• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

tüm sevgili annelere günaydın tüm hastalara geçmiş olsun yeni yürüyenlerin heyecanını anlıyorum ne tatlı oluyorlar dogumgünu telaşları tütüler ne güzel kız anneleri süslesinler kızlarını benim oglum var bende evde aile arası yapıcam bebekle kalabalık önce hazırlık sonra temizlik çok zor zaten çocuklar şimdi bişey anlamıyor biz kendimiz için ve onlara resimlerle hatıra olsun diye yapıyoruz ama büyuyünce heryıl çocukla konsepte süslenmelerde köstümlerde partilerde buyuyor
benim kızım 4 yaşında ana okuluna başladı birazda arkadaşlarından göre göre onuda yapalım bunuda evde şu burda bu derken eee5 oldu geçen seneden daha güzel olsun kuaförler köstüm taç ayakkabılar parti malzemeleri pasta arkadaşlara ikramlar bu yılda geçen yıldan güzel olmalı diyor
bende bu yüzden küçük çaplı yapıcam nasıl olsa onlar buyudükçe pastalarda partilerde büyicek
bu arada ben çok fena grip oldum inanın çoçuklar olmasa yatıcam hiç kalkmadan göz nezlesi oldum sag gözüm şiş burnum çeşme oldu silmekten çok kötü tahriş oldu birde üstüne adet oldum ölüyorummm

Merhaba anneler malum okullar kapanmak uzere notuydu sinaviydi evrakiydi derken o kaar yogunum ki yaa cok bunaldim kizim desteksiz ayakta durabiliuor ve bugun ilk adimini atti ama soyle bi sorum var anneler kizim kafasini vuruyor yani gidiyo mesela duvara tak vuruyo bilerek normal mi telas yapmaya baskiyorum artik
arkadaşım yapınca gülen falan olduysa belki dikkat cekmek için yapıyordur yda yanında yapan birini gördüyse onu taklit ediyordur yada kucaga alınmak için bu yola başvurmuş olabilir hemen telaşlanma bir gözlemle nezaman yapıyo nasıl yapıyo takip et bence

çok geçmiş olsun umarım çabucak atlatır hırıltı var mı ona dikkat et muhammed geçen ay hasta olduğunda dogumdan itibaren knt yapan dr ilaç vermedi bende güvenemedim başka dr götürdüm oda bronşit olsa daha iyi mi olacak deyip ilaç verdi şükür iyi oldu darısı size...

kızlar emir mete hasta şuan. ateşimiz dün akşam düştü. hala az az ateş düşürücü veriyorum. burnumuz son saghada akıyor, geceleri özellikle öksürüğümüz var. bir gece 01'den 06'a kadar aciltdeydik. cumartesi geces. şimdide iştah yok. halsiziz uyku istiyor hep ama uyuyamıyor. ara sıra şuruplardan sonra birde çekyata tutunup kalkıyo. keyfi yerine gelince. acilde yattığımız gece kusmamızda oldu. mikrop falan ıkmadı ama neden bilmiyorum. kusmayı çabuk atlattık. şimdide ara ara huysuz. dişimiz yok. gelmesinde zaten. şu cumayı bi geçirsek. biz böyleyiz işte.
hadi gözün aydın olsun çok sıkıntı etmiştin :)
teyzeler bizde dişlendik,çok şükür kuzumun dişi göründü :KK9::KK71::D

krep yapabilirsin yumurta sevmiyorsa yada çorbaya katabilirsin...
Ben de yumurta yediremiyorum öğürüyo...:63::63::63:

canım okadar da değil hergün çorbası hem babasına hem beyefendiye hazır olur,bide ben artık salçalı veriyorum hatta oğlan mantı yemeye bayılıyor onada biraz salçalı sos ekliyorum :) yasakhayal canım 7 tahıllı karışım ne nerden bulabilirim günlük meyve veriyorum ben kendi başına yiyor artık muzu yada mandalinayı eline veriyorum ben başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor

Özel menu derken hiç ayrı bi çorba yapmadin mi..mesala biz çok baharatlı Salcali yiyoruz...Bunlardan her zaman vermek istemiyorum..yada biftek yaptığımda ondan veremem..yıyemem...o günlerde ona özel çorba pure vs...şeyler yapıyorum....bi çorbası sadece 10 dk mi aliyor...yada sabah biz salam sucuk yerken ona ayri bişeyler hazırlıyorum.mesala muz rosem 7 tahilli karışım süt ve bi kaç hipp in bisküvisi...buda bi kaç dk alıyor..zahmetli değil...:KK58:
geçmiş olsun zeynep e muhammed hasta olunca bende aynı ilacı kullanıyorum sürekli dr gitmiyyorum evde peditus ve okyanus suyu var ateşi içinde calpol var sen istersen ara ara ıhlamur ve kuşburnu ver ben sabahları veriyorum bazen içine zencefil tozu atıyorum nefesini açıyor.bu arada tütünüz şahyane badisinede zeynep 1 yaşında yazabilirsin mesela şu ütü ile yapıştırılanlardan...

slm kızlar nasılsınız?

bizi sorarsaız kızım hasta güya dışarı cıkartmadık gene hasta oldu hep aynı hastalıgı burnu akıyo sonra bogazı balgam oluyo öksürüyo anlamıyorum hep aynı :KK43: 4-5 keredir böyle agrı kesici balgam sökücü ve burnuna fıs kulanıyorum ... geçnki ilaclarımızı çünkü gene aynısı doktora gitmeden kullanıyorum bişey olurmu ki?

bide kendime kadın doguma randovu aldım carsamba 3te gidicem kayınvaldme bakar zeynebe bakalım ne var içimde :D adet olmuyorum ve mantar oldum sanırım poff:KK43:(

dogum günü için hevesim kaçtı herşeyden canım hiçbişey istemiyo kimi açrcam çarcak insanda bulamıyorum aile arasında yapıcam sanırım annemler kayınvaldemler ablamlar görümcem 2şer çocukları zaten kalabalıgız bide eskisehirden teyzemizi carıcam dayımlar var belkionları carırım zeynebi çok seviyolar zeynepte onlara bayılır ailecek onalrda bi tılsım var kızm asık resmen kırk yılda bi görüyo şebek gb oluyo onalrda :))) öyle yani bilmiyorum ailecek olunca çokta şatavata gerek kalmıcak fırınım bozuk zaten pasta denemem fiyasko oldu sinirim bozuk :KK43:(

8gün sonra benim dogum günüm eşim galba telefon alcak zorla süpriz yap bana diye diye bakalım nabıcak bu hafta sonu gezdik yemege gittik dogum günü yemegim olsun dedim cünkü 27sinden beri evde 15 gün oldu calışmıyo yıl başı sonrad ahavalar yüüznden yollar kapalıydı malum eşime vdeydi onada yazık telefonumdabouldu zeynep ata ata bataryasının giriş yeri kopmuş bazen kapanıyo kendi kendine bozuldu yani ondan alcak ama düşünülmek önemsenmek istiyorum yıllardır herşeyin isteyerek olmasından yoruldum hep bi caba sarfetmekten yoruldum :KK43:

havada tam kasvet havası çok sıkıcı yaz gelsede park bahce gezsek kızımla ...

tüm sevgili annelere günaydın tüm hastalara geçmiş olsun yeni yürüyenlerin heyecanını anlıyorum ne tatlı oluyorlar dogumgünu telaşları tütüler ne güzel kız anneleri süslesinler kızlarını benim oglum var bende evde aile arası yapıcam bebekle kalabalık önce hazırlık sonra temizlik çok zor zaten çocuklar şimdi bişey anlamıyor biz kendimiz için ve onlara resimlerle hatıra olsun diye yapıyoruz ama büyuyünce heryıl çocukla konsepte süslenmelerde köstümlerde partilerde buyuyor
benim kızım 4 yaşında ana okuluna başladı birazda arkadaşlarından göre göre onuda yapalım bunuda evde şu burda bu derken eee5 oldu geçen seneden daha güzel olsun kuaförler köstüm taç ayakkabılar parti malzemeleri pasta arkadaşlara ikramlar bu yılda geçen yıldan güzel olmalı diyor
bende bu yüzden küçük çaplı yapıcam nasıl olsa onlar buyudükçe pastalarda partilerde büyicek
bu arada ben çok fena grip oldum inanın çoçuklar olmasa yatıcam hiç kalkmadan göz nezlesi oldum sag gözüm şiş burnum çeşme oldu silmekten çok kötü tahriş oldu birde üstüne adet oldum ölüyorummm
Geçmiş olsun gizo..ins bi an once iyileşir sino_O

krep yapabilirsin yumurta sevmiyorsa yada çorbaya katabilirsin...

canım okadar da değil hergün çorbası hem babasına hem beyefendiye hazır olur,bide ben artık salçalı veriyorum hatta oğlan mantı yemeye bayılıyor onada biraz salçalı sos ekliyorum :) yasakhayal canım 7 tahıllı karışım ne nerden bulabilirim günlük meyve veriyorum ben kendi başına yiyor artık muzu yada mandalinayı eline veriyorum ben başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor

geçmiş olsun zeynep e muhammed hasta olunca bende aynı ilacı kullanıyorum sürekli dr gitmiyyorum evde peditus ve okyanus suyu var ateşi içinde calpol var sen istersen ara ara ıhlamur ve kuşburnu ver ben sabahları veriyorum bazen içine zencefil tozu atıyorum nefesini açıyor.bu arada tütünüz şahyane badisinede zeynep 1 yaşında yazabilirsin mesela şu ütü ile yapıştırılanlardan...
Reyyan ben turkiyede markette bile görmüştüm.hero baby galiba hipp inde vardı.:KK16:toz karışım.7 veya 8 tahıl Bunu arada bunu evde yapmamız zor..ben :eek:nerdeyse 5 aylıktan itibaren veriyorum..:oops:yumurtayi bende bişeye katım sade yemiyo tiksindi:KK55::KK45:

yasakhayal ben konuyu anladımı zannediyorum
bebeyini rahat buyutenler senin gibi benim gibi burdaki birçok arkadaşgibi zor buyutenleri anlamıyor etrafımda çok var oyuncak bebekle oynargibi çocuk buyuten bebeklerindede bir sorun olmayınca buraya girip bizi uzaylı gibi görüp yorum yazıyorlar
Haksevere cevap vermis sin gizom:KK16:

Keşke hepimiz öyle rahat büyütsek.3.aylıktan beri bu iştah konusundan valla saçma 4 5 tane beyaz düştü.:KK51:

Reyyan ben turkiyede markette bile görmüştüm.hero baby galiba hipp inde vardı.:KK16:toz karışım.7 veya 8 tahıl Bunu arada bunu evde yapmamız zor..ben :eek:nerdeyse 5 aylıktan itibaren veriyorum..:oops:yumurtayi bende bişeye katım sade yemiyo tiksindi:KK55::KK45:
bende baktırıyım miğrosta ruşeym ve kinoa ya bakmıştıkta bulamamıştık,hipp oğlum sevmedi ben muhallebisine dahi şeker katmadan yapıyorum tatlı nedir bilmez ama organik diye aldığım hippi hiç sevmedi hero baby e bakıyım olmazsa sağol canım,bide ben evde bebe bisküvisi yapmıştım onu da yemedi ama bir daha yapacam bu sefer kalıpla yapayım belki eline verirsem yer.

Gecmis olsun canim..kizim hastaydi diye bizde cumartesi gunu doktora gitmistik benim kiziminda kilosu 11,5 Boyu 76 bizim doktor kilosu icin bisey demedi bende fazla ekmek vermiyorum...

Ay maşallah senin hatun uzun boyluymuş bi de. ya o kilo işi bence genetik ben de minikken tombikmişim ama iki yaşına kadar nerdeyse sadece anne sütü almışım. Takmayacağım yani kafaya.

Bu arada uyku eğitimi çok süper gidiyor. Deneyin valla oluyor, hiç ağlamadan on dakikada uyudu sabah, pek mutluyum :)

Ay maşallah senin hatun uzun boyluymuş bi de. ya o kilo işi bence genetik ben de minikken tombikmişim ama iki yaşına kadar nerdeyse sadece anne sütü almışım. Takmayacağım yani kafaya.

Bu arada uyku eğitimi çok süper gidiyor. Deneyin valla oluyor, hiç ağlamadan on dakikada uyudu sabah, pek mutluyum :)

selamlar,
uyku eğitimi olarak hangisini deniyorsun canım? ben tracy hogg un yatır kaldır metodunu denedim dün, ama artık belim koptu belki 60-70 kez kalktı ben yatırdım, olay yine memede uyumasıyla sonuçlandı. yaw çocuğun uykusu geliyor, meme emiyor gözleri kapalı, tam uyudu derken birden gözlerini açıp doğruluyor etrafa bakıyor, oyun oynamak istiyor, bu sefer 21.30 da uyuması gerekirken 22.30 a kayıyor, ben yorgun oluyorum o saatte halim kalmıyor...emzir emzir yoruluyorum artık, babası da içerde yatıyor, erkeklere her sey ne kolay, ben de onun kadar çalışıyor, onun kadar kazanıyorum, ama yedirmesi içirmesi, bakımı, uyutması bana ait...ohh ne ala dünya

Bu kac gundur kizim hasta oldugu icin kizim dogru duzgun agzina bisey almadi...buyuk ihtimalle kilo vermis..kiyamam kuzuma..bu.tatli bebisler hicbir zaman hasta olmazsinlar..

sen bol bol emzir canım, yemese de sütün iyi gelir. mina da topiğimizin tombiş bebeklerinden, sağlığını kazansın da gerisi önemli değil. zaten muhtemelen ayaklanınca ya kilo verecek, ya da sabit kalacaklar bir dönem

meraba canım ben tütüyü kendim yaptım evet maliyeti 50tl tutu en iyi kalitelilerinden aldım badisini tülünü çorabını ben değişik yaptım herkez aynı yapıyo ben askıyla değişiklik kattım Eki Görüntüle 1373649 Eki Görüntüle 1373650 Eki Görüntüle 1373651

hatta bir arkadaşım çok begendi onun kızınada yaptım sipariş verdi sanırım tütü işine girebilirim :)))
çarşıda inan 45tlye bile tütü takımalrı var ama asla giydirilcek şeyler değil iki tül takmışlar popo gözükcek ben çok sık yaptım ve kısa yaptım gerçek balerin tütüsü gb emeklerken poposunu yiyesim geldi :) badisinide cıtcıtlılardan değil dar kesim likralı badi aldım tam oturdu güzel durdu askısıda tam uydu corapları dantel ayakkabısıda waikikiden almıştım vardı cuk oturdu kırmızı beyaz puantiye li oldu önüne bişeyler işlesemmi dedim ama bence böyle cok hoş değişik oldu keçelerim var ama bakalım belki işlerim
haksever maşallah pek tatlı olmuş zeynep ondan sana sordum zaten, eline sağlık becerikli hatunsun, böyle şeyleri hiç atlamıyor yapıyorsun valla, bizim kızlar birbirlerine benziyorlar biraz bizimki de zeynep gibi kumral beyaz tenli, hiç yerinde durmuyor, pek oyuncu, seninki de kova burcuydu değil mi? bizimkinin yükselen burcu da koç, inatçılığı hareketliliği cesurluğu sosyalliği oradan geliyor herhalde:)

selamlar,
uyku eğitimi olarak hangisini deniyorsun canım? ben tracy hogg un yatır kaldır metodunu denedim dün, ama artık belim koptu belki 60-70 kez kalktı ben yatırdım, olay yine memede uyumasıyla sonuçlandı. yaw çocuğun uykusu geliyor, meme emiyor gözleri kapalı, tam uyudu derken birden gözlerini açıp doğruluyor etrafa bakıyor, oyun oynamak istiyor, bu sefer 21.30 da uyuması gerekirken 22.30 a kayıyor, ben yorgun oluyorum o saatte halim kalmıyor...emzir emzir yoruluyorum artık, babası da içerde yatıyor, erkeklere her sey ne kolay, ben de onun kadar çalışıyor, onun kadar kazanıyorum, ama yedirmesi içirmesi, bakımı, uyutması bana ait...ohh ne ala dünya

Ben de kaldıır yatır yapıyorum. Ama yatağının dışına hiç çıkarmıyorum. İçeride oynuyor, kalkıp oturuyor ben hemen tekrar koyuyorum, elini tutuyorum derken en fazla yarım saatte hiç ağlamadan uyuyakalıyor. Uyku saati kaydı benimkinin de tabi yedi buçuktu sekiz buçuk falan oldu ama olsun erken yine zaten. ama ısrarcı olmak gerekiyormuş. İlk gün bi saat sürdü ama uyudu sonunda. Ben ama memede uyutmadım hiç zaten yanımda uyuyodu kendi kendine belki o yüzden daha rahat oluyor bilmiyorum. Israrla dene bence, bir de bilmiyorum mümkün mü ama gece uyanınca emmek için sen değil babası gitsin mesela senin kokunu alınca emmek istiyo olabilir. Benim koca da seninki gibi, iki kucak çocuk baktım oluyor ama valla ben her gün beynini yiyorum bu çocuğun tek sorumlusu ben değilim diye, yavaş yavaş düzeliyo bakalım :)

Bir de ben evden çalışıyorum o yüzden senden daha sabırlı olacak enerjim de var, onun rahatlığıyla uyku eğitimi kolay oluyor. Senin bıdık seni özlediği için sırf vakit geçireyim diye belki emiyor seni öyle uyumak istiyor. Olmadı işten gelince ne bileyim kitaplar oku, oyunlar oyna seninle iyice vakit geçirsin. Gerçi yapıyosundur zaten. Ya işte çocuk yapımında katkı sağlayan adamgiller biraz çocuğa da baksa her şey daha kolay olacak. Bir de demezler mi çocuğu niye ağlatıyosun diye. Be adam çocuk benden sıkıldı ben hayattan yoruldum az insan ol da elini bi işe at. Ama yok ben bilemem hallerinde gece boyu posur posur uyusunlar anca. Ayh sinir bastı.

Neyse ısrarlı ol, başarabilirsin! Sevgiler.

Back
X