cxanım bizim de oyuncak kovamız var oyuncakları içine atıyor hadi çıkar deyince çıkarıyor elinden tutup otu deyince oturuyor,gel deyince elini uzatıyor bide müzik çalınca kendi de eşlik edip oynuyor biberonu kendi tutup içiyor bardağı 2 eliyle kavırıyor küçük nesneleri baş ve 2. parmakla tutabiliyor kaşığı tutup ağzına götürüp yemek yemeye çabalıyor döke saca ama mandalinayı tek başına yiyor bide üstüne değiştiriken kaldır koları diyorum kolları kaldırıyor bilinçli olarak mama diyor ve bum diyor(su),bilincsiz olarak dede,baba gibi sesler çıkarıyor,oyun olarak şuan bir keserim var ayakları birbirine sürme oyunu ve bir konmuşu yapabiliyor...kızlar benim ufaklıkta eline bir nesne veriyorum yanınada kutu koyuyorum,hadi kızım at kutunun içine diyorum atıyor..hadi içinden alıp bana ver diyorum veriyor..mesala önüne biberonunu koyuyorum kapağıyla hadi kapat kapağını diyorum kapatıyor,hadi aç kapağı diyorum açıyor..yada d-3 vitaminini verirken şişenin kapağını çevirip açık bırakıyorum hadi kapağını aç diyorum açıyor..yalnız şu bir gerçek ne kadar konuşursak o kadar gelişimleri hızlanıyor..zaten bizde abide var,abisi ne yapsa yapmaya çalışıyor..sabah kalkar kalkmaz abiyi arıyor gözleri..yalnız aralarında 2 yaş olduğu için sürekli kavga ediyorlar..Allahtan abimiz merhametli hiç vurmuyor,yoksa hali haraptı kızımın..biraz inatçı elindekini kolay kolay kimseye vermez..sizinkilerin sosyal ve fiziksel gelişimi nasıl?örneklerle açıklarsanız sevinirim
cxanım bizim de oyuncak kovamız var oyuncakları içine atıyor hadi çıkar deyince çıkarıyor elinden tutup otu deyince oturuyor,gel deyince elini uzatıyor bide müzik çalınca kendi de eşlik edip oynuyor biberonu kendi tutup içiyor bardağı 2 eliyle kavırıyor küçük nesneleri baş ve 2. parmakla tutabiliyor kaşığı tutup ağzına götürüp yemek yemeye çabalıyor döke saca ama mandalinayı tek başına yiyor bide üstüne değiştiriken kaldır koları diyorum kolları kaldırıyor bilinçli olarak mama diyor ve bum diyor(su),bilincsiz olarak dede,baba gibi sesler çıkarıyor,oyun olarak şuan bir keserim var ayakları birbirine sürme oyunu ve bir konmuşu yapabiliyor...
işaret etme biz de yok daha ama yazn bir çok şeyi yapabiliyor mesela topu bana atıyor yada eliyle yuvarlıyor,oyuncakların adını söylediğimde anlamıyor daha ama eşim adımla çağırınca bana bakıyor sanırım oyuncak adına bakma yada işaret etme için erken.maşallah annesi gelişimi çok iyi kuzunun..benimkide müziğe eşlik ediyor,uykusu gelince nen neeenn diyor sağa sola sallanıp,herşeyi tek başına yiyebiliyor mama sandalyesine koyuyorum ordan alıp yiyor..alkış çalıyor,gel deyip gel işareti yapıyor eliyle,oyuncak sepetinde ne var ne yok alıp bakıyor,oyuncağı yere düşünce arkasından bakıp almaya çalışıyor..
http://www.danino.com.tr/cocugum/0-...eklerin-gelisim-ozellikleri-nelerdir-d37.aspx
hemen hemen bu sayfadaki herşeyi yapabiliyor
kızlar benim ufaklıkta eline bir nesne veriyorum yanınada kutu koyuyorum,hadi kızım at kutunun içine diyorum atıyor..hadi içinden alıp bana ver diyorum veriyor..mesala önüne biberonunu koyuyorum kapağıyla hadi kapat kapağını diyorum kapatıyor,hadi aç kapağı diyorum açıyor..yada d-3 vitaminini verirken şişenin kapağını çevirip açık bırakıyorum hadi kapağını aç diyorum açıyor..yalnız şu bir gerçek ne kadar konuşursak o kadar gelişimleri hızlanıyor..zaten bizde abide var,abisi ne yapsa yapmaya çalışıyor..sabah kalkar kalkmaz abiyi arıyor gözleri..yalnız aralarında 2 yaş olduğu için sürekli kavga ediyorlar..Allahtan abimiz merhametli hiç vurmuyor,yoksa hali haraptı kızımın..biraz inatçı elindekini kolay kolay kimseye vermez..sizinkilerin sosyal ve fiziksel gelişimi nasıl?örneklerle açıklarsanız sevinirim
doğru diyosun canım. balıktaki vitamin çok fazla. yemeye yemeye nereye kadar? metede çorbasını sevmedi hatta kustu.Teşekürler kizlar. Denemeye devam ediyim. Bigun alisacak
arkadaşlar bir sorum var bebekler bir şeyi öğrenirken diğerini unutur mu mesela muhammed byby yapıyordu sonra alkışı öğrendi o nu bıraktı sonra sonra buraya bir konmuşu öğrendi bu sefer de alkış bitti ben nerde hata yapıyorum yada tüm bebekler böyle mi
Yaa bizimki hiç yürümüyor ruyalarimda yuruyo görüyorum anca turuna tutuna turluyo daha hic ayakta bile durmadı
kızlar benim ufaklıkta eline bir nesne veriyorum yanınada kutu koyuyorum,hadi kızım at kutunun içine diyorum atıyor..hadi içinden alıp bana ver diyorum veriyor..mesala önüne biberonunu koyuyorum kapağıyla hadi kapat kapağını diyorum kapatıyor,hadi aç kapağı diyorum açıyor..yada d-3 vitaminini verirken şişenin kapağını çevirip açık bırakıyorum hadi kapağını aç diyorum açıyor..yalnız şu bir gerçek ne kadar konuşursak o kadar gelişimleri hızlanıyor..zaten bizde abide var,abisi ne yapsa yapmaya çalışıyor..sabah kalkar kalkmaz abiyi arıyor gözleri..yalnız aralarında 2 yaş olduğu için sürekli kavga ediyorlar..Allahtan abimiz merhametli hiç vurmuyor,yoksa hali haraptı kızımın..biraz inatçı elindekini kolay kolay kimseye vermez..sizinkilerin sosyal ve fiziksel gelişimi nasıl?örneklerle açıklarsanız sevinirim
yaşlılar her şeyin doğrusunu bilir :) keşke benim yanımda da ailem olsa...Bizde de öyle canim. Hatta babam ilk zamanlarda bile soylemisti. Simdi yeni bisey ogrenince eskisini unutur demisti. Sasirmistim gercekten de oyleymis :) son birkac gundur artik unutma yok gibi. Alıcılar cok acik.ne soylesem yapar oldu. Bi ara yine boyleydi sonra unutmustu ama:):)
Bizim orda tay tay tay tay ... diye bebegi ayakta durdurmak icin söylerler. Neden bilmiyorum.arada aklima geldikce yapıyordum gülüp ayakta kalmaya calisicalisiyodua sonra gelistiriyolar kendilerini
Ay ya benimde canim iki cocuk çekti. Hemen yapasim geldi walla. Ama erkenbugun esim diyoki iki cocuk yeter. Ben uc diyorum. Hatta yasim az küçük olsa dört. Bakalim ikinciyi bi yapalim da artik ucuncuye gerek yok diyor ya. Eğitim sosyal imkanlar acisindan diyo ama kalabalik aile candir :)
3 çocuk istemene helal olsun takdir ettim seni ben 2.dusunmuyorum şuan 1 yetti ilerde bilemem ama su anBizde de öyle canim. Hatta babam ilk zamanlarda bile soylemisti. Simdi yeni bisey ogrenince eskisini unutur demisti. Sasirmistim gercekten de oyleymis :) son birkac gundur artik unutma yok gibi. Alıcılar cok acik.ne soylesem yapar oldu. Bi ara yine boyleydi sonra unutmustu ama:):)
Bizim orda tay tay tay tay ... diye bebegi ayakta durdurmak icin söylerler. Neden bilmiyorum.arada aklima geldikce yapıyordum gülüp ayakta kalmaya calisicalisiyodua sonra gelistiriyolar kendilerini
Ay ya benimde canim iki cocuk çekti. Hemen yapasim geldi walla. Ama erkenbugun esim diyoki iki cocuk yeter. Ben uc diyorum. Hatta yasim az küçük olsa dört. Bakalim ikinciyi bi yapalim da artik ucuncuye gerek yok diyor ya. Eğitim sosyal imkanlar acisindan diyo ama kalabalik aile candir :)
Blogunu okudum cok faydalandim biraz da arastirdim yarin inşallah biz de yapicaz cok zevkli bi seye benziyo :) biz de duyusal şişeleri yapmistik oglumla ama oglum pek ilgilenmediBEN ÖYLE çok konuşuyorum ki gece çenem ağrıyor mesela boşa değilmiş demek.
bu ara montessori eğitimine başladım aktivite yapıyoruz mesela
cekirdekaile0506 blogsayfamda resimelri ile paylaştım oobleck yaptık çok eğlendi çok sevdi
yeni akvititeler arıyorum şimdi bizim aylara uygun var ise bildiğiniz söylesenize :)
canım benim en ideali 2,düşünüyorumda 3.olursa kafayı yerim heralde..gün içinde o kadar çok yoruluyorumki inan tahmin bile edemezsin..kimsemde yok burda..inşallah seneye abi kardeş oynarlarda bende azıcık nefes alırım..4 yıllık evliyim ve 4 yılda 2 çocuk çok yıprandım..eğer 2.yi düşünüyorsan hiç bekleme yap,ikisininde zorluğu aradan çıksın beraber..Ay ya benimde canim iki cocuk çekti. Hemen yapasim geldi walla. Ama erkenbugun esim diyoki iki cocuk yeter. Ben uc diyorum. Hatta yasim az küçük olsa dört. Bakalim ikinciyi bi yapalim da artik ucuncuye gerek yok diyor ya. Eğitim sosyal imkanlar acisindan diyo ama kalabalik aile candir :)
yaşlılar her şeyin doğrusunu bilir :) keşke benim yanımda da ailem olsa...
bu arada ben 2.yi istiyorum ama olmuyor...
3 çocuk istemene helal olsun takdir ettim seni ben 2.dusunmuyorum şuan 1 yetti ilerde bilemem ama su an
canım benim en ideali 2,düşünüyorumda 3.olursa kafayı yerim heralde..gün içinde o kadar çok yoruluyorumki inan tahmin bile edemezsin..kimsemde yok burda..inşallah seneye abi kardeş oynarlarda bende azıcık nefes alırım..4 yıllık evliyim ve 4 yılda 2 çocuk çok yıprandım..eğer 2.yi düşünüyorsan hiç bekleme yap,ikisininde zorluğu aradan çıksın beraber..
Çok güzel anlatmissin çok güzel bi duygu çocuk hamilelik doğum minicik eller ayaklar ama bu işin eğitimi var kresler olmuş 1000 tl evin odaları küçücük başka oda yok yer yok bunlar bahane değil ama bilmiyorum çok zorOlur inşallah canim. Allah büyüktür.
Dusunsene evde bi tane daha ceyloş var. Ay ne kadar tatlı olur. Yemeye doyamazsin sevginle buyur giderler. Buyutmeyi dert ediyorsan olan büyüyor diye bi laf var. Gercekten öyle. Baksana 1 yil su gibi gecti gitti. Evet sorunlar oldu bizde mesela yeme problemi vardi. Simdi az da olsa yiyo cok sukur. Herkes baska sorunlar yasadi. Bide ne biliyim tek cocuk kardessiz zor ya. Onlar birbirine yoldas sirdas oyundas paydas ... olurlar. Biz onlara yetemeyiz ki. Kardesin yeri başka. Evin nesesini dusun civil civil. Anne diye iki uc ayri ses. Anne bunu yapalim ben bunu giyecem hadi oyun oynayalim gibi.. cok eğlenceli bi ev. Neşeli canli şenlikli monotonluktan siyrilmis bomba bi ev :) :) sen dusun arkadasim.
seriser cim uyku eğitimini bende kızıma vermek istiyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum.tavsiyelerin nedir ? ilk günler eğitime nasıl başladın,ne yaptın paylaşabilir misin ?
Hadi gözün aydın canımteyzeler bizde dişlendik,çok şükür kuzumun dişi göründü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?