• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Şubat Anneleri

Calissanda yine bişeyler yaz zerenim.kızını seni merak ederiz..sende yoğun olacan..ins hersey güzel.olur sizin için.benim.evde berbat yoruluyorum bişey yapamıyorum.oglan öğlen leri sadece yarım saat başka uyku yok.hep pesindeyim:KK55:
yasakhayal benm oğlum bir aydır yürüyo emeklemiyo ama paytak paytak yürüyo bacaklarını acarak . düzelmedi gitti acaba normal mi kio_O

Burda en erken dogum yapan bendim. Doğumdan sonrada aylarca yazdım. Face grubunda olmama rağmen ayrılmadım. Sonra site değişince zor gelmeye başladı ama ilk gozagrim burası asla unutmadım.
Kızımın premature oldugunu biliyorsunuz. 1 yasında oldu cok şükür.9.800 gr 76 cm de boyu var.8 diste takılı kaldık. Oraya buraya tutunup sıralıyor. Yürümeye totosunu kaldırmıyor. Aylardır gece hiç uyumuyor.gündüz de en fazla yarım saat. Pertimi çıkardı yaw. Diste gelmiyor doktor bakti. Uyumuyor :KK43: bugün gecikmeli 1 yas aşısı olduk.3 ası o 1 tane de menenjit. Saat 11 de delirdi uykusuzluktan uyudu 15 dakika sonra uyandı.suan oyun oynuyor :) benim gözlerim kapanıyor ya :KK43:
merhaba nazlıedam hoşgeldn nasılsın mina da iyidir inş.
doğum yapacağın günü hatırlıyorm zaman çabuk geçiyo o zamanlar sessiz takşpçiydm benm oğlum da kızın gibi uyumuyo uyku iksiri arıyorm . bebeği saatlerce uyuyanlara çok özeniyorm:KK12:

canım bizimde 5 dişimiz var. bek buradya gelmedn öncede 3 tane çıkmıştı zaten. şimdide birisi patladı patlıcak. oğlum hastaydı. bugün iyiyiz şükür. 5-6 gündür gece uykularımız yok. dün akşam iyileştik baya baya. emir mete 22:00 gibi uyudu. sabah 07 en geçte içtiği sütünü 08:30'da içti. diğer günler hastalıktan uyuyamıyordu. bugün rahat bir uyku çekti kuzum. gecede 2 kez emziği düştüğü için hafif ağladı. verdiğimde direkmen uyudu.
geçmiş olsun oğluna jelibon. oğlumu emziğealıştırmadığım için çok pişmanım

Ya arkadaşlar benim oglum gece boyu surekli kalkip emiyor haliyle sabaha karsi süt falan olmuyor bu sefer gözü aciliyor iki memeyi de emiyor ama süt olmadığı icin tekrar dalamiyor. Şimdi benim sorum şu acaba ben sabah erken kalktığında inek sütü veya devam sütü versem mi? Artik goguslerim sizliyor hatta bi tanesi tekrar yara oldu:'(
ben de bu dertten muzdaribim oğlum sabaha kadar emiyo resmen ağzından çıkarınca uyanıyo ne yapcam bilmiyom bize uyku haram sabah aksam:KK11:

yasakhayal benm oğlum bir aydır yürüyo emeklemiyo ama paytak paytak yürüyo bacaklarını acarak . düzelmedi gitti acaba normal mi kio_O

doğum yapacağın günü hatırlıyorm zaman çabuk geçiyo o zamanlar sessiz takşpçiydm benm oğlum da kızın gibi uyumuyo uyku iksiri arıyorm . bebeği saatlerce uyuyanlara çok özeniyorm:KK12:

ben de bu dertten muzdaribim oğlum sabaha kadar emiyo resmen ağzından çıkarınca uyanıyo ne yapcam bilmiyom bize uyku haram sabah aksam:KK11:
Birickm muhammed emirde aynı öle yuruyo.:KK55:bacakları açarak:KK48:.demekki normal.çünkü dengelerini sağlamak için yapıyolar...manken yuruyusune daha geçmelerine zaman var demekki:KK45::KK53:

Yaw yine Sizinkiler emmek için uyaniyo benimki niçin uyaniyo bilmiyom.biberon da istemiyo.illa kucak istiyo:KK64:uzun zaman bole sürecek hemen düzelmiycek kabullendim bunu:mad:

Ya arkadaşlar benim oglum gece boyu surekli kalkip emiyor haliyle sabaha karsi süt falan olmuyor bu sefer gözü aciliyor iki memeyi de emiyor ama süt olmadığı icin tekrar dalamiyor. Şimdi benim sorum şu acaba ben sabah erken kalktığında inek sütü veya devam sütü versem mi? Artik goguslerim sizliyor hatta bi tanesi tekrar yara oldu:'(

Canim 1 yasinda kan degerleri iyi cikarsa ben vermeyi planlıyorum. Dr lar farkli gorusteler. Suan muhallebisine koyuyordum bizim degerler düşük ciktigi icin biraktim. Hatta bardakla süt icmeye bayiliyodu. Su icmez süt icer bizimki tuhaf :) yigenim 17 yasinda ablam o 6 aylıkken ise baslayinca hep pastörize süt icirdiler. Simdi diyorum ki nasil icirdiniz el kadar bebege diye kızıyorum. Nerden bilelim eskiden internet yoktu öyle dr a gitmek yoktu diyorlar. Süt zeka geriliği kansizlik falan yapiyomus diye okudum. Suan yigenim egitim kalitesinde derece yapan bi sehirde fen lisesi okuyor ve Türkiye de derece yapıyor. Şu sutleri icirmeseler cocuk dahi olacakmis hakkini yemişler :)

Canim 1 yasinda kan degerleri iyi cikarsa ben vermeyi planlıyorum. Dr lar farkli gorusteler. Suan muhallebisine koyuyordum bizim degerler düşük ciktigi icin biraktim. Hatta bardakla süt icmeye bayiliyodu. Su icmez süt icer bizimki tuhaf :) yigenim 17 yasinda ablam o 6 aylıkken ise baslayinca hep pastörize süt icirdiler. Simdi diyorum ki nasil icirdiniz el kadar bebege diye kızıyorum. Nerden bilelim eskiden internet yoktu öyle dr a gitmek yoktu diyorlar. Süt zeka geriliği kansizlik falan yapiyomus diye okudum. Suan yigenim egitim kalitesinde derece yapan bi sehirde fen lisesi okuyor ve Türkiye de derece yapıyor. Şu sutleri icirmeseler cocuk dahi olacakmis hakkini yemişler :)
:KK48:Valla ben günde 150 cc veriyom bisküvi islatiyorum çorbasını katıyorum.1 yaşından sonra biberonla verecem 15o cc kadar ne.bence 500 litreyi gecmezse zararı olmaz diye biliyorum.protein oranı çok yüksekmiş inek sutunun:KK45:abow desene zerenim çocuk Einstein olcekmis:KK52:

canım emziğin avantajıda var dezavantajıda. en gazlı diye veriyordum. şimdide öyle alıştı. sağol canım bu arada.

h
Merhabaa. Benim kızım 1 yasında dün doktoruna sordum sakin inek sutu verme daha cok erken 2 yasından sonra başla dedi. Devam sutu verebilirsin. İcer uyur sende rahat edersin.

ben veriyorum canım inek sütü ama ir zararı olurr mu bilemedim. şimdilik birşey yok. zaten alarjimizde yok çok şükür.

canım sizin uyku düzeniniz hala aynı mı?
Valla jelibonum biraz daha değişti.dün 11 bucukta yattı 3 kadar 40 dk Bi uyandi.sonra 2 saat bi uyudu 3 saat bi uyudu aralıksız...tam öğlen 12 ye kadar uyudu.ben uyandırdım artık.:KK53::eek:her gün düzen değişiyor bizde.:KK51:kahvaltı saati bizde 12 oldu:KK57:

h
Merhaba. Kızım 34+3 te doğdu. 2.170 gr olarak. Cok şükür saglıgı yerinde. Kilosunu hicc dert etmiyorum. Saglıgı olsun yeterki. Tek cocuğum olsa bu kadar zorlanmam belki ama büyük kızım da 5 yasında. Oda daha bana muhtaç. İkisiyle ugrasip duruyorum

allah yardımcın olsun canım. kızın küvözde kaldı mı?

Valla jelibonum biraz daha değişti.dün 11 bucukta yattı 3 kadar 40 dk Bi uyandi.sonra 2 saat bi uyudu 3 saat bi uyudu aralıksız...tam öğlen 12 ye kadar uyudu.ben uyandırdım artık.:KK53::eek:her gün düzen değişiyor bizde.:KK51:kahvaltı saati bizde 12 oldu:KK57:
canım biraz daha iyiymiş ama öğlen 12den sonra gece uykusu nasıl oldu? gece yatış saatide değişmiş. emirde bugün hemen hemen 11:30 gibi kalktı sabah ama hastalığın son dönemini dün atlattık. çocuk anca 1 haftadır uyku çekti güzelce. hem burnumuz vardı, gece öksürmekten bir kez kustu.

Ama sabah sayılır emirin içtiği jelibonum kesme bence onu.bende bi 7 bucukta veriyorum..zaten gece uyansada kendi istemiyo.:KK16:gecede bi kere ne iciyo sa bence oda normal bi kaç ay daha icebilir:KK50:
aslında doğru söylüyorsun yasakhayalim. çocuk c 22:00 ile 22:30 arası en geç 23'de bir biberon süt içiyo, sonra o sütü içmesse 11-12 saat açmı kalacak çocuk? bende dedim. en azından 13-14 aylık olana kadar içsin.

devam sütü ver derim ben. sanada yazık. :)

canım biraz daha iyiymiş ama öğlen 12den sonra gece uykusu nasıl oldu? gece yatış saatide değişmiş. emirde bugün hemen hemen 11:30 gibi kalktı sabah ama hastalığın son dönemini dün atlattık. çocuk anca 1 haftadır uyku çekti güzelce. hem burnumuz vardı, gece öksürmekten bir kez kustu.
Geçmiş olsun yasik kutucuğa inş öksürük te geçer.

Jelibonum 12 den sobra 4 gibi 1 saat uyuyo .geri 11 veya 11 buçuk gibi uykusu geliyo.yaw bunada raziyim.bi aydır gece 1 de uyuyodu:eek:

aslında doğru söylüyorsun yasakhayalim. çocuk c 22:00 ile 22:30 arası en geç 23'de bir biberon süt içiyo, sonra o sütü içmesse 11-12 saat açmı kalacak çocuk? bende dedim. en azından 13-14 aylık olana kadar içsin.
Yani valla Bi buçuk yaşına kadar gece 1 veya 2 kez beslenebilir.keşke benim emir gece içse ama 3 aydır bıraktı hiç icmiyo gece:KK51:hem seni oğlun da çok kilolu bi bebek değil bence hemen kesme gece beslenmesini:KK56:

Geçmiş olsun yasik kutucuğa inş öksürük te geçer.

Jelibonum 12 den sobra 4 gibi 1 saat uyuyo .geri 11 veya 11 buçuk gibi uykusu geliyo.yaw bunada raziyim.bi aydır gece 1 de uyuyodu:eek:
canım ben muhammet emirde büyük ilerleme görüyorum. :) iyi sende birazda olsa rahata erdin.

Yani valla Bi buçuk yaşına kadar gece 1 veya 2 kez beslenebilir.keşke benim emir gece içse ama 3 aydır bıraktı hiç icmiyo gece:KK51:hem seni oğlun da çok kilolu bi bebek değil bence hemen kesme gece beslenmesini:KK56:
aynen azda değil ama fazlada değil. aman bırakalım içsin. emirinde açlık sınırı güzelmiş doğrusu.

aynen azda değil ama fazlada değil. aman bırakalım içsin. emirinde açlık sınırı güzelmiş doğrusu.
Jelibonum kaç kilo ve kaç cm ydi en son emirin :eek:

Yaw ben evde kg tarttım doruysa 10 buçuk kg geldi:KK51:bugün tam 11 aylik oldu:KK16:isterdim 12 aylikken 12 kg olsun ama imkansız belki 11 kg ancak olur:KK53:bi hafta once babası babaannesi gile goturdu:KK11:zayıf demişler 10 buçuk kg bebege:KK47:bunlara 12 kg yapsam yaranamam zaten:KK67:en son 9 aylıkken doktoru ölçtü 9 kg 200 boy 76 gelmişti.

Back
X