcı da olmuyor yeme konusunda mahvolmuş durumdayım
canım emirin kilosu en son 9400 idi. şimdi kaç bilemiyorum ama baya artmıştır. canım senin bebişin kilosunun az olması çok normal.Kızlar erken doğmuştu 2930 gr çoğunuzun doğum tartısından düşüktür benim bebeğim zor geldik bu günlere...
Ben öneride bulunamam fakat kendi yaptığım şeylerden bahsediyim biraz..ben ekmek makarna pilav yedirmem mesela yayla çorbası bol yoğurtlu ve tavuk parçalıdır zaten...Neyse benim yumurta yedirememe hikayem vardı onu da çözdüm peynirli yumurta yapıyorum ona minik kahvaltı bu birde yanına süt yeterli.. yine ekmek yok acıkırsa başka birşey veririm...Ne bulursam ucundan kıyısından veririm nasıl yararlı olabilirim bilemiyorum
Yukarıdaki menü biraz fazla süt içeriyor gibi geldi bana ama başka bişey yemiyorsa yavru onu bilemem![]()
Sagol canim insallah bebislerimiz bir dah hasta olmazlar.allah onlari korusun.Gecmis olsun canim hepimizinki bogazdan yakaliyo ates bu kadarda koruyoruz sakiniyoruz allah beterinden korusun yavrularimizi
bende yazayim menuleri
Sabah.8/9 da kalkiyoruz yatakta oynadiyoruz :) emiyo biraz su icer gb az
Kahvalti.10-10bucuk arasi
kesin bir yumurta icine ekmek dogruyorum. Eline peynir salata domatez ekmek veriyorum ben kahvalti yaparken dursun diye. Yada patatez gb baska seyler varsa veriyorum tahin pekmez veriyorum bazen recel tattiriyorum minik minik bunlar
Sonra yatarken 12 de emziriyorum
2 de kalkinca meyve cici bebe veriyorum
5 te yatarken yogurt ve emziriyorum
8/9gb corba yemek ne yiyosak onada
11de muhallebi ve emzirip uyutuyorum
Bende suc canim hic dayanamiyorum bide gorevimi yapicam oyle biriyim yani kus olsamda yemegini sofrasini hazirlarim cay iccen mi die sorarim oyle yani aksam gelirken ekler pasta almis cok severim ben ozur diledi baya bi ugrasti direndim ama ne kadar direnicem affetmiyorum seni ama mecburum dedim soleceklerimi soyledim ozur diledi tamam affetmezsin ama basina gelenleri anlatti cok bunaldim sikildim felan butun gece tv acmadi kizimizla oyunlar oynadik :) ama aksam yine ayri yattimi
Haksever seni çoook uzun zamandır takip ediyorum,(eskiden çok takılırdım buraya şimdi fazla Zaman'ım olmuyor)
bunda yazdığın samimi yazıların etkisi büyük...
sana sadece şunu Söyleyeyim sen harika bir anne ve ev hanımısın...hepimiz bazen aynı yada benzer sorunlar yaşıyoruz,buraya yazmıyor olabiliriz o ayrı...ama unutma hergünümüz çok mutlu ve kusursuz Geçmiyor...
Her sıkıntının üstesinden geldin bunun da gelirsin...
yalnız eşine iyi bir ders vermen Şart,yok öyle işe gittim yoruldum demek,bizim 24 saatimiz iş ne gecemiz var ne gündüzümüz...valla Dünyaya erkek olarak gelmek varmış...
Canim cok gecmis olsun benim kiziminda atesi vardi bogazi iltihap oldugu icin atesi cikitordu...insalllah birdaha hasts olmazlar.iyi akşamlar arkadaşlar çok uzun zamandır giremedim biraz zor günler geçiriyoruz oglumla 2-3 hafta önce gece ateşlendi acile gittik çünkü çıplak tutup ilaç vermeme ragmen 39 dan düşüremedim neyse doktor bogaz intihabı dedi antibiyotik verdi 4 gün ateş düşmedi igneler yapıldı banyolar yaptırdım ilaçlar verdim yok bu arada çoçuk doktoruna hergun gittim geldim enson kandada intihap yüksek 4. günde düşmesse igneye başlicaz dedi neyse düştü tabi bu arada benim zaten muthiş iştahsız olan oglum yemeyide emmeyide bıraktı gece gündüz uyku yok hep hastane doktor git gel kızımın okulu dersi oglum biraz toparladı ama ben kendimi toparlayamadan kızımın okulunda parti ertesi gün karne töreni sonra oglum biraz iyi olunca babanneye gittik sonra anneanneye eve geleli 3-4 gün oldu ama ben hala bitkinim tam yürumeye 1-2 adım atmaya başlayan oglum hastalıkla bitkinlikle bırakmıştı eve geldigimizden beri yürüyor hastalıkla bir huy deyişti birazda gezmelerde uyku yeme düzeni huy deyişti ne kucagımdan iniyor ne susuyor sürekli huysuz sürekli mızmız gerçi eskidende vardıda arttı salı günü konrol yapıldı herşeye bakıldı normal 3 aydır demir eksikligi vardı o yine var demir ilacına devam bu arada benim oglum çok iştahsız ve kilo almıyordu 4 kg dogdu 3 aylıkken 7 kiloydu şubat 18 de 1 yaşına giricek ve sadece 8.500 kilo yani 9 ayda 1.5 kilo doktorda az buldu emmeyide bırakınca özel vitaminli raporlu bir mama kullanmaya başladık uyku hala uyumuyor şu anda ayagımda sallıyorumda öyle yazabiliyorum
Sagol canim...eçmiş olsun anım. şuan kaç kilo canım?
Programınız güzel,Sadece tabakla cicibebe yazmışsın onu anlamadım yani cicibebeyi önüne koyup kendisi mi yiyor? Bunu ara öğün olarak yiyorsa mesele yok ama ana öğün için daha besleyici yiyecekler yemeli bence...canım emirin yemek programı sence nasıl? canım yoğurt yiyiyormuş nasıl olsa. ileriye doğru düzelir sen merak etme.
Sizin de programınız güzelmiş hele de gece 11 de Yediği Muhallebi hem rahat ve daha uzun uyumasını hem de kilo almasını Sağlar...benim kızım akşam yemeğinden sonra süt dışında başka bişey istemez mesela yese bende yatmadan önce verirdim ama hep çöpe gidiyor işte...bende yazayim menuleri
Sabah.8/9 da kalkiyoruz yatakta oynadiyoruz :) emiyo biraz su icer gb az
Kahvalti.10-10bucuk arasi
kesin bir yumurta icine ekmek dogruyorum. Eline peynir salata domatez ekmek veriyorum ben kahvalti yaparken dursun diye. Yada patatez gb baska seyler varsa veriyorum tahin pekmez veriyorum bazen recel tattiriyorum minik minik bunlar
Sonra yatarken 12 de emziriyorum
2 de kalkinca meyve cici bebe veriyorum
5 te yatarken yogurt ve emziriyorum
8/9gb corba yemek ne yiyosak onada
11de muhallebi ve emzirip uyutuyorum
emir mete gibi. oda emmiyor canım. 6 ayda bıraktı. çok üzüldüm. halada biraz üzüntüsü var içimde. doktor o zaman kilosu normal demişti. maşallah şuanda her şey yiyiyor. onunla kendimi teselli ediyorum ben.Herkes bebilerin yemek programini yazmis ben de yazayim. Biz doktorumuzun verdigi listeye uyuyoruz, bu ay artik serbest birakacagini tahmin ediyorum. Oncelikle yemeklerimiz az yagli ve tuzsuz. Sabah 1 yumurta sarisi ve labne karisimi, ekmek ici ve 1 cay kasigi recel. Oglen 12.30 13.00 gibi kiymali sebze yemegi, corba, balik, tavuk yemegi ya da kofte. 15.00 gibi 1 meyve ve multivitamin omega3 surubu.17.00 gibi 120 cc biberon mamasi.19.00 gibi ya oglen yedigi yemegin aynisindan ya da 5 kasik kasik mamasi. Gece de 1 ya da 2 defa 100 cc kadar biberon mamasi. Bu tabii emmeyen bebik menusu.
Maşallah sağlıklı besleniyor,yarasın kuzuya,,Zeynep çok hareketli bir bebek ya çabuk eritiyordur kilosu boyu kaç?Bunlarin disinda cerez yiyosak ceviz findik veriyorum meyve yiyosak mevye kek borek corek herseyden yiyo yani ozellikle balik tavuk seviyo
canım kâseyle yediriyorum ana öğün olarak değil. akşamları haftada 2 kez balık yeriz. o zaan yiyiyor. bazende tavuk ya da köfte gibi yemekler oluyor akşam yemeğinde. genelde öğlen yemeğinde ya da farklı zamanlarda et yedirmeye çakışıyorum. bazen yediremediğimde oluyor.Programınız güzel,Sadece tabakla cicibebe yazmışsın onu anlamadım yani cicibebeyi önüne koyup kendisi mi yiyor? Bunu ara öğün olarak yiyorsa mesele yok ama ana öğün için daha besleyici yiyecekler yemeli bence...
Bir de gördüğüm kadarıyla et tavuk balık yok bunlardan yiyor mu?günde bir öğün yemeleri gerekiyor ama biz de yok
Sizinki de güzel canım yeterli ve dengeli besleniyor,ancak kahvaltısına reçel yerine pekmez koysan daha faydalı olur,Herkes bebilerin yemek programini yazmis ben de yazayim. Biz doktorumuzun verdigi listeye uyuyoruz, bu ay artik serbest birakacagini tahmin ediyorum. Oncelikle yemeklerimiz az yagli ve tuzsuz. Sabah 1 yumurta sarisi ve labne karisimi, ekmek ici ve 1 cay kasigi recel. Oglen 12.30 13.00 gibi kiymali sebze yemegi, corba, balik, tavuk yemegi ya da kofte. 15.00 gibi 1 meyve ve multivitamin omega3 surubu.17.00 gibi 120 cc biberon mamasi.19.00 gibi ya oglen yedigi yemegin aynisindan ya da 5 kasik kasik mamasi. Gece de 1 ya da 2 defa 100 cc kadar biberon mamasi. Bu tabii emmeyen bebik menusu.
Yine anlamadım canım kusura bakma:))) yani eline Alıp yiyor öyle micanım kâseyle yediriyorum ana öğün olarak değil. akşamları haftada 2 kez balık yeriz. o zaan yiyiyor. bazende tavuk ya da köfte gibi yemekler oluyor akşam yemeğinde. genelde öğlen yemeğinde ya da farklı zamanlarda et yedirmeye çakışıyorum. bazen yediremediğimde oluyor.
Canim biz mamayi kusmasini engellesin diye hep 2 ogun veriyodum bide emmiyodu bizi her goren biraktir zorlama boyle emmek mi olur diyolardiSizin de programınız güzelmiş hele de gece 11 de Yediği Muhallebi hem rahat ve daha uzun uyumasını hem de kilo almasını Sağlar...benim kızım akşam yemeğinden sonra süt dışında başka bişey istemez mesela yese bende yatmadan önce verirdim ama hep çöpe gidiyor işte...
Hatırladığım kadarıyla biberonla süt de içiyordu artık ihtiyaç duymuyor galiba
Ya kizlar basinin uzerindeki kikirdak kapandimi sizin zeynebin az bi tepesi hala yunusak gb eskisi kadar degil ama hala tam sert degil. Ve ben 8 .aydan beri d 3 vermiyorum. Hele kan ilacini hic vermedim desem yeri(([/