• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

kızlar selamlar herkese,
taube geçmiş olsun canım, kızın süt emiyordu neden hasta oldu acaba? çok üzüldüm inşallah toparlanır...
haksever ben de doğumgününü aile arasında yapmak istiyorum, istanbul dan babannesi de gelecek, tütü takım almak istiyorumsenin gibi, sen nerden almıştın canım yoksa kendin mi yaptın?
selinceylin ben de parti sepeti dükkanını gördüm, nasıl fiyatları iyi mi, ben de konyaaltı cd. deki mağazaya bakmıştım, almak istediklerim yaklaşık 100 tl filan tutuyordu hesaplayınca. pastası da var, kıyafeti var, baya 400 tl yi gözden çıkarmak lazım. eğer kalabalık olursak hizmet etmesi için temizliğe çağırdığım bayanı da çağırmayı düşünüyorum ben.
aranızda süt izni biten ve emziren anne var mı, ben öğlen arası 1 saat eve git gel yapmayı düşünüyorum, evde en fazla 15-20 dk durabilecem. ama mecburum, buralarda süt müt sağamam o kadar sütüm olmuyo zaten, ayrıca sağsam da bizim ufaklık öyle biberon ya da kaşıkla içmiyo.öğlen eve gidip emzirsem sonra da eve en erken 7 de gidebilcem. bir de gece yatırırken emzirsem. uff süt iznim bitecek diye canım sıkılıyor.

bu arada kiviyi denemiş miydiniz, alerjik olabilir diye ben ilk zamanlar vermemiştim, ilk olarak dün akşam verdim, çok sevdi,
hatırlarsanız pütürlü gıda da sorun yaşamıştık, diliyle çıkarıyor yutmuyordu. biraz üzerine düşüp de devamlı pütürlü katı gıda verince yemeye başladı. şimdi koca koca ekmekleri yutuyor. hatta kendi kendine yemeye çalışıyor. ama tabi tam olarak beceremiyor kendini doyurmayı ben destekliyorum.
bal vermeye başladım, reçel, bisküvi, marmelat, hatta bitter çikolata verdim mercimek kadar bir parça:)
merhaba canım. senin bebeğinin adı ne? en son kilosu ve boyu kaçtı? ne zaman doğdu? bende bisküvi, bal, ekmek içi azıcık, bol cicibebeli süt, ara sırada danino veriyoru
biri varya canım:KK59: kırk yılda bir gelip sen şunu yapıyosun sen bunu yanlış yapıyosun diyip diyip giden biri :KK59:muhabbete katılmadıgı gb eleştirmeyi kendine görev edinen biri :KK11: hep bana sarıyodu yok iyi anne degilim gb :63:kendimi burda anlatıp rahatlıyo olamam mı :KK12:yaşadıgımın binde birini yazmadım belkide çok şükür 11 ay sonra ben biraz nefes alabiliyorum herkezin cocugu bir degil kimse kimsenin ne yaşadıgını bilmiyo ama kılavyeden atıp tutması kolay yapıcı değil yıkıcı olmaya çalışıyo bazıları yine gelip birine laf ettide tutamamdım kendimi kendime yapılınca sabır deyip deyip geçtim çogu zman onun yüzünden buraya yazmadım sıkıntımı şuan aklı selimim de başkasına yazınca rahatsız oldum isim vermeden sinirimi söyledim :) daha yaparsa o kişi resmen söylücem haksızlıga gelemiyorumda :D ya uslubunu düzeltsin yada bize karışmasın muhabbetimizin içinde değil vazife edinmesin kendine sorunlarımızı :KK66:

kimi kasdettiğimi anladın sanırım :) evet akıl vermesin kimse sadece yardımcı olmak isteyenlerin samimiyetine inanıyorum bazıılarının sadece kınayıp eleştirmek için söylemesine gerek yok

hakseverim boşver sen öylelerini. biz burada hastalıkları, sağlıkları, mutlulukları, adımları, dişlerimizi ilklerimizi paylaşıyoruz. kimsenin bizi bozmaya hakkı yok. sana bu konuda katılıyorum.

AHH UYKU eğitimi resmen başıma bela , :(
akşam eve gidiyorum ancak emiyor ve uyurkende emiyor.
eğitim versem gece emmesini kesmem lazım , çocuk bir tek gece emiyor nasıl olacak bilmiyorum :(

uyku sıkıntımz yok uykusu olsun 5 dk uyuyor ama işte :(

bende baktırıyım miğrosta ruşeym ve kinoa ya bakmıştıkta bulamamıştık,hipp oğlum sevmedi ben muhallebisine dahi şeker katmadan yapıyorum tatlı nedir bilmez ama organik diye aldığım hippi hiç sevmedi hero baby e bakıyım olmazsa sağol canım,bide ben evde bebe bisküvisi yapmıştım onu da yemedi ama bir daha yapacam bu sefer kalıpla yapayım belki eline verirsem yer.

Canim ben internetten aliyorum. Burda bizde bulamiyoruz.

Ay maşallah senin hatun uzun boyluymuş bi de. ya o kilo işi bence genetik ben de minikken tombikmişim ama iki yaşına kadar nerdeyse sadece anne sütü almışım. Takmayacağım yani kafaya.

Bu arada uyku eğitimi çok süper gidiyor. Deneyin valla oluyor, hiç ağlamadan on dakikada uyudu sabah, pek mutluyum :)

Gunduz uykularinda uyku egitimi nasil zorlanıyor musun canim. Gece 12 sabaha karsi 4 sabah 7 gibi uyanip emiyor. Meme vermeyince uyur mu acaba

Jelibonum dışarı çıkarırken iy giydiriyorum.ev sıcak şükür çok sıki giydirmiyom..

Çok geçmiş olsun emir mete de hastay miso_Oinş bi an once iylesirro_O
canım sağol. bugün baya iyiyiz. ateşimiz yok, burun akıntımız v uyurkenki öksürüğümüz hariç bir şey kalmadı. keyfimizde iyi. bende dışarıda giydirdim ama oğlumda grip olmuştu fazla yaklaşmadı ama birkaçta gelen gidenden gribel mikrop kaptıysa bilemem. çok şükür şimdi keyfimiz güzel. bu arada bu sabah 2-3 adı attı ekyattan ayrı. çavuk ilerledi yürümemiz.

anı emir tede biraz üşütmüş. öksürük, burun akıntısı, boğazları acımıyor. doktor boğazında kırmızılık falan yok. dedi. yinede onada faydalı ilaç verdi. ne olur ne olmaz. bilemeyiz nede olsa. cumartesi günü kusmamız, öksürük, 0 uyku, akan burnumuz, olmayan keyfimiz ve azda olsa hırıltıızdan sonra pazar daha iyi oldu. acilde serum yiyince.

Canim ben internetten aliyorum. Burda bizde bulamiyoruz.

Gunduz uykularinda uyku egitimi nasil zorlanıyor musun canim. Gece 12 sabaha karsi 4 sabah 7 gibi uyanip emiyor. Meme vermeyince uyur mu acaba

Onda da zorlanmadım aynı şekilde uyuttum, on dakikayla yarım saat arası sürüyo uyuması. Emzikle uyuyo ama, o da önemli aslında bazı bebekler almıyolar emzik sanırım.

Gece on iki geçmiş baya, çok zor oluyodur, dinlenmek mümkün değil neredeyse. Benim ufaklık gündüz toplam bir buçuk saat uyuyor, o yüzden belki de gece uykusu daha erken. Daha erkene almayı denedin mi uykusunu? çünkü ben mesela bi saat geciktireyim çok yorgun olduğu için uyutmak daha zor oluyo o yüzden ilk esnemesinde alıyorum hemen yatağına, öyle olunca sakin oluyor, bana atarlanmıyor da.

Bir de ben mesela yatağında oynamasına falan izin veriyorum yani illa uyusun diye zorlamıyorum, o ağlasın dursun uykuya dalar tekniği değil benimki çünkü saatlerce ağlasın istemiyorum da bi yandan. O yatakta ben başında oynuyoruz, bazen kalkıyo bi oyuncağını alıyo, biraz oynamasına izin verip alıyorum elinden. Yani yatağını sevsin alışsın istiyorum. Beni görüyo uyurken, illa emziği olmasın diye de kasmıyorum ama emzik yardımıyla da olsa kendi kendine uykuya dalıyo bi şekilde. Asıl sevindiğim nokta zaten ağlamadan uyutabilmiş olmak. Ağlamasın da istiyosa bi saatte uyusun.

Anneler biz hastaligi atlatamadik bir türlü aklima gelmişken burun spreylerini dikkatli kullanin lütfen çünkü kortizonlu oluyorlarmis ve burun zarar görüyormuş bu yüzden uç günden fazla kullanilmamaliymis. Augmentin ve mukotik aldik bugünde..offff ki ne offfffff.... Simavlar, okul, hastalık, misafir ev isleri bitik bir pinar oldum ciktim:-) :-) :-) :-) biseyler daha yazacaktim unuttum:-) :-) :-) çok uykum var....:-) :-) :-) :-) kendinize çok iyi bakin, biliyorum bebislere bakmaktan kendinize fazla zaman ayiramiyorsunuz , kekin ilaci olsa basina sürer değil mi:-) :-) :-) neyse ben fazla sacmaladim galiba kisacasi sizi tanimasam da seviyorum, aynaya bakin ve dünyanın en sanslisi benim diyin:-) :-) :-)

haksever maşallah pek tatlı olmuş zeynep ondan sana sordum zaten, eline sağlık becerikli hatunsun, böyle şeyleri hiç atlamıyor yapıyorsun valla, bizim kızlar birbirlerine benziyorlar biraz bizimki de zeynep gibi kumral beyaz tenli, hiç yerinde durmuyor, pek oyuncu, seninki de kova burcuydu değil mi? bizimkinin yükselen burcu da koç, inatçılığı hareketliliği cesurluğu sosyalliği oradan geliyor herhalde:)
aynen 8şubat kova yükseleni ne acaba saat 3 : 15 gece dogdu

Onda da zorlanmadım aynı şekilde uyuttum, on dakikayla yarım saat arası sürüyo uyuması. Emzikle uyuyo ama, o da önemli aslında bazı bebekler almıyolar emzik sanırım.

Gece on iki geçmiş baya, çok zor oluyodur, dinlenmek mümkün değil neredeyse. Benim ufaklık gündüz toplam bir buçuk saat uyuyor, o yüzden belki de gece uykusu daha erken. Daha erkene almayı denedin mi uykusunu? çünkü ben mesela bi saat geciktireyim çok yorgun olduğu için uyutmak daha zor oluyo o yüzden ilk esnemesinde alıyorum hemen yatağına, öyle olunca sakin oluyor, bana atarlanmıyor da.

Bir de ben mesela yatağında oynamasına falan izin veriyorum yani illa uyusun diye zorlamıyorum, o ağlasın dursun uykuya dalar tekniği değil benimki çünkü saatlerce ağlasın istemiyorum da bi yandan. O yatakta ben başında oynuyoruz, bazen kalkıyo bi oyuncağını alıyo, biraz oynamasına izin verip alıyorum elinden. Yani yatağını sevsin alışsın istiyorum. Beni görüyo uyurken, illa emziği olmasın diye de kasmıyorum ama emzik yardımıyla da olsa kendi kendine uykuya dalıyo bi şekilde. Asıl sevindiğim nokta zaten ağlamadan uyutabilmiş olmak. Ağlamasın da istiyosa bi saatte uyusun.

Ay canim ya ne güzel basarmissin. Benim hic cesaretim yok. Bigun cesaretimi toplarsam sallamadan uyumasini istiyorum. Akli ermeye basladi. Uykusu gelince minderine yatip neen nen diyo. Aksam 9.00 veya 9.30 gibi uyuyor. Eksik anlatmisim. Gece 12 de emmek icin kalkiyo. Ben uykuya cok duskunum. Rabbim bana acidi heralde. uyku problemimiz bi dişler cikarken oldu. Neysem teşekür ederim. Insallah bigun sallamadan uyumayi bizde basaririz.

Anneler biz hastaligi atlatamadik bir türlü aklima gelmişken burun spreylerini dikkatli kullanin lütfen çünkü kortizonlu oluyorlarmis ve burun zarar görüyormuş bu yüzden uç günden fazla kullanilmamaliymis. Augmentin ve mukotik aldik bugünde..offff ki ne offfffff.... Simavlar, okul, hastalık, misafir ev isleri bitik bir pinar oldum ciktim:-) :-) :-) :-) biseyler daha yazacaktim unuttum:-) :-) :-) çok uykum var....:-) :-) :-) :-) kendinize çok iyi bakin, biliyorum bebislere bakmaktan kendinize fazla zaman ayiramiyorsunuz , kekin ilaci olsa basina sürer değil mi:-) :-) :-) neyse ben fazla sacmaladim galiba kisacasi sizi tanimasam da seviyorum, aynaya bakin ve dünyanın en sanslisi benim diyin:-) :-) :-)

Pinar canim benim. Senin yerine kendimi koydum Allah yardimcin olsun. 2. Donem ayni seyleri yaşicam. Keske annelik izni 2 yil olsa. Zaten epey buyumus olurlardi super olurdu

kızlardoktora gittim alttan muane etti ayy unutmuştum ne güzel o duyguyu gücüme gitti :((( hamile misin dedi dedim yok baktım ama yoktu dedim kanda bakalım dedi utrasyonda baktı olsa görükürdü dimi :((( puff yarın alıcam sonucu mantar oldum galba dedim ses etmedi yarın sonucu al ona göre ilaç yazayım dedi kistim varmış nurtopu gb kocaman off:(((

bide üniversite için sınavsız geçiş hakkım için kayıt yaptırdım bakalım tutcakmı öncelik yeni mezunların çünkü liseye girdim daha dün gb ama nerdeyse 10 sene olmuş liseden çıkalı kendimi hala aynı hissediyorum çocuk abla deyince bi kendime geldim :)))

bizimkız hala yürümediinanamıyorum en önc emekleyenelrdendi hiç yata koyamamdım dönüyodu bebekten bu kadar harekete hala yürümüyo işini hallediyo die herelde :(( bu haftacesaretlendi 4-5 adım adıyo hop yere atıyo kendi çok duruyo ayakta dah cok yürümek istiyo ama emeklerken koşuyo resmen çok hızlı

Merhaba kizlarrrr:KK25:uzuuunn bir süredir ugramadim buralara biliyorum.haksever maşallah zeynep kocaman olmuş :KK15:yasak hayal sen nasılsın nasilsinizzzzzz arkadaşlar :KK54:
Kiscem hosgeldin oslettin iyce:oops:niye gelmiyosun buraya:KK51:elifnaz nasi:KK19:bende iyiyim şükür:KK45:

Back
X