- 14 Ağustos 2012
- 715
- 20
- 68
Selamlar kızlar.. Giremiyorum bayadır. Bebişler de sizler de iyisinizdir umarìm..
Biz iyiyiz oğlumla şükür. Fakat şu son zamanlarda el parmaklarımda ufak ufak şişmeler fark ettim.
Alyansın izi çıkmazdı hiç, şimdi çıkıyor. Aşırı bir şişme olursa elbette ki hemen doktoruma giderim fakat normal diye biliyorum.
Sizlerde de oluyor mu?..
Bir de ben daha yaptırmadım şeke yüklememi. Geç kalınsa bile yapıyor mu doktor acaba?
Offf...
sağol canım sen nasılsın?
iyiyim ben de canım sağol.
Tuzlu olarak bir hellimli kek yaptım. hatta fırındaydı, çıkarmam gerekiyordu. buraya yazarken aklıma geldiallahtan zamanında yetiştim aslında onu sabaha diye düşündüm kalacak arkadaşlarım da. sabah pek kahvaltı yapmaya fırsatımız olmayacak. bak kolay bir şey bu kek. eğer kolay bir şey arıyorsan tavsiye ederim.
tatlı olarak yalancı profiterol yapayım dedim. evde en zor bulunan malzemesi tuzsuz etimek ya da kedidili. ben de ikisi de var. kremşanti vardı evde son kullanma tarihi geçmişmarkete de çıkamadım tekrardan. yemekleri de zaten yarın işten gelince yaparım diyordum. ama tatlının olmayışı moralimi bozdu. başkada bir şey gelmemişti aklıma ama tavuk göğsü iyi fikirmiş. yapabilirim onu. sağol canım.
yemek için de salata zaten olur. dalyan köfte yapayım diyorum. yanına kadayıf böreği yapacağım (bak bu da çok kolay). gelecek arkadaşlardan birine daha önceden söz vermiştim bir de annem karışık kızartmalar hazırlayıp konserve yapmıştı bir kavanoz onlardan açarım diyorum yeter herhalde.
ne kadar güzel ya evinde aşure pişecek işte. ben de yapmak istiyorum ama hiç tecrübem yok. eşim de bilmiyorsun şimdi ziyan etme malzemeleri diyor. ama çok da istiyorum yapmak. ay sonunda annem gelecek. hala yapılabiliyor olacak mı aşure o zaman? sanırım anneminkinin lezzetine alışmışım eşimin anneannesi yapmış, hiç beğenmedimbir akrabanınkini daha yedim. o da benim bildiğim aşurelerden değil. ben anneminkini istiyorum
bir de annenin öyle bir günde yanında olması çok güzel. büyük yardımcı gerçekten. sen de kendini çok yorma o gün.
benim arkadaşım sardı canım. sıkı sıkıya hem de böyle zor nefes alıyordu. zaten çok kilo almamıştı ama hemen gitti o doğumdan sonraki göbeği. normal doğumdu tabii.
aşurede ben de tecrübesizim ama yaptım hem de hiç zor değil inan ki.. yapabilirsin sen deyiyen herkes de bayıldı çok beğendiler bundan sonra her sene yaparım artık
Günaydın herkeseeeeumarım iyisinizdir
maşallah canım,cok yorma kendini dedim ama neler yapıyosun senhellim peynirine bayılırımmmm bi ara kekini de denemek isterim.alırım senden tarifini
benim de aşure tecrübem yok....ilk kez yapılacak evimde....ben malzemelerini hazırlıcam bi gün önceden....bir de ben az yapcam...yani annemden öğrencem yapmayı...sana da tarif verebilirim yapınca....sen de yaparsın evde
Günaydın canım,Günaydın kuzucuklarımın anacıkları,
Sanırım benim KK ofisin internete çullanması yüzünden açılmıyor. Henüz kimse yok ve girebiliyorum.
Nasılsınız bakalım?
Günaydın canım, valla plakalar başlamış süper:))Günaydın
akşam olsa da eve gitsek
75 Ardahan 'a selamlar
Günaydııın,
Bak bu umut oldu, olmadı ben de haftasonu bi deneyeyim
Tarifi vereyim canım. 3 yumurta, 1su bardağı süt, 2.5 su bardağı un (biraz daha az da koyabilirsin), bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı nane, kabartma tozu, 0.75 su bardağı sıvı yağ, 200-250 gr hellim küp küp doğranacak, üzeri için de susam. Bütün malzemeyi karıştırıp yağlı kalıba döküyorsun. Fırının diline göre pişiriyorsun kek gibi:) çok kolay.
O zaman aşure deneyimlerinizi de bekliyorum
Günaydın canım,
Arada da olda böyle girebilecek olmana sevindim.
Günaydın canım, valla plakalar başlamış süper:))
saol tatlım.ellerine sağlık...en kısa zamanda yapcam inşallahh
perşembe ya da cuma aşure tarifimi veririm bende
Günaydın kızlar:) kahvaltı yapıp geliyorum inşallah hamilelegimfen beri ilk defa yumurta yiyeceğim korkunun gözünü seveyim:)
günaydın canım,
seni yumurtanın neyi rahatsız eder bilmiyorum ama ben de yiyemezdim. ben görüntüsü ve kokusundan dolayı sevmezdim. sonra soğan ve biberle omlet yapmaya başladım. hem kokusu hem kötü görüntüsü gidiyor omlet olunca ve bir de lezzetli oldu ki artık onlarsız da çok rahat yiyebilir oldum. sabahları 2 yumurta kırıp yiyorum yani sade sade o kadar
Günaydııın,
Bak bu umut oldu, olmadı ben de haftasonu bi deneyeyim
Tarifi vereyim canım. 3 yumurta, 1su bardağı süt, 2.5 su bardağı un (biraz daha az da koyabilirsin), bir tutam tuz, 1 yemek kaşığı nane, kabartma tozu, 0.75 su bardağı sıvı yağ, 200-250 gr hellim küp küp doğranacak, üzeri için de susam. Bütün malzemeyi karıştırıp yağlı kalıba döküyorsun. Fırının diline göre pişiriyorsun kek gibi:) çok kolay.
O zaman aşure deneyimlerinizi de bekliyorum
Günaydın canım,
Arada da olda böyle girebilecek olmana sevindim.
Günaydın canım, valla plakalar başlamış süper:))
kızlar bu arada bende artık su face gurubune gıreyım dıyorum ne yapayım nasıl olcak
Sağol canım. Bende.
Canım özel mesaj olarak adını soyadını ya da profilinin linkini at bana ekliyim seni.
kızlar lohusa pıjamamı yıkadım kurudu sımdı ınsallah bebısın kıyafetlerını yıkıycam dalın almıstım ama sankı guzel kokmuyor gıbı az bır ymusatıcı koysammı acaba yumusatırmıkı dalın tek basına
Canım biraz araştırdım. Yumuşatıcıyı battaniyelerde v.s kullanıyor yazmış herkes. Normal bebişin kıyafetlerine gerek yok demişler.
Yine de sen bilirsin.
Selamlar kızlar.. Giremiyorum bayadır. Bebişler de sizler de iyisinizdir umarìm..
Biz iyiyiz oğlumla şükür. Fakat şu son zamanlarda el parmaklarımda ufak ufak şişmeler fark ettim.
Alyansın izi çıkmazdı hiç, şimdi çıkıyor. Aşırı bir şişme olursa elbette ki hemen doktoruma giderim fakat normal diye biliyorum.
Sizlerde de oluyor mu?..
Bir de ben daha yaptırmadım şeke yüklememi. Geç kalınsa bile yapıyor mu doktor acaba?
Offf...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?