günaydınlar,
klasik bir pazartesiden sonra bugün salı ve haftasonuna kadar geri sayıma başladım ben:)
bu ara kimi görsem 37'ye kadar çalış diyor ama benim halim kalmadı, en çok 35'i zorlarım, daha da çalışamam herhalde, evimde huzur içinde olmak istiyorum biraz da, geçenlerde 2 gün rapor almıştım da ohh ne güzeldi walla, bakalım daha hiç bir sey belli değil, önümüzdeki hafta pazartesi doktor kontrolümüz var ne diyecek çok merak ediyorum.
ya arkadaşlar akşam k.v. ile konuştuk da bana aldığı şeyleri anlattı, sağolsun kargoyla göndericekmiş bu hafta. ama konuşmamızdan sonra biraz kafam karıştı aslında, sizin de fikrinizi alayım istiyorum. şimdi bize 140*70 boyutunda ahşap bebek karyolası gelmişti, parmaklıklı, tekerlekli, derinliği ayarlanabiliyor. onu biz kapılardan geçiremiyoruz bu sebeple söküp yatak odamıza koyalım orada dursun demiştik. yatak odamız geniş.hem bebek de yanımızda olur diye. ama k.v. diyor ki, "bebeğin devamlı senin yanında durması lazım, yatak odasına koyup da orada uyusun, orada dursun diyemezsin, devamlı gözünün önünde olacak, bu yüzden portatif bir beşik bakın, yatak odanıza koyarsınız, gerekirse diğer odalara taşırsın.çocuk büyüdüğü zaman da kendi odasında o karyolada yatar."
bu tip beşikler de nereden baksan 300-400 lira, park yataklar da zira öyle.
2. bir mevzu da süt sağma makinesi.bir çok kişi bana "süt sağma makinesi ilk başta alma, nasıl olsa ilk 6 ya da 9 ay evde olacaksın, gerek yok" dediler.ama k.v. kendi torunu ilk doğduğunda memeyi emememiş, annesinin göğüsleri de sütten şişmiş, bu yüzden gelen sütü sağıp sağıp buzluğa atmışlar. sonradan kullanmışlar. bu yüzden süt sağma makinesi de alınmalı diyor. bu konuda ne yapayım sizce?