• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

off şu doğum iznine artık ben de bakar oldum ama bir çalışmaya başlasaydım hayırlısıyla:)) bu arada artık resmen çok çişe gidiyorum yaa dün artık selpakla silmekten şeyim kurudu :))) ayakta dolaşınca hemen geliyor tuvaletim ama yatınca birşey yok daha şimdiden böyleyse 1 ay sonra noluruz acep?

Doktor soracaktım :9::9::9: Kontrollere Elazığa gitmeyi düşünüyorum da :34::34::34:

:1::1: ya aslında eşimde hastaneye gidiyor orda ama bizimkinin gittiği devlet hastanesidir işleri orda oluyor genelde çünkü

birde bir erkek olarak ne kadar kadın doğum uzmanından bilgisi olur bilemiyorum tabi :9::9::9::9::9:

bingöl elazığ arası kaç saat ?

:1::1: ya aslında eşimde hastaneye gidiyor orda ama bizimkinin gittiği devlet hastanesidir işleri orda oluyor genelde çünkü

birde bir erkek olarak ne kadar kadın doğum uzmanından bilgisi olur bilemiyorum tabi :9::9::9::9::9:

bingöl elazığ arası kaç saat ?

Normal bir doktor olsa rica ederdik girer muayene filan olurdu :9::9::9: İlgilimi filan bilgi verirdi :9::9::9:

İki saat kadar sanırım :26::26::26: Ya elazığa ya da diyarbakıra gidebilirim.Diyarbakır yolu çok bozuk o yüzden Elazığa gideyim diyorum :26::26::26: KK da önermişler bir kaç doktor onlardan seçeyim artık :31::31::31:

Normal bir doktor olsa rica ederdik girer muayene filan olurdu :9::9::9: İlgilimi filan bilgi verirdi :9::9::9:

İki saat kadar sanırım :26::26::26: Ya elazığa ya da diyarbakıra gidebilirim.Diyarbakır yolu çok bozuk o yüzden Elazığa gideyim diyorum :26::26::26: KK da önermişler bir kaç doktor onlardan seçeyim artık :31::31::31:

bingölde yokmu içine sinen bir hastane yada doktor ?

off şu doğum iznine artık ben de bakar oldum ama bir çalışmaya başlasaydım hayırlısıyla:)) bu arada artık resmen çok çişe gidiyorum yaa dün artık selpakla silmekten şeyim kurudu :))) ayakta dolaşınca hemen geliyor tuvaletim ama yatınca birşey yok daha şimdiden böyleyse 1 ay sonra noluruz acep?

Hamileliğin en kötü tarafı bu tuvalet olayı bence :31::31::31: Tuvalete gitmekten nefret ettim ya :27::27::27:

altına bez bağla laurana :9:

bingölde yokmu içine sinen bir hastane yada doktor ?

Burda bir tane özel hastane var.Oda devlet hastanesi gibi odaya 4-5 hasta birlikte giriyor düşün...Birde acil durumda filan direk Elazığa ya da diyarbakıra sevk ediyorlar o yüzden en azından kontrollere bir doktora gideyimde acil bir şey olduğunda nereye gitsek diye düşünmeyim diyorum...:31::31::31:

Aaa antalyada misin ben konyaaltindayim aslen izmirliyim ama esim burali.Benim dr mehmet simsek.Hastane konusundada memorial a kara verdik dr u oraya götürcez :) sejin dr hastane olayi nasil karar verdinmi ? Allahtan kurutma makinem var burda ciddi nem var zor kuruyor camasirlar ama ogluma kurutma teli aldim onun camasirlarini güneste kurutcam

evet canım antalya'dayım, aspendos bulvarı tarafındayız.benim doktor anadolu hastanesi'nde erhan muluk. eşimin akrabası orada doktor olduğu için bu hastaneyi ve doktoru tercih ettik. memorial'a da endokrin uzmanına ve diyetisyene gidiyorum ben, baya lüks bir hastane:) inşallah doğumlarımız çok kolay olur, sağlıklı bebeklerimiz olur...

biz de eksikleri yavaş yavaş tamamlıyoruz, ben de güneşli bir haftasonunu bekliyorum bakalım, bu yüzden kıyafet yıkama olayına daha geçemedik.
bebek mağazası konusunda önerebileceğin bir yer var mı, biz haftasonu markantalya'ya gittik fazla bir şey yok, 3 tane mağaza vardı. mağazalar ufak, çeşit yok ve pahalı. daha sonra perge bulvarı'ndan sola dönünce e-bebek, ilke bebe vs. gibi mağazaların olduğu bir cadde var orada 3-4 mağaza gezdik. ilke bebe sanki fiyat ve çeşit olarak en iyisiydi. ordan bir şeyler aldık. e-bebek de market şeklinde, kampanyalar takip edilip eksikler alınabilir. bir de özdilekte idil baby'ye bakıcam ben.terracity'de de english home dan nevresim bakmayı düşünüyorum.

bir de eğer düşünürsen cumartesi ya da pazar günü 11.00'de haftada 1 gün hamile yogasına gidiyorum. lakshimi yoga diye konyaaltı cd. de bir yer. ben 4 aylıktan beridir gidiyorum ama derste sadece ben olduğum için özel ders gibi oluyor. dersler 1 saat civarı sürüyor, fiyatı 30 TL.şu ana kadar haftada 2 kez gidiyordum ama artık havalar erken kararmaya başladı, soğuk oluyor ve en önemlisi bir gün trafikte birini boğazlıycam:) bu yüzden haftaiçi gitmeyi bıraktım haftasonu da eşim bırakıyor zaten. bu arada eşin de derse katılabilir, benim bazen eşim bazen de annem geliyor, ama çoğu kez naz ediyorlar.

kendine iyi bak canım, görüşelim yine...

günydın kızlar..cuma günü kontrolüm vardı, kızımın kilosu 1.207 gr. olmuş, boyu da 40 cm'e yakın..gayet iyi dedi doktorumuz..

yalnız şöyle bi sıkıntımız var. kalçamdaki ağrı çok şiddetli belime bacağımın alt kısımlarına vuruyor, otururken hiçbir şey yok; ama ayağa kalktığımda , yatakta dönerken yani sol kalçamı her kullandığımda çok fena oluyorum.. yürürken de bildiğiniz topalım artık :(

doktorum bu kadarının normal olmadığını bi fizik tedavi doktoruna görünmem gerektiğini söyledi..eğer fizik tedavi doktoru her şey yolunda derse böyle devam edecekmişiz, ama normal demezse erken doğurtmak zorunda kalacaklarmış beni..eğer düşündüğüm gibi omuriliğe baskı yapıyorsa ennnn fazla 36 haftaya kadar bekleyebiliriz dedi doktorum :(

aranızda ben gibi olan var mı kızlar? tanıdıklarım da bir şey olmaz gitme fizik tedaviye dedi, herkesin olur öyle dedi...

Geçmişi okurken görünce yazmak istedim.

Ben daha 2-3 haftalıkkkenden beri senin yaşadığın sıkıntıları yaşıyorum. Doktoruma ayrıntılı bir şekilde anlattığımda, Emar'ın var mı? dedi. Yok deyince ee Emar'da çektirelemeyeceğine göre, hamileliğin sonuna kadar bu sorunları yaşarsın. Eğer dördüncü aydan snra bacak ağrıların başlamış olsaydı kalsiyum eksikliğinden kaynaklanıyor olabilirdi, dedi.

Evet hala belim ağrıyor bacağıma vuruyor topallıyorum vs. ama hamileliğimin başından beri bunları yaşayan biri olarak doktorum erken doğum dediğini hiiç duymadım. Ben söylesem kızıyor.. Aklında bulunsun diye yazıyoum.. :)

Ateş ölçer almam şart benim ben anlamam zaten ateşli mi değil mi :9::9::9:Senin kullandığın bir marka varmı...Braun önerilmiş çoğu yerde ama bilemedim :31::31::31::31:

Yer sıkıntın olursun vakumlu hurçlarda çok pratik oluyor jackim aklında bulunsun. Bende bugünlerde bunu düşünüyorum park yatak alıcaz tamam ama elbiselere nasıl çözüm bulsam bilemedim ya ben ne alsam acaba :26::26::26::26:

kronikim evet onlarda kullanışlı...zaten evde olmasaydı normalinden ondan alacaktım....

bak biz de mobilya şifonyer batık.....ama en dandigi 300 tl ve kullanışlı değil...iyisi 500-600 değişiyo....şimdilik idare edelim dedik.eger bu dolabı boşaltamasaydım bizim şifonyeri boşaltacaktım....:31:

bence sen de plastik şifonyerden kullan sımdılık çözüm bulamazsan başka...:34:sonra oda yaparız inşallah minnoslarımıza:34::16:

kizlar ben de dogum cantasi hazirlama durumlarina bakiyorum, nette soyle bi liste gordum bakin isterseniz ;)

Doğum Çantasında Neler Olmalı

bence çok fazla gereksiz şey var o listede 3 gecelik bir 3 atlet 3 sütyen niyeki 1 haftamı kalıncak hastanede ? herşey çok fazla abartı bence

diş fırçası denmiş allah aşkına hangi kadın o arğısıyla dişini fırçalaybilir

bebek şampuanını napcaklarmış onada şaşırıdm bebeği yıkayacak kadar fazla kalınmayacak hastanede
vede bebek 3-5 gün kadr yıkanmamalı çünkü doğduğunda dışındaki verniks tabaka bebeği hastalıklardan koruyor o yüzden doktorlar bile yıkanmamsını tavsiye ediyor

bence çok fazla gereksiz şey var o listede 3 gecelik bir 3 atlet 3 sütyen niyeki 1 haftamı kalıncak hastanede ? herşey çok fazla abartı bence

bebek şampuanını napcaklarmış onada şaşırıdm bebeği yıkayacak kadar fazla kalınmayacak hastanede
vede bebek 3-5 gün kadr yıkanmamalı çünkü doğduğunda dışındaki verniks tabaka bebeği hastalıklardan koruyor o yüzden doktorlar bile yıkanmamsını tavsiye ediyor

öyle çok ağrı oluyor mu ki bbilimim, normal doğum dikişli olursa olur aslında ağrı o bölgede,benim annem dikişin olduğu yere oturamamış bir süre. sezeryan zaten bildiğin kesmeli biçmeli ameliyat. ufff antibiyotik, ağrı kesici filan da veriyorlar mıdır ki ameliyattan sonra...ben ilaca milaca gıcık kaparım da:)
liste konusunda da herkes kendini bilir, ne kullanıp ne kullanmayacağını, mesela ben çok terlerim, bana 3 atlet de az gelir. ama 1 gecelik 1 de pijama götürücem.içimin atletini değiştiririm terlersem. ekstrem bir durum olursa da ev yakın zaten, evden getirirler. diş fırçası da dediğin gibi lazım olmayabilir öyle çok etler kebaplar yiyemicez zaten:) sulu şeyler yeniliyor herhalde daha çok.ama yine de hafif bir şey olduğu için ben alırım yanıma. makyaj malzemesi de yanıma alırım ama resim çekilirken makyaj yaparım, sonra da hemen silerim ben:) hamile oldum olalı makyajdan tiksinir oldum nedense...
bebeğin tenindeki verniks tabakası çok öenliymiş, artık sadece siliniyormuş bebek, yıkanmıyor ilk günler. bu yüzden hiç mi hiç gerek yok bebek şampuanına filan.

kronikim evet onlarda kullanışlı...zaten evde olmasaydı normalinden ondan alacaktım....

bak biz de mobilya şifonyer batık.....ama en dandigi 300 tl ve kullanışlı değil...iyisi 500-600 değişiyo....şimdilik idare edelim dedik.eger bu dolabı boşaltamasaydım bizim şifonyeri boşaltacaktım....:31:

bence sen de plastik şifonyerden kullan sımdılık çözüm bulamazsan başka...:34:sonra oda yaparız inşallah minnoslarımıza:34::16:

En iyisinini yapmışın jackim.Rahat rahat koyarsın eşyalarını şimdi :34::34::34:

Bana da abartılı geldi liste.:31::31::31:

ya canım bendeki listede de bebek tarağı-fırçası yazıyor da annemle eşim koptular gülmekten, bebeğin öyle taranacak saçı mı olur diye:)

En iyisinini yapmışın jackim.Rahat rahat koyarsın eşyalarını şimdi :34::34::34:

Bana da abartılı geldi liste.:31::31::31:
aynen tatlım sanki yazılmışta yazılmış

öyle çok ağrı oluyor mu ki bbilimim, normal doğum dikişli olursa olur aslında ağrı o bölgede,benim annem dikişin olduğu yere oturamamış bir süre. sezeryan zaten bildiğin kesmeli biçmeli ameliyat. ufff antibiyotik, ağrı kesici filan da veriyorlar mıdır ki ameliyattan sonra...ben ilaca milaca gıcık kaparım da:)
liste konusunda da herkes kendini bilir, ne kullanıp ne kullanmayacağını, mesela ben çok terlerim, bana 3 atlet de az gelir. ama 1 gecelik 1 de pijama götürücem.içimin atletini değiştiririm terlersem. ekstrem bir durum olursa da ev yakın zaten, evden getirirler. diş fırçası da dediğin gibi lazım olmayabilir öyle çok etler kebaplar yiyemicez zaten:) sulu şeyler yeniliyor herhalde daha çok.ama yine de hafif bir şey olduğu için ben alırım yanıma. makyaj malzemesi de yanıma alırım ama resim çekilirken makyaj yaparım, sonra da hemen silerim ben:) hamile oldum olalı makyajdan tiksinir oldum nedense...
bebeğin tenindeki verniks tabakası çok öenliymiş, artık sadece siliniyormuş bebek, yıkanmıyor ilk günler. bu yüzden hiç mi hiç gerek yok bebek şampuanına filan.

canım bir kere doğum sancısı başladığında istersne önce kebap yemiş ol kalkıpta dişimi fırçayayım demez kimse
doğumdan sonrada dikiş ağrısından çok ilk başta çok kan kaybettiğin için ayağa kalkmakta zorlanıysun başın dönüyor vede o kadar sancıdan sonra yorgun oluyorsun haliyle zaten az toparlandığındada eve gelirsin allahın izniyle yani bahsettiğim dikiş acısı değilde öncelik sırası hani bebeğini düşünüyorsun falan diş bakımı en son düşenebileceğin bişi gibi geldi bana ha yükte ağır bişi değil o ayrı yanına alınabilir ben her sabah ve her akşam dşimi fırçalamama rağmen doğumda aklıma bile gelmedi vallahi :1::1::1:

makyaj malzemesi bende alırım sanırım çantama koyarım dediğin gibi sonra silerim

evet vernisk çok önemli

ya canım bendeki listede de bebek tarağı-fırçası yazıyor da annemle eşim koptular gülmekten, bebeğin öyle taranacak saçı mı olur diye:)

aynende öyle
ben bebek tarağı fırçası falan hiç almadım oğlumda ne bilieyim ihtiyaç gibi gelmiyor bana
bebeğin başında konak olabiliyor konak deniyor böyle kepek gibi bişi oğlumda pek olmadı benim
ama olursada bizim burda tahta tarakla tarar banyo yaptırırlar o zaman geçer zaten o konak
bebek tarağını almadım ben yani

aynende öyle
ben bebek tarağı fırçası falan hiç almadım oğlumda ne bilieyim ihtiyaç gibi gelmiyor bana
bebeğin başında konak olabiliyor konak deniyor böyle kepek gibi bişi oğlumda pek olmadı benim
ama olursada bizim burda tahta tarakla tarar banyo yaptırırlar o zaman geçer zaten o konak
bebek tarağını almadım ben yani

ben aldım bbilimim ama bizim burda da önce yumuşasın diye zeytinyağı sürerler,biraz bekletip yıkarlar bebişi...geçer....ama ben aldım işte:27:

ben aldım bbilimim ama bizim burda da önce yumuşasın diye zeytinyağı sürerler,biraz bekletip yıkarlar bebişi...geçer....ama ben aldım işte:27:

kız bak onuda yazacaktım unutmuşum evet bizim burdada aynen dediğin gibi yaparlar :9::9::9:

amannnn iyi yapmışsın canım zaten kaç kuruşluk şeyki :16:

Back
X