• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar fırtınalı bir gün gece hava fena korkutucu internetim mi yavaş acaba burası hiç ilerlemiyo kimseler gelmiyomu nerdesiniz haksever yasakhayal
Yazıyom aslında selin :KK53:elinden geldiğince hergün ugruyorum topik sessiz kalmasın diye:oops:

yaskhayal ben de oğluma özel yemekler yapıyorum ama bizim yemeklerimizi babasının elinden yemeği tercih ediyo . ama ben ısrarla hala yapıyorum ne yazık ki çogunu kuşlar yiyiyor:KK14:

Taubecm kuzucuğun iyileşti mi .benm oğlumun da dünden beri boğazından balgam sesi geliyo

hepimiz burada bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz hiçkimse de çocuk gelişimi ve beslenmesi uzmanı değil hatalar ve yanlışlar olabilir .ama bu uygun bir üslupla ifade edilmeli kimse kimseyi kınamamalı. herkes kendi çocuğu için uygun olanı yapıyo bir diğeri bunu yapmak zorunda olamdığı gibi sert bir şekilde eleştirmemeli
velhasıl daha yapıcı olabilriz kırıp dökmek kolay önemli olan onarabilmek
o yüzden boşver kızma haksever:KK19:
Geçmiş olsun yaw bu sinsi salgın tüm bebekleri ele geçiriyor.rabbim korusun:KK51:

bende meteye öyle yapıyorum. mete çay hastası vermiyorum ama istiyor. şekerli şekersiz, soğuk, sıcak farketmez ona. birde oğlun şuan kaç kilo canım?

kızlar emir mete hasta şuan. ateşimiz dün akşam düştü. hala az az ateş düşürücü veriyorum. burnumuz son saghada akıyor, geceleri özellikle öksürüğümüz var. bir gece 01'den 06'a kadar aciltdeydik. cumartesi geces. şimdide iştah yok. halsiziz uyku istiyor hep ama uyuyamıyor. ara sıra şuruplardan sonra birde çekyata tutunup kalkıyo. keyfi yerine gelince. acilde yattığımız gece kusmamızda oldu. mikrop falan ıkmadı ama neden bilmiyorum. kusmayı çabuk atlattık. şimdide ara ara huysuz. dişimiz yok. gelmesinde zaten. şu cumayı bi geçirsek. biz böyleyiz işte.

kızlar selamlar herkese,
taube geçmiş olsun canım, kızın süt emiyordu neden hasta oldu acaba? çok üzüldüm inşallah toparlanır...
haksever ben de doğumgününü aile arasında yapmak istiyorum, istanbul dan babannesi de gelecek, tütü takım almak istiyorumsenin gibi, sen nerden almıştın canım yoksa kendin mi yaptın?
selinceylin ben de parti sepeti dükkanını gördüm, nasıl fiyatları iyi mi, ben de konyaaltı cd. deki mağazaya bakmıştım, almak istediklerim yaklaşık 100 tl filan tutuyordu hesaplayınca. pastası da var, kıyafeti var, baya 400 tl yi gözden çıkarmak lazım. eğer kalabalık olursak hizmet etmesi için temizliğe çağırdığım bayanı da çağırmayı düşünüyorum ben.
aranızda süt izni biten ve emziren anne var mı, ben öğlen arası 1 saat eve git gel yapmayı düşünüyorum, evde en fazla 15-20 dk durabilecem. ama mecburum, buralarda süt müt sağamam o kadar sütüm olmuyo zaten, ayrıca sağsam da bizim ufaklık öyle biberon ya da kaşıkla içmiyo.öğlen eve gidip emzirsem sonra da eve en erken 7 de gidebilcem. bir de gece yatırırken emzirsem. uff süt iznim bitecek diye canım sıkılıyor.

bu arada kiviyi denemiş miydiniz, alerjik olabilir diye ben ilk zamanlar vermemiştim, ilk olarak dün akşam verdim, çok sevdi,
hatırlarsanız pütürlü gıda da sorun yaşamıştık, diliyle çıkarıyor yutmuyordu. biraz üzerine düşüp de devamlı pütürlü katı gıda verince yemeye başladı. şimdi koca koca ekmekleri yutuyor. hatta kendi kendine yemeye çalışıyor. ama tabi tam olarak beceremiyor kendini doyurmayı ben destekliyorum.
bal vermeye başladım, reçel, bisküvi, marmelat, hatta bitter çikolata verdim mercimek kadar bir parça:)

Aynen gizo canım çünkü bazı şeyler ona uygun olmuyo.çok baharatlı oluyo acı oluyo...mesala et türü şeyler oluyo..yiyemiyo..hani bunlar dışında yapılan özel menüye giriyo sa yapıyorum evet.ha yapmayanda doru...bi şekilde büyüyorlar..:KK16:mesala ben hergün bize çorba yapmıyorum.bazen oluyo ki hiç yemek yapamıyorum:KK53:ama ogluma elinden geldiğince değişik çorbalar yapıyorum..çünkü memeyi biberonu bıraktı...mecburum iştahını açmaya..anlıyorum seni bende çok cektim iştah yonunden:KK51:yeni yeni düzeldi:KK19:çünkü çok vakit almiyo ki bi kucuk taslik çorba 10 dakika mi aliyo..
canım senin oğluşun biberonu erken bırakmış. mete gündüz bazen gece bi yatmadan önce birde sabaha karşı emiyor. biberondan tabi. ama şuan pek iştahımız yok. 2-3 kaşık yemek, 30-40 gram süt ancak içiyor.

kızlar emir mete hasta şuan. ateşimiz dün akşam düştü. hala az az ateş düşürücü veriyorum. burnumuz son saghada akıyor, geceleri özellikle öksürüğümüz var. bir gece 01'den 06'a kadar aciltdeydik. cumartesi geces. şimdide iştah yok. halsiziz uyku istiyor hep ama uyuyamıyor. ara sıra şuruplardan sonra birde çekyata tutunup kalkıyo. keyfi yerine gelince. acilde yattığımız gece kusmamızda oldu. mikrop falan ıkmadı ama neden bilmiyorum. kusmayı çabuk atlattık. şimdide ara ara huysuz. dişimiz yok. gelmesinde zaten. şu cumayı bi geçirsek. biz böyleyiz işte.
çook geçmiş olsun canım, inşallah hemencecik iyileşir, balgam öksürük yapıyordur, bol bol serum fizyolojik sık burnunu açık tut, vitaminli ve sevdiği şeyleri vermyee yemek yedirmeye gayret et, yemek yemeyince de çok halsiz oluyorlar...

Canlarim iyi dilekleriniz icin cok tskler..canim kizim hicbirsey yemiyor..ilaclarini cok zor veriyoruz...
ah taube ilaç mevzusu izdede var. ara ara kusuyor, ara ara ağzndan çıkartıyor. hele ilk 2 gün yani cuma öğleden sonra ile pazar akşam arası. pazartesi alışkın oldu yavrum artık bu duruma. şimdide mızmız içiyo ama daha iyi. iştahımız az az 2-3 kaşık yemek, 30-40 gram süt. fazlasını verirsen öğürüp kusuyo. o yüzden bende vermiyorum. sık yiyiyo allahtan. az ama sık. yürüme eğilimimiz var ama keyif yok. halsiz. bugün düne nazaran daha iyi. gecelerimizde uykusuz.

Özel menu derken hiç ayrı bi çorba yapmadin mi..mesala biz çok baharatlı Salcali yiyoruz...Bunlardan her zaman vermek istemiyorum..yada biftek yaptığımda ondan veremem..yıyemem...o günlerde ona özel çorba pure vs...şeyler yapıyorum....bi çorbası sadece 10 dk mi aliyor...yada sabah biz salam sucuk yerken ona ayri bişeyler hazırlıyorum.mesala muz rosem 7 tahilli karışım süt ve bi kaç hipp in bisküvisi...buda bi kaç dk alıyor..zahmetli değil...:KK58:

ben de senin gibiyim canım, onun yumurtasını ayrı bol tereyağlı yapıyorum mesela, fazla pişirmiyorum sarısını, annem ikindin muhallebi veriyor hurmalı-kayısılı-pekmezli ya da meyveli, ama akşam biz ne yersek onun yiyebileceği şekilde kah ekmek batırarak, kah minik parçaları ağzına vererek doyurmaya çalışıyorum,

un çorbasını bende ara ara yapıyorum tarifi bu sen nasıl yaptın acaba,
1.5 yemek kaşığı un kavrulacak pembe olacak soğuyunca içine 1 su bardağından biraz fazla su eklenecek ve topaklanmasın diye sürekli karıştırılacak bir yada iki kez tıklasın ocaktan al isteğe bağlı zeytin yağı yada tereyağ erit afiyet olsun kuzulara....
canım ben 1,5 su bardağı koyuyordum ilk baş 1 koymaya baladım ama zaten ara ara yiyiyo. emir sevmiyo un çorbasını.

çook geçmiş olsun canım, inşallah hemencecik iyileşir, balgam öksürük yapıyordur, bol bol serum fizyolojik sık burnunu açık tut, vitaminli ve sevdiği şeyleri vermyee yemek yedirmeye gayret et, yemek yemeyince de çok halsiz oluyorlar...
sağol canım. burnumuz tıkanmıyo. ilk 2 gün tıkandı. sonra ir açıldı çeşme gibi. her 10 dakikada bir bazen 2 kez silmek zorunda kalıyorum. yemeğimizde işte az az ama sık.

canım senin oğluşun biberonu erken bırakmış. mete gündüz bazen gece bi yatmadan önce birde sabaha karşı emiyor. biberondan tabi. ama şuan pek iştahımız yok. 2-3 kaşık yemek, 30-40 gram süt ancak içiyor.
Jelibonum emirde gece yatarken aç olursa sadece 100 cc iciyo uyanikken asla almaz.uyurken de bi kere bukadar oda açsa.bende süt ihtiyacını bisküvi ıslat arak yada çorbaları na muhallebi sine katarak vermeye calisiyorum:eek:

kızlar selamlar herkese,
taube geçmiş olsun canım, kızın süt emiyordu neden hasta oldu acaba? çok üzüldüm inşallah toparlanır...
haksever ben de doğumgününü aile arasında yapmak istiyorum, istanbul dan babannesi de gelecek, tütü takım almak istiyorumsenin gibi, sen nerden almıştın canım yoksa kendin mi yaptın?
selinceylin ben de parti sepeti dükkanını gördüm, nasıl fiyatları iyi mi, ben de konyaaltı cd. deki mağazaya bakmıştım, almak istediklerim yaklaşık 100 tl filan tutuyordu hesaplayınca. pastası da var, kıyafeti var, baya 400 tl yi gözden çıkarmak lazım. eğer kalabalık olursak hizmet etmesi için temizliğe çağırdığım bayanı da çağırmayı düşünüyorum ben.
aranızda süt izni biten ve emziren anne var mı, ben öğlen arası 1 saat eve git gel yapmayı düşünüyorum, evde en fazla 15-20 dk durabilecem. ama mecburum, buralarda süt müt sağamam o kadar sütüm olmuyo zaten, ayrıca sağsam da bizim ufaklık öyle biberon ya da kaşıkla içmiyo.öğlen eve gidip emzirsem sonra da eve en erken 7 de gidebilcem. bir de gece yatırırken emzirsem. uff süt iznim bitecek diye canım sıkılıyor.

bu arada kiviyi denemiş miydiniz, alerjik olabilir diye ben ilk zamanlar vermemiştim, ilk olarak dün akşam verdim, çok sevdi,
hatırlarsanız pütürlü gıda da sorun yaşamıştık, diliyle çıkarıyor yutmuyordu. biraz üzerine düşüp de devamlı pütürlü katı gıda verince yemeye başladı. şimdi koca koca ekmekleri yutuyor. hatta kendi kendine yemeye çalışıyor. ama tabi tam olarak beceremiyor kendini doyurmayı ben destekliyorum.
bal vermeye başladım, reçel, bisküvi, marmelat, hatta bitter çikolata verdim mercimek kadar bir parça:)
Canim cok sagol..cok kotu usutmus..

ah taube ilaç mevzusu izdede var. ara ara kusuyor, ara ara ağzndan çıkartıyor. hele ilk 2 gün yani cuma öğleden sonra ile pazar akşam arası. pazartesi alışkın oldu yavrum artık bu duruma. şimdide mızmız içiyo ama daha iyi. iştahımız az az 2-3 kaşık yemek, 30-40 gram süt. fazlasını verirsen öğürüp kusuyo. o yüzden bende vermiyorum. sık yiyiyo allahtan. az ama sık. yürüme eğilimimiz var ama keyif yok. halsiz. bugün düne nazaran daha iyi. gecelerimizde uykusuz.
Canim sizide cok gecmis olsun...

kızlar selamlar herkese,

meraba canım ben tütüyü kendim yaptım evet maliyeti 50tl tutu en iyi kalitelilerinden aldım badisini tülünü çorabını ben değişik yaptım herkez aynı yapıyo ben askıyla değişiklik kattım SAM_0506.webp SAM_0507.webp SAM_0500.webp

hatta bir arkadaşım çok begendi onun kızınada yaptım sipariş verdi sanırım tütü işine girebilirim :)))
çarşıda inan 45tlye bile tütü takımalrı var ama asla giydirilcek şeyler değil iki tül takmışlar popo gözükcek ben çok sık yaptım ve kısa yaptım gerçek balerin tütüsü gb emeklerken poposunu yiyesim geldi :) badisinide cıtcıtlılardan değil dar kesim likralı badi aldım tam oturdu güzel durdu askısıda tam uydu corapları dantel ayakkabısıda waikikiden almıştım vardı cuk oturdu kırmızı beyaz puantiye li oldu önüne bişeyler işlesemmi dedim ama bence böyle cok hoş değişik oldu keçelerim var ama bakalım belki işlerim

Kime sinirlendin özgem kim kızdırdı seni anlat Istersen

biri varya canım:KK59: kırk yılda bir gelip sen şunu yapıyosun sen bunu yanlış yapıyosun diyip diyip giden biri :KK59:muhabbete katılmadıgı gb eleştirmeyi kendine görev edinen biri :KK11: hep bana sarıyodu yok iyi anne degilim gb :63:kendimi burda anlatıp rahatlıyo olamam mı :KK12:yaşadıgımın binde birini yazmadım belkide çok şükür 11 ay sonra ben biraz nefes alabiliyorum herkezin cocugu bir degil kimse kimsenin ne yaşadıgını bilmiyo ama kılavyeden atıp tutması kolay yapıcı değil yıkıcı olmaya çalışıyo bazıları yine gelip birine laf ettide tutamamdım kendimi kendime yapılınca sabır deyip deyip geçtim çogu zman onun yüzünden buraya yazmadım sıkıntımı şuan aklı selimim de başkasına yazınca rahatsız oldum isim vermeden sinirimi söyledim :) daha yaparsa o kişi resmen söylücem haksızlıga gelemiyorumda :D ya uslubunu düzeltsin yada bize karışmasın muhabbetimizin içinde değil vazife edinmesin kendine sorunlarımızı ;)

yaskhayal ben de oğluma özel yemekler yapıyorum ama bizim yemeklerimizi babasının elinden yemeği tercih ediyo . ama ben ısrarla hala yapıyorum ne yazık ki çogunu kuşlar yiyiyor:KK14:

Taubecm kuzucuğun iyileşti mi .benm oğlumun da dünden beri boğazından balgam sesi geliyo

hepimiz burada bildiklerimizi paylaşmaya çalışıyoruz hiçkimse de çocuk gelişimi ve beslenmesi uzmanı değil hatalar ve yanlışlar olabilir .ama bu uygun bir üslupla ifade edilmeli kimse kimseyi kınamamalı. herkes kendi çocuğu için uygun olanı yapıyo bir diğeri bunu yapmak zorunda olamdığı gibi sert bir şekilde eleştirmemeli
velhasıl daha yapıcı olabilriz kırıp dökmek kolay önemli olan onarabilmek
o yüzden boşver kızma haksever:KK19:

kimi kasdettiğimi anladın sanırım :) evet akıl vermesin kimse sadece yardımcı olmak isteyenlerin samimiyetine inanıyorum bazıılarının sadece kınayıp eleştirmek için söylemesine gerek yok

yarın kayınvaldem gelicek kadın doguma gidicem bakalım ne dicek ama ben baya feci şekilde mantar oldum sanırım off kasıkalrımda batıyo sürekli tuvaletim var gb bide 3 aydır geçti 4. ay adet olmadım :(( 2-3 hafta oldu test yapalı yok bişey zaten kendimizce korunuyoruz olmaz herelde hamişle degilimdir ne bilim bi herşey netleşse iyi olcak kafam karman çorman

Back
X