2014 Şubat Anneleri

kızlar benim ufaklıkta eline bir nesne veriyorum yanınada kutu koyuyorum,hadi kızım at kutunun içine diyorum atıyor..hadi içinden alıp bana ver diyorum veriyor..mesala önüne biberonunu koyuyorum kapağıyla hadi kapat kapağını diyorum kapatıyor,hadi aç kapağı diyorum açıyor..yada d-3 vitaminini verirken şişenin kapağını çevirip açık bırakıyorum hadi kapağını aç diyorum açıyor..yalnız şu bir gerçek ne kadar konuşursak o kadar gelişimleri hızlanıyor..zaten bizde abide var,abisi ne yapsa yapmaya çalışıyor..sabah kalkar kalkmaz abiyi arıyor gözleri..yalnız aralarında 2 yaş olduğu için sürekli kavga ediyorlar..Allahtan abimiz merhametli hiç vurmuyor,yoksa hali haraptı kızımın..biraz inatçı elindekini kolay kolay kimseye vermez..sizinkilerin sosyal ve fiziksel gelişimi nasıl?örneklerle açıklarsanız sevinirim

cxanım bizim de oyuncak kovamız var oyuncakları içine atıyor hadi çıkar deyince çıkarıyor elinden tutup otu deyince oturuyor,gel deyince elini uzatıyor bide müzik çalınca kendi de eşlik edip oynuyor biberonu kendi tutup içiyor bardağı 2 eliyle kavırıyor küçük nesneleri baş ve 2. parmakla tutabiliyor kaşığı tutup ağzına götürüp yemek yemeye çabalıyor döke saca ama mandalinayı tek başına yiyor bide üstüne değiştiriken kaldır koları diyorum kolları kaldırıyor bilinçli olarak mama diyor ve bum diyor(su),bilincsiz olarak dede,baba gibi sesler çıkarıyor,oyun olarak şuan bir keserim var ayakları birbirine sürme oyunu ve bir konmuşu yapabiliyor...

maşallah annesi gelişimi çok iyi kuzunun..benimkide müziğe eşlik ediyor,uykusu gelince nen neeenn diyor sağa sola sallanıp,herşeyi tek başına yiyebiliyor mama sandalyesine koyuyorum ordan alıp yiyor..alkış çalıyor,gel deyip gel işareti yapıyor eliyle,oyuncak sepetinde ne var ne yok alıp bakıyor,oyuncağı yere düşünce arkasından bakıp almaya çalışıyor..

http://www.danino.com.tr/cocugum/0-...eklerin-gelisim-ozellikleri-nelerdir-d37.aspx
hemen hemen bu sayfadaki herşeyi yapabiliyor

aynı canım nennen biz de de var takip ediyor yere düşüni gidip geleni senin kuzuna da kocaman maşallah...

işaret etme biz de yok daha ama yazn bir çok şeyi yapabiliyor mesela topu bana atıyor yada eliyle yuvarlıyor,oyuncakların adını söylediğimde anlamıyor daha ama eşim adımla çağırınca bana bakıyor sanırım oyuncak adına bakma yada işaret etme için erken.

BEN ÖYLE çok konuşuyorum ki gece çenem ağrıyor mesela boşa değilmiş demek.

bu ara montessori eğitimine başladım aktivite yapıyoruz mesela
cekirdekaile0506 blogsayfamda resimelri ile paylaştım oobleck yaptık çok eğlendi çok sevdi
yeni akvititeler arıyorum şimdi bizim aylara uygun var ise bildiğiniz söylesenize :)

Kislar ne gusel yazmissiniz yaw oğlum.hiç beni dinlemiyor.koy dediğim.şeyi firlatiyo.acayip herseyi fırlatma huyu var.by .alkış ne yapmaz.oyuncakla oynamiyo şiddet uyguluyoen sevdiği şey saklanmakadını söyleyince mutfakta olsa hemen gelirherseyi iyi kavrayip tutuyor ama son fırlatma ile bitiyo.bizde durum boleyabancıyi çok secer

Benimki oyuncaklarini alıyo inceliyo eviriyo ceviriyo dudagini buze buze elinden dusurdumu ariyo kalkıyo hop bi yana oturuyo hop oraya bacağını pijamasini cekistiriyo acaba bacağının altindami diye yerdeki minicik kirintilari alıyo iki parmağıyla agg agg diye bana gosteriyo otururken bacaklarinin üstüne ne olursa terlik araba bebek koyuyo kicini salliyo goya onları uyutuyo nenee diye diye cici cici diyince bacaklarını seviyo ana yürüme yok dogumgununde çok güzel elbise aldık yuruse tam yemelik olcak inşallah o güne yürür

Bizde de öyle canim. Hatta babam ilk zamanlarda bile soylemisti. Simdi yeni bisey ogrenince eskisini unutur demisti. Sasirmistim gercekten de oyleymis :) son birkac gundur artik unutma yok gibi. Alıcılar cok acik.ne soylesem yapar oldu. Bi ara yine boyleydi sonra unutmustu ama:):)

Yaa bizimki hiç yürümüyor ruyalarimda yuruyo görüyorum anca turuna tutuna turluyo daha hic ayakta bile durmadı

Bizim orda tay tay tay tay ... diye bebegi ayakta durdurmak icin söylerler. Neden bilmiyorum.arada aklima geldikce yapıyordum gülüp ayakta kalmaya calisicalisiyodua sonra gelistiriyolar kendilerini

Ay ya benimde canim iki cocuk çekti. Hemen yapasim geldi walla. Ama erken bugun esim diyoki iki cocuk yeter. Ben uc diyorum. Hatta yasim az küçük olsa dört. Bakalim ikinciyi bi yapalim da artik ucuncuye gerek yok diyor ya. Eğitim sosyal imkanlar acisindan diyo ama kalabalik aile candir :)

yaşlılar her şeyin doğrusunu bilir :) keşke benim yanımda da ailem olsa...
bu arada ben 2.yi istiyorum ama olmuyor...

3 çocuk istemene helal olsun takdir ettim seni ben 2.dusunmuyorum şuan 1 yetti ilerde bilemem ama su an

Blogunu okudum cok faydalandim biraz da arastirdim yarin inşallah biz de yapicaz cok zevkli bi seye benziyo :) biz de duyusal şişeleri yapmistik oglumla ama oglum pek ilgilenmedi

canım benim en ideali 2,düşünüyorumda 3.olursa kafayı yerim heralde..gün içinde o kadar çok yoruluyorumki inan tahmin bile edemezsin..kimsemde yok burda..inşallah seneye abi kardeş oynarlarda bende azıcık nefes alırım..4 yıllık evliyim ve 4 yılda 2 çocuk çok yıprandım..eğer 2.yi düşünüyorsan hiç bekleme yap,ikisininde zorluğu aradan çıksın beraber..

yaşlılar her şeyin doğrusunu bilir :) keşke benim yanımda da ailem olsa...
bu arada ben 2.yi istiyorum ama olmuyor...

Olur inşallah canim. Allah büyüktür.

3 çocuk istemene helal olsun takdir ettim seni ben 2.dusunmuyorum şuan 1 yetti ilerde bilemem ama su an

Dusunsene evde bi tane daha ceyloş var. Ay ne kadar tatlı olur. Yemeye doyamazsin sevginle buyur giderler. Buyutmeyi dert ediyorsan olan büyüyor diye bi laf var. Gercekten öyle. Baksana 1 yil su gibi gecti gitti. Evet sorunlar oldu bizde mesela yeme problemi vardi. Simdi az da olsa yiyo cok sukur. Herkes baska sorunlar yasadi. Bide ne biliyim tek cocuk kardessiz zor ya. Onlar birbirine yoldas sirdas oyundas paydas ... olurlar. Biz onlara yetemeyiz ki. Kardesin yeri başka. Evin nesesini dusun civil civil. Anne diye iki uc ayri ses. Anne bunu yapalim ben bunu giyecem hadi oyun oynayalim gibi.. cok eğlenceli bi ev. Neşeli canli şenlikli monotonluktan siyrilmis bomba bi ev :) :) sen dusun arkadasim.

2 yil emzirmek istiyorum canim ya. Kendimi öyle sartladim nedense. Yoksa hemen istiyorum bende. Zor olur ama ikisi birden buyurdu. Seninkinin aralarinda 1, 5 yas mi var

Çok güzel anlatmissin çok güzel bi duygu çocuk hamilelik doğum minicik eller ayaklar ama bu işin eğitimi var kresler olmuş 1000 tl evin odaları küçücük başka oda yok yer yok bunlar bahane değil ama bilmiyorum çok zor

seriser cim uyku eğitimini bende kızıma vermek istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.tavsiyelerin nedir ? ilk günler eğitime nasıl başladın,ne yaptın paylaşabilir misin ?

Öncelikle aklına koyduysan hemen başla erteledikçe erteleniyo çünkü. Ben öyle öyle dört ay erteledim ta ki mecbur kalana kadar. O yüzden okuyosan şimdi hemen bu gece uykusu için dene bence. Ben gece için önce emziriyorum sonra yatağına yatırıyorum, emziğini veriyorum, baş ucunda duruyorum, ona bakmıyorum ama o beni görebiliyo. Sürekli kalkıyo tabi her kalkışında yatağından çıkarmadan yatırıyorum tekrar. Bir kere ağladı sadece bu uyku sürecinde o zaman da kucağıma aldım ama yine ayakları yatak hizasında kalacak şekilde kaldırdım ve sakinleştirdim, emziğini verdim geri yatırdım. Ağlasın dursun yapmyorum, oynuyo, kıkırdıyo vs ve izin veriyorum. En önemlisi ama hiç konuşmuyorum, hiç sesimi çıkarmıyorum. Ve bugün yatağına koydum baş ucunda durmadım, odadan çıktım ve iki dakika sonra girdiğimde odaya uyumuştu, inanamadım ve ilk gün bir kere ağlaması dışında hiç bir zorluğu olmadan üç gündür kendi yatağında yatıyor. Bir de aç olmamasına ve gerçekten uykusunun gelmiş olmasına ve çok yorgun olmamasına dikkat et derim.

Umarım herkes bu süreçte başarılı olur :) Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…